Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Re: Бързи въпроси и отговори
По-скоро двойно.на гумата пише.
- maikooo
- младши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
chris_barnes написа:2.9 е прекалено много. Според инфото в интернет 32-35 psi което е 2.2-2.3 бараdextuar написа:А и на какво налягане трябва да е патерицата? В момента е на 2,9. Иначе старата гума е ХЛ. Ще питам все пак гумаджийницата където ходя какво ще ме посъветва.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Нещо се бъркаш, патерица се кара на много по-високо налягане отколкото нормална гума.
dextuar виж на самата патерица пише колко трябва да е, мисля че пишеше 60 пси, което според написаното по-горе е 4 бара

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
maikooo написа:chris_barnes написа:2.9 е прекалено много. Според инфото в интернет 32-35 psi което е 2.2-2.3 бараdextuar написа:А и на какво налягане трябва да е патерицата? В момента е на 2,9. Иначе старата гума е ХЛ. Ще питам все пак гумаджийницата където ходя какво ще ме посъветва.
Нещо се бъркаш, патерица се кара на много по-високо налягане отколкото нормална гума.
dextuar виж на самата патерица пише колко трябва да е, мисля че пишеше 60 пси, което според написаното по-горе е 4 бара
Оставих я на 3, честно казано след като станах вир вода да я сменя, не ми се завираше пак да търся какво пише и да се потя. Гумата я оставих при един гумаджия в Люлин (булевард „Джавахарлал Неру“ 715, ако някой го знае), препоръча ми го приятел със същия проблем от същото място. Разбрахме се да я погледне и ако прецени, че не става, да си поръчам от тях същата гума. Утре ще разбера процедурата, но според него и къде-къде по кофти са оправяли. Каза, че целият ремонт траел поне ден и половина. Утре след работа ще ходя да проверя. Нали няма проблем да си джиткам с патеричката?
Бтв: Тая кола никога не съм я карал толкова бавно и не съм изкарвал такъв разход

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
само един път карах с патерица на Е46 и по-спомен налягането трябваше да е 4.25 бара или нещо такова. То си пише на нея. Все пак гума за колело на 1.5 тона кола или примерно на 2 тона няма как да се без яко налягане 

"Чемодан, вокзал, Москва"
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
dextuar написа:Колеги, да ходя за нова или може да се оправи? Дали може да мине по каско?
Може да мине по каско, но ще я платят с голямо овехтяване като гледам ДОТ-а. Зависи къде си застрахован, но при всички случаи вземи каквото дадат и си вземи друга гума. Аз бих сменил двете дори.
И да си знаеш - патерицата се слага отпред, а отзад местиш предна гума

Never mistake motion for action...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Знаех си, че нещо не направих както трябва... Мерси за съвета, помня, че някога някъде съм го чел, ама толкова и съм го запомнил. При x-drive какво се прави в такъв случай?Leon написа:dextuar написа:Колеги, да ходя за нова или може да се оправи? Дали може да мине по каско?
Може да мине по каско, но ще я платят с голямо овехтяване като гледам ДОТ-а. Зависи къде си застрахован, но при всички случаи вземи каквото дадат и си вземи друга гума. Аз бих сменил двете дори.
И да си знаеш - патерицата се слага отпред, а отзад местиш предна гумаЕ, за 1км бавничко няма смисъл, но ако се придвижваш повече, разменяй.
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
За какско ще имаш фиш или акт, няма друг вариант.. 
По-добре не се занимявай, намери 2 за отзад и си карай.
ПП Моите като са различни ширини отпред и отзад - все тая..

По-добре не се занимявай, намери 2 за отзад и си карай.
ПП Моите като са различни ширини отпред и отзад - все тая..

