Молба за тест на 335д!

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46

Re: Молба за тест на 335д!

Мнение от neonman » 08 Авг 2010, 23:34

Koliu написа:Колега,
надявам се начеса си крастата...
Всичко това, което си обобщил сме ти го писали по-нагоре в темата :winky:
просто ти искаш да си ръчкаш сам и да си въобразяваш (според мен), че сменяш от 4-та на 2-ра по-бързо от 1-та сек замисляне на автоматика

Кольо, това хубаво , че сте ми го писали ,НО първо повечето едва ли сте ми го писали от опит с двете коли ;) и второ едно е да четеш , съвсем друго да усетиш ;)
Освен това бъди сигурен ;) ,че не си въобразявам , че ще сменям скорости ръчно по-бързо от автомата :winky: , дори на 335д-то ;)
п.п: Маи си останал с впечатление , че смятам че забавяне има само при кик даун ;) НЕ Е така : забавяне има и при превключване на висходяща предавка , дори когато колата пълни оборотомера до края !!
if your car isn't scary - it's just not fast enough!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Koliu » 10 Авг 2010, 19:29

neonman написа:
Koliu написа:Колега,
надявам се начеса си крастата...
Всичко това, което си обобщил сме ти го писали по-нагоре в темата :winky:
просто ти искаш да си ръчкаш сам и да си въобразяваш (според мен), че сменяш от 4-та на 2-ра по-бързо от 1-та сек замисляне на автоматика

Кольо, това хубаво , че сте ми го писали ,НО първо повечето едва ли сте ми го писали от опит с двете коли ;) и второ едно е да четеш , съвсем друго да усетиш ;)
Освен това бъди сигурен ;) ,че не си въобразявам , че ще сменям скорости ръчно по-бързо от автомата :winky: , дори на 335д-то ;)
п.п: Маи си останал с впечатление , че смятам че забавяне има само при кик даун ;) НЕ Е така : забавяне има и при превключване на висходяща предавка , дори когато колата пълни оборотомера до края !!

Добре де,
разбрахме, че сменяш по-бързо от която и да е автом.акоростна кутия, на който и да двигател така че - за теб само ръчъка...
Аз досега пък не съм виждал нито един автоматик на БМВ след 2005(такива само съм карал), който да се забавя при възходяща смяна на пълни обороти... Айде при кик-даун някои се бавят(поне при по-слабите двигатели така изглежда).Ама вискчо е относително - ти си знаеш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sorrow » 11 Авг 2010, 9:35

Честно казано като тествах едно време 335D с цел покупка, не видях грам забавяне. Колата просто ускоряваше равномерно и за няколко стотин метра километража приближаваше 180 (примерно) Но през цялото това време имаше едно усещане на неизчерпаема мощ, сякаш колата тепърва ще разкрива потенциал. Като прибавим и нечовешките Nm, които те залепят на седалката... не виждам от какво можеш да се оплакваш. Точно преди този тест бях направил и на 320D. Там при настъпване на педала до дупка, колата се зачуди, но честно казано този ефект го причислявам повече на турбо лаг-а, който на 335-цата отсъства.
Аз карам автоматик, макар не и на BMW и кик-даун изобщо не ползвам, а предпочитам типторника, защото повече ми харесва усещането.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kickdown » 13 Авг 2010, 1:04

Сега опира въпроса, до това от кое си готов да се откажеш???
От комфорта на автоматика или от малкият лаг при превключване???
Ако караш предимно в София, продължи с автоматика и се поинтересувай за тунингован софтуер на кутията, ако неможеш да го преглътнеш - взимай ръчно 330d и се радвай и на нисък разход, освен на пълният контрол :)
Аз лично съм мързелив и единственото, което ме грабва при ръчната кутия е възмоността за старт-стоп система при 320d и ниският разход.
Но пък удобството, не струва 10 лева на 100 км, нали така?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_GonzaLes » 17 Авг 2010, 9:02

Повярвай ми че разлика между ръчка и автомат 4 литра на 100 км е некъв апсурд, разликата е не повече от 0.5 литра или 1 лев на 100 км
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kickdown » 18 Авг 2010, 13:21

