Доволни ли сте от климатиците си?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: Доволни ли сте от климатиците си?
vld написа:А как стои въпроса с лагера на компресора?
Има ли вариант на нашите коли да блокира и да те остави на пътя?
Питам понеже на мои познати им се е случвало да им блокира компресора и да скъса пистовия ремък и до там....
Не съм срещал подобрен проблем описан за БМВ ама все пак знам ли
На мен този рециклирания блокира, но имаш failsafe и шайбата продължава да се върти просто е откъсва споко

- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Един приятел механик ми сподели че при смяната на компресора със нов или рециклиран е хубаво да се смени еи това http://www.autoparti.it/denso/7480096 което е като някакъв филтър, системата абсорбира конденз и този филтър е за това, не съм го сменям аз, чудя се ако го сменя дали няма да намали бученето понеже ако е запушен ще е по трудно на компресора да работи и от там да създава това бучене. 

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
дехидрататор мисля, че се нарича или нещо такова ... на друга марка автомобил с перфектен компресор и зареден до горе климатик само влючваше и излючваше дори на изстудена добре кола ... гледаха я тая кола какви ли не хора, накрая се оказа, че точно от това е проблема, много влага има в системата и решението е нов такъв дехидрататор или втора ръка
по самата тема за климатика ще споделя нещо което мисля, че не само за е90 е от значение... доста колеги вече споменаха цвета, че черна кола е ад ... факт, обаче ... ако колата ви е паркирана на пряко слънце ... няма оправия, поне 15минути каране иска да охлади, обаче на сянка зад сграда примерно ... умирам от студ в колата - независимо каква е
просто се усеща как табло, таван ... всичко излъчва жега, все едно си във фурна която опитваш с вентилаторче да охладиш ама реотана е топъл
имах един съсед преди време ... може и смешно да се вижда на някои хора ама си имаше един чаршав бял... отваряше си вратите, защипва го и така му седи колата ... после го мята в багажника и тръгва ... разправяше, че голяма разлика имало ... нз мит ли е кво ли ама нямаше къде да паркира и винаги на слънце бяха колите ... може и да е прав човека
по самата тема за климатика ще споделя нещо което мисля, че не само за е90 е от значение... доста колеги вече споменаха цвета, че черна кола е ад ... факт, обаче ... ако колата ви е паркирана на пряко слънце ... няма оправия, поне 15минути каране иска да охлади, обаче на сянка зад сграда примерно ... умирам от студ в колата - независимо каква е
просто се усеща как табло, таван ... всичко излъчва жега, все едно си във фурна която опитваш с вентилаторче да охладиш ама реотана е топъл

имах един съсед преди време ... може и смешно да се вижда на някои хора ама си имаше един чаршав бял... отваряше си вратите, защипва го и така му седи колата ... после го мята в багажника и тръгва ... разправяше, че голяма разлика имало ... нз мит ли е кво ли ама нямаше къде да паркира и винаги на слънце бяха колите ... може и да е прав човека
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Дехидратора се сменя винаги като се отвори системата, защото поглъща влага. 2ра ръка не се слага, той идва с две тапи и се махат само когато е готов да се сложи. Извадиш ли ползван, вече е за кофата.
Иначе колата като е в гаража и я изкарам си е студ, като е на паркинга и я е пекло слънцето винаги свалям стъклата отначало и пускам климатика на рециркулация.
Иначе колата като е в гаража и я изкарам си е студ, като е на паркинга и я е пекло слънцето винаги свалям стъклата отначало и пускам климатика на рециркулация.
- awful
- ентусиаст
-
b00st написа:Дехидратора се сменя винаги като се отвори системата, защото поглъща влага. 2ра ръка не се слага, той идва с две тапи и се махат само когато е готов да се сложи. Извадиш ли ползван, вече е за кофата.
На е90 е друг не е като този със тапите погледни какъв съм дал аз, прилича на една торбичка във която се съдържа нещо и е по евтин от другите които са затворени във алуминиев корпус. На десно е около 100 лева
- nasopraso
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 320i 150 hp 2007 г.
- Мечтае да кара: НЛО
Колега днес правих точно тази операция даже писах в другата тема за климатиците
Направо ще копирам това което написах там и се надявам че проблема ще ти се оправи.
Климатика дуеше студено ама не както трябва - на 16 градус все едно си на 25
Допълнихме фреонче около 200 гр, но проблема не се оправи.
След задълбочен "анализ" на майстора удари по масата и отсече - Проблема е в клапана за налягането. Сменяме го и се оправя, дай 110 лв.
Смени клапана на налягането и климатроника пак си духаше хладко. Последва втори по задълбочен "анализ" като викна и колеги от съседните сервизи (даже за момент си помислих, че ще направят форум) - удари пак по масата и каза: "Това от филтъра за кондез в радиатора"
Ставало следното - в системата имало вода/конденз и в момента в който се включи климатика на студено, водата замръзвала в тръбите и неможело да мине фреона. Дай 36 лв. Дадох.
И наистина проблема се оказа там - по гнусно и мръсно нещо не бях виждал...имаше предложение от другите му "колеги" да се даде този филтър в Националния Вирусологичен институт за изследване понеже беше толкова мръсен, че имаше предположения за антракс, ебола, бактериофаг Т4 и САРС.
На мин. температура 16 градуса като сложиш термометъра трябва да дава 4 градуса
Сега климатроника работи перфектно и няма никакви миризми
Значи:
1.гледаш за този дехдидратор и го сменяш
2. ако не се оправи след смяната гледаш клапана за налягането. това най-лесно може да се види като ти закачат климатика на манометър. Ако ниското налягане е малко проблема е от клапана.
При мен подходиха по обратния вариант - видяха че ниското налягане е ниско и каза дай да сменим клапана. Смени клапана ниското налягане пак беше ниско и ЕДВА след като смени филтъра се оправиха нещата.
Сега имам един работеш клапан излишен
ЕДИТ: Колегат awful ти е показал точно как излгежда този филтър конденз. Маха се предната броня и сменя..не повече от 1 час работа

