Тема 3. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- QaQa Roqnov
- Потребител
-
Re: Тема 3. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Ходих да я гледам направо. Произведена е 12.2009 г. салона е без забележка, старт/стоп бутона е изтъркан, което до колкото знам е символ за много километри и волана е захабен. Не ми харесаха силните вибрации в мотора, работеше доста неспокойно, и демпфера ми се видя, че се заиграва. Историята е неясна, за да имам спокойствие ще трябва и веригите да сменя и не знам дали си заслужава, защото не ме грабна толкова много. В процес на обмисляне съм...
- newdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 2.0 benzin
Здравейте !
От скоро се оглеждам за нова кола и като чели съм се спрял на Е90. Досега винаги съм карал кола бензин/газ и смятам и в бъдеще да е така , тъй като излиза доста евтино да пътуваш така... Разглеждам доста обяви на БМВ-та 318 2.0и 129.к.с на доста добри цени и с приличен вид ..читав ли е мотора или да се ориентирам към нещо друго?>
От скоро се оглеждам за нова кола и като чели съм се спрял на Е90. Досега винаги съм карал кола бензин/газ и смятам и в бъдеще да е така , тъй като излиза доста евтино да пътуваш така... Разглеждам доста обяви на БМВ-та 318 2.0и 129.к.с на доста добри цени и с приличен вид ..читав ли е мотора или да се ориентирам към нещо друго?>
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
То комай по-малко читав така и не успяха да създадат. Но пък опитите продължават..
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- kali76
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 91 318I
- Мечтае да кара: НОВ автомобил
newdriver написа:Здравейте !
Така , и аз винаги съм карал газ /бензин, с такъв мотор съм и мога да кажа , че съм доволен. Колата е Е91 купих я преди три години и е била десняк. Обърната е задоволително ...винаги има какво да се желае. Имах някой премеждия, но с не много пари нещата се нормализираха. Аз съм и слагал газовото и с него до както се настрои имаше перипетий, но сега карам и сменям масла и филтри само. От време на време се появява нещо, но го оправям и продължавам напред. Дава ми разход на газ около 9,5 извън града в града не мога да я засеча ....погорва си и зависи как я караш.
- newdriver
- кандидат ентусиаст
-
kali76 написа:newdriver написа:Здравейте !
Така , и аз винаги съм карал газ /бензин, с такъв мотор съм и мога да кажа , че съм доволен. Колата е Е91 купих я преди три години и е била десняк. Обърната е задоволително ...винаги има какво да се желае. Имах някой премеждия, но с не много пари нещата се нормализираха. Аз съм и слагал газовото и с него до както се настрои имаше перипетий, но сега карам и сменям масла и филтри само. От време на време се появява нещо, но го оправям и продължавам напред. Дава ми разход на газ около 9,5 извън града в града не мога да я засеча ....погорва си и зависи как я караш.
9.5 градско си е перфектен разход за мен ... а като вървеж как е ? ( не са ли и малко конете това също ме притеснява) ...
Иначе газовата уредба какви пари ти стъпа и ако може да споделиш какви ремонти си правил досега като цяло на колата ?
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Колега, ще си причиниш само неприятни емоции като ти чета поста. Не се засягай, ама екстремната икономия не става с БМВ. После ще псуваш по марката и няма да си доволен. Горивото в тая кола ти е най-малкия проблем, освен ако не въртиш по 100к км на година. Ама тогава пък тоя мотор не е подходящ. Колите поевтиняха, поддръжката им - не толкова. И като се почнат компромисите с поддръжката, идва разочарованието. Това важи за всички кандидат-купувачи, с най-добри чувства го пиша. Ако искате удоволствие от тези коли, компромисите трябва да са минимални.
Never mistake motion for action...
- newdriver
- кандидат ентусиаст
-
Leon написа:Колега, ще си причиниш само неприятни емоции като ти чета поста. Не се засягай, ама екстремната икономия не става с БМВ. После ще псуваш по марката и няма да си доволен. Горивото в тая кола ти е най-малкия проблем, освен ако не въртиш по 100к км на година. Ама тогава пък тоя мотор не е подходящ. Колите поевтиняха, поддръжката им - не толкова. И като се почнат компромисите с поддръжката, идва разочарованието. Това важи за всички кандидат-купувачи, с най-добри чувства го пиша. Ако искате удоволствие от тези коли, компромисите трябва да са минимални.
Реално погледнато на газ и 15 градско да ми гори не е проблем. Не съм пуснал и поста за да коментирам разхода , по-скоро въпроса ми е свързан с поддръжката на самия мотор и това доколко е трошлив и дали си струва да си взема кола с такъв.
- kali76
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 91 318I
- Мечтае да кара: НОВ автомобил
9.5 е извън градско, колега. Сменил съм четирите амортисьора, гарнитурата на капака на клапаните, уплътненията на вакуумпомпата,уплътненията на масления филтър, клапана на картерната вентилация, дебитомер, педала на газта, двата предни лагер главини, предни дискове с предни и задни накладки и други неща ,но сега не се сещам сега за тях.Газовата е КМЕ слагана в Плевен, мина се доста време докато се настрои, но сега е добре. Като я купих ми казаха ,че и е правен ремонт и сигурно е така ,защото не ми гори масло....имаше течове,но ги отстраних. Всичките тези неща не съм ги сменял накуп, а по етапно. Аз лично съм доволен от нея, не съм я взел да ходя на състезания и за моите потребности ми е ок.Въртя около 12000 на година, сменям масло на 10000 и под 10000, карам с Тотал 5в40.
- terorero
- младши ентусиаст
-
- Кара: M4 (F83)
Здравейте. Търся кола за брат ми - купе, автомат са задължителни. Някой да има наблюдения над колата от следната обява - https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=gnqqam
Предлага се от доста време, може би от миналата година, кое може да е причината - цената или по-скоро някой проблем?
Предлага се от доста време, може би от миналата година, кое може да е причината - цената или по-скоро някой проблем?
- newdriver
- кандидат ентусиаст
-
Колеги , някой ходил ли е да гледа тази 3ка https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=gpiwyg ?
От доста време я разглеждам и визуално изглежда много добре .. ама малко ме притеснява прекалено ниската цена. Та... ако някой е ходил да я гледа нека сподели мнение.
От доста време я разглеждам и визуално изглежда много добре .. ама малко ме притеснява прекалено ниската цена. Та... ако някой е ходил да я гледа нека сподели мнение.
- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
newdriver написа:Колеги , някой ходил ли е да гледа тази 3ка https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=gpiwyg ?
кое те впечатли във визията

