Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от bai_ILIA » 27 Апр 2017, 21:35

имаш ЛС колега.
"Чемодан, вокзал, Москва"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 29 Апр 2017, 0:12

Днеска ми се наложи да се полашкам по паветата на Борис колкото и да избягвам обикновено. И нещо отзад ми се разскърца яко, викам нещо по окачването ще е, ама нямаше как да проверявам като спрях. По късно тръгвам да се прибирам и внимателно се услушвам и...нищо. До нас минах всички дупки и неравности и почна нищо не чух. Спрях на паркинга и викам чакай да я натисна натискам на калника нищо, натискам на багажника оп скърца яко. Отварях затварях гледах, не виждам нещо странно. Някой има ли идея къде да търся това скърцане?

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 29 Апр 2017, 2:07

Скърцащи втулки.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 30 Апр 2017, 15:30

Привет отново колеги. След като колата от време на време записваше 3ЕC0 (camshaft sensor no signal) реших, че си заминава сензорът или нещо подобно. Сдобих се с нов BMW сензор на "скромна цена" и сега май се оказва, че проблемът се крие в кабелната мрежа към сензорите. Какво ме наведе на тази мисъл - дебитомерът, сензорът на рейла и този на разпределителният вал отиват в 1 сноп и днес забелязах, че колата е записала грешка и за No signal rail pressure sensor. Та явно става дума за прекъсване на сигнал по кабелите, защото тази последната грешка води до чек енджин, а такъв не се показа, та явно само за кратък момент е бил изгубен сигналът.
Та въпрос 1: Някой имал ли е подобни проблеми с окабеляването и сноповете към сензорите? Уви вече сложих този на разпределителният вал, а май ще се окаже, че съвсем напразно дадох едни пари за него и че моят си е напълно здрав.
Въпрос 2: Забелязах от няколко дни, че колата когато е студена и до към 75 градуса работи много меко (така да се каже). Но като загрее двигателят започва да работи доста твърдо, не мени обороти, но просто сякаш е малко по-шумен, все едно го натоварва още 1 агрегат. Някакви идеи?

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е90 320д

Мнение от sacrament » 01 Май 2017, 15:22

Колеги някой може ли да ми обясни малко как стоят нещата с боята на колата. Бмв е90 черен седан. Ходих при една автомивка и ги попитах за полиране и пастиране. Те видяха, че е черна колата и не се навиха. Казаха, че докато са я мили са видели, че боята е зле, правела някакви слънца докато са я мили. Е аз не виждам нищо нередно. Боята си свети. Не се навиха да ми я полират дори като казах, че ще им дам колкото искат. Казаха много работа отваря и т.н.
Какви са тези слънца и как да разбера дали боята ми е зле... Наскоро купих колата и не искам още сега да я пребоядисвам, а искам да заблести отвсякъде

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от x7z » 01 Май 2017, 15:29

sacrament написа:Колеги някой може ли да ми обясни малко как стоят нещата с боята на колата. Бмв е90 черен седан. Ходих при една автомивка и ги попитах за полиране и пастиране. Те видяха, че е черна колата и не се навиха. Казаха, че докато са я мили са видели, че боята е зле, правела някакви слънца докато са я мили. Е аз не виждам нищо нередно. Боята си свети. Не се навиха да ми я полират дори като казах, че ще им дам колкото искат. Казаха много работа отваря и т.н.
Какви са тези слънца и как да разбера дали боята ми е зле... Наскоро купих колата и не искам още сега да я пребоядисвам, а искам да заблести отвсякъде

има уред за тънкостта на боята http://www.ebay.co.uk/itm/172325092347?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT принципно се използва за установка дали е пре боядисвана но ... мисля че идеята е същата да видиш колко мм ти е за плутността незнам как ще се докаже че е изблядняла но да се има предвид би трябвало да ти е 475 черен металик така мисля че черното е едно на всички
Последна промяна x7z на 01 Май 2017, 15:30, променена общо 1 път
не карай по-бързо ............ отколкото твоят ангел може да лети

