Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Leon написа:Колата изглежда супер, въпреки, че според мен са й върнали малко километри, като гледам занулените часовници. Така или иначе се купува от дилър и може да се види сервизна история. А зацапването вероятно е от дрехи, чисти се с хубав препарат и търкане.
Тази кола,ако са и върнати километрите и се продава от дилър и докажеш,че са върнати - ще стане интересно

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Е, то официалния сервиз ако не може деа ги върне недоказуемо, значи не става за нищо. 

Never mistake motion for action...
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Leon написа:Е, то официалния сервиз ако не може деа ги върне недоказуемо, значи не става за нищо.
Сещам се,за няколко неща,които НЕ може да оправи

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- Meidana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F34 LCI
- Мечтае да кара: същото
- Детайли за колата: Estriol blue
Кажи че ми стана интересно 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Meidana написа:Кажи че ми стана интересно
при 67 000км - представяш ли си на 80 примерно да е влизала за масло..ей това ми е интересно,как ще го изтрият (може и да могат)
Ако е правен ъпдейт на някой модул - записва на колко км е бил модула тогава... примерно
Като цяло - ще е адски тъпо ,да са върнати дори с 10к
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Може последно да е влизала за масло на 67к, след това й е изтекла гаранцията и не е обслужвана при тях... Варианти много.
Never mistake motion for action...
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Leon написа:Може последно да е влизала за масло на 67к, след това й е изтекла гаранцията и не е обслужвана при тях... Варианти много.
Факт...но темата е друга

- meskalito
- Потребител
-
- Кара: 320d e91 xdrive 184hp 2011
Здравейте колеги, на Премиум Селекшъна в Експо центъра капарирах едно 320d xdrive touring 184hp 2011-та. За съжаление няма точен url на страницата на Aуто Бавария, трябва да се селектира по модела тук - http://bit.ly/1PojYgz. Снимки на колата - http://bit.ly/1aUWFvl , http://bit.ly/1GlFIFL , http://bit.ly/1JxqkGE . Цената е дебела, но след няколко седмично гледане на офертите за 530d се уверих, че се внасят ужасни гробници и затова се метнах на тая оферта малко импулсивно:) Някои неща ми направиха лошо впечатление. На петата врата по ръба имаше ръжда, нещо което и на 9 годишния ми опел го няма. Кожуха на капака на двигателя е с една дупка по средата все едно е изгорен, но няма такива следи. Просто разбридана дупка. Дилъра на място ми каза, че била с най-новата навигация, а като прочетох за България за Бизнес няма карти:( Питах и за ангренажната верига, защото бях чел, че дава проблеми за тоя двигател(N47), но той ме увери, че било за предишните години. Това е първото ми БМВ, нямам познания по марката и затова всякакви мнения за колата ще ми бъдат от полза. Благодаря ви предварително.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Не се обиждай,но съм убеден ,че за парите за тва нещо - ще си вземеш по-добра,не премиум - ръжда на БМВ на 4год е несериозно...дори няма да коментирам другите неща..
За 30+ в германия има страхотни автомобили...явно много си искал кола,дано ти е на късмет - а за ръждата я връщай да си я боядисват - това НЕ Е ПРЕМИУМ СЕЛЕКШЪН!!!!
Sent from nokia 6310
За 30+ в германия има страхотни автомобили...явно много си искал кола,дано ти е на късмет - а за ръждата я връщай да си я боядисват - това НЕ Е ПРЕМИУМ СЕЛЕКШЪН!!!!
Sent from nokia 6310
- meskalito
- Потребител
-
- Кара: 320d e91 xdrive 184hp 2011
Цената не е обявената в сайта:) 32к е. Иначе съм съгласен. че това е доста странно с раждата. В сервиза е влизала само за смяна на консумативи и вярвам, че километрите са реалните.
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Пробвал съм се с Е92 320dA срещу Е90 325iA. Старта от място ми го взима с 1 кола. От летящ съм малко отпред, но понеже е трудно да се стартира адекватно от летящ ги броя че вървят на равно. Аз не съм твърдял, че 20d е по-бърз изобщо. Трака ужасно (особено студен) и ремонтите са му скъпи, ако се наложат. Разходът ми обаче е с 4л надолу в града и с 2,5-3л извън (спрямо колата на приятеля ми, с който пробвахме). 325i обаче да кажете че е безпроблемен... всеки може да прочете другата тема и по-специално мнението на kondov (там и за сравнение на вървеж с Е46 се говори).
За екстрите съм отчел фаровете и навито. Нито съм твърдял, че е гола като пушка, но не мога да се съглася, че има нещо кой знае какво. Факт е, че колата е с базовото озвучаване, базовия волан, базовия салон, без подгрев на седалки, без подгрев на волан, без люк, с обикновени джанти и с най-обикновените алуминиеви лайсни.
За вашите коли и дума не съм обелил, та не виждам защо ви вълнуват моите? Не мисля, че мнението ми беше заядливо, че да предизвика такава бурна реакция. Съжалявам, ако някой съм засегнал, просто изказвам мнение (май затова сме се събрали тук, или бъркам).
Ако Gqbriel много се вълнува от ВИН-а на моята с удоволствие съм готов да се видим на по едно безлкохолно да му го покажа, да огледаме колите, да покараме и после пак да си говорим, отворен съм към всякакви такива мероприятия с готини хора.

