Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от acho.rs » 26 Сеп 2017, 16:22

Satanism написа:хахахаха....тая, последната е СКАНДАЛНА:
Автомобила е наи-високото ниво на обурудване за модела

:lol: :lol: :lol:

какво му е скандалното - тоя израз измести "всички екстри" и сега по популярност се кантари с "реални километри"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от streetracing12 » 28 Сеп 2017, 20:20

Колеги едно мнение за тази кола..

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?t ... ink=4rsk3p

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 28 Сеп 2017, 20:22

Дата и час Промяна Цена
Начало 12900 лв.
23.03 в 17.54 ч. - 1000 11900 лв.
06.05 в 10.09 ч. - 100 11800 лв.
15.07 в 17.30 ч. - 400 11400 лв.
15.08 в 11.11 ч. - 600 10800 лв.

близо сме до реалната цена :driving:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 28 Сеп 2017, 23:11

streetracing12 написа:Колеги едно мнение за тази кола..

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?t ... ink=4rsk3p

Гледайте ги малко тия коли бе хора, не се хвърляйте на квото видите за 10к и то 6 цилиндрово... Хубаво М пакет, ама външния вид не кара колата. Седалката (колкото и да е изпрана), волана и старт стопа само като погледнеш ти говорят, че километрите са минимум на x3 от това написаното. Ще се видиш в чудо с разхода на маслото, ако не е отваряно, а ако отвориш тая N52-ка ще ти стане лошо много бързо колега, вярвай ми.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело и B58

Мнение от julkata1 » 29 Сеп 2017, 14:06

Волана е много стилно обелен под копчетата :mhihi: даже не им се занимава да боядисат блендата за 10лв с черен спрей. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 29 Сеп 2017, 19:19

Тука пишат само 3-4 човека, които общо взето само се чудят как да се правят на интересни.. Кви старт стоп бутони, километри х3. Съобразявайте се малко бе хора.
Нормално е след като е 10 000лв колата да има забележки.
Отделно ми изглежда, че е регистрирана.
Отива се на място, гледа се с едно на ум, пазари се с търговеца и ако се разберат я взима колата.
Ако е много скъпо хейтвате, ако е много евтино пак хейтвате.....

Страница-две назад, някой ми обяснава, как колите от Италия нямали история и незнам си какво. Разрових се специално да открия историята на моята кола, платих си и очудващо открих история до 11.2014 год с километри, всяка смяна на масло и всяко ремонтче. Същия някой ми казва, как колата ми била с ДПФ на капут или прочие, че и даже беше админ на форума. Даже незнам закакво си правя труда да ви развалям цирка.
Като хейтвате по колите, поне пишете истини.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 29 Сеп 2017, 19:38

BaDxBoY написа:Тука пишат само 3-4 човека, които общо взето само се чудят как да се правят на интересни.. Кви старт стоп бутони, километри х3. Съобразявайте се малко бе хора.
Отива се на място, гледа се с едно на ум, пазари се с търговеца и ако се разберат я взима колата.

Страница-две назад, някой ми обяснава, как колите от Италия нямали история и незнам си какво. Разрових се специално да открия историята на моята кола, платих си и очудващо открих история до 11.2014 год с километри, всяка смяна на масло и всяко ремонтче. Същия някой ми казва, как колата ми била с ДПФ на капут или прочие, че и даже беше админ на форума. Даже незнам закакво си правя труда да ви развалям цирка.

Колега, без лоши чувства, ама карай си е46-цата и като не са ти ясни цените и поддръжката на 90-ките не ги говори тези неща, че с проблемите си тая кола за 10к може много бързо да стане 20к, за да стане кола.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BaDxBoY » 29 Сеп 2017, 20:07

dextuar написа:
BaDxBoY написа:Тука пишат само 3-4 човека, които общо взето само се чудят как да се правят на интересни.. Кви старт стоп бутони, километри х3. Съобразявайте се малко бе хора.

Колега, без лоши чувства, ама карай си е46-цата и като не са ти ясни цените и поддръжката на 90-ките не ги говори тези неща, че с проблемите си тая кола за 10к може много бързо да стане 20к, за да стане кола.

Колега, карам втора е90 поред, отделно имам и джип, който е над посочените 20к.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 29 Сеп 2017, 20:09

BaDxBoY написа:
dextuar написа:

Колега, карам втора е90 поред, отделно имам и джип, който е над посочените 20к.

