Висок разход на масло

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Re: Висок разход на масло

Мнение от Kurtov » 15 Авг 2019, 10:23

racing_team_vidin написа:Проблема със сегментите идва от дпф: най- вече ако е бил запушен такъв.

Колега може ли малко повече информация.

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 black- sport package

Мнение от racing_team_vidin » 15 Авг 2019, 10:30

Заради тъпия дпф буквално изпича всичко: сегменти и втулка на турбото, сегменти на буталата.
Като е запушен почва да прави високо налягане и сещаш се къде избива: на сегментите на буталата. Заедно с много висока температура, като реши да го регенерира... става после мазало.
Колегата по горе с рециклираното турбо, дано не греша, но скоро ще разбере, че проблема си го има

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320 d. 163 hp, e 90

Мнение от sadakov » 19 Авг 2019, 11:45

Здравейте
Наскоро си взех БМВ 320 дизел 163к е90 от автокъща, колата е внос от Италия. След като я обслужих сменено масло и филтри ми казаха на всеки
1 000 км. да си измервам маслото да видим дали го гори. Та днес сутринта на студен двигател измерих с пръчката маслото и беше на миниму бях до майстора който ми сменя маслото и доляхме още 1л. та за 1 100 км. според мен е супер много. Той каза, че в най-лекия случай проблема ще е от турбото. Та въпроса ми е ако има колеги, които са имали същия проблем с маслото 1л. на 1 000 км. къде им е бил проблема и колко горе-долу им е струвал ремонта? Благодаря предварително за информацията.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 19 Авг 2019, 12:27

sadakov написа:Здравейте
Наскоро си взех БМВ 320 дизел 163к е90 от автокъща, колата е внос от Италия. След като я обслужих сменено масло и филтри ми казаха на всеки
1 000 км. да си измервам маслото да видим дали го гори. Та днес сутринта на студен двигател измерих с пръчката маслото и беше на миниму бях до майстора който ми сменя маслото и доляхме още 1л. та за 1 100 км. според мен е супер много. Той каза, че в най-лекия случай проблема ще е от турбото. Та въпроса ми е ако има колеги, които са имали същия проблем с маслото 1л. на 1 000 км. къде им е бил проблема и колко горе-долу им е струвал ремонта? Благодаря предварително за информацията.

С такъв разход тя трябва да пуши постоянно синкав пушек...
Това е много висок разход на дали е от турбо.
За да се рабере от какво е ще трябва да се огледат някои работи.
Като за начало да се провери картерната вентилация дали работи, сменен ли е филтъра, ако не е го смени.
Ако там всичко е ОК, премери компресията.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 19 Авг 2019, 12:42

Като за начало да се научи кога и как се мери маслото на този двигател предлагам аз...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Потребител
Аватар

Мнение от sadakov » 19 Авг 2019, 13:14

vld написа:
sadakov написа:Здравейте

С такъв разход тя трябва да пуши постоянно синкав пушек...
Това е много висок разход на дали е от турбо.
За да се рабере от какво е ще трябва да се огледат някои работи.
Като за начало да се провери картерната вентилация дали работи, сменен ли е филтъра, ако не е го смени.
Ако там всичко е ОК, премери компресията.

Благодаря за съвета, колата пушеше малко черен пушек като я взех, но предполагам е било защото не е била карана и след като я продухах малко сега няма почти никакви пушеци или поне аз не мога да ги видя.

Потребител
Аватар

Мнение от sadakov » 19 Авг 2019, 13:18

Dextuar написа:Като за начало да се научи кога и как се мери маслото на този двигател предлагам аз...

Ами аз не ги разбирам много нещата, но така ми каза майстора преди, че ако е работила колата, маслото ще е разнесено по системата и съответно пръчката няма да отчете много точно количеството.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е92 335i
Мечтае да кара: е92 335i 500 коня

Мнение от Щурми » 19 Авг 2019, 15:14

При мен гореше много масло и накрая влизаше в лимп мод при 2000 оборота и ми изчезна 1 литър за 100 километра. Проблма се оказа втулките на едната от турбините. Сега няма грешка.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 19 Авг 2019, 20:09

Dextuar написа:Като за начало да се научи кога и как се мери маслото на този двигател предлагам аз...

Какво му е по-различното от на другите двигатели ?
Поне аз на моята го меря, когато колата е на равно при загрял двигател, гася и чакам 5 минути и след това меря.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Висок разход на масло

Мнение от Dextuar » 19 Авг 2019, 21:16

Kurtov написа:

Какво му е по-различното от на другите двигатели ?
Поне аз на моята го меря, когато колата е на равно при загрял двигател, гася и чакам 5 минути и след това меря.
Точно така се мери, но се чака 10 минути.

Предишна

Назад към E90/E91/E92/E93