въпрос за ъпдейт на софтуера
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
64 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- rAd000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d e90 LCI, 325TI e46
- Мечтае да кара: M140ix, 440ixGC, GT63S AMG, G63 AMG
Re: въпрос за ъпдейт на софтуера
Добре щом аз съм с CIC навигация,той с каква навигация е и възможно ли е като ъпдейтна и на моята да се появи тази опция Софтуер Ъпдейт?
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Проблемните са CCC преди фейса.
Има ъпдейт когато има нов софтуер от БМВ за съответния модул. Проверява се по номера както са дали един скрийншот в по задните мнения на предната страница.
Има ъпдейт когато има нов софтуер от БМВ за съответния модул. Проверява се по номера както са дали един скрийншот в по задните мнения на предната страница.
- flex333
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 525d 2003
- Мечтае да кара: Bmw 760li F01
Колеги как се разбира коя версия е на бизнес навигацията в момента и коя е последната версия т.е ъпдейтнатата, някой може ли да даде стъпка по стъпка как става.Мерси

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Има ли "кяр" да ъпдейтвам мойта, ръчни и няма нави? Демек основно ме интересува за мотора ъпдейта. Вярно ли е, че може да понижи разхода (мен ми се струва булшит, но все пак да попитам спецовете).
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Това с разхода май колкото и да е вярно толкова и мит.
Знам че има някаква тема из е46 раздела където се дискутират неща свързани с обновяване на софтуера но така и не съм разглеждал какви коментари има.
В този процес значение играят няколко фактора:
- за различните мотори и различните години софтуера е различен, съответно ефекта е различен.
- за да се удостовери разлика в консумация на гориво след ъпдейт, замерването трябва да стане по строго определен начин. Замерване трябва да се направи по един и същи начин преди и след ъпдейт естествено.
- технически новия софтуер може да не взема отношение по промяна разхода на горивото, а други промени.
Обективно мнение по въпроса е ако ти се дават пари, дай ги и го направи. Все пак ще го направиш само веднъж. За Е сериите отдавна не излиза нов софтуер.
Ако си се насочил към ъпдейт само заради понижаване на разхода с 0.5-1.5л/км, по-добре не го прави. Според мен има голям шанс да не постигнеш това.
Знам че има някаква тема из е46 раздела където се дискутират неща свързани с обновяване на софтуера но така и не съм разглеждал какви коментари има.
В този процес значение играят няколко фактора:
- за различните мотори и различните години софтуера е различен, съответно ефекта е различен.
- за да се удостовери разлика в консумация на гориво след ъпдейт, замерването трябва да стане по строго определен начин. Замерване трябва да се направи по един и същи начин преди и след ъпдейт естествено.
- технически новия софтуер може да не взема отношение по промяна разхода на горивото, а други промени.
Обективно мнение по въпроса е ако ти се дават пари, дай ги и го направи. Все пак ще го направиш само веднъж. За Е сериите отдавна не излиза нов софтуер.
Ако си се насочил към ъпдейт само заради понижаване на разхода с 0.5-1.5л/км, по-добре не го прави. Според мен има голям шанс да не постигнеш това.
- nasopraso
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 320i 150 hp 2007 г.
- Мечтае да кара: НЛО
A къде мога да видя примерно актуалните ъпдейти за колата с описанието на тях какво променят? Търсих доста в нета, но само ми изкарва устройствата за ъпдейт. Става въпрос за Е90 2006 320и автомат N46B20 двигател
Всички удоволствия са описани в НК!
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
И аз търсих ако има обновение и да разбера какво е то и какво оправя но не намерих, само със програмата bmw coding tool проверих дали има нещо ново от пакета sp-daten v2.55 но не излиза нищо ново, както каза по горе колегата от скоро не е имало нови обновления за Е-серите.
Аз някъде бях чел, че започвала да гасне по меко колата, за 320д става дума.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
2707E91 написа:Аз някъде бях чел, че започвала да гасне по меко колата, за 320д става дума.
Ако са заминали тампони на мотора или демферна шайба какъвто и софтуер да и сложиш все ще се разтриса.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
При мен след ъпдейта кутията стана по-лигава (явно с цел да пести гориво
), което в градски условия е изнервящо и я ресетвам по-често. Мотора не съм забелязал да се е променил, нито разхода.

Never mistake motion for action...
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Leon написа:При мен след ъпдейта кутията стана по-лигава (явно с цел да пести гориво), което в градски условия е изнервящо и я ресетвам по-често. Мотора не съм забелязал да се е променил, нито разхода.
Моят автомат е със обновлението от как е излезнала 10/2006 и от тогава не е обновяван, това мнение твоето го четох преди и ме спря да е обновявам понеже моята си работи според мен много добре, макар че аз съм дизел ти бензин, разбира се след като се ресетнаха адаптацията и се адаптира по моето каране много ми допада автомата. Преди го плюех ама сега ми е кеф да го карам

- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Здравейте колеги,
Проблемът ми е, че на навито (и всички менюта) нямам английски език. (имам немски, италиански и френски)
Колата е 2009, фейс със CIC голяма навигация и понеже мисля да отида в Дару да си ъпдейтна картите, но преди това има ли начин да си извадя английски език?
Проблемът ми е, че на навито (и всички менюта) нямам английски език. (имам немски, италиански и френски)
Колата е 2009, фейс със CIC голяма навигация и понеже мисля да отида в Дару да си ъпдейтна картите, но преди това има ли начин да си извадя английски език?

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
За да е напълно на английски ще трябва препрограмиране на навигацията.
Учудвам се обаче че има само тези езици. Ако е наистина CIC трябва в менюто да има всичките там 10 ли колко са езика, включително и английски.
3 езика има само CCC навигацията.
Поздрави.
Учудвам се обаче че има само тези езици. Ако е наистина CIC трябва в менюто да има всичките там 10 ли колко са езика, включително и английски.
3 езика има само CCC навигацията.
Поздрави.
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Със сигурност е CIC, с хард-диск, новия интерфейс.. Както си трябва.
Вчера питах и в ДаруКар - и там казаха, че трябва да се препрограмира, та явно това ще направя.
Вчера питах и в ДаруКар - и там казаха, че трябва да се препрограмира, та явно това ще направя.

FREE SPIRIT
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
CIC модула няма нужда от препрограмиране за да му се сменят езиците, просто защото всички са си там, а софтуера няма вариации. Нужно е единствено кодиране и то по възможност на цялата кола за да знае поне и KOMBI модула, че езика е друг.
Only dead fish follow the stream...
64 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5