Помощ....проблеми с интериорни звуци!!!

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Ф10 525D

Re: Помощ....проблеми с интериорни звуци!!!

Мнение от angelov_b » 23 Ное 2012, 8:09

Е мина се не мина седмица от интервенцията на Камор и воланът ми пак скърца отвратително. Няма и помен от интервенцията, за която платих 70 лв...Лошото е, че ми се струва, че затягането и скърцането идва от горе ( от към прореза на самия волан) а не долу от тази ябълковидна става....

Мислех днес да хоря за рекламация, но реших събота да пробвам да отворя кората под волана отново, да видя какво се случва, да намажа със моя си смазка ( бяла грез за гумени уплатнения и пластмаси ) и да видя какъв ще е ефекта.

Просто всяко ходене в Камор ми струва време и нерви....и не ми се знаимава вече с този проблем. Лошото е, че ако скърцането наистина не се оправя със смазване в долната част, а е някъде горе ( най - вероятно в лентовия кабел ) сам не ми се занимава със сваляне на възглавница...волан и т.н.

Въпросът ми е, има ли шанс да е от лентовия кабел при е90, защото при е36 и е46 се среща проблем с лентовия кабел и той се изразява в същото гадно скърцане. Решението било или смяна на кабела, или пръскане в улея на някаква смазка, или смазване на кабела, чрез сваляне на волана.

П.С. Аз вече пръсках в улея на волана и със смазка и със спрей за табло....ефекта е нулев! Мисля ако не се справя събота сам пак понеделник да тормозя Камор....ама вече почна да ми писва хора...не е нормално да ходя всяка седмица на сервиз....Добре че си обичам колата и марката :)))))))))))

Потребител
Аватар
Кара: e90- 320D
Мечтае да кара: M3

Мнение от taralej » 24 Ное 2012, 1:42

ето за това продажбите на БМВ ще спадат а на КИА ще се увеличават.....аз също харесвам марката но когато я купувах дори не предполагах че кола от този клас ще има такива проблеми ..... с тази алчност и слагане на евтини материали ще се затрият....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от angelov_b » 24 Ное 2012, 11:04

така....тази сутрин станах рано, слязох до колата и направих процедурата описана от колегата raddy в първа страница на този пост.

Развих точно три винта и кората под волана вече беше подвижна. Веднага видях мястото което raddy беше оградил с червено...точно там където и според Камор ми е проблема. Поправете ме ако греша, но ако преди седмица тия от Камор ми бяха извършили така наречената "профилактика на кормилен лост" щеше да се вижда някаква смазка около това място....То изглеждаше точно толкова сухо колкото на снимката на raddy. Както и да е......намазах го обилно с смазка за гумени уплатнения....( бяла течна грес...въртях волана , разнесе се страхотно, и вискчо изглгеждаше добре смазано. Запалих колата и почах да въртя волана.....абсолютно ясно си личеше че шумът е от горната част на волана, не от долната....

Нямаше какво повече да направя и си сглобих кората отново. Отидох на пробно шофиране. Трябваха ми точно един пълен ляв и един пълен десен и скърцането го имаше с пълна сила. Сега съм почти сигурен че проблема е един от тия лагери описани в този пост:

http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... p?t=245961

Другият вариант, който не отписвам....е прословутия лентов кабел. Сега имам 1 ден до понеделник да помисля....длаи да хоря за рекламация в Камор, дали да не звънна на колегата РАШО и да видим в неговия сервиз какво можем да направим, понеже виждам че всички са много доволни от услугата. Направих и клипове на звукът, така че ако в конкретния момент не мога да ги възпроизведа, да се знае какво представляват....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от angelov_b » 24 Ное 2012, 12:49

Качих и клипове на проблемът ми. Това е моята кола от днес сутринта:

http://www.youtube.com/watch?v=IpOVXwQT ... e=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=8RT9XaBr ... e=youtu.be

Нямам думи просто....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от angelov_b » 25 Ное 2012, 12:39

Почвам да си мисля, че ако сложа на това място смазка нещата ще заспят...

