Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от awful » 09 Апр 2017, 21:03

При смяна на течност на спирачки и постъпване на въздух във системата се получава точно това леко потъване на педала, понякога без машина двама човека и шишенце може да стане много по добре.Имал съм ситуации когато потъва леко след смяна та се налага да изкарам пробката да сложа тефлонова лента и като го завия и хоп при изкарването на спирачната течност не засмуква въздух от отвитата пробка :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 09 Апр 2017, 21:08

(h)aman написа:
Gqbriel написа:
dextuar написа:
expl0de написа:На съединителя и спирачките е една и съща течността, но има една преграда в контейнера. Ако не се гледа, като се източва съединителят може да влезе въздух в системата, а в казанчето да се вижда, че има много течност.
Е нали всичко правят с машина, това не изключва ли възможността да попадне въздух в системата?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Да ти споделя горчив опит от смяна в Дару - пропукана мембрана на сервото,там с машина се сменя течността..таа
Но ,симптомите ти са или за джоб или за липса на достатъчно налягане,бях така когато сложих 4бутално на Е30 и сервото не правеше достатъчно налягане и хващаше,чак долу но след смяна с двойно нещата се промениха,според мен е едно от двете,не трябва да има разлика в усешането на педала..дори би трябвало да е обратното - да се усеша по-добре

Sent from my iPhone using Tapatalk

Колега, да не бъркаш сервото със спирачната помпа? От неработещо серво може да е твърд педала, но не и да ти потъва крака. Спирачната помпа прави налягането и ако не работи педала потъва, а спирачки няма. Или ако не прави достатъчно налягане (в случая както ти си сложил по-големи апарати) трябва много по-голям ход да направи буталото, за да хващат спирачките. Затова се слага и по-голяма спирачна помпа, за да може с по-малък ход да прави по-голямо налягане и да не хващат чак долу.

2 отделни случая са..може би неправилно обясних..
Пс: иначе колата е с двойно серво и се промени сериозно ситуацията,спира само като отпуснеш крака на педала-без натиск

Sent from my iPhone using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd e90
Мечтае да кара: John Deere

Мнение от Plamenv » 10 Апр 2017, 22:50

Колеги от 2, 3 седмици ми се появи едно свистене при подаване на повече газ. Колата си върви ама май не е баш като преди.. дали е турбото или може да някои маркуч? Как мога да проверя маркучите преди и след кулера като няма бъркане до тях?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от koksimir » 11 Апр 2017, 8:25

Здравейте, колеги предстой ми боядисване на почти половина ми автомобил, което ще бъде извършено по каско в Лев Инс. Възможно ли да е споделите мнения за доверените сервизи на снимката? Ако отговорите се считат като реклама може би ще е по-добре да ми пишете на ЛС.

Благодаря , до момента чувам отзиви само за Лазурит но всички са ходили преди повече от 5 год.

На тази снимка са изредени всички доверени сервизи на Лев Инс https://drive.google.com/file/d/0B3gbIG ... sp=sharing

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 320d

Мнение от Жоро 320и » 11 Апр 2017, 17:14

Колеги, имам заден парктроник на колата, а имам още една задна броня с парктроник. Мога ли да сложа датчиците на предната и да се подкара да работи? Трябва ли модул за двоен парктроник или нещо друго освен кодиране?

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е90 320д

Мнение от sacrament » 11 Апр 2017, 17:51

Колеги, не съм на ти с кодирането и затова да попитам. Е90 2005 с ксенон. Може ли да се направи, така че като отключа колата с ключа да ми се включват ринговете, и отделно като гася да гаснат. Четох по форуми, че това се нарича Welcome lights и го има на фейските, но има ли начин и на при-фейс да се направи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 11 Апр 2017, 17:56

sacrament написа:Колеги, не съм на ти с кодирането и затова да попитам. Е90 2005 с ксенон. Може ли да се направи, така че като отключа колата с ключа да ми се включват ринговете, и отделно като гася да гаснат. Четох по форуми, че това се нарича Welcome lights и го има на фейските, но има ли начин и на при-фейс да се направи.

Това е функция на FRM-a 2005та го нямаш и няма как да се кодира трябва ти минимум FRM2 или FRM3

Жоро 320и написа:Колеги, имам заден парктроник на колата, а имам още една задна броня с парктроник. Мога ли да сложа датчиците на предната и да се подкара да работи? Трябва ли модул за двоен парктроник или нещо друго освен кодиране?

