Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Re: Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Колите наистина по-нови няма да станат, но затова и цената трябва да е съобразенa с фактът, че са си на по 10 и отгоре години вече, уви и с пазарът трябва да се съобразяват.
Съжалявам, че съм засегнал колегата foxi лично относно колите в Ч. Бряг и неговата 325-ца. Извинявам му се и съм съгласен, че аз (както и много хора) често търся под вола теле. Просто ако се продава кола без номера и цената е паднала сериозно с месеците винаги се замислям, че продавачът трябва и да спечели от колата, но е и намалил голяма сума - съответно колко е изначалната цена.
П.С. За да не мислиш, че лично имам нещо против Ч.Б. - и към Плевенските коли съм крайно резервиран поради личното отношение и манталитетът на продавачите(частни лица), с които съм се сблъсквал. И въпреки това и двете тройки, които съм карал да са закупени от там. Но следващите може и да не са
Съжалявам, че съм засегнал колегата foxi лично относно колите в Ч. Бряг и неговата 325-ца. Извинявам му се и съм съгласен, че аз (както и много хора) често търся под вола теле. Просто ако се продава кола без номера и цената е паднала сериозно с месеците винаги се замислям, че продавачът трябва и да спечели от колата, но е и намалил голяма сума - съответно колко е изначалната цена.
П.С. За да не мислиш, че лично имам нещо против Ч.Б. - и към Плевенските коли съм крайно резервиран поради личното отношение и манталитетът на продавачите(частни лица), с които съм се сблъсквал. И въпреки това и двете тройки, които съм карал да са закупени от там. Но следващите може и да не са

- foxi
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 540i Xdrive
Колега продажбата на коли ми е хоби а не бизнес така че мога да си позволя от време на време да търпя загуби, истината е че колата е плащана сереозни пари в Швейцария и мога да го покажа на който има интерес.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
foxi написа:Колега продажбата на коли ми е хоби а не бизнес така че мога да си позволя от време на време да търпя загуби
Само адмирации мога да изкажа за това и се радвам, че са останали хора с такъв мироглед. Пак ти се извинявам, че те засегнах, не е било целенасочен към теб или с цел да те обидя. (offtopic е, но не мога да се извиня на лично

Последна промяна drago9205 на 04 Яну 2018, 23:08, променена общо 1 път
- foxi
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 540i Xdrive
Ок няма проблем просто необичам да ме приравняват към безкрупулните авто джамбази.
- ionov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW M340i X Drive
- Мечтае да кара: M ки
Относно сериозния спад на цените на колите аз съм също много скептично настроен.
Както бях писал няколко страници по-назад ИМА автокъщи, които слагат надценки от по 10к и не, това не е мираж!
Естествено, че не е на коли коит са по 20к, трябва да си доста заблуден за да си го помислиш!
От около година следа почти всички обяви на Ф30 и съм видял не една и две обяви които са слезли надолу с по 8-9к. В момента има една (може и повече да са просто вече не ги следя толкова) подобна обява - Тази: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?t ... ink=5pt1qz - Беше на 41900к в началото (поне от както аз я гледам).
Отделно познавам хора занимаващи се с продажба на коли и имам представа какви надценки се слагат...
Така че ще помоля колегите, които по-назад се изказаха неподготвени от сорта на - Ти луд ли си, кой щи сложи 10к надценка, да потърсят и поразпитат преди да пишат другият път.
Както бях писал няколко страници по-назад ИМА автокъщи, които слагат надценки от по 10к и не, това не е мираж!
Естествено, че не е на коли коит са по 20к, трябва да си доста заблуден за да си го помислиш!
От около година следа почти всички обяви на Ф30 и съм видял не една и две обяви които са слезли надолу с по 8-9к. В момента има една (може и повече да са просто вече не ги следя толкова) подобна обява - Тази: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?t ... ink=5pt1qz - Беше на 41900к в началото (поне от както аз я гледам).
Отделно познавам хора занимаващи се с продажба на коли и имам представа какви надценки се слагат...
Така че ще помоля колегите, които по-назад се изказаха неподготвени от сорта на - Ти луд ли си, кой щи сложи 10к надценка, да потърсят и поразпитат преди да пишат другият път.
- ionov
- младши ентусиаст
-
Тази кола също беше на 40к преди няколко месеца - https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?t ... ink=5pvk8j
ionov написа:Относно сериозния спад на цените на колите аз съм също много скептично настроен.
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Тази замина..
Нормално е, зимна цена за кабрио. Колата беше чук!!! Страхотно състояние

