Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от b00st » 13 Юни 2017, 15:25

daniel_e30 написа:Колеги, понеже наближава време да сменям масло,компа ми отчиташе около 1500 км до смяна, но изведнъж полудя, започна да показва 30 000 после 15 000 сега е на 9000 (тези промени се случиха за период от 3-4 дни) нещо нормално ли е или като е карам за масло майстора да погледне. Ще го накарам да ми занули всичко което се отчита от компа за да показва вярни стойности така или иначе просто искам да знам дали това е проблем или компа нещо преизчислява ? :shock:

Ма ти сериозно ли го сменяш по борд, на 30к? :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 03' e46 330d
Мечтае да кара: Bmw E34 M5
Детайли за колата: Италиански ковчег, на пътя към възкресението си.

Мнение от daniel_e30 » 13 Юни 2017, 16:41

b00st написа:
daniel_e30 написа:Колеги, понеже наближава време да сменям масло,компа ми отчиташе около 1500 км до смяна, но изведнъж полудя, започна да показва 30 000 после 15 000 сега е на 9000 (тези промени се случиха за период от 3-4 дни) нещо нормално ли е или като е карам за масло майстора да погледне. Ще го накарам да ми занули всичко което се отчита от компа за да показва вярни стойности така или иначе просто искам да знам дали това е проблем или компа нещо преизчислява ? :shock:

Ма ти сериозно ли го сменяш по борд, на 30к? :shock:

Сменям го на 10-12 хил. км При последната смяна показваше толкова (12 000 км до смяна) и не го занулих. :wave:
Изображение

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 13 Юни 2017, 17:28

Верно ли няма функция да пищи алармата при забравен отворен джам след заключване ?
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 13 Юни 2017, 20:41

Huku написа:Верно ли няма функция да пищи алармата при забравен отворен джам след заключване ?

Вярно.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 2015 F31 LCI 320dA

Мнение от Satanism » 14 Юни 2017, 8:47

Малко в страни от темата, но на някой да му прекъсват радиата между Ниш и Белград?Само там имам проблем с радиата.Като все едно песните са от надран диск.Връща секунди назад, после отива напред.Чудя се, дали може да е нещо на колата. В други държави нямам проблем, но там винаги, а не съм чул някой друг да се оплаква от подобно нещо, нито пък си мисля, че вече 2 години някой не се е сетил да оправи предавателя, ако е от него.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 14 Юни 2017, 9:20

Satanism написа:Малко в страни от темата, но на някой да му прекъсват радиата между Ниш и Белград?Само там имам проблем с радиата.Като все едно песните са от надран диск.Връща секунди назад, после отива напред.Чудя се, дали може да е нещо на колата. В други държави нямам проблем, но там винаги, а не съм чул някой друг да се оплаква от подобно нещо, нито пък си мисля, че вече 2 години някой не се е сетил да оправи предавателя, ако е от него.

не си едиснтвен и в БГ ми се е случвало..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 14 Юни 2017, 9:45

Gqbriel написа:
Satanism написа:Малко в страни от темата, но на някой да му прекъсват радиата между Ниш и Белград?Само там имам проблем с радиата.Като все едно песните са от надран диск.Връща секунди назад, после отива напред.Чудя се, дали може да е нещо на колата. В други държави нямам проблем, но там винаги, а не съм чул някой друг да се оплаква от подобно нещо, нито пък си мисля, че вече 2 години някой не се е сетил да оправи предавателя, ако е от него.

И на мен - дори ми се случва често по Околовръсното между Горубляне и преди отбивката за Пловдив.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от koksimir » 14 Юни 2017, 10:49

Колко литра течност побира радиатора на 320d M47? Предстой ми да направя промивка и да сменя антифриза и нз колко литра да купя :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 14 Юни 2017, 11:04

koksimir написа:Колко литра течност побира радиатора на 320d M47? Предстой ми да направя промивка и да сменя антифриза и нз колко литра да купя :D

Цялата е около 8.5лтр
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

ентусиаст
Аватар

Мнение от Satanism » 14 Юни 2017, 11:29

dextuar написа:
Gqbriel написа:

И на мен - дори ми се случва често по Околовръсното между Горубляне и преди отбивката за Пловдив.

Разрових се, оказа се, че в Америка имат подобен проблем и там го решават с изключване на HD radio опцията.Ние нямаме такава опция, доколкото знам, но съм 99% сигурен, че причината е подобна, защото при прекъсването се променя както времето на песента, така и силата на звука, тоест се мешат 2 предавателя или два вида сигнал.Някой има ли идея, коя функция би могла да създава проблема?

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 14 Юни 2017, 11:41

Satanism написа:
dextuar написа:
Gqbriel написа:

Разрових се, оказа се, че в Америка имат подобен проблем и там го решават с изключване на HD radio опцията.Ние нямаме такава опция, доколкото знам, но съм 99% сигурен, че причината е подобна, защото при прекъсването се променя както времето на песента, така и силата на звука, тоест се мешат 2 предавателя или два вида сигнал.Някой има ли идея, коя функция би могла да създава проблема?

Само това излиза в експерта - IBOC_CCC и при мен е изключено

ентусиаст
Аватар

Мнение от Satanism » 14 Юни 2017, 12:21

При тях се прави от менюто на айдрайва, не е въпрос на кодиране.Трябва да си поиграя, докато пътувам из Сърбия, да видим, дали някоя от опциите, които аз имам, няма да оправи проблема.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от koksimir » 14 Юни 2017, 14:28

Gqbriel написа:
koksimir написа:Колко литра течност побира радиатора на 320d M47? Предстой ми да направя промивка и да сменя антифриза и нз колко литра да купя :D

Цялата е около 8.5лтр

Това не са ли литрите за 6 цилиндъра бензин?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F34 LCI
Мечтае да кара: същото
Детайли за колата: Estriol blue

Мнение от Meidana » 14 Юни 2017, 15:33

3 литра концентрат и 3 литра дестилирана вода ти трябват, повече не може да хване.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 14 Юни 2017, 17:47

Meidana написа:

3 литра концентрат и 3 литра дестилирана вода ти трябват, повече не може да хване.

Защото не се свалят охладителите и от блока 8.4лтр е всичко...а колко ще хване е друг въпрос.

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93