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
stocky написа:..
Грешен ти е подхода... гледаш, какво няма, а не какво има...
в 100 % от случаите листа с липсващи екстри е по-голям от листа с присъстващи!
stocky написа:Не мисля, че мнението ми беше заядливо, че да предизвика такава бурна реакция.
Бе то и аз не мисля така за моите мнения, ама изведнъж се появяват 5 човека да ме убеждават в противното ("приятно е", нали?!

факт, колата е много по-богата от повечето на пазара!
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Така казано съм напълно съгласен с теб. Изброих нещата които липсват и които на мен ми правят впечатление. За друг типа седалка например или озвучението може да не са от значение! Истината е, че когато колата е втора ръка най-важно е състоянието. Модела, цвета, двигателя и екстрите са второстепенни. Поне когато гледах стари коли така мислех.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
stocky написа::OT: @Gqbriel, Furiozo, Vicho:
Пробвал съм се с Е92 320dA срещу Е90 325iA. Старта от място ми го взима с 1 кола. От летящ съм малко отпред, но понеже е трудно да се стартира адекватно от летящ ги броя че вървят на равно. Аз не съм твърдял, че 20d е по-бърз изобщо. Трака ужасно (особено студен) и ремонтите са му скъпи, ако се наложат. Разходът ми обаче е с 4л надолу в града и с 2,5-3л извън (спрямо колата на приятеля ми, с който пробвахме). 325i обаче да кажете че е безпроблемен... всеки може да прочете другата тема и по-специално мнението на kondov (там и за сравнение на вървеж с Е46 се говори).
За екстрите съм отчел фаровете и навито. Нито съм твърдял, че е гола като пушка, но не мога да се съглася, че има нещо кой знае какво. Факт е, че колата е с базовото озвучаване, базовия волан, базовия салон, без подгрев на седалки, без подгрев на волан, без люк, с обикновени джанти и с най-обикновените алуминиеви лайсни.
За вашите коли и дума не съм обелил, та не виждам защо ви вълнуват моите? Не мисля, че мнението ми беше заядливо, че да предизвика такава бурна реакция. Съжалявам, ако някой съм засегнал, просто изказвам мнение (май затова сме се събрали тук, или бъркам).
Ако Gqbriel много се вълнува от ВИН-а на моята с удоволствие съм готов да се видим на по едно безлкохолно да му го покажа, да огледаме колите, да покараме и после пак да си говорим, отворен съм към всякакви такива мероприятия с готини хора.
Тии вместо да пишеш ела в неделя да се видим на по баничка с капачка

Стига бе старт 20д ще вземе 25и никога точно ,или по-скоро само първите няколко метра...докато бензина още е на 1ва дизела ще загуби макар и малко от смяната на 2ра...НО до тук.
Нищо де - стига сме сравнявали тея коли,че на мен вече ми стана банално - има всякакви коли за всякакви вкусове и всякакъв вървеж...на мен и 330 ми идва слаба вече (това че е Х не я прави чак толкова различна от задното ,само ми лиспва да въртя дупето ,но пък в завои е страхотно особено с новите летни Днлопи) и искам нещо с бууст отгоре - но гребенчето за сега е само за такава...
Едно мога обаче да отчета като имал 2 46ци 2.0д - страшно приятно работи ако е в добро състояние Н47 мотора - поне на мен ми допада и върви приятно с ремап става кукла...
А за екстрите , аз искам да добавям ли да добавям - обаче в един момент се сещам ,че повечето неща са излишни или по-скоро кефа цена има и не винаги е рентабилен....

- kvasilev76
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 163PS 160,8кс 2006
- Мечтае да кара: Ф10
Колеги, някой гледал ли е/знае ли тази кола:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9gjce3
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9gjce3