Направо ще копирам това което написах там и се надявам че проблема ще ти се оправи.
Климатика дуеше студено ама не както трябва - на 16 градус все едно си на 25

Допълнихме фреонче около 200 гр, но проблема не се оправи.
След задълбочен "анализ" на майстора удари по масата и отсече - Проблема е в клапана за налягането. Сменяме го и се оправя, дай 110 лв.
Смени клапана на налягането и климатроника пак си духаше хладко. Последва втори по задълбочен "анализ" като викна и колеги от съседните сервизи (даже за момент си помислих, че ще направят форум) - удари пак по масата и каза: "Това от филтъра за кондез в радиатора"
Ставало следното - в системата имало вода/конденз и в момента в който се включи климатика на студено, водата замръзвала в тръбите и неможело да мине фреона. Дай 36 лв. Дадох.
И наистина проблема се оказа там - по гнусно и мръсно нещо не бях виждал...имаше предложение от другите му "колеги" да се даде този филтър в Националния Вирусологичен институт за изследване понеже беше толкова мръсен, че имаше предположения за антракс, ебола, бактериофаг Т4 и САРС.
На мин. температура 16 градуса като сложиш термометъра трябва да дава 4 градуса
Сега климатроника работи перфектно и няма никакви миризми
Значи:
1.гледаш за този дехдидратор и го сменяш
2. ако не се оправи след смяната гледаш клапана за налягането. това най-лесно може да се види като ти закачат климатика на манометър. Ако ниското налягане е малко проблема е от клапана.
При мен подходиха по обратния вариант - видяха че ниското налягане е ниско и каза дай да сменим клапана. Смени клапана ниското налягане пак беше ниско и ЕДВА след като смени филтъра се оправиха нещата.
Сега имам един работеш клапан излишен

ЕДИТ: Колегат awful ти е показал точно как излгежда този филтър конденз. Маха се предната броня и сменя..не повече от 1 час работа
Последна промяна nasopraso на 01 Юни 2016, 16:31, променена общо 1 път
Всички удоволствия са описани в НК!
- awful
- ентусиаст
-
Браво за изчерпателното изказване колега,
да добавя че на коли след 12/2008 демек е90 LCI, само филтъра не може да бъде сменен сменя се радиатора на климатика във които е филтъра,
на коли преди тази дата се сменя само тои като е евтин и лесно се сменя.

