е90 320д придърпва
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: е90 320д придърпва
А в ултразвукова вана ли го чистихте?
Щото иначе се чисти само това, което се вижда...в самия канал на клапана се насъбира гняс, която затруднява движението му.
Сещам се и за друго - провери всички вакуум пътища - те управляват ЕГР-а! - ако някои ти се стори стар, напукан, намачкан или нещо подобно - директно смяна. (не са скъпи)
Щото иначе се чисти само това, което се вижда...в самия канал на клапана се насъбира гняс, която затруднява движението му.
Сещам се и за друго - провери всички вакуум пътища - те управляват ЕГР-а! - ако някои ти се стори стар, напукан, намачкан или нещо подобно - директно смяна. (не са скъпи)
Здравейте,
карам е90 320д и днес малко след като запалих и потеглих се чу странен звук,след което излезе "Increased Emissions" грешката, над 1500 оборота се чува едно свистене и имам чувството, че карам 30 коня москвич, та едва едвам се прибрах. Преди 2 месеца сменях въздушен, маслен филтър, такъв проблем досега не съм имал, четох в интернет, че може да е заради горивото, защото наистина нямах много в резервоара. Не разбира много, за пръв път ми се случва такова нещо, интересува ме дали да я карам в Камор или някой от вас има опит.
Благодаря предварително, бъдете здрави и се обичайте!
карам е90 320д и днес малко след като запалих и потеглих се чу странен звук,след което излезе "Increased Emissions" грешката, над 1500 оборота се чува едно свистене и имам чувството, че карам 30 коня москвич, та едва едвам се прибрах. Преди 2 месеца сменях въздушен, маслен филтър, такъв проблем досега не съм имал, четох в интернет, че може да е заради горивото, защото наистина нямах много в резервоара. Не разбира много, за пръв път ми се случва такова нещо, интересува ме дали да я карам в Камор или някой от вас има опит.
Благодаря предварително, бъдете здрави и се обичайте!
Оправиха проблем, оказа се че единия маркуч на турбото се бил откачил, даже от него излезе и Particle Filter fault...
поздрави
поздрави
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0sd
- Мечтае да кара: по често
Турбокомпресор - най вероятно
А може и да е спукана въздушна връзка след турбото. Пушили колата повече от нормално?

Е какво стана с придърпванията освен един колега друг никой нищо не е написал как му се е решил проблема?
Четох в един сайт че това придърпване може да е и от автомата!Един колега там съветва ресетване но кое точно по този начин на мен не ми стана ясно ето и начина.Слагате ключа в слота,натискате СТАРТ бутон без да слагате кракът на спирачката за да не запали след това натискате педала на газта до край за 30секунди.По отзивите на колегите пробвали тази процедура вървенето станало по гладко!
Аз съм със 330хд Е91 и при мен го има това смущение при 1500-1700об.За инфо тоя 30секунден ресет върви и при е60 и други!При мен не даде никакъв ефект
Четох в един сайт че това придърпване може да е и от автомата!Един колега там съветва ресетване но кое точно по този начин на мен не ми стана ясно ето и начина.Слагате ключа в слота,натискате СТАРТ бутон без да слагате кракът на спирачката за да не запали след това натискате педала на газта до край за 30секунди.По отзивите на колегите пробвали тази процедура вървенето станало по гладко!
Аз съм със 330хд Е91 и при мен го има това смущение при 1500-1700об.За инфо тоя 30секунден ресет върви и при е60 и други!При мен не даде никакъв ефект
- sa6opetkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е90 320d
При мен беше електронно управление на ЕГР с грешка ''Increased emissions''.
При мен тези придърпвания зачестиха и към моментна диагнозата е Torque Converter.
Както спомена един колега при всеки е нещо различно но горе долу с еднакви симптоми но с развитието на проблема нещата се изясняват
Както спомена един колега при всеки е нещо различно но горе долу с еднакви симптоми но с развитието на проблема нещата се изясняват

- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
acorde написа:При мен тези придърпвания зачестиха и към моментна диагнозата е Torque Converter.
Дай малко повече информация. Нещо за ускорението ще да е, но ако разкажеш малко повече ще е добре, че да знаем какво още може да изскочи от тези машини.
Еми почва като придръпване все едно не може да избере на коя предавка да затвори 1500 1800оборота ако я натиснеш няма проблем но при подържане на на скорост примерно 90км/ч оборотите играят и се усещат леки тласъци.При мен стана по следния начин след каране с висока скорост по магистралата и като намалиш на ограничение примерно тунел и почва да придърпва или по-скоро като боксуване е усещането.Но със времето почва да го прави и със скорост около 55км 90км 115км в зависимост от наклона на пътя.
При диагностика дава отклонение от 300-350оборота между двигател и скоростите които закъсняват и по този начин не можело да се заключи предавката на която е и се получава приплъзване.Тази диагноза ми дадоха в Гемини.
При диагностика дава отклонение от 300-350оборота между двигател и скоростите които закъсняват и по този начин не можело да се заключи предавката на която е и се получава приплъзване.Тази диагноза ми дадоха в Гемини.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
acorde написа:Еми почва като придръпване все едно не може да избере на коя предавка да затвори 1500 1800оборота ако я натиснеш няма проблем но при подържане на на скорост примерно 90км/ч оборотите играят и се усещат леки тласъци.При мен стана по следния начин след каране с висока скорост по магистралата и като намалиш на ограничение примерно тунел и почва да придърпва или по-скоро като боксуване е усещането.Но със времето почва да го прави и със скорост около 55км 90км 115км в зависимост от наклона на пътя.
Ами за съжаление кутията е пред фалит... оправи я докато е време

Торк конвертора,кутията няма никакви грижи при нея всичко си е ок
Взел съм мерки съвсем скоро отива на лечение 

Това не е моята но прави абсолютно същата магария
http://www.youtube.com/watch?v=06660Svk30w

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
acorde написа:Торк конвертора,кутията няма никакви грижи при нея всичко си е окВзел съм мерки съвсем скоро отива на лечение
е това имах предвид

При мен се оправи след смяна на Торк конвертора(турбина на скоростите) сега всичко е както трябва.