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d 2008

Мнение от motofan » 01 Май 2017, 15:29

Щом на холограмите казват слънца, бягай далече от такива майсторЕ.
Черното се полира, шлайфа съвсем нормално. Да изисква повече работа и отношение, но няма нищо сложно в това, стига да имаш понятие, 2-3 гъби, 2-3 пасти и подходяща машина

Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 01 Май 2017, 15:49

x7z написа:
sacrament написа:Колеги някой може ли да ми обясни малко как стоят нещата с боята на колата. Бмв е90 черен седан. Ходих при една автомивка и ги попитах за полиране и пастиране. Те видяха, че е черна колата и не се навиха. Казаха, че докато са я мили са видели, че боята е зле, правела някакви слънца докато са я мили. Е аз не виждам нищо нередно. Боята си свети. Не се навиха да ми я полират дори като казах, че ще им дам колкото искат. Казаха много работа отваря и т.н.

има уред за тънкостта на боята http://www.ebay.co.uk/itm/172325092347?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT принципно се използва за установка дали е пре боядисвана но ... мисля че идеята е същата да видиш колко мм ти е за плутността незнам как ще се докаже че е изблядняла но да се има предвид би трябвало да ти е 475 черен металик така мисля че черното е едно на всички

Има няколко разновидности на черното

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 01 Май 2017, 17:14

dextuar написа:
x7z написа:

Има няколко разновидности на черното

В БМВ имат четири различни нюанса на Black sapphire metallic цвета - T1 до T4, моята тъй като я боядисвах в М кар като я правих фейса мога да кажа, че е най-светлия нюанс с най-едри метални частици.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Бързи въпроси и отговори

Мнение от b00st » 06 Май 2017, 20:06

Малко поизпънах купето по магистралата днес над 200 и после в мотора се появиха странни вибрации. До 2500-3000 оборота при ускорение много клати, на празен ход се усеща в купето неравномерна работа. Над 2500-3000 оборота не се усеща, но сякаш колата работи на 5 цилиндъра, не върви и звучи странно. Мотора е N52B25, възможно ли е бубината да е гръмнала или нещо по-сериозно? В момента не мога да я вържа на диагностика, защото не съм в София.
https://youtu.be/KDVOg8v9bdE

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 07 Май 2017, 13:03

Е може ли да снимаш клип как натискаш газта и да питаш дали не е бубина - аз го чувам че тресе,ако е бубина тресе много,не мени обороти ..
200км не санкой знае какво за този мотор,ако ненработи цилиндър колата се тресе и не върви особено ,дори звука ине различен..просто в закачи някъде ако можеш,ако не - пробвай това - махаш капака на мотора и докато работи,откачаш бубини подред ,ако си промени работата след откачане - работи,ако не - капут

Sent from my iPhone using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Потребител
Аватар
Детайли за колата: 318i,129hp

Мнение от nascar84 » 08 Май 2017, 14:34

DSC_0239.JPG
Здравейте колеги!Да попитам какво означава големия удивителен на снимката.Благодаря предварително.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от x7z » 08 Май 2017, 21:11

nascar84 написа:
DSC_0239.JPG
Здравейте колеги!Да попитам какво означава големия удивителен на снимката.Благодаря предварително.

налягането на гумите виж си шофиорската врата трява да има лепенка на колонката на колко бара трябва да са и виж в нета как се ресетва )

https://www.youtube.com/watch?v=KB41IMjiIlM
не карай по-бързо ............ отколкото твоят ангел може да лети

Потребител
Аватар
Детайли за колата: 318i,129hp

Мнение от nascar84 » 08 Май 2017, 21:28

Благодаря, оправих го.Зора беше с рисетването.

Потребител
Аватар

Мнение от Zhivko0 » 08 Май 2017, 23:45

Бихте ли ми казали какви са разликите външно на е90 преди-след facelift? Открих една разлика в задните стопове.

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93