Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от Gqbriel » 16 Апр 2017, 14:20

Taruno написа:
FE LIPE написа:Колеги трябва да долея хидравлично масло,гледам в казанчето е малко над минимума,ATF Dexron III ли да долея?

на капачката си пише - намери защо е намаляло, няма причина да изчезва това масло.

Масово избива през капачката с времето - масово се задръства филтъра инказанчето е за смяна

Sent from my iPhone using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 320i 150 к.с. N46B20B
Детайли за колата: arctic metallic

Мнение от FE LIPE » 16 Апр 2017, 14:31

То горе долу е на това ниво от както съм я взел,реших да долея ,но на капачката пише само "ATF only",търсих в Гугъл,но повече пише за автоматичните скоростни кутии,но от това ,което разбрах за хидравликите,ми се струва,че най-добра идея е да долея това ,което съм писал-ATF Dexron III :D

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Бързи въпроси и отговори

Мнение от Dextuar » 16 Апр 2017, 17:54

Колеги, бърз въпрос към хората преди фейса - как карате през деня - на ксенон, на дълги на % или на габарит + фарове за мъгла? Върти ми се една идея за ЛЕД ангелски (не крушки, такива си имам), че ми омръзнаха тия дълги. За тези с халогените и габаритите - полицията прави ли ви проблеми?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Последна промяна Dextuar на 16 Апр 2017, 18:14, променена общо 2 пъти

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 16 Апр 2017, 17:58

FE LIPE написа:То горе долу е на това ниво от както съм я взел,реших да долея ,но на капачката пише само "ATF only",търсих в Гугъл,но повече пише за автоматичните скоростни кутии,но от това ,което разбрах за хидравликите,ми се струва,че най-добра идея е да долея това ,което съм писал-ATF Dexron III :D

Когато купих моята бе на 160к км и без да го гледам какъв цвят е го смених със Febi Blistein atf Dexron 3 минаха 4 години нямам проблем със системата както и маслото е все още червено минати са 70к
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 2015 F31 LCI 320dA

Мнение от Satanism » 16 Апр 2017, 18:06

dextuar написа:Колеги, бърз въпрос към хората преди фейса - как карате през деня - на ксенон, на дълги на % или на габарит + халогени? Върти ми се една идея за ЛЕД ангелски (не крушки, такива си имам), че ми омръзнаха тия дълги. За тези с халогените и габаритите - полицията прави ли ви проблеми?

При мен има опция дневни светлини...работят ми късите и през деня.
С автоматични, рефлекторни фарове, с халогенна крушка съм.
Последна промяна Satanism на 16 Апр 2017, 18:08, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Бързи въпроси и отговори

Мнение от Dextuar » 16 Апр 2017, 18:08

Satanism написа:
dextuar написа:Колеги, бърз въпрос към хората преди фейса - как карате през деня - на ксенон, на дълги на % или на габарит + халогени? Върти ми се една идея за ЛЕД ангелски (не крушки, такива си имам), че ми омръзнаха тия дълги. За тези с халогените и габаритите - полицията прави ли ви проблеми?

При обикновените халогенови фарове е ясно, затова тях съм ги изключил от условието :winky:
По-горе под халогени имам предвид фарове за мъгла :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 03' e46 330d
Мечтае да кара: Bmw E34 M5
Детайли за колата: Италиански ковчег, на пътя към възкресението си.

Мнение от daniel_e30 » 16 Апр 2017, 20:05

dextuar написа:
Satanism написа:

При обикновените халогенови фарове е ясно, затова тях съм ги изключил от условието :winky:
По-горе под халогени имам предвид фарове за мъгла :)

Аз имам опция за дневни но карам на габарит + фарове за мъгла (халогени). До колкото знам на оригиналните фарове ангелски очи не могат да се слагат, или тунинг фарчета нови или фейсови + модул и в двата случая отиваш на 1200+ лв поне според мен. Полицията не ми прави проблем,спирали са ме нищо не са ми казвали, НО би трябвало и може да се заядат за халогените обаче (влиза им в правото) !!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Бързи въпроси и отговори