newdriver написа:Колеги , някой ходил ли е да гледа тази 3ка https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=gpiwyg ?
На мен тази кола ми изглежда адски смазана. Да не говорим, че има една снимка на интериора, от която не може да се придобие никаква представа за състоянието му, освен че собственикът е фен на ароматизаторите. Виждам общо 5 на снимката. Бягай надалеч според мен

- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Да си го кажем направо, доста е ромска....
- spec-V
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31
- Детайли за колата: ...E36 M50 B20
E36 M52 B20
E39 M57 D25
E46 coupe M57 D30
Е39 M57 D30
E46 coupe M52 B28TU
Е91 N43B20A
E46 coupe M54B30 SMG II
F31 Touring N47D20C
Отвратителен боклук , но евтин !
Това е привлекателното в нея ,за голям % от купувачите в родните сайтове .
Факт ,че почти всеки "ганьо" иска да си купи цена, а не кола !

Това е привлекателното в нея ,за голям % от купувачите в родните сайтове .
Факт ,че почти всеки "ганьо" иска да си купи цена, а не кола !

- Powerslide
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d Mpack
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: E90 330dA 12.2007 Titan Silber / M SPORT package / Style 193 / Navigation / Recaro / Shadow Line / Xenon / Light package
VD86338
E91 330dA 12.2006 Black sapphire metallic / Navigation / Recaro / PDC / Light package
SOLD
328iА sedan Technoviolett 12.1996 Mpack,LSD 3.15
AU60415
SOLD
318is coupe 10.1998 SOLD
E39 530d 1999 Mpack SOLD
Колеги имам една дилема
Според Вас колко трябва да струва на БГ пазара , цените са доста вариращи и
Е91
2008г фейслифт
325д М57 стария мотор 197 кс ,което е предимство според мен
238 000 км
автомат
спорт волана
преден заден парктроник
подгреви
цвят черен
Има още ксенон, рекаро салон , ЦИЦ нави , рейлинги , пише че има и панорама, не се вижда на снимките
12.000 лв поне смятам че ще я платят.
Не знам защо прецених ,че трябва да се допитам до Вас
така ми дойде , скоро продадох 325д само че 2012г Н57 комби с панорама за 14.700 лв 
Според Вас колко трябва да струва на БГ пазара , цените са доста вариращи и

Е91
2008г фейслифт
325д М57 стария мотор 197 кс ,което е предимство според мен
238 000 км
автомат
спорт волана
преден заден парктроник
подгреви
цвят черен
Има още ксенон, рекаро салон , ЦИЦ нави , рейлинги , пише че има и панорама, не се вижда на снимките
12.000 лв поне смятам че ще я платят.
Не знам защо прецених ,че трябва да се допитам до Вас