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- ionov
- младши ентусиаст
-
Не съм я гледал на живо но по едно време и се бях наточил и аз бая.
Просто прецених, че разходите по кола с този двигател ще ми дойдат малко в повече иначе е красива много.
Просто прецених, че разходите по кола с този двигател ще ми дойдат малко в повече иначе е красива много.
Bexim написа:Тази замина..
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
В смисъл? 320d кое му е скъпо ?ionov написа:Не съм я гледал на живо но по едно време и се бях наточил и аз бая.
Просто прецених, че разходите по кола с този двигател ще ми дойдат малко в повече иначе е красива много.Bexim написа:Тази замина..
36 Бона за кола без кожа, без м пакет, общо взето дори навигацията май е циц, че не се вижда хубаво.... Ми тя е била 60к лв нова, според мен не си струва....
Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk

- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
Обсъжда се 335. Бялото кабрио.
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Адаш, за 335-цата говорим ние ;-) беше на приятел, на приятел
FREE SPIRIT
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Погледнах я нейния линк е бил по нагоре и не съм го видял. За нея вече по бива.

- ionov
- младши ентусиаст
-
Да, за 335 цата ставаше въпрос.
А Ф30 ката дори не е 320 а 318 (просто са я сложили, като 320, че те повече се търсят) и да с ЦИЦ е. До 2013 та всичките са с ЦИЦ.
А Ф30 ката дори не е 320 а 318 (просто са я сложили, като 320, че те повече се търсят) и да с ЦИЦ е. До 2013 та всичките са с ЦИЦ.
vld написа:Погледнах я нейния линк е бил по нагоре и не съм го видял. За нея вече по бива.
Относно надценките на автоджамбазите - преди време бях питал в тази тема за една тъмносиня фейслифтова Е90 325д с М57, ръчка от Италия. Следях я доста преди това, като цената се движеше както следва - като я видях за първи път беше 22700 и стоя няколко месеца така. После по едно време по спомени я свалиха на ~21000, после ~19000 и накрая с "промоция на всички налични BMW-та" на ~18000, след не много време обявата изчезна. Не ми се вярва да са я продали на загуба, което прави на 5 бона надценка на 22700 обявена цена...
А най-бруталните надценки, които съм забелязвал обикновено са от 'високия' клас автокъщи. Последно поколение мустанг GT от Америка, на 2-3 години обявен на значително по-висока цена, отколкото струва чисто нов в България. Дори груба сметка с предположението че всички вносни такси ще се платят изрядно (което едва ли ще е така де) излизаше 25-30 000 лева надценка. Общо взето ако някой си мисли че джамбазите целят по 500-600 лева печалба на кола е в много дълбока заблуда.
А най-бруталните надценки, които съм забелязвал обикновено са от 'високия' клас автокъщи. Последно поколение мустанг GT от Америка, на 2-3 години обявен на значително по-висока цена, отколкото струва чисто нов в България. Дори груба сметка с предположението че всички вносни такси ще се платят изрядно (което едва ли ще е така де) излизаше 25-30 000 лева надценка. Общо взето ако някой си мисли че джамбазите целят по 500-600 лева печалба на кола е в много дълбока заблуда.
- mopasan
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm
Bojestven написа:Относно надценките на автоджамбазите - преди време бях питал в тази тема за една тъмносиня фейслифтова Е90 325д с М57, ръчка от Италия. Следях я доста преди това, като цената се движеше както следва - като я видях за първи път беше 22700 и стоя няколко месеца така. После по едно време по спомени я свалиха на ~21000, после ~19000 и накрая с "промоция на всички налични BMW-та" на ~18000, след не много време обявата изчезна. Не ми се вярва да са я продали на загуба, което прави на 5 бона надценка на 22700 обявена цена...
E той принципа е ясен- колкото е по-скъпа колата толкова повече надценка. За коли до 5-6хил лв надценката е 500-1000лв средната.