Въпрос отностно системата за налягане в гумите 3та серия/е90

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 545i
Детайли за колата: E 60

Re: Въпрос отностно системата за налягане в гумите 3та серия

Мнение от bmw545i » 15 Ное 2013, 15:31

ND1 написа:Здравейте колеги.След като изчетох книгата на потребителя и гледах доста работи из нета и не можах да намеря консенсус на моя въпрос,реших да попитам и тук.
Работата е следната : Имам 320Д 2006 и я имам тая система,обаче:Когато влезна през идрайва (16:9 ми е ) и реша да натисна на системата ми дава само ''confirm tyre pressure'' на място стоя със запелен двигател или в движение и нещо неще системата да се настрои .. Чудя се как да я настроя ? На вулканизатор ли да отида или ? Гледах 1 тема в който 1 обяснява,че става от ръчката на мигачите при работещ двигател,но неясно като цляо беше обяснено.. Ако някой,знае как да я настроя,ще съм много много благадарен ! :yes:

Колега, даваш му cofirm tyre pressure и потегляш. Трябват му няколко километра. Различни са, спрямо годината на производство. Новите по-бързо се инишалайзват, както с е казва на български... :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Fiat Tipo SW 2020 1.4 T-JET

Мнение от ilhansyuleymanov » 10 Май 2016, 9:26

От днес съм с нови гуми pirelli p zero, понеже старите се нацепиха. Имам светеща индикация за спукана гума, която наистина спуках и от тогава не мога да я зануля (нямам навигация) Какво ли не пробвах и не мога да изкарам ресет. Изгледах хиледи клипове, изчетах много форуми и ресет менюто не излиза.

Моля ви помогнете.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 10 Май 2016, 13:02

Имаше някаква ососбеност в поредицата натискания на бутона на борда, но има клипове в нета. Проучи ги и пробвай, при мен стана на третия или четвъртия път докато уцеля.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d e90 LCI, 325TI e46
Мечтае да кара: M140ix, 440ixGC, GT63S AMG, G63 AMG

Мнение от rAd000 » 10 Май 2016, 20:49

ilhansyuleymanov написа:От днес съм с нови гуми pirelli p zero, понеже старите се нацепиха. Имам светеща индикация за спукана гума, която наистина спуках и от тогава не мога да я зануля (нямам навигация) Какво ли не пробвах и не мога да изкарам ресет. Изгледах хиледи клипове, изчетах много форуми и ресет менюто не излиза.

Моля ви помогнете.

Заповядай колега.Както са казали колегите на предните страници когато сложиш ключа,натискаш бутона за палене но не и спирачката да излязат само лампите на таблото но колата да не е запалена.

За другите колеги с навигации е много просто.
1.Колата да е запалена на място
2.Влизате в менюто за гумите
3.Ресетвате ги
4.Връщате едно меню назад и отново менюто за гумите и ще ги видите светнали в зелено.

ПС. Ако очаквате да ви изпише какво налягане има в тях сменете с мкларън ;)
Или ако толкова ви е необходимо в ебай и амазон продават едни датчици които се монтирват на задната част на винтила(демек отвътрешната част на джанатата) и се кодират мисля отделно.

ето и за любопитните : https://www.youtube.com/watch?v=NMjCwjBFSm0

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ilhansyuleymanov » 11 Май 2016, 8:04

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 20 Юни 2016, 15:27

Като се остави на N и се държи спирачката тогава излиза менюто.
За ръчни скорости изключвате от скорост и държите спирачката, тогава се появява, не е нужно да е изгасена, важното е да не се движи.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ilhansyuleymanov » 21 Юни 2016, 15:35

И на N нестава :cry:

Има ли друг начин да се занули системата ? Те с откачане на плюсовата клема примерно или с импа :roll:

п.п. Кодираха ми таблото наново и всичко си дойде на мястото. Ресет/инт се появява на контакт при паркирано положение. :clap:

Предишна

Назад към E90/E91/E92/E93