Ревю на 320D + DIY EGR почистване
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- kristiancho
- Потребител
-
- Кара: F11 530d LCI
Re: Ревю на 320D + DIY EGR почистване
Здрасти и честито за колата! Аз също от три дни съм собственик на е91 320d 2006 г. с DPF. Взех колата от човек - първи собственик от чужбина. В идеално състояние е. Искам да я покарам известно време, за да добия представа за колата, че все още не съм изгорил и един резервоар с гориво. Ще следя темата, защото искам и аз да изчистя тоя клапан.
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Ето и моя егр чистен е преди 40к км и беше същия като сега. Моя го изчистих по добре от на колегата обаче падна яко търкане.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Моя след 53к навъртяни в момента има супер малко нагар - дост по-малко от на горния колега, но режима на каране си казва думата при мен е около 65% извънградско, от които поне 40% са магистрала.
- steppenwolfbg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е91
- Детайли за колата: '11
Чудесно ръководство и благодарности. В Неделя ще се заема. Само един бърз въпрос-колега беше писал назад в темата, че може да се изчисти с бензин, смесен с нафта? Ще свърши ли работа, или да търся нещо специализирано за нагара?
Благодаря.
Благодаря.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Много неща ще свършат работа, накисване в меглио също, спрей за почистване на спирачни апарати
- awful
- ентусиаст
-
Точно така много е важно ка и къде се кара колата, аз карам 70% градско и къси разстояния а другите 30% са аутострада не магистрала. Може да се чисти със всичко нафта + бензин и киснене след което търкане със една фина телена гъба за тигани казвам ви стана като нова бе даже нагар и има блясак, яд ме е че не е снимах чиста.
- awful
- ентусиаст
-
След 10к чистене ЕГР преди няколко дена сменях консумативи и подгревни свещи и като е разглобена взех та изчистих колектора и ЕГР, ЕГР стана като нов но не със препарати.Малко снимки
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Не
трябва доста сила, ако ти е як пръста може и да го мръднеш 

- awful
- ентусиаст
-
Аз го отворих със натиск през отвора, доста сила трябва със пръст.Пробвах със двете ръце хваната клапата от две места и мръдна ама си е трудно ако се отваря със пръст лесно, за мен пружината е омекнала.
- bmw_machine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320dA M47
- Детайли за колата: УНИКАТ!!1
Привет, няма да отварям нова тема за същото ще се отчета тук за EGR чистенето 
Използвах някакво спрейче от Бриколаж за карбуратори, права отверка и четка за зъби - мисля, че се получи прилично. Разглобяването и сглобяването бяха малко кофти заради двата болта отдолу - за тях си трябва удължител за тресчотката и телескопичен магнит за изваждане на изпуснати винтове и вложки
. Колата е на 270к, така че количеството натрупана гняс е приемливо. Ето и снимков материал:

Използвах някакво спрейче от Бриколаж за карбуратори, права отверка и четка за зъби - мисля, че се получи прилично. Разглобяването и сглобяването бяха малко кофти заради двата болта отдолу - за тях си трябва удължител за тресчотката и телескопичен магнит за изваждане на изпуснати винтове и вложки

Включвам се и аз към темата. Днес имах време да разглобя звяра и да изчистя EGR получи се прилично имаше доста насъбрала се гняс нямам абсолютна никаква представа кога за последно е чистен но съм по-спокоен, че свърших и тази работа.
Направи ми впечатление обаче, че положението в колектора не беше много добро. На входа при ЕГР беше натрупало стабилно и успях да изкарам някаква част, не посмях да ръчкам много навътре защото не бях сигурен какво се случва с големите парчета, които остават вътре.
Както и да е, исках да питам проблем ли е ако го оставя така или е препоръчително да го сваля и да изчистя колектора със същия препарат за карбуратор?
Какви проблеми може да възникна ако не го изчистя?
Направи ми впечатление обаче, че положението в колектора не беше много добро. На входа при ЕГР беше натрупало стабилно и успях да изкарам някаква част, не посмях да ръчкам много навътре защото не бях сигурен какво се случва с големите парчета, които остават вътре.
Както и да е, исках да питам проблем ли е ако го оставя така или е препоръчително да го сваля и да изчистя колектора със същия препарат за карбуратор?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
koksimir написа:Включвам се и аз към темата. Днес имах време да разглобя звяра и да изчистя EGR получи се прилично имаше доста насъбрала се гняс нямам абсолютна никаква представа кога за последно е чистен но съм по-спокоен, че свърших и тази работа.
Почисти го възможно най-скоро, ще видиш голям + в работата на колата и ще прегледаш пеперудите в какво състояние са.
Taruno написа:koksimir написа:Включвам се и аз към темата. Днес имах време да разглобя звяра и да изчистя EGR получи се прилично имаше доста насъбрала се гняс нямам абсолютна никаква представа кога за последно е чистен но съм по-спокоен, че свърших и тази работа.
Почисти го възможно най-скоро, ще видиш голям + в работата на колата и ще прегледаш пеперудите в какво състояние са.
Пеперудите ги премахнах още като си взех колата

- Tsapo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW G32 LCI "22
- Детайли за колата: BMW G32 LCI "22
И аз наскоро правих процедурата.
Вътре беше гняз колкото искаш....
Нарочно направих процедурата след като изолирах ЕГР софтуерно.
Ето малко снимки :

Чистих и дебитомера със спрей.
Докато чистех мръсотията си мислех " след всичко това ще си въобразявам, че върви повече ", но да ви кажа честно колата стана наистина по-жива.
Вътре беше гняз колкото искаш....
Нарочно направих процедурата след като изолирах ЕГР софтуерно.
Ето малко снимки :

Чистих и дебитомера със спрей.
Докато чистех мръсотията си мислех " след всичко това ще си въобразявам, че върви повече ", но да ви кажа честно колата стана наистина по-жива.
51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4