Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- tintirimintiri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M57, N52, S65
Re: Бързи въпроси и отговори
По рама излизат 5мм и 6мм
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
tintirimintiri написа:По рама излизат 5мм и 6мм
в такъв случай май е по-удачно сваляш и взимаш такива каквито си свалил...едва ли някой може да ти каже със сигурност

"Чемодан, вокзал, Москва"
- djakere4a
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги да викат
- Мечтае да кара: камаз
- Детайли за колата: E90 320i 2005г.
Колеги, някой може ли да ми покаже със снимка или схема къде точно е ревизионната пробка на диференциала. Защото доста обстойно го огледах, а освен пробката отзад (14мм) друга не виждам.
tintirimintiri написа:По рама излизат 5мм и 6мм
провери си колата тук по вин тук http://www.realoem.com
Диаграмата на която се гумичките е следната
- > Engine -> Valve timing gear, camshaft, inlet -> Repair kit valve seal ring
По принцип за моделите до 03/2006 номерът е 11340032582. Ако правилно съм разбрал те са с диаметър 5 мм.
От 03/2006 нататък включително има три артикула с номера 11340034055, 11340034069, 11340035853. Тези са с диаметър 6 мм.
- FE LIPE
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 320i 150 к.с. N46B20B
- Детайли за колата: arctic metallic
Колеги днес покарах колата към 150 км извънградско,около година не бе излизала на дълъг път,всичко бе наред докато по едно време не светна "check engine" лампичката на таблото,колата не загуби мощност и си вървеше без проблеми,вкъщи направих диагностика и излезе следната грешка " cat conversion-0029f4" ,грешката се изтри успешно и лампата изгасна,колата е бензинова N46B20,гори 2 литра масло на 9 000 км,досега не е имала проблеми никакви.Може ли някой да каже причината за тази грешка и какво да предприема?
- merx
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 N46B20
- Мечтае да кара: M4 CS
FE LIPE написа:Колеги днес покарах колата към 150 км извънградско,около година не бе излизала на дълъг път,всичко бе наред докато по едно време не светна "check engine" лампичката на таблото,колата не загуби мощност и си вървеше без проблеми,вкъщи направих диагностика и излезе следната грешка " cat conversion-0029f4" ,грешката се изтри успешно и лампата изгасна,колата е бензинова N46B20,гори 2 литра масло на 9 000 км,досега не е имала проблеми никакви.Може ли някой да каже причината за тази грешка и какво да предприема?
В последните няколко месеца, няколко пъти се обсъжда ситуацията само в тази тема. Mожеш да привериш малко по-назад. Причината е в горенето на масло и катализаторите.
FE LIPE написа:Колеги днес покарах колата към 150 км извънградско,около година не бе излизала на дълъг път,всичко бе наред докато по едно време не светна "check engine" лампичката на таблото,колата не загуби мощност и си вървеше без проблеми,вкъщи направих диагностика и излезе следната грешка " cat conversion-0029f4" ,грешката се изтри успешно и лампата изгасна,колата е бензинова N46B20,гори 2 литра масло на 9 000 км,досега не е имала проблеми никакви.Може ли някой да каже причината за тази грешка и какво да предприема?
Ето връзка към темата за тази грешка.
N52 грешки 29F5, 29F4 Catalyst System Effeciency
- djakere4a
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги да викат
- Мечтае да кара: камаз
- Детайли за колата: E90 320i 2005г.
И при мен е така, енджин чека свети като маслото падне в червеното и се оправя като долея масло. иначе свети и от катализатора заради газовата, но там го пипнах софтуерно и не свети вече.
- Plamenv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330xd e90
- Мечтае да кара: John Deere
Има ли колеги от Плевен и плевенската област?
Интересува ме дали има читави мапери в Плевен.. ако не в София тогава. Става въпрос за софтуерното изключване на егра. Ясен ми иска 300 лв, което ми се вижда множко..
Интересува ме дали има читави мапери в Плевен.. ако не в София тогава. Става въпрос за софтуерното изключване на егра. Ясен ми иска 300 лв, което ми се вижда множко..
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Аз като чели не съм чувал за някакви светила на мапването из Плевен. Иначе за други интервенции се намират хора.
П.С. 300 лева само за софтуерно спиране на ЕГР???
За по-къси пари хората махат софтуерно и физически ЕГР/ДПФ 
П.С. 300 лева само за софтуерно спиране на ЕГР???

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Plamenv написа:Има ли колеги от Плевен и плевенската област?

На мен бяха ми искали 120 лева и накрая си го направих сам

Plamenv написа:Има ли колеги от Плевен и плевенската област?
След 2-3 часа ще ти кажа при кой да отидеш,само да ме оправи и мен с ремапа
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
- Plamenv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330xd e90
- Мечтае да кара: John Deere
Сложна ли е тая процедура и могат ли да ми осерат нещо та искат по 250 300 лв 

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Специално за EDC16C35, с което си ти, не е сложно, но има достатъчно малък брой хора, които да се занимават с това и могат да си надуват цените както си искат. Мен лично повече ме дразни отношението - гледат те като касичка, която е зависима от тях, затова предпочитам да си правя всичко, доколкото е възможно, сам. Вярно, трябва да инвестираш в техника, но поне си е за теб.
Понеже се променят стойности в ДДЕ-то, ако нещо се обърка, последствията могат да бъдат доста сериозни, така че не е шега работа.
Понеже се променят стойности в ДДЕ-то, ако нещо се обърка, последствията могат да бъдат доста сериозни, така че не е шега работа.
Аз лично не знам как се прави,ма този герой при когото ходя мисля че е достатъчно грамотен