Какво мислите по въпроса?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от angelov_b » 07 Дек 2012, 10:34

Колеги,

макар да ми се струва, че изгубихте интерес към темата, все пак мисля че е добре да споделя още част от развитието на моите проблеми. Вчера си взех колата от Камор, след като предната седмица отидох да претендирам отново за проблеми във волана. Скърцането си оставаше и този път успях много ясно да го възпроизведа пред техническия инженер и приемчика. След известно време на убеждаване, че дразнещия звук не идва от долната а от горната част на волана и че въпросната профилактика не е свършила нищо необходимо, седнахме да покараме и всички се убедиха, че шумът идва от конзолата зад кормилото. Остана въпроса естествено, кой ще плаща....тъй като още от входа им казах, че това си е проблем на колата, и смятам да бъде отсранен изцяло гаранционно. Частта, която трябваше да се смени е някакъв плъзгач отдолу на конзолата, чийто цена е около 900 лв. Пуснаха запитване и на следващия ден ми се обадиха, че всичко ще бъде покрито гаранционно.

При ремонта се сваля волана, както и корите около конзолата, регулира се предния мост и се програмира тоя плъзгач. Всичко по фактура излезе близо 1200 лв, естествено от мен нищо...
Работено беше абсолютно внимателно и чисто, нямам никакви забележки по това. Няма паразинти шумове от разместени детайли. Колата я чувствам още по стегната, а волана иникално подвижен....и разбира се без досадния шум...сега остана да я проследя и за напред как ще е.
Имайте предвид, че ме предопредиха да не пръскам с каквито и да е било технически и смазочни спрейове, препарати за табла и т.н....те причинявали тънък филм, който улавя прахоляка с времето и хоп....ето го проблема. Това предполага и чистенето ОТВЪТРЕ на автомобила САМО от нас самите си, без автомивки и т.н....тъй като точно там използват за почистване спейове и омазват цялата кола вътре....

П.С.: От проблемите остана само чаткането на задната кора, но това ще си го оправям между Коледа и нова година като имам повече време. Важното е, че по-притеснителните неща са решени.

Поздрави!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 520d / E90 320d

Мнение от blagun » 07 Дек 2012, 13:44

angelov_b написа:Колеги,

макар да ми се струва, че изгубихте интерес към темата, все пак мисля че е добре да споделя още част от развитието на моите проблеми. Вчера си взех колата от Камор, след като предната седмица отидох да претендирам отново за проблеми във волана. Скърцането си оставаше и този път успях много ясно да го възпроизведа пред техническия инженер и приемчика. След известно време на убеждаване, че дразнещия звук не идва от долната а от горната част на волана и че въпросната профилактика не е свършила нищо необходимо, седнахме да покараме и всички се убедиха, че шумът идва от конзолата зад кормилото. Остана въпроса естествено, кой ще плаща....тъй като още от входа им казах, че това си е проблем на колата, и смятам да бъде отсранен изцяло гаранционно. Частта, която трябваше да се смени е някакъв плъзгач отдолу на конзолата, чийто цена е около 900 лв. Пуснаха запитване и на следващия ден ми се обадиха, че всичко ще бъде покрито гаранционно.

При ремонта се сваля волана, както и корите около конзолата, регулира се предния мост и се програмира тоя плъзгач. Всичко по фактура излезе близо 1200 лв, естествено от мен нищо...
Работено беше абсолютно внимателно и чисто, нямам никакви забележки по това. Няма паразинти шумове от разместени детайли. Колата я чувствам още по стегната, а волана иникално подвижен....и разбира се без досадния шум...сега остана да я проследя и за напред как ще е.
Имайте предвид, че ме предопредиха да не пръскам с каквито и да е било технически и смазочни спрейове, препарати за табла и т.н....те причинявали тънък филм, който улавя прахоляка с времето и хоп....ето го проблема. Това предполага и чистенето ОТВЪТРЕ на автомобила САМО от нас самите си, без автомивки и т.н....тъй като точно там използват за почистване спейове и омазват цялата кола вътре....

П.С.: От проблемите остана само чаткането на задната кора, но това ще си го оправям между Коледа и нова година като имам повече време. Важното е, че по-притеснителните неща са решени.