S_GonzaLes написа:Повярвай ми че разлика между ръчка и автомат 4 литра на 100 км е некъв апсурд, разликата е не повече от 0.5 литра или 1 лев на 100 км

Зависи как кара човек.
Аз съм малко душманин и Kickdown-a ми е любима функция, затова на всичките коли който съм карал давам разлика то поне 2 литра, но както казах комфорта няма цена.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46

Мнение от neonman » 18 Авг 2010, 18:07

S_GonzaLes написа:Повярвай ми че разлика между ръчка и автомат 4 литра на 100 км е некъв апсурд, разликата е не повече от 0.5 литра или 1 лев на 100 км

Това не е вярно ;)
Реалната горница спрямо ръчката е такава :
- градско : 1.5 - 2.5 лт. в повече за автото. :!: зависи от задръствания и начин на каране.
- извънградско слиза до 0.5 -1.0 л. в повече :!: зависи от карането !
if your car isn't scary - it's just not fast enough!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: нормално

Мнение от scipo » 28 Авг 2010, 22:17

за колегите, дето казват, че има забавяне от 1,2 секунди, вече има и машинки, за премахването му- sprint booster има ги в нета и са около 500лв, говори се, че премахват всякакво чудене

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_GonzaLes » 29 Авг 2010, 10:22

Спринт бустера няма много общо с лаг-а и забавянето на кутията, но увеличава респонс-а на педала.
Изображение

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: кола с гола жена вътре - по възможнос по-млада да е.
Детайли за колата: е 46 328

Мнение от vesosea » 26 Окт 2012, 1:36

Колкото е по -голям двигателя толкова по-бавно се развърта. А също му трябва много въздух,трябва му време за да се развъртят турбините за да доставят необходимия въздух за оптимално горене.Затова вече слагат по 4 турбини за да са по-малки(пъргави). За да не се губи гориво,електрониката ограничава горивоподаването, ти натискаш педала на газта до край , но това не означава ,че постъпва мах .гориво в двигатела .Затова се "замисля",забавя - подава постепенно гориво,в съотвествие с развъртането на турбините. Бензиновите двигатели не се нуждаят от много въздух ,затова не се замислят. Но и при тях ги има когато са с висок турбо надув.Има много трикове за ограничаване на "турбо дупката" , но винаги ще я има в някаква степен. Всичките трикове са за сметка на увелич. на разхода.
механика

Потребител
Аватар
Кара: F31 335xd
Мечтае да кара: M3

Мнение от Lamjta » 19 Ное 2012, 12:02

neonman написа:

Това не е вярно ;)
- градско : 1.5 - 2.5 лт. в повече за автото. :!: зависи от задръствания и начин на каране.

Колега имам един сприн бустер или палър бокс, ако искаш ще ти го дам да пробваш има голяма разлика в поведението
на колата като цяло. Ти си прав, че да ти обясняват "какво е", няма нищо общо с това да опиташ сам.
Монтажа за проба е повече от елемтарен.
1. Махаш капачка на педала
2. Отвърташ болчето на педала
3. Повдигаш и откачаш самия педал
4. Разкачаш буксата на педала и подвързаш бустера.
5. Нахлузваш педала и завинтваш
6. Пробваш :)
И после коментари!

Dicky Wolf
Аватар
Кара: Z4M Roadster

Мнение от TsvetanVR » 19 Ное 2012, 15:34

neonman написа:

Това не е вярно ;)

При автоматична скоростна кутия от 1995г. е така, да. Но да говориш за такива разлики при съвременните кутии е, меко казано, несериозно. То според твоите изчисления, моето 330д ако беше ръчка трябваше да дава между 6.5 и 7.5 градско... :lol: За новите 8-степенни автоматици пък да не говорим...
Иначе от темата съм прочел само първите няколко поста и мога да посъветвам автора следното - като искаш да караш спокойно, си карай на D, като искаш да се изстрелва на момента, минавай на S и обратното. И при мен има забавяне на D, но на DS излита на момента. Колата в повечето случаи стои в такива обороти, че турбината да е "онлайн" ;)
Изображение

I wanna leave you far behind....

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 19 Ное 2012, 17:07

Заключвам темата, поради факта, че е доста стара...

Предишна

Назад към E90/E91/E92/E93