Е90 как се справя в зимата на сняг и лед?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
- Кара: Z4M Roadster
Re: Е90 как се справя в зимата на сняг и лед?
Стига....ама на задна... 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Vashev написа:Leon написа:Ако почетете малко преди да пишете няма да е лошо... Нищо не включваш с бутона, само изключваш на различни степени. С едно натискане изключваш контрола на сцеплението и гумите могат да превъртат, а като задържиш изключваш и контрола на стабилността, и колата може да поднася. Това е принципа, а всички наименования и абревиатури са маркетинг. Настройките на този принципен модел също са различни при различните модели.
Прочел съм преди да пиша!
DTC си е независима система(или поне DSC с променени настройки), до която се стига чрез еднократното натискане и ДА тя е ограничен тракшън контрол и ограничено ESP ... като дори и думата ограничен не е точна, защото реално им се променят настройките и те се задействат малко по-късно, но НЕ се изключват. Така че, май ти не си чел преди да пишеш![]()
Но, навсякъде си я пишат като независима система!
Опитай да вникнеш в смисъла на написаното от мен и после на написаното от теб и намери 3-те разлики

Never mistake motion for action...
- Shadowed
- младши ентусиаст
-
- Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.
@leon,
Въпросът тук не е дали е маркетингов трик или не.
- DTC бутона включва ли dtc режима по спецификации или не? Каквото и да представлява този режим?
Продължавам темата защото е дразнещо да ти пише модератор, да ходиш да четеш при положение че той самият не го е направил
тук никой не спори че бутона лимитира стабилността, а че бутона активира друг режим на работа 
Не искам да съм pain in the a**, все пак сме тук да си помагаме и такива спорове са нормално нещо. Thumbs up за хората които поддържат форума:)
P.s. Накрая се оказва че е90 e сравнително стабилна кола, спрямо други коли със задно, но хубави гуми не са излишни. И все пак, не чакайте чудеса и не разчитайте на късмет!
- DTC бутона включва ли dtc режима по спецификации или не? Каквото и да представлява този режим?
Продължавам темата защото е дразнещо да ти пише модератор, да ходиш да четеш при положение че той самият не го е направил

Не искам да съм pain in the a**, все пак сме тук да си помагаме и такива спорове са нормално нещо. Thumbs up за хората които поддържат форума:)
P.s. Накрая се оказва че е90 e сравнително стабилна кола, спрямо други коли със задно, но хубави гуми не са излишни. И все пак, не чакайте чудеса и не разчитайте на късмет!
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Щом минавам през половин метър сняг значи е добре, няма какво повече да се желае от кола със задно.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Vashev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Avensis 2.2 D-4D
- Мечтае да кара: E90 335d
Leon написа:
Опитай да вникнеш в смисъла на написаното от мен и после на написаното от теб и намери 3-те разликиОтделна система е по маркетингови причини, за да има нещо повече от ДСЦ-то в Е46. Принципа на работа е един и същ, но повечето хора тук не правят разлика между контрол на сцепление и на стабилност, затова си вярват на книжките. Щом така ти е по-спокойно, приятно шофиране
Не ми харесва подиграватеоният тон, който усещам!
Принципят на работа на двете системи е един същ, това го казах и аз! Ти претендираше, че тракшънът се изключва, от там тръгна всичко. DTC погледнато реално не е независима система, а част от DSC, но въпреки това е нещо, което е46 няма, а върши работа...
AVENSIS 2.2 D-4D
- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
И все пак, няма нищо по-добро от добрия стар шпер. 

- Vashev
- кандидат ентусиаст
-
TsvetanVR написа:И все пак, няма нищо по-добро от добрия стар шпер.
Честно казано и аз на вдявам, защо шперът не си остана, въпреки DTC ... И според мен ще има повече ефект с него.
AVENSIS 2.2 D-4D
- Vashev
- кандидат ентусиаст
-
Shadowed написа:@leon,
- DTC бутона включва ли dtc режима по спецификации или не? Каквото и да представлява този режима.....
DTC е DSC с променени настрйки... И под включва, разбирай, че влиза в този режим, а на таблото изписва DTC , a на навигацията DSC restricted...

AVENSIS 2.2 D-4D
- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
Vashev написа:TsvetanVR написа:И все пак, няма нищо по-добро от добрия стар шпер.
Честно казано и аз на вдявам, защо шперът не си остана, въпреки DTC ... И според мен ще има повече ефект с него.
За да си купиш М3, как защо?

Няа ДеТеЦе, няа МеТеЦе, двете колела не може едновременно да ги завърти => винаги ще е много по-зле от кола с шпер.

- Vashev
- кандидат ентусиаст
-
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Vashev написа:Leon написа:
Опитай да вникнеш в смисъла на написаното от мен и после на написаното от теб и намери 3-те разликиОтделна система е по маркетингови причини, за да има нещо повече от ДСЦ-то в Е46. Принципа на работа е един и същ, но повечето хора тук не правят разлика между контрол на сцепление и на стабилност, затова си вярват на книжките. Щом така ти е по-спокойно, приятно шофиране
Не ми харесва подиграватеоният тон, който усещам!
Принципят на работа на двете системи е един същ, това го казах и аз! Ти претендираше, че тракшънът се изключва, от там тръгна всичко. DTC погледнато реално не е независима система, а част от DSC, но въпреки това е нещо, което е46 няма, а върши работа...
Няма подигравателен тон! Най-малко във форума ще си позволявам такова нещо, явно не влизаш редовно. Има недоумение от безсмислената упоритост, но мисля, че се разбрахме с колегите, че всеки нарича нещата както му харесват

Never mistake motion for action...
Бе с 2 думи:
- Когато е активно DSC - нищо не свети
- Когато е активно DTC - свети DTC
- Когато и двете не са активни - свети някаква удивителна (DSC off)
- Когато е активно DSC - нищо не свети
- Когато е активно DTC - свети DTC
- Когато и двете не са активни - свети някаква удивителна (DSC off)
- armagedon_762002
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Re: Re: Е90 как се справя в зимата на сняг и лед?
armagedon_762002 написа:http://www.youtube.com/watch?v=vT6EuyGb3xo&feature=related
Xd
Sent from my Desire HD using Tapatalk
- armagedon_762002
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
прав си ,но м3 не е xdrive
http://www.youtube.com/watch?v=SDHdyFOu ... re=related
По мое мнение гумите са определящ фактор,защото с летни гуми е като шейна
http://www.youtube.com/watch?v=SDHdyFOu ... re=related
По мое мнение гумите са определящ фактор,защото с летни гуми е като шейна