Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: Бързи въпроси и отговори
Здр, вчера си купих Е91 1.8 129к.с.
И познайте днес ми светна ЧЕКА с следната грешка cc-id 29
И сега с шах и мат!
Едни викат бензинова помпа, други казват валветроник може ли някой да ми каже опасна ли е тази грешка мога ли да карам или директно в сервиза?!?
И познайте днес ми светна ЧЕКА с следната грешка cc-id 29
И сега с шах и мат!
Едни викат бензинова помпа, други казват валветроник може ли някой да ми каже опасна ли е тази грешка мога ли да карам или директно в сервиза?!?
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
Купих емтек дискове...инсталирах специално неро експрес, записах 2 диска, един с мп3 и един с 2017 картата. И двете не тръгват. Явно лаптопа ми не се разбира с колата, ама тотално се отказвам.
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
chris_barnes написа:Купих емтек дискове...инсталирах специално неро експрес, записах 2 диска, един с мп3 и един с 2017 картата. И двете не тръгват. Явно лаптопа ми не се разбира с колата, ама тотално се отказвам.
Новите записвачки са калпави. Аз си ги записвам на първия ми лаптоп 2006-та година със супер добрата записвачка, реално само за това го включвам, вече не ги правят такива - та не е от софтуера само, ами и от хардуера.
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
Окей, давам ти 2 празни диска, 2 пълни с инфо(които навсякъде освен в колата ми не тръгват) и бира и правим дискове?
))))

- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
chris_barnes написа:Купих емтек дискове...инсталирах специално неро експрес, записах 2 диска, един с мп3 и един с 2017 картата. И двете не тръгват. Явно лаптопа ми не се разбира с колата, ама тотално се отказвам.
На мен пък ми чете дисковете с mp3, но не и тези за навигацията. Пробвах 2 пъти с различни програми, на различни компютри. Яено не е до дисковете. В темата пише, че диска тръгва на коли след 2007, а моята е произведена в началото на 2007. Предполагам, че навигацията може и да е по стара. Има ли как да разбера точно каква е? Без да разглобявам и да я вадя.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
b_velev написа:chris_barnes написа:Купих емтек дискове...инсталирах специално неро експрес, записах 2 диска, един с мп3 и един с 2017 картата. И двете не тръгват. Явно лаптопа ми не се разбира с колата, ама тотално се отказвам.
На мен пък ми чете дисковете с mp3, но не и тези за навигацията. Пробвах 2 пъти с различни програми, на различни компютри. Яено не е до дисковете. В темата пише, че диска тръгва на коли след 2007, а моята е произведена в началото на 2007. Предполагам, че навигацията може и да е по стара. Има ли как да разбера точно каква е? Без да разглобявам и да я вадя.
Ако имаш К-ДКАН, извади UIF от INPA

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
awful написа:b00st написа:DSC/ABS помпата (хидро юнита) ми явно е заминал, защото започна да ми пали нон стоп ABS, DSC и знака на спирачката с удивителната и колата остава без системи. Като я вържа дава, че в него е проблема. Някой знае ли дали ги рециклира някой или да го сменям с друг?
Бъди сигурен че е тои че може и от АБС сензор да ти прави мизери може и от сензора във волана.
Чудих се дали не е, обаче нямаше ли на диагностика да излиза ако е сензор или гривната на волана? Също и вчера както бяха изгаснали, на няколко измити улици натиснах абс-а и след 2рото заключване светнаха лампБите.
Възможно ли е да се сложи ел. теглич на е90 (седан), като на комбитата (прибиращия се с копче). Ако да, каква цена ще ми излезе ориентировъчно (части 2-ра ръка) 

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
misho968 написа:Възможно ли е да се сложи ел. теглич на е90 (седан), като на комбитата (прибиращия се с копче). Ако да, каква цена ще ми излезе ориентировъчно (части 2-ра ръка)
Да, към 1000лв
- Plamenv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330xd e90
- Мечтае да кара: John Deere
Колеги разглобих цялата кола и смених свещите за 30 мин.. ама тва реле направо ми е*а майкатаа.. Отвих го от стойката дърпам го на горе .. буквално си го държа в ръцете и тия букси не мърдат. Голямата г/д личи как се вади стискаш и дърпаш( нищо че изобщо не мърда даже с отверка), ама кръглата не мог да и хвана цаката как се вади.. върти ли стиска ли се.. не знам
Дайте акъл че ще ги извадя с клещите накрая..
Дайте акъл че ще ги извадя с клещите накрая..
Вадят се с отвертка, много внимателно и с много търпение. Не се въртят, имат си чопове, но се изпичат и много трудно излизат.
- Plamenv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330xd e90
- Мечтае да кара: John Deere
Мойте не са изпечени защото са хубаво поливани с масалце, но за това е хлъзгаво и ми късат нервите..
Никъде не виждам клипче как се маха крърлата букса. Ако някой знае някое може да прати линк.
Никъде не виждам клипче как се маха крърлата букса. Ако някой знае някое може да прати линк.
- Ronian
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е60 530Д, Е90 320Д
Колеги да ви попитам понеже ми предстох закупуване на е90 320д да ви попитам понеже имам инпа къде точно трябва да видя показанията на турбото дали надува как трябва. За дюзи и други се ориентирам и знам какви теябва да са границите но за турбото незнам точно кое е и какви трябва да са стойностите.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Ronian написа:Колеги да ви попитам понеже ми предстох закупуване на е90 320д да ви попитам понеже имам инпа къде точно трябва да видя показанията на турбото дали надува как трябва. За дюзи и други се ориентирам и знам какви теябва да са границите но за турбото незнам точно кое е и какви трябва да са стойностите.
Ами в съседните менюта е, но как ще го гледаш на място?
Турбото се гледа докато и раздаваш цялата газ на място няма какво да видиш

- Ronian
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е60 530Д, Е90 320Д
vld написа:Ronian написа:Колеги да ви попитам понеже ми предстох закупуване на е90 320д да ви попитам понеже имам инпа къде точно трябва да видя показанията на турбото дали надува как трябва. За дюзи и други се ориентирам и знам какви теябва да са границите но за турбото незнам точно кое е и какви трябва да са стойностите.
Ами в съседните менюта е, но как ще го гледаш на място?
Турбото се гледа докато и раздаваш цялата газ на място няма какво да видиш
Точно това питам и в движение да е да знам кое да гледам и референтни стойности.