Мнение от Dextuar » 16 Апр 2017, 20:08

Пичове, всички с авто фарове я имаме тая опция ;) По-скоро дали куките се заяждат и са ви спирали ме интересува. Ако не го правят, ще си карам и аз на габарит. Ако ли не, отваря се фара и се сменят ринговете с ЛЕД. Аз на авто така или иначе не ги ползвам никога, така че ФРМ няма да сменям, а ще карам на габарит и да, знам, че натоварва ел. системата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 16 Апр 2017, 20:13

Ангели + халогени карам

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

старши ентусиаст
Аватар

Бързи въпроси и отговори

Мнение от Dextuar » 16 Апр 2017, 20:51

Gqbriel написа:Ангели + халогени карам

Проблеми с ушевите имаш ли? Ти поне от бая време сигурно така караш...

Бтв: Подкупите също се броят за проблем :mhihi:

Последна промяна Dextuar на 16 Апр 2017, 20:52, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 16 Апр 2017, 20:52

Ангели + халогени карам

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 16 Апр 2017, 20:53

dextuar написа:
Gqbriel написа:Ангели + халогени карам

Проблеми с ушевите имаш ли? Ти поне от бая време сигурно така караш...

Бтв: Подкупите също се броят за проблем :mhihi:

3год + при все че съм черна кола ,която уж се набива на очи,нито един път не са ме питали нито спрели по този повод

Потребител
Аватар

Мнение от koce7o » 16 Апр 2017, 22:21

Gqbriel написа:
koce7o написа:Здравейте колеги! Колата е ми е е90 дизел. Понякога имам проблем с паленето и по-точно с ключа. Вкарвам го и натискам копчето да запали, но нищо не става и на таблото ми излиза картинката с отметнатия ключ. Като го изкарам и вкарам отново и запалва. Трябва да се сменя батерията на ключа ли или е някакъв друг проблема? Иначе по таблото всичко си светва и радиото тръгва. Само при паленето е това

Не ,за батерията на ключа си илиза батерийка + ключ над нея,в твоя случай според мен имаш проблем с механизма на ключа - слота.Виж да няма нещо,което да пречи на ключа да заеме позицията си

За това говоря - http://www.pelicanparts.com/BMW/techarticles/BMW-3-Series-E90/ELEC-Remote_Key_Slot_Replacement/ELEC-Remote_Key_Slot_Replacement.htm

Заема си позицията точно. Щраква и всичко както му е по реда тръгва - светва таблото и си прави проверките, радиото тръгва. Ако натисна копчето за палене 3,4 пъти без да вадя ключа, пак запалва.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ShoxXx » 16 Апр 2017, 23:12

При pre-LCI автомобилите са с FRM 1 модул. Дори и да имате лупи във фаровете, ангелските очи са по-скоро габарити, от колкото дневни светлини. При избиране от менюто на автомобила да има включени дневни светлини и светват късите. Тъпо малко, ама едно време е било така.

При LCI моделите има FRM 2. Нека започнем първо от там, че при ксеноновите фарове ринговете вече са направени с идеята да се използват като дневни светлини. Поради инженерна недомислица за съжаление вътрешния ринг свети около 4 пъти по-силно от външния, но това е друг въпрос. Хубавото при тия фарове е, че когато се пусне на Auto и на дневни светлини от менюто, през деня светят само ангелските очи, а вечер интензитета им спада и светва лупата. FRM 1 модул не може да поддържа тази функция като цяло.

Най-добрия вариант си остава отваряне на фаровете, вграждане на ангелски очи диодни и затваряне. Това е единствения вариан на pre LCI кола да й светнат ангелските очи толкова, че да може да се използват за дневни. Всичко друго е игра на котка и мишка с полицаите дали ще се заядат или не.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330d
Мечтае да кара: GLS63

Мнение от funkagenda » 16 Апр 2017, 23:23

Ами, моите са усилени на 2/2 и съм със светещи мигачи. С полицаи досега проблеми не съм имал.

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93