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- kvasilev76
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 163PS 160,8кс 2006
- Мечтае да кара: Ф10
Колеги,преди три дни ми светна сервизния интервал за смяна на спирачна течност направо в червено (този който е заложен като време 08/2017).Спирачките си работят нормално,течноста си е на макс.Опитах да зануля от бордкомпютъра но явно червения цвят не го позволява.Ясно че ще се чете но просто исках да питам дали се е случвало и на друг.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Bexim написа:За какско ще имаш фиш или акт, няма друг вариант..
При Армеец не е така - само звъниш на дежурния телефон за инцидента и отиваш да си заведеш щета.
Never mistake motion for action...
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
dextuar написа:maikooo написа:chris_barnes написа:2.9 е прекалено много. Според инфото в интернет 32-35 psi което е 2.2-2.3 бараdextuar написа:А и на какво налягане трябва да е патерицата? В момента е на 2,9. Иначе старата гума е ХЛ. Ще питам все пак гумаджийницата където ходя какво ще ме посъветва.
Оставих я на 3, честно казано след като станах вир вода да я сменя, не ми се завираше пак да търся какво пише и да се потя. Гумата я оставих при един гумаджия в Люлин (булевард „Джавахарлал Неру“ 715, ако някой го знае), препоръча ми го приятел със същия проблем от същото място. Разбрахме се да я погледне и ако прецени, че не става, да си поръчам от тях същата гума. Утре ще разбера процедурата, но според него и къде-къде по кофти са оправяли. Каза, че целият ремонт траел поне ден и половина. Утре след работа ще ходя да проверя. Нали няма проблем да си джиткам с патеричката?
Бтв: Тая кола никога не съм я карал толкова бавно и не съм изкарвал такъв разход. По тангентата от Люлин до Джъмбо на Ботевградско с 70км/ч на 5-та 3.8
Аз не бих се занимавал честно казано с гумаджии в твоя случай. Вчера, междудругото, пред очите ми съсипаха стайл 193, щото нямаха рънфлет машина за сваляне и от напъване с железата ги надраха. А можеха да си кажат това не можем ние да го направим. Тва отстрани и да го оправят ме съмнява после, че тая гума ще има заводския си баланс. А това е все едно да караш със здрава, ама крива гума.
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
Като се замисля е супер тъпо това с фиша. Караш си по някоя улица с 50, изведнъж се отворил кратер (както става всяка пролет). Набиваш се там без реално да има птп и гумата с джантата са чао. Не само че си платил данъка на колата (който за нашите не е никак малък) и се предполага, че тези данъци отиват за подръжка на пътищата, ами на всичкото отгоре искат да те обуят и с фиш.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
chris_barnes написа:Като се замисля е супер тъпо това с фиша. Караш си по някоя улица с 50, изведнъж се отворил кратер (както става всяка пролет). Набиваш се там без реално да има птп и гумата с джантата са чао. Не само че си платил данъка на колата (който за нашите не е никак малък) и се предполага, че тези данъци отиват за подръжка на пътищата, ами на всичкото отгоре искат да те обуят и с фиш.
Да, защото КАТ нямат как да "напишат акт на дупката" и закона им позволява на тебе да ти напишат само.
Логика няма....

- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Приятел в ЛевИнс си взе парите за 2 гуми, но с акт за 50 лв, взеха му талона, сума разправии.. Е накрая е на плюс, ама толкоз нерви...
Хубаво е да се знае за Армеец, благодарско, Leon!
Хубаво е да се знае за Армеец, благодарско, Leon!

FREE SPIRIT
- hpnotic2
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw 320d e90
- Мечтае да кара: m5
И аз разрязох гума в дупка. ДЗИ ми платиха около 150 лева при нова 230, без да са искали каквото и да било освен да им занеса гумата и да я снимат, че е за коша.
Здравейте, изгоря ми вчера крушката на дългите.
Понеже не успявам да се ориентирам във всичките Lci,лупи,ксенони,рефлектори и прочие, дали някой неможе набързо да ми каже каква крушка да купя ?
Колата е 2006 година ето как изглежда фара -

Понеже не успявам да се ориентирам във всичките Lci,лупи,ксенони,рефлектори и прочие, дали някой неможе набързо да ми каже каква крушка да купя ?
Колата е 2006 година ето как изглежда фара -