Еми тогава много добре знаеш цената по ремонтите на тези коли, отделно този двигател също не е от най-безпроблемните, а за 10к някак имам чувството, че точно този няма да е от най-запазените ;) В крайна сметка всеки си има глава да си прецени, но как пък все най-най-евтините се пускат тук да се коментират, сигурно на 100 пуснати коли само една да е над средната пазарна цена, всичко друго стърже по дъното...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BaDxBoY » 29 Сеп 2017, 20:18

Искаш ли да си поговорим малко истини ? Щото тука само пишете тъпотий, без да сте и грам запознати. Предишното ми купе 177 коня, се чуваше една от веригите, съответно реших да я сменя.
Тука четох теми, глупости на търкалета и приказки от 1001 нощи за този ремонт и си приготвих 2000лв. В крайна сметка ми взеха 800 лв за всичко и колата замърка.

На личната ми е90ка и смених почти всички консумативи (свещи,термостати,водна помпа,съединител,спирачки и каквото може да се счупи в бъдещето) за всичко се вместих с 600 лв Единствено за демферната шайба дадох 700лв, така че тя е може би скъпа на този модел (има разбира се и по-евтини марки)
Сега правих скорости на е53 4.4. Писах за повече информация в подфорума, казаха ми да си приготвя 1500 лв. Е в крайна сметка ми взеха 300 лв.

Досега умувах, какви ремонти трябва да правя, за да ми стъпи на 20к тази 325ца.

Каква е гаранцията, че като купиш скъпата кола, няма да е същата ситуация ?

Преди месец избирах кола на роднина, беше най-скъпата на пазара и беше в най-лаша състояние от останалите.

Потребител
Аватар
Кара: Не притежава

Мнение от Mantzel » 29 Сеп 2017, 20:49

Може ли да се провери по този ВИН WBAVA71010VC20163 историята на тази кола https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?t ... ink=4s7vhw

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 29 Сеп 2017, 20:52

Единственото нещо, което мога да кажа, е да ми препоръчаш твоя майстор и откъде си купуваш частите :mhihi:
Ето ти една проста сметка от вчера при мен: голям термостат ОЕМ(161.44) + малък термостат ОЕМ(63.94) + BMW антифриз(3 х 22.50) + минимум 60лв за труд и какво стана - 351.98

Та к'во каза за термостатите? Явно всеки от нас разбира думата "поддръжка" по различен начин.
BaDxBoY написа:На личната ми е90ка и смених почти всички консумативи (свещи,термостати,водна помпа,съединител,спирачки и каквото може да се счупи в бъдещето) за всичко се вместих с 600 лв

ентусиаст
Аватар
Кара: 2015 F31 LCI 320dA

Мнение от Satanism » 29 Сеп 2017, 22:23

Що се занимаваш?

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 30 Сеп 2017, 11:01

Няма смисъл да се обеснява, колегата си няма идея дори, че на N52-ката соленоидите и водната помпа са за кофата на тия километри, които само те ще му надхвърлят годишната поддръжка, като за добър ден след продажбата. Просто е хубаво човек да знае какво да очаква и точно тука да не се лъжем. Ноо така де, ходи се, гледа се и се пазари :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 30 Сеп 2017, 21:13

BaDxBoY написа:Искаш ли да си поговорим малко истини ? Щото тука само пишете тъпотий, без да сте и грам запознати. Предишното ми купе 177 коня, се чуваше една от веригите, съответно реших да я сменя.
Тука четох теми, глупости на търкалета и приказки от 1001 нощи за този ремонт и си приготвих 2000лв. В крайна сметка ми взеха 800 лв за всичко и колата замърка.

На личната ми е90ка и смених почти всички консумативи (свещи,термостати,водна помпа,съединител,спирачки и каквото може да се счупи в бъдещето) за всичко се вместих с 600 лв Единствено за демферната шайба дадох 700лв, така че тя е може би скъпа на този модел (има разбира се и по-евтини марки)
Сега правих скорости на е53 4.4. Писах за повече информация в подфорума, казаха ми да си приготвя 1500 лв. Е в крайна сметка ми взеха 300 лв.

Досега умувах, какви ремонти трябва да правя, за да ми стъпи на 20к тази 325ца.

Каква е гаранцията, че като купиш скъпата кола, няма да е същата ситуация ?

Преди месец избирах кола на роднина, беше най-скъпата на пазара и беше в най-лаша състояние от останалите.

Незнам от къде пазаруваш обаче със сигурност на 325/330 за тези пари ще си купиш (ако говорим за качество най-близко до "оригинални" части) само водната помпа ,термостата и антифриза....за спирачки ,свещи,бубини,съединител май не останаха...

Иначе факт - най-скъпото ,не е задължително да е най-хубавото ,съгласен с теб,НО ако има информация насреща и всичко може да се докаже - то определено,особено за 325/330/335 - че те ако се почнат да се чупят ,дизелите направо са песен..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93