Аз минах по този път - трябва ти двоен модул, окабеляване и стойки за самите датчици и кодиране.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е90 320д

Мнение от sacrament » 13 Апр 2017, 21:15

Колеги, ръчната ми е много зле. Все едно я няма. Как да я настроя, дали може да е от жилото. Не мога да намеря никъде как се прави тази интервенция. е90 2005

Потребител
Аватар

Мнение от koce7o » 15 Апр 2017, 12:30

Здравейте колеги! Колата е ми е е90 дизел. Понякога имам проблем с паленето и по-точно с ключа. Вкарвам го и натискам копчето да запали, но нищо не става и на таблото ми излиза картинката с отметнатия ключ. Като го изкарам и вкарам отново и запалва. Трябва да се сменя батерията на ключа ли или е някакъв друг проблема? Иначе по таблото всичко си светва и радиото тръгва. Само при паленето е това

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 15 Апр 2017, 23:00

koce7o написа:Здравейте колеги! Колата е ми е е90 дизел. Понякога имам проблем с паленето и по-точно с ключа. Вкарвам го и натискам копчето да запали, но нищо не става и на таблото ми излиза картинката с отметнатия ключ. Като го изкарам и вкарам отново и запалва. Трябва да се сменя батерията на ключа ли или е някакъв друг проблема? Иначе по таблото всичко си светва и радиото тръгва. Само при паленето е това

Не ,за батерията на ключа си илиза батерийка + ключ над нея,в твоя случай според мен имаш проблем с механизма на ключа - слота.Виж да няма нещо,което да пречи на ключа да заеме позицията си

За това говоря - http://www.pelicanparts.com/BMW/techarticles/BMW-3-Series-E90/ELEC-Remote_Key_Slot_Replacement/ELEC-Remote_Key_Slot_Replacement.htm
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd e90
Мечтае да кара: John Deere

Мнение от Plamenv » 16 Апр 2017, 2:05

Plamenv написа:Колеги от 2, 3 седмици ми се появи едно свистене при подаване на повече газ. Колата си върви ама май не е баш като преди.. дали е турбото или може да някои маркуч? Как мога да проверя маркучите преди и след кулера като няма бъркане до тях?

Колеги найстина имам лека загуба на мощност.. Имам и тоя звук който си се чува доста и отделно зе доста да съска при даване на яко газ. https://youtu.be/3ng7sbf40KI Къде може да опуска въздух освен маркучите преди и след кулера и възможно ли е загуба на мощност при проблем с тоя pressure converter?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 2707E91 » 16 Апр 2017, 9:35

Този патешкия звук ми се струва ,че идва от някое вакумно управление,едно от което движи ЕГР-а и от там може да губиш въздух.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 16 Апр 2017, 12:04

Plamenv написа:
Plamenv написа:Колеги от 2, 3 седмици ми се появи едно свистене при подаване на повече газ. Колата си върви ама май не е баш като преди.. дали е турбото или може да някои маркуч? Как мога да проверя маркучите преди и след кулера като няма бъркане до тях?

Колеги найстина имам лека загуба на мощност.. Имам и тоя звук който си се чува доста и отделно зе доста да съска при даване на яко газ. https://youtu.be/3ng7sbf40KI Къде може да опуска въздух освен маркучите преди и след кулера и възможно ли е загуба на мощност при проблем с тоя pressure converter?

Най лесно е да свалиш пластмасовата кора от горе и да огледаш, най често се скапват гумените уплътнения на бързите връзки. Но може и да се е сцепил някъде. Обикновено​ има омасляване около пропуска.

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 320i 150 к.с. N46B20B
Детайли за колата: arctic metallic

Мнение от FE LIPE » 16 Апр 2017, 12:53

Колеги трябва да долея хидравлично масло,гледам в казанчето е малко над минимума,ATF Dexron III ли да долея?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 16 Апр 2017, 13:36

FE LIPE написа:Колеги трябва да долея хидравлично масло,гледам в казанчето е малко над минимума,ATF Dexron III ли да долея?

на капачката си пише - намери защо е намаляло, няма причина да изчезва това масло.

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93