Тема 3. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: Тема 3. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
vld написа:Trъncheto написа:Здравейте, нов съм във форума и като цяло до този момент съм бил далече от Вашето семейство, но съм решил да се присъединя. Моля, за мнение за е91, 320d, 177 коня, автомат. Колата е на 260к км. Сполучливи ли са?
Имам и още два въпроса:
- На колко хиляди км се сменя веригата?
- Колко ориентировъчно излиза обслужването на скоростната кутия. От форума разбрах, че има два варианта за обслужване, с машина или ръчно, но никъде не успях да намеря ориентировъчни цени за вариантите.
Благодаря предварително.
Хубав е модела, малко по капризен е, но ако е добре обслужван няма да ти създава проблеми.
Веригата се сменя на около 200к км., маслото в скоростите е най добре да се смени заедно с обслужване на уплътненията на мехатроника, това с машина неможе да стане, цената е около 600лв.
Благодаря за информацията. Пробвах я, покарах я, и много силно ме привлече. Вкарана е от Германия от първи собственик, в БГ е изминала около 20-25к км. Взимам я от познат, който лично си е водил преговорите и докарването до тук, т.е. би следвало и километрите й да са реални. Не е сменял веригата и маслото, та мнението Ви ми беше от ползва.
Благодаря още веднъж.
nthnl написа:Здравейте колеги,
От доста време ми се върти в главата да си взема отделен автомобил само за каране на писта. Ориентирал съм се към е92 335i с ръчна кутия главно поради факта, че има сериозен after-market пазар и са далеч по-евтини от М колите. Не мисля да повишавам мощноста на колата а вместо това да започна с монтирането на по-големи водни и маслени радиатори, тъй като гледам че доста хора се оплакват от прегряване и limp mode.
Гледам, че тази се продава от известно време, от към километри не ми пука, така и така ще се прави мотора - https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=h5u9cm
Ще се радвам да споделите някакви мнения по темата.
Поздрави,
Михаил Великов
Чукни я по рама 99% колата е с английско потекло

- nikolaymitov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330D автоматик,седан
- Мечтае да кара: M3
BaDxBoY написа:https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11565966952554662&slink=h410gz
Колеги, това как така още не е грабнатоЗамислям се да тегля кредит и да си го взема за съботно-неделна кола ..
В Германия са двойно по-скъпи
Колеги,дали някой вече има впечатления от колата?
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Нямам, но като видя американка/канадка от джамбазка автокъщичка на примамлива цена - да знаеш не са чисти нещата 

- n1k1to96
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e90 325d LCI - M57D30TÜ2
- Мечтае да кара: BMW ///M3 CSL e46
- Детайли за колата: Black Sapphire Metallic
OEM Style 270 (Summer setup)
OEM Style 277 ET20 (Winter setup)
Мнения за този автомобил: https://www.cars.bg/offer/5f290af3ea5336769134bfc2
Ако е на колега от форума, може да сподели темата за конверсията към фейс.
The Ultimate Driving Machine
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
n1k1to96 написа:Мнения за този автомобил: https://www.cars.bg/offer/5f290af3ea5336769134bfc2
Тази не знам да е на някой от форума, но щом търсиш 325д с ръчна кутия погледни тази кола:
https://www.facebook.com/marketplace/it ... 5821866129
Тя е на колега от форума с ник chris_barnes

- n1k1to96
- кандидат ентусиаст
-
vld написа:n1k1to96 написа:Мнения за този автомобил: https://www.cars.bg/offer/5f290af3ea5336769134bfc2
Тази не знам да е на някой от форума, но щом търсиш 325д с ръчна кутия погледни тази кола:
https://www.facebook.com/marketplace/it ... 5821866129
Тя е на колега от форума с ник chris_barnes
Знам я тази кола, наистина е хубава, но не е моя цвят. Държа на черна/синя... По възможност с двуцветен интериор.
Trъncheto написа:vld написа:Trъncheto написа:Здравейте, нов съм във форума и като цяло до този момент съм бил далече от Вашето семейство, но съм решил да се присъединя. Моля, за мнение за е91, 320d, 177 коня, автомат. Колата е на 260к км. Сполучливи ли са?
Имам и още два въпроса:
- На колко хиляди км се сменя веригата?
- Колко ориентировъчно излиза обслужването на скоростната кутия. От форума разбрах, че има два варианта за обслужване, с машина или ръчно, но никъде не успях да намеря ориентировъчни цени за вариантите.
Благодаря предварително.
Хубав е модела, малко по капризен е, но ако е добре обслужван няма да ти създава проблеми.
Веригата се сменя на около 200к км., маслото в скоростите е най добре да се смени заедно с обслужване на уплътненията на мехатроника, това с машина неможе да стане, цената е около 600лв.
Благодаря за информацията. Пробвах я, покарах я, и много силно ме привлече. Вкарана е от Германия от първи собственик, в БГ е изминала около 20-25к км. Взимам я от познат, който лично си е водил преговорите и докарването до тук, т.е. би следвало и километрите й да са реални. Не е сменял веригата и маслото, та мнението Ви ми беше от ползва.
Благодаря още веднъж.
-------------------------------
Здравейте отново,
Имам VIN на 320d-ката дали, ще е удобно някой да ми го провери. WBAVU51080A319739.
Благодаря предварително.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
n1k1to96 написа:Знам я тази кола, наистина е хубава, но не е моя цвят. Държа на черна/синя... По възможност с двуцветен интериор.
ако избираш кола по цвят, а не по състояние --> кофти!
във въпросното комби са вкарани 20,000лв части и труд... да не говорим за нервите, ама всеки сам си избира как да се наиграе

