Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: Бързи въпроси и отговори
daniel_e30 написа:Колеги, понеже наближава време да сменям масло,компа ми отчиташе около 1500 км до смяна, но изведнъж полудя, започна да показва 30 000 после 15 000 сега е на 9000 (тези промени се случиха за период от 3-4 дни) нещо нормално ли е или като е карам за масло майстора да погледне. Ще го накарам да ми занули всичко което се отчита от компа за да показва вярни стойности така или иначе просто искам да знам дали това е проблем или компа нещо преизчислява ?
Ма ти сериозно ли го сменяш по борд, на 30к?

- daniel_e30
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 03' e46 330d
- Мечтае да кара: Bmw E34 M5
- Детайли за колата: Италиански ковчег, на пътя към възкресението си.
b00st написа:daniel_e30 написа:Колеги, понеже наближава време да сменям масло,компа ми отчиташе около 1500 км до смяна, но изведнъж полудя, започна да показва 30 000 после 15 000 сега е на 9000 (тези промени се случиха за период от 3-4 дни) нещо нормално ли е или като е карам за масло майстора да погледне. Ще го накарам да ми занули всичко което се отчита от компа за да показва вярни стойности така или иначе просто искам да знам дали това е проблем или компа нещо преизчислява ?
Ма ти сериозно ли го сменяш по борд, на 30к?
Сменям го на 10-12 хил. км При последната смяна показваше толкова (12 000 км до смяна) и не го занулих.

- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
Верно ли няма функция да пищи алармата при забравен отворен джам след заключване ?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Huku написа:Верно ли няма функция да пищи алармата при забравен отворен джам след заключване ?
Вярно.

- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Малко в страни от темата, но на някой да му прекъсват радиата между Ниш и Белград?Само там имам проблем с радиата.Като все едно песните са от надран диск.Връща секунди назад, после отива напред.Чудя се, дали може да е нещо на колата. В други държави нямам проблем, но там винаги, а не съм чул някой друг да се оплаква от подобно нещо, нито пък си мисля, че вече 2 години някой не се е сетил да оправи предавателя, ако е от него.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Satanism написа:Малко в страни от темата, но на някой да му прекъсват радиата между Ниш и Белград?Само там имам проблем с радиата.Като все едно песните са от надран диск.Връща секунди назад, после отива напред.Чудя се, дали може да е нещо на колата. В други държави нямам проблем, но там винаги, а не съм чул някой друг да се оплаква от подобно нещо, нито пък си мисля, че вече 2 години някой не се е сетил да оправи предавателя, ако е от него.
не си едиснтвен и в БГ ми се е случвало..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Gqbriel написа:Satanism написа:Малко в страни от темата, но на някой да му прекъсват радиата между Ниш и Белград?Само там имам проблем с радиата.Като все едно песните са от надран диск.Връща секунди назад, после отива напред.Чудя се, дали може да е нещо на колата. В други държави нямам проблем, но там винаги, а не съм чул някой друг да се оплаква от подобно нещо, нито пък си мисля, че вече 2 години някой не се е сетил да оправи предавателя, ако е от него.
И на мен - дори ми се случва често по Околовръсното между Горубляне и преди отбивката за Пловдив.
Колко литра течност побира радиатора на 320d M47? Предстой ми да направя промивка и да сменя антифриза и нз колко литра да купя 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
koksimir написа:Колко литра течност побира радиатора на 320d M47? Предстой ми да направя промивка и да сменя антифриза и нз колко литра да купя
Цялата е около 8.5лтр
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- Satanism
- ентусиаст
-
dextuar написа:Gqbriel написа:Satanism написа:Малко в страни от темата, но на някой да му прекъсват радиата между Ниш и Белград?Само там имам проблем с радиата.Като все едно песните са от надран диск.Връща секунди назад, после отива напред.Чудя се, дали може да е нещо на колата. В други държави нямам проблем, но там винаги, а не съм чул някой друг да се оплаква от подобно нещо, нито пък си мисля, че вече 2 години някой не се е сетил да оправи предавателя, ако е от него.
И на мен - дори ми се случва често по Околовръсното между Горубляне и преди отбивката за Пловдив.
Разрових се, оказа се, че в Америка имат подобен проблем и там го решават с изключване на HD radio опцията.Ние нямаме такава опция, доколкото знам, но съм 99% сигурен, че причината е подобна, защото при прекъсването се променя както времето на песента, така и силата на звука, тоест се мешат 2 предавателя или два вида сигнал.Някой има ли идея, коя функция би могла да създава проблема?
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Satanism написа:dextuar написа:Gqbriel написа:Satanism написа:Малко в страни от темата, но на някой да му прекъсват радиата между Ниш и Белград?Само там имам проблем с радиата.Като все едно песните са от надран диск.Връща секунди назад, после отива напред.Чудя се, дали може да е нещо на колата. В други държави нямам проблем, но там винаги, а не съм чул някой друг да се оплаква от подобно нещо, нито пък си мисля, че вече 2 години някой не се е сетил да оправи предавателя, ако е от него.
Разрових се, оказа се, че в Америка имат подобен проблем и там го решават с изключване на HD radio опцията.Ние нямаме такава опция, доколкото знам, но съм 99% сигурен, че причината е подобна, защото при прекъсването се променя както времето на песента, така и силата на звука, тоест се мешат 2 предавателя или два вида сигнал.Някой има ли идея, коя функция би могла да създава проблема?
Само това излиза в експерта - IBOC_CCC и при мен е изключено
- Satanism
- ентусиаст
-
При тях се прави от менюто на айдрайва, не е въпрос на кодиране.Трябва да си поиграя, докато пътувам из Сърбия, да видим, дали някоя от опциите, които аз имам, няма да оправи проблема.
Gqbriel написа:koksimir написа:Колко литра течност побира радиатора на 320d M47? Предстой ми да направя промивка и да сменя антифриза и нз колко литра да купя
Цялата е около 8.5лтр
Това не са ли литрите за 6 цилиндъра бензин?
- Meidana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F34 LCI
- Мечтае да кара: същото
- Детайли за колата: Estriol blue
koksimir написа:Колко литра течност побира радиатора на 320d M47? Предстой ми да направя промивка и да сменя антифриза и нз колко литра да купя
3 литра концентрат и 3 литра дестилирана вода ти трябват, повече не може да хване.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Meidana написа:koksimir написа:Колко литра течност побира радиатора на 320d M47? Предстой ми да направя промивка и да сменя антифриза и нз колко литра да купя
3 литра концентрат и 3 литра дестилирана вода ти трябват, повече не може да хване.
Защото не се свалят охладителите и от блока 8.4лтр е всичко...а колко ще хване е друг въпрос.