Поздрави!

Колега, радвам се, че си успял да оправиш този досаден проблем :D
При мен проблема е само в кората отзад, както вече казах, по-нагоре в темата.
Онзи ден се опитах да сваля кората, но се отказах!
Много ще ми бъде полезно, ако някой намери някакво ръководство!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 08 Дек 2012, 21:08

Колега радвам се да разбера че проблема ти е отстранен. Аз само искам да споделя , че също бях шокиран от десетките поскръцвания, които произвеждат тези коли. Аз карам е46 но и то имаше цяла симфония от звуци. Отне ми около година да ги победя , то не бяха седалки, подлакътници, тампони и кори...защо? Друга толкова скърцаща кола не съм карал. :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 26 Ное 2013, 22:00

И във моята кола има цяла симфония и съм започнал акция и за сега някои шумове ги няма, отзад и аз имам от пластмасовите кори скърцане направо отврат :banghead: Един път си спомням точно същото скърцане във волана за определено врене и изчезна това бе преди 3 4 месеца, надявам се че няма да се появи пак иначе ще се вкарам и аз във някои филм :censored:

Пълни та***и за едно скърцане 1000 лева :ranting:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320d SE E90

Мнение от morto » 27 Ное 2013, 19:54

Относно вентилаторчето на парното, възможно ли е да се ремотира?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Дизел
Мечтае да кара: Бензин
Детайли за колата: Touring

Мнение от tihomair » 23 Фев 2014, 14:50

Аз съм с Е91 и освен изброените шумове имам едно потропване откъм багажника, когато минавам през неравности сякаш идва от задното стъкло...нямам идея какво да правя с този шум. Ако има хора, които са минали през това да кажат.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320d SE E90

Мнение от morto » 24 Фев 2014, 5:01

мен ме мъчи потропване откъм багажника 3 месеца... какво ли не правих(изпразване на багажника, седалката махах, ходене по "майстори" преглед на ходовата част и уж всичко беше здраво, но се оказа долен тампон на десен амортисьор!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 520d / E90 320d

Мнение от blagun » 24 Фев 2014, 15:10

blagun написа:
angelov_b написа:Колеги,

Поздрави!

Колега, радвам се, че си успял да оправиш този досаден проблем :D
При мен проблема е само в кората отзад, както вече казах, по-нагоре в темата.
Онзи ден се опитах да сваля кората, но се отказах!
Много ще ми бъде полезно, ако някой намери някакво ръководство!

Тия дни се забелязах, че амортисьорчетата на багажника не държат... дали е възможна причина за скърцане, т.е. да идва от самия капак на багажника :dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от Niksika » 11 Апр 2014, 13:40

Здравейте.Имам е91 '09 318д и при работа на двигателя на празен ход(на около 800 оборота) се получава вибрация в таблото някаде между волана и предното стъкло,но не мога да я локализирам точно къде е :kuku: При 1ва и 2ра до около 1500 об. се чува и след това изчезва.Имате ли някака идея какво може да е?

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 12 Апр 2014, 13:13

Niksika написа:Здравейте.Имам е91 '09 318д и при работа на двигателя на празен ход(на около 800 оборота) се получава вибрация в таблото някаде между волана и предното стъкло,но не мога да я локализирам точно къде е :kuku: При 1ва и 2ра до около 1500 об. се чува и след това изчезва.Имате ли някака идея какво може да е?

И аз съм със е91, така както казваш таблото.. звуците може да са от всяко нещо трудно е така да се каже кое е скърцащото нещо. На моята отзад където са гредите почват да скърцат понеже пластмасата опира във желязо и ела гледаи какво скърцане пада. Успях да го отстрана само частично, понякога се появява за малко и спира, надявам се тази седмица да го оправя че мразя интериорните звуци :banghead:

Някои колега които да е купуват тоя спреи за омекотяване на кожата да даде пустия номер че като ходих във БМВ 2-пъти не успя да го намери вика такъв спреи не знам да имаме
Изображение

Предишна

Назад към E90/E91/E92/E93