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
За колегата е важно да е черна, а не да има cic navi, къпхолдъри в таблото, комбокс, сгъваеми огледала и други такива простотии 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Да избираш кола втора употреба по цвят - и аз не го разбирам. Освен ако не е някой съвсем странен, това трябва да е по-назад в критериите. Аз пък исках различно от черно и тъмно синьо, ама взех нещо средно между двете.
Ако трябваше да ми бъдат покрити всички критерии като търся кола втора употреба, още щях да карам Голф 3-ката. То има вероятност да няма и нова поръчана такава.
Колата на chris_barnes изглежда топ. Да уточня, че не го познавам лично, за да я рекламирам, просто съм я разглеждал на снимки.

Колата на chris_barnes изглежда топ. Да уточня, че не го познавам лично, за да я рекламирам, просто съм я разглеждал на снимки.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
n1k1to96 написа:Мнения за този автомобил: https://www.cars.bg/offer/5f290af3ea5336769134bfc2
и за тая имам мнение...
колата е 2006 година или 2007/01-02, защото от март 2007 слагат CCC със сензорни бутони, а тази няма... няма подгрев, няма преден парктроник, няма къп холдери, няма кийлес и комфорт и т.н. и т.н.
///М пакета НЕ Е ОРИГИНАЛЕН по VIN!!! Волана, топката и декоративните прагове липсват, а на снимки не виждам добре дали с черен таван или не

смазани и мръсни стелки

как беше? за тия пари --> толко

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- n1k1to96
- кандидат ентусиаст
-
exc написа:Да избираш кола втора употреба по цвят - и аз не го разбирам. Освен ако не е някой съвсем странен, това трябва да е по-назад в критериите. Аз пък исках различно от черно и тъмно синьо, ама взех нещо средно между двете.Ако трябваше да ми бъдат покрити всички критерии като търся кола втора употреба, още щях да карам Голф 3-ката. То има вероятност да няма и нова поръчана такава.
Първото ми BMW което избирах не се вписа по моите критерии (освен цвета и това, че беше седан). За да направя 46-цата да изглежда така - както искам съм дал над 6к само за глупости, M-packet-и, салони, волани, тавани, grom-audio и още мноого които не ми се изброяват... Не ми се играе отново тоя филм... Предпочитам да ми покрие визуалните критерии и при проблем с механиката да го отстраня и да съм сигурен че всичко е точно.

chris_barnes написа:За колегата е важно да е черна, а не да има cic navi, къпхолдъри в таблото, комбокс, сгъваеми огледала и други такива простотии
Колега, твоята кола наистина е много добра, следя от много време facebook групите и съм я срещал доста. Тепърва навлизам в света на e9x серията, така че ми липсват доста от познанията, но къпхолдъри не ползвам, нямам нужда от тях, сгъваемите огледала е екстра която никога не съм ползвал на 46-цата, макар че я имам - сигурно и при е9х няма да я ползвам. Нищо лично, но просто доста от нещата по твоя автомобил не са по моя вкус. Пожелавам ти успех с продажбата!

vicho написа:n1k1to96 написа:Мнения за този автомобил: https://www.cars.bg/offer/5f290af3ea5336769134bfc2
и за тая имам мнение...
колата е 2006 година или 2007/01-02, защото от март 2007 слагат CCC със сензорни бутони, а тази няма... няма подгрев, няма преден парктроник, няма къп холдери, няма кийлес и комфорт и т.н. и т.н.
///М пакета НЕ Е ОРИГИНАЛЕН по VIN!!! Волана, топката и декоративните прагове липсват, а на снимки не виждам добре дали с черен таван или не![]()
смазани и мръсни стелкиемблемите са на гъз (една нова оригинална е 110лв)
как беше? за тия пари --> толко(даже е скъпо)
Благодаря за мнението, прав си

Няма нищо лошо да имаш критерии при покупка на кола втора употреба, напротив - всеки има(или почти). Искам да кажа, че така може да търсиш безкрай, и че такава кола въобще да не се появи. В случая е по-добре да я пребоядисаш, отколкото да я реставрираш - поне финансово.
Винаги се прави компромис с нещо в 99% от случаите и всеки решава с кое може да направи. Аз направих огромен компромис(според личните си критерии) да си купя кола без навигация. И не, защото я ползвам по преданзначение, а защото колата изглежда като Е36 вътре. Ами свикнах и не ми прави много впечатление, не ми липсва и като функционалност. Нямам намерение и да ретрофитвам. За сметка на това за почти две години съм дал грубо 200 лева за ремонти, като изключим обслужванията.
Успех с търсенето, щом не бързаш все някога ще излезе нещо, което те удовлетворява.

Успех с търсенето, щом не бързаш все някога ще излезе нещо, което те удовлетворява.
- MiroslavHr
- Потребител
-
Здравейте, от скоро съм се насочил към закупуването на 3та серия бмв. Може ли мнение за този автомобил https://mobile.bg/11599726990033850