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
ок... значи тва за дехидрататора може много полезно да се окаже, а само да питам и е без тва в темата вече има колеги видяли какво ли не ...
колата работи на климатик, всичко ок... гаси се на пусната клима... пали се след доста престой (над час) обаче без пуснат климатик само на студено пуснат вентилатор, и първоначално запотява с влага челния прозорец ... тва ще рече, че има натрупана влага в системата т.е. дехидрататора не работи или просто щото не е пусната климата и не минава кръга през дехидрататора и за това директно ми духа влагата в купето - може и да е тъп въпроса ама си нямам идея как работи системата и за това питам
колата работи на климатик, всичко ок... гаси се на пусната клима... пали се след доста престой (над час) обаче без пуснат климатик само на студено пуснат вентилатор, и първоначално запотява с влага челния прозорец ... тва ще рече, че има натрупана влага в системата т.е. дехидрататора не работи или просто щото не е пусната климата и не минава кръга през дехидрататора и за това директно ми духа влагата в купето - може и да е тъп въпроса ама си нямам идея как работи системата и за това питам
- nasopraso
- кандидат ентусиаст
-
Начи колега до колкото разбрах от един пич този дехидратор принципно не го сменя никой понеже рядко се сменя и много хора не знаят за него. Слагам снимка да видиш моя стария - а трябва да е бял 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Никой не го сменя, факт. На Е46 и Е36 беше много скъп, сега се замислям дали да не сменя моя профилактично. Иначе климатичната система на Е90 работи много добре, аз лично съм доволен. Съгласен съм с мнението по-горе, че кола, оставена на слънце не може да се охлади бързо.
Edit: Това ли е дехидратора на Е90? Не ми се вижда много евтин, евентуално афтърмаркет на Денсо.
Номенклатурен номер : 64536936557
Описание : ФИЛТЪР - ИЗСУШИТЕЛ
Ед.цена (с ДДС) : 238.79 BGN
Edit: Това ли е дехидратора на Е90? Не ми се вижда много евтин, евентуално афтърмаркет на Денсо.
Never mistake motion for action...
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
awful написа:b00st написа:Дехидратора се сменя винаги като се отвори системата, защото поглъща влага. 2ра ръка не се слага, той идва с две тапи и се махат само когато е готов да се сложи. Извадиш ли ползван, вече е за кофата.
На е90 е друг не е като този със тапите погледни какъв съм дал аз, прилича на една торбичка във която се съдържа нещо и е по евтин от другите които са затворени във алуминиев корпус. На десно е около 100 лева
По-евтино за Е90, а дано ама надали. На Е36цата бях го взел за 68лв Валео тоя в алуминиевия контейнер.
- nasopraso
- кандидат ентусиаст
-
Leon написа:Никой не го сменя, факт. На Е46 и Е36 беше много скъп, сега се замислям дали да не сменя моя профилактично. Иначе климатичната система на Е90 работи много добре, аз лично съм доволен. Съгласен съм с мнението по-горе, че кола, оставена на слънце не може да се охлади бързо.
Да за Е90 2006 320i
Смени го пич. Ще има осезателна разлика, плюс това компресорите се прее..ват по ред други причини, но и поради тази.
Но тази цена нещо не е наред. Моя струваше 36 лв. Ако искаш мога да питам майстора от къде го е взел.
На мен всичко ми излезе 166 лв.
Труд - 20лв
Дехидратор - 36 лв
Клапан (при положения че стария ми се оказа здрав) - 110 лв
Едит: Гледам, че има и някакви Делхи по 87 лв
Edit 2: Даже гледам че има и Hella за 86.38 лв с ДДС. Поне за мойта кочинка така излизат. Денсо 111 лв. Незнам моя как така е 36 лв..може да е някакъв китайски

Последна промяна nasopraso на 01 Юни 2016, 16:26, променена общо 1 път
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Другата седмица ще ходя на профилактична проверка на системата и ще потърся варианти.
Never mistake motion for action...
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
awful написа:Аз го смених миналата година но тази маи ще пропусна, и смяната на маслото става като го източиш и напълниш иначе няма как да се смени маслото защото то е заедно със фреона, забелязал съм че моя се чува доста и вибраците са много по силни когато го пусна във началото и след като охлади намалят, ако продължава така и се сдуха бих си купил нов но не ОЕМ. Взеха ми 70 Евро, доста скъпо имайки предвид колко плащат фреона
веднъж на 3 години е достатъчно да се сменя маслото на компресора и евентуално да се долива фреон. според мен климатичната система на Е9x, съдейки по моята кола, която е черен казан е супер. Само на Ауто го ползвам климатика. Под 21-22 градуса съм го пускал 1-2 пъти. Ако е стояла на слънце и се е позатоплила паля, махам джамовете, климатика с МАКС бутона и така се охлажда бързо ако се движиш с някаква скорост. На място по-трудно. От компресора не се чува нищо освен клапана като стартира. При мен доста ми помага това, че не съм аквариум и ми се напичат само таблото и волана...Комбото аквариум, черна кола и черна кожа е крайно неприятно в по-горещите дни...
"Чемодан, вокзал, Москва"
Колеги, като гледам за Е90 320i в realoem го дават като несменяем. Гледам тукhttp://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=VA71-EUR-08-2005-E90-BMW-320i&diagId=64_1429#64536936557. Дали е вярно това, след като колегата си го е сменил? Странно ми се струва да не се подменя.
51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4