Откраднаха ми колата Е90
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Re: Откраднаха ми колата Е90
b00st написа:dimodi написа:Е*ати ужасаПравилно ли разбрах, че липсват и броните?
Нагли копеленца, човек да не смее да си остави колата нито за миг без надзор. Превърнахме се в роби на тия коли, да им треперим ден и нощ
Можеш да благодариш на BMW за страхотния напредък в сигурността - Е36цата никога не ме е било страх, че някой ще ми я отвори или че ще ми я свие.
4 пъти кражба на лайстни, 2 опита за кражба на М брони, 1 кражба на бъбреци и халогени, 1 опит за разбиване на автомобила и кражбата му. Треперил съм й повече от 92-ката

- nasopraso
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 320i 150 hp 2007 г.
- Мечтае да кара: НЛО
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
nasopraso написа:Към кой ти е застраховката?
Алианц, с пожарогасителя МИ са я опръскали, жалко, че не му е гръмнал бега в лицето, майка му. Едно комшийка помислила, че ми била замръзнала ключалката и съм се опитвал да си я размразя

Цялото нещо е станало между 6.25 и 7 часа. Някакво слабо момче само, после дошла друга кола, тоя се изсмял и се качил в другата кола и побегнали. За съжаление не се вижда на камера.
Въпросът ми е, ако бях затапил ключалката както щях да правя този уикенд

- bangelov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, Е90 320d LCI
- Мечтае да кара: M4
- Детайли за колата: MPPSK
Ужас колега много съжалявам ... търси си правата по каско трябва да платят няма значение че липсват части (тук не говорим за кражба на огледала и т.н.) има си улики които са си факт, разбита ключалка и т.н.
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
И друго нещо - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО отивай в твоето РПУ, подай жалба и изисквай служебна бележка. Разкажи какво е станало, какво са взели - всичко. Тя ще ти послужи пред каското, без нея НИЩО няма да платят. Аз вече го ядох с тази бележка.
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
да, колега. все пак куките ще ти издадат документ. в Пловдив пред 2-3 години имаше следната ситуация - 4-5 годишна Ц-класа остава на трупчета без джанти и гуми. Човека завежда претенция към каското те разбира се му се изсмели в лицето. Колата изкара 2-3 седмици на трупчета и се чудехме защо...Няколко месеца по-късно той се смееше със 6-7 бона в ръцете след като мина делото и платиха таксита Пловдив-София през ден. Човека си имал работа и познайте кой е виновен, че не си е свършил...Консултирай се с адвокат. Те точно на това разчитат, че хората масово се предават лесно...
"Чемодан, вокзал, Москва"
- astrapower
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d
Да им изсъхнат ръцете на гадовете ! ...само си мисля, в такъв един момент ако го хванеш вътре да търси "майка си", дали няма да ти дойде свежата идеята да му завреш пожарогасителя там където слънце не огрява... Това е "оправията" в нашата държава, ако пък недай си боже го повредиш на място, после има да се проклинаш......е незнам наистина какво да се прави...... А застрахователите разбира се гледат да те резнат от всякъде,ама и да си плащаш редовно щото иначе няма каско....ами то за какво ти е тогава в този случай ?
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Откраднаха ми колата Е90
От полицията дойдоха още сутринта и ми дадоха някакво увледомление, него го показах на каското, като питах дали да ходя за служебна бележка, казаха, че и те не били сигурни, защото всеки ден от полицията им издавали различни документи, да ходя ли до рпу-то за тая бележка след като вече съм завел щетите?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- astrapower
- младши ентусиаст
-
До колкото съм запознат трябва да се пусне жалба и да има протокол от събитието. Преди 2 години ми разбиха аудито пред вкъщи, отивам сутринта с детето и отдалече нещо ми се вижда не както трябва, приближих се и кво да видя вратата полузатворена прозореца на сол и всичко вътре леш, стъкла където се сетиш, откъртено радиото, окрадено каквото има и в багажника. Извиках веднага застраховател, той снима всичко и каза така, ако нямаш кой знае какви материални загуби можеш да си спестиш висенето в районното, така и направих. Възстановиха ми счупеното стъкло, другите липси за моя сметка.....Но при теб липсите са за доста повече...може би е добре да вземеш каквото можеш от полицията.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Има ли някакво значение, щом вече съм завел щетата, смисъл мога да отида и утре до РПУ-то или трябва днес. Те ми дадоха някакви неща с някъв номер за проследяване, питаха ме дали искам да участвам в разследване, дали няма да ми пречи да отида да ме разпитат, казах, че няма проблем.
Според мен подходи с адвокат или поне се консултирай, за да си спокоен.
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
- astrapower
- младши ентусиаст
-
Според мен няма проблем да отидеш и днес и утре или когато имаш време и възможност. Просто да са спазени всички процедури, та да могат да кръшкат по-малко застрахователите. Искрено ти желая успех и дано на никого не се случва, но все пак по-важното е да сме здрави, другото все някак ще се оправи.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Да има - колкото повече сведения им носиш толкова по-добре за теб в съда ако не платят
- Meidana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F34 LCI
- Мечтае да кара: същото
- Детайли за колата: Estriol blue
Нямаме закони и апашите правят каквото си поискат
Дано ти платят от каското.

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
dextuar написа:Алианц, с пожарогасителя МИ са я опръскали, жалко, че не му е гръмнал бега в лицето, майка му. Едно комшийка помислила, че ми била замръзнала ключалката и съм се опитвал да си я размразя![]()
Цялото нещо е станало между 6.25 и 7 часа. Някакво слабо момче само, после дошла друга кола, тоя се изсмял и се качил в другата кола и побегнали. За съжаление не се вижда на камера.
Въпросът ми е, ако бях затапил ключалката както щях да правя този уикенд, щеше ли да ми помогне или ме чакаше същата участ...
Пожарогасителят е за да не могат да се свалят отпечатъци, явно не им е било удобно да работят с ръкавици. А дали щеше да изгориш въпреки тапата - вероятно да. Чупят стъклото, вмъкват се и работят. Дори да имаш аларма, никой вече не обръща внимание като пищи нещо.
Never mistake motion for action...