Мога ли да си позволя e92?

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Мога ли да си позволя e92?

Мнение от Denis1903 » 26 Мар 2018, 17:58

x7z написа:
Denis1903 написа:
x7z написа:
Denis1903 написа:Зависи от колегата дали ще му стигнат 1900 лева на месец ! Ако си остави след покупката едно 2,3к за изневиделица ако се появи нещо . На мен лично 3.0 бензин (е46 кабрио) във Варна изобщо неми пречи с една заплата от 1500 лева с дете и жена , плюс ремонт и подръжка в отпризирания сервиз . А за три години само масла , филтри , една горивна помпа и накладки . Бензина на Бмв си е корава машина . А в интерес на истината преди бмв-то имах една Астра Г 2.0 дизел , казвам ви от сервизоте не е излизала скочи ми на 12,13к за една година . Така че каквото и даси вземе колегата все щеги дава за масла , филтри ,накладки ,ГО, РЕМОНТИ , гуми и т.н. Това са все неща които се дават за всякаква кола ! Така или иначе ще се изхарчва поне да дава повечко пари и да знае какво подържа ! Бмв-то си е Бмв !

Изпратено от моят HUAWEI VNS-L21 с помощта на Tapatalk

за Е92 говорим не за Е46 .. разликата е доста голяма даже двойна ) попринцип няма прилика ...
Защо да няма прилика ? Двама от приятелите ми и те карат е92 2.0 и какво ? Данъка им е по нисък от моя , по-нисък разход на безнин (зависи от мотора) и пак същите неща . Кажи сега каква е разликата , че немога дасе сетя ? Единствената разлика е , че струва малко повече от е46

разликата е че човека пита целенасочено за конкретен модел Е92 който само ключа е поне 200 лева ако го изгуби частите са много по скъпи и рядко ги има защото това не е масов автомобил както Е46 ако говорим за динамик драийв ксенонови фарове цените им са от 1000 лева 2 ръка
а малко повече ... незнам :) сам прецени дали е така и .... каското е повече и всичко
И къде ти изкарват за 200лева нов ключ като намен само за дубликат ми изкаха 230 , а ако го изгубиш цената не пада от 400 надолу... каското и фаровете ти са отделна тема те ако решат могат дати вземат целия автомобил ако не е в гараж не само фаровете . Така че всеки си прави сам преценката според условията .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 27 Мар 2018, 7:41

Rainbow написа:Примерно за София, за E90 320i:
- Данък - 250 лева
- ГО - 250 лева
- Каско - 800 лева (тук може да варира)
- Гараж - 1200 на година (тук също от 600 до 2400 на година според зависи къде, може и 0 де, ако искаш да е на пътя :mhihi: )
- Винетка - 100

Т.е. ~220 лева на месец да стои като паметник, но готов за каране :mhihi:

С тези 15к км на година сложи и едни 3600 лева на година за бензин (очаква се скок до 2.30 на литър лятото :lol: ) -> 300 лева на месец.

Станаха 520 лева на месец.

Тези сметки са много правилни и вярни и могат да служат за отпорна точна на автора. Наистина BMW особенно такъв апетитен модел е задължителен гаража и каското, оттам разходите за самата кола скачат доста.
При приход от 1.9к само за едната кола трябва да похарчиш едни около 30% което според мен не е добре. Поне аз така си го мисля, може някой пък да го е кеф да си дава всичките пари за колата, знам ли :dunno:
В този бюджет за мен логичния избор е Е46/39 :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 27 Мар 2018, 7:50

Аз имам един друг въпрос - 25к от заплата ли ги задели или ги имаш от някъде наготово? Според мен това е ключово.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 27 Мар 2018, 8:11

Пичове, момчето е на 23, няма жена, няма деца, не плаща един милион неща свързани с гореописаните.
С тия пари не е никаква драма да се вози с 320д, каквато ще вариация да е колата.
Важно е да си купи здрава и добре поддържана кола, защото иначе ако ще и по 5 бона да му е заплатата, ще му съдерат джобовете по сервизите ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от kalo122 » 27 Мар 2018, 8:32

don_gori написа:При приход от 1.9к само за едната кола трябва да похарчиш едни около 30% което според мен не е добре.

Започвам да се съгласявам. Мисля, че е най-разумно да си взема една 10-годишна японска джипка (за 5-8хил.) на газ :mhihi: . Няма да ми трябват каско и гараж, няма да се притеснявам дали ще я одраскам (все пак имам книжка от месец) и с част от спестените пари ще заведа приятелката на 1-2 екскурзии и ще купя подаръци на нашите. А BMW ще си купя като се науча да карам.
dextuar написа:Аз имам един друг въпрос - 25к от заплата ли ги задели или ги имаш от някъде наготово? Според мен това е ключово.

Спестени от работа, докато си завършвах висшето (в чужбина). Фактът, че не са ми дадени наготово, ги прави по-трудни за харчене с лека ръка.
Последна промяна kalo122 на 27 Мар 2018, 9:37, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 27 Мар 2018, 8:58

Според мен след като има парите и няма да се теглят заеми си е налълно ок да си позволи тази кола. Просто трябва да прочете внимателно темата и разходите още веднъж и да прецени дали това че ще си намали разполагаемия доход с тази сума го устройва.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 27 Мар 2018, 10:04

Държиш ли на "нова" кола на ~10 години. Предвид факта, че си от скоро с книжка, не си ли мислил да си вземеш нещо по-старо дори не с перфектен външен вид? Няма да и трепериш постоянно дали ще я ожулиш ти или някой на паркинга ще ти я задере. И каското ще е с по-ниска цена, а може дори да го избегнеш, ако не те притеснява толкова. Оттам нататък се мотивираш за по-добре платена работа и след 2-3 години взимаш по-хубава кола :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 27 Мар 2018, 10:10

Не е вариант, преди събирах за Е60 сега като събрах ми се отщя :mhihi: Сега събираме за F10 ама да видим :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 27 Мар 2018, 10:32

Аз съм против това да си купиш някакъв евтин боклук "да се учиш" на него. Изкарах на 18 книжка, но до 22 сигурно я съм имал 400км зад гърба си, я не. Там където живеех, кола не ми трябваше. След това, като се върнах тук, скочих на 90-ката. И мен разни хора много ме убеждаваха да си взема нещо евтино, да не ме яд, че съм щял да го жуля и т.н. Не съжалявам, че не ги послушах да взема някакъв неугледен боклук. А и по-този начин бях и по-мотивиран да внимавам и да пазя колата. Понеже като ученик главно съм се движил в центъра и квартала, екстри като фабричната навигация супер много ми е помагала в началото да се ориентирам в София, дори първите пъти като почнах сам да я карам, си я пусках само за да знам дори в коя лента е правилно да се престроя от по-далеч :oops: Друго нещо - парктроника, без него много колчета щяха да паднат жертва. Та според мен - ако парите не са наследство, а авторът си ги е събрал --> може да си прави сметка и с този бюджет няма да има никакъв проблем да обслужва Е9х...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 320i 150 к.с. N46B20B
Детайли за колата: arctic metallic

Мнение от FE LIPE » 27 Мар 2018, 11:30

То не е въпроса в поддръжката или да се учи, въпроса е че ще даде 25К за кола, която ще държи на улицата. Сега му се ходи по дискотеки, ще трябва да я държи по цяла вечер паркирана някъде. Ще му се ходи по планината с приятелката, зимно време при една педя сняг ще му се иска да кара без проблеми. Поддръжката не е проблем.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 27 Мар 2018, 11:51

Айде стига де, това верно ли го написа в БМВ форума?
Тук не е извън темата и всякакви такива писания, че нестават за зимата или планината са изключително неуместни :!:
Аз като живея в планината, какво зимата да не слизам с хиликоптер до центъра на работа?
Пък никога не съм имал кола 4х4, преднячка не съм карал от 2005-та....
Никаква драма, най-много да му станат повече гаджетата с някое засукано купе :mhihi:
Виж тогава вече ще се види в разходи :mrgreen:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 27 Мар 2018, 11:56

Да си вземе комби, за да пази от лепки :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 27 Мар 2018, 12:12

добре че колегата е умерен и разумен ... че ако беше някой като мене ... вече щях да съм звънял на всички 330/335i около 20к в страната
https://www.cars.bg/offer/c2199366
https://www.cars.bg/offer/c2120977
https://www.cars.bg/offer/c2261593

не искам да го вкарвам в лоши помисли ... ама как да не се огледа човек ... (да види темите за 335i какви са цифрите там да не ми се върже на акъла)

иначе не виждам какво толкова има да си вземе колата, стига да има доверен сервиз да я прегледа и да е наясно с рисковете и разходите, за гаража съм съгласен и най-хубавата лъскачка да направиш, спираш вечерта ... на сутринта надрана, ударена и какво ли не ... хората са простаци, не пазят своето, камо ли пък чуждото

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 320i 150 к.с. N46B20B
Детайли за колата: arctic metallic

Мнение от FE LIPE » 27 Мар 2018, 12:30

Все още знам какво пиша, и къде. С баджанака се редуваме да се возим на работа, през ден. Той е с една мижава RAV4 с летни гуми и гледам къде и как кара и къде и как карам аз. Ами по-комфортно си е с джипа зимата, не казвам, че моята не върви(с чисто нови зимни е), но него примерно не го интересуват коловози ли има, бабуни ли, по дълбок сняг ли, върви като танк, висок е. На паркинга паркира където си иска, направо в снега, аз избирам. И друго, тази сутрин една жена на нашия път убиец една жена се е изтряскала с джип с 150 в мантинелата... ами жива е, и детето и е живо, ако беше с кола какво правим. Та това ми е мисълта.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 27 Мар 2018, 13:00

FE LIPE написа:Все още знам какво пиша, и къде. С баджанака се редуваме да се возим на работа, през ден. Той е с една мижава RAV4 с летни гуми и гледам къде и как кара и къде и как карам аз. Ами по-комфортно си е с джипа зимата, не казвам, че моята не върви(с чисто нови зимни е), но него примерно не го интересуват коловози ли има, бабуни ли, по дълбок сняг ли, върви като танк, висок е. На паркинга паркира където си иска, направо в снега, аз избирам. И друго, тази сутрин една жена на нашия път убиец една жена се е изтряскала с джип с 150 в мантинелата... ами жива е, и детето и е живо, ако беше с кола какво правим. Та това ми е мисълта.

колега, да не ми се разсърдиш ... ама пътя ви не е убиец ;) карате с 150+++ на двулентов път и изпреварвате постоянно рисково ;) не ми вкарвай приказки от 1001 нощ как не е вярно , прав нормален път с видимост навсякъд е ... шофьорите по него са самоубийци

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93