Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Re: Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от BaDxBoY » 13 Сеп 2017, 13:56

vld написа:Е точно това е най-големия проблем, че е от италия, ако сравниш историята на една италяснка кошара с историята на някоя немска/швейцарска/австрийска и ще ти стане ясно защо го пиша.
Дай снимки да я видим при покупката как изглежда?
99% са страшни кошове..., по нашите автомивки са станали виртуози по отстраняване на мизерии от тоалетните които им докарват от там :mhihi:

Eто това е най-голямата грешка !!!
Живея от години в Германия и изрично исках кола от Италия ! В Германия колите след 5-тата или 6-тата година спират да се поддържат, да не се изхвърлям, но повечето хора дори и масла не сменят след това. Колите втора употреба се закърпват, колкото да минат прегледа и след 2 години буквално се изхвърлят при албцанците и турците, които взимат втория комплект джанти и каквото още могат и от своя страна продават колите на българите,румърците,сърбите и т.н.
Колите там се карат от преглед до преглед.
Интересувам се от коли, говорил съм с много немци и автокъщи и ми е ясно за какво става на въпрос.

Ако ти се струва пресилено това, които ти казвам, направи един тест - http://www.ebay.kleinanzeigen.de или mobile.de
Общо взето в първия сайт са обяви предимно от частни лица, началната цена на е90 е над 6-7 хил.евро, а е92 или по-големите двигатели е90 са над 8000 евро. В България ги вкарват от същата държава, но не купени директно от частно лице и затова е ема е90-ки по 9-10 000 лв.
Че всички коли са изгнили, дори не коментирам.

Ето моята италиянска кошара https://www.mobile.bg/11504813268898264 ,можеш да сравниш историята на която и да е италиянска с немска лично и да се убедиш, че това което си написал, не е дори близко до истината.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d 2008

Мнение от motofan » 13 Сеп 2017, 14:26

Леко пресилено изказване ма не ми се влиза в спорове,да кажем че и в Германия има хора които не си подържат колите ,ма в сравнение с талянските кошове са ОК
Просто в България никой не иска да плаща за грамотни коли,съответно търговците вкарват кошове .

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 13 Сеп 2017, 16:05

Какво отношение има националността на собственика с това дали е мърляч или не? 99% от ревящите тук, че немци/австрийци/италианци не си карат колите в официален сервиз не знаят дори адреса на такъв сервиз в България. Аз рядко виждам друга 10г кола в Мкар за обслужване и ремонти освен мойта, това прави ли всички българи мърлячи? Докато се търсят коли на 5г за под 10000лв ако ще и марсианец да е предния собственик - колата ще си е все кошник.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 13 Сеп 2017, 16:49

BaDxBoY написа:
vld написа:Е точно това е най-големия проблем, че е от италия, ако сравниш историята на една италяснка кошара с историята на някоя немска/швейцарска/австрийска и ще ти стане ясно защо го пиша.
Дай снимки да я видим при покупката как изглежда?
99% са страшни кошове..., по нашите автомивки са станали виртуози по отстраняване на мизерии от тоалетните които им докарват от там :mhihi:

Eто това е най-голямата грешка !!!
Живея от години в Германия и изрично исках кола от Италия ! В Германия колите след 5-тата или 6-тата година спират да се поддържат, да не се изхвърлям, но повечето хора дори и масла не сменят след това. Колите втора употреба се закърпват, колкото да минат прегледа и след 