Мнения за марки и акумулатори за Е90 320 Дизел
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
35 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Re: Мнения за марки и акумулатори за Е90 320 Дизел
Taruno написа:vld написа:Оригиналния на моята 325д беше 92ah с 900А стартов ток, единственото което се доближава до тези параметри на нашия пазар е банер АГМ 92AH с 850А стартов ток.
Не е проблем да сложиш и 95AH, така или иначе ако е с тези параметри само ресетваш батерията с ИНПА и готово.
То някой ми каза,че БМВ вече ОЕМ са с банер така, че не е страшно
мойта е с БМВ ОЕМ Banner AGM 92AH с 850А стартов ток.
https://www.bannerbatterien.com/en/Prod ... AGM-592-01
Онзи ден моя приятел с 335д ми викаше, че ние не сме като X5/X6 със скъпи AGM-и

"Чемодан, вокзал, Москва"
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
bai_ILIA написа:Taruno написа:vld написа:Оригиналния на моята 325д беше 92ah с 900А стартов ток, единственото което се доближава до тези параметри на нашия пазар е банер АГМ 92AH с 850А стартов ток.
Не е проблем да сложиш и 95AH, така или иначе ако е с тези параметри само ресетваш батерията с ИНПА и готово.
То някой ми каза,че БМВ вече ОЕМ са с банер така, че не е страшно
мойта е с БМВ ОЕМ Banner AGM 92AH с 850А стартов ток.
https://www.bannerbatterien.com/en/Prod ... AGM-592-01
Онзи ден моя приятел с 335д ми викаше, че ние не сме като X5/X6 със скъпи AGM-иТи не си заради ама аз съм заради brake energy regeneration
Моята има brake energy regeneration system.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk

- sinqperla
- Потребител
-
- Кара: Е36, E90
- Мечтае да кара: M6
понеже утре ще сменям акумулатор, сегашния е оргиналния 70АнАГМ и взех Бош 95АнАГМ, ще се прави задължително регистриране и кодиране . Единственото което се чудя е - дали да закача друг трети акумулатор отпред, докато правя размяната , за да не си загуби настройките за ваноса и други подобни. Има кой да направи кодирането тук във Варна, но не успях да получа отговор кой от двата варианта за смяна е по подходящ.Гледах клип в youtube и там го правят с подаване на захранване по време на смяната.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Има риск от късо съединение, така че по добре без допълнително захранване.95 цата е голяма и трудно си влиза на мястото.

- Nikolov86
- Потребител
-
- Кара: БМВ e90 320D
- Мечтае да кара: F10 M5
sinqperla написа:понеже утре ще сменям акумулатор, сегашния е оргиналния 70АнАГМ и взех Бош 95АнАГМ, ще се прави задължително регистриране и кодиране . Единственото което се чудя е - дали да закача друг трети акумулатор отпред, докато правя размяната , за да не си загуби настройките за ваноса и други подобни. Има кой да направи кодирането тук във Варна, но не успях да получа отговор кой от двата варианта за смяна е по подходящ.Гледах клип в youtube и там го правят с подаване на захранване по време на смяната.
Колега за каква кола взе този акумулатор ако не е тайна...
и къде във Варна ще я кодираш...
Защо избра Bosh а не друга марка: като Varta ili EXIDE ???
Аз днес ходих до БМВ и ми казаха, че за мойта е90 320Д е 80Ah, въпреки че оригиналният който свалихме преди 2 години беше 77Ah на БМВ, и ми предложиха и двата варианта, и обикновен и АГМ, но разликата между тях беше 300 кинта....и понеже съм нямал СТАРТ/СТОП системата и Brake Energy Regeneration съм можел да карам, както с обикновен така и с АГМ.... и нямало кой знае каква разлика да осетя...
Ta се колебая кой да сложа и къде... ??? (този път предложиха кодиране и регистрация ако го купя от тях)
35 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3