Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: бързо

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от aleks.g » 18 Май 2015, 0:47

Здравейте колеги , тествах една 320d , но не ми хареса как "тропа" нещо отзад в дясно при ниски обороти на висока предавка , момчето каза че е от ниските обороти, но не беше просто да притриса и да търси по-ниска предавка ами си тропаше , ако може да споделите мнение ще съм ви благодарен :bowdown: защото не искам да се мятам на сляпо :( :paranoid:

ентусиаст
Аватар
Кара: 2015 F31 LCI 320dA

Мнение от Satanism » 18 Май 2015, 8:19

aleks.g написа:Здравейте колеги , тествах една 320d , но не ми хареса как "тропа" нещо отзад в дясно при ниски обороти на висока предавка , момчето каза че е от ниските обороти, но не беше просто да притриса и да търси по-ниска предавка ами си тропаше , ако може да споделите мнение ще съм ви благодарен :bowdown: защото не искам да се мятам на сляпо :( :paranoid:

Отзад, в дясно, предполагаме за отзад на мотора говориш?коя година и кой мотор е колата?

Потребител
Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: бързо

Мнение от aleks.g » 18 Май 2015, 13:46

Satanism написа:
aleks.g написа:Здравейте колеги , тествах една 320d , но не ми хареса как "тропа" нещо отзад в дясно при ниски обороти на висока предавка , момчето каза че е от ниските обороти, но не беше просто да притриса и да търси по-ниска предавка ами си тропаше , ако може да споделите мнение ще съм ви благодарен :bowdown: защото не искам да се мятам на сляпо :( :paranoid:

Отзад, в дясно, предполагаме за отзад на мотора говориш?коя година и кой мотор е колата?

Не колега аз не уточних , тропането идва отзад , четох че може да бъде висящ лагер или тампон на висящ лагер или тампон на диференциал .. не знам ,но го прави само при ниски обороти на висока предавка :kuku:

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320d e46 Touring

Мнение от -JaR- » 18 Май 2015, 18:55

Здравейте , колеги предстои ми смяна от 320д е46 към 330д е91. Какво бихте казали за този екземпляр
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9nap88
Благодаря на всеки отговорил.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 18 Май 2015, 20:58

aleks.g написа:
Satanism написа:

Не колега аз не уточних , тропането идва отзад , четох че може да бъде висящ лагер или тампон на висящ лагер или тампон на диференциал .. не знам ,но го прави само при ниски обороти на висока предавка :kuku:

Колега,

Сериозно ли мислиш, че тъй тъй по преразказ можеш да получиш реална диагноза???
Това е несериозно...писал си, че си карал автомобила, което ме навежда на мисълта, че има номера и може да се движи без проблем.
Закарай я при някой майстор да я погледне...ако си в София има поне три-четири сервиза на колеги от форума дето ще ти дадат съвет за колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 18 Май 2015, 21:47

-JaR- написа:Здравейте , колеги предстои ми смяна от 320д е46 към 330д е91. Какво бихте казали за този екземпляр

Колата изглежда прилично, но ме дразни, че не е снимана отзад - огледай ауспуха ДПФ бла бла. Иначе дразнещо описание, но ако е съгласен на сервизен оглед давай смело.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E91 2007 M47
Мечтае да кара: BMW F3x

Мнение от dogo_stz » 18 Май 2015, 22:07

+1. Яко натоварена е с екстри, само трябва да се види състоянието й на живо. VIN: KT14376

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW G32 LCI "22
Детайли за колата: BMW G32 LCI "22

Мнение от Tsapo » 19 Май 2015, 9:06

Taruno написа:
-JaR- написа:Здравейте , колеги предстои ми смяна от 320д е46 към 330д е91. Какво бихте казали за този екземпляр

Колата изглежда прилично, но ме дразни, че не е снимана отзад - огледай ауспуха ДПФ бла бла. Иначе дразнещо описание, но ако е съгласен на сервизен оглед давай смело.

Виждал съм я на живо, мислех да купувам едни джанти от собственика на колата. Когато я видях ауспуха не беше идеално чист.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Galaxy
Мечтае да кара: ///M

Мнение от djvisage » 20 Май 2015, 9:17

Здравейте, решил съм следващата ми кола да е E91 320d автомат. Бихте ли ми дали съвет от къде е най - добре да се закупи подобна кола понеже по автокъщите е пълно с боклуци. Също така ще съм благодарен ако споделите какво да гледам при покупката евентуални слаби места по колата и как е като подръжка. Изобщо всякаква информация ще ми е от полза. Предишното ми BMW го взех от авто къща и беше убито та сега съм решил да не повтарям тази грешка.
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Koliu » 20 Май 2015, 9:32

djvisage написа:Здравейте, решил съм следващата ми кола да е E91 320d автомат. Бихте ли ми дали съвет от къде е най - добре да се закупи подобна кола

От магазина на БМВ
Сега сериозно:колега, от където и да купиш си е въпрос на късмет и натрупан горчив опит.Купувай смело-и вече на 3ия, 4ия път ще си наясно с всичко.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 20 Май 2015, 9:38

djvisage написа:Здравейте, решил съм следващата ми кола да е E91 320d автомат. Бихте ли ми дали съвет от къде е най - добре да се закупи подобна кола понеже по автокъщите е пълно с боклуци. Също така ще съм благодарен ако споделите какво да гледам при покупката евентуални слаби места по колата и как е като подръжка. Изобщо всякаква информация ще ми е от полза. Предишното ми BMW го взех от авто къща и беше убито та сега съм решил да не повтарям тази грешка.

Аз бих търсил кола от собственик, дори да е на повече километри. Не е изключено да попаднеш на съвестен човек. Комби автомат рядко се кара от кисели рацери, които не сменят масло, а и добре поддържаната кола си личи. Купувал съм кола от мърляч, така че вече внимавам много.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Galaxy
Мечтае да кара: ///M

Мнение от djvisage » 20 Май 2015, 12:41

А каква е реалната цена на добър автомобил. Понеже в мобиле цените са от 11000 до 16000? Аз предпочитам да дам малко повече пари,но да ми е читава колата.

Какво ще кажите за тази: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9ns1uy
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E30driver » 20 Май 2015, 13:55

djvisage написа:А каква е реалната цена на добър автомобил. Понеже в мобиле цените са от 11000 до 16000? Аз предпочитам да дам малко повече пари,но да ми е читава колата.

Какво ще кажите за тази: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9ns1uy

Колата е в най-добрия случай произведена 8/2006 тъй като от септември 2006 вече има нови бутони на климатика. Джантите е ясно, че не са оригинални. Иначе поне на снимки изглежда приемливо.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 2707E91 » 20 Май 2015, 16:17

За да сме точни колата е 28.08.2006 :D
По рама така излиза.
Ще оставя някой друг да каже , че ауспуха и е черен :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 20 Май 2015, 16:29

Точно така след тази дата е със новите бутони на климатика, и моята е 09/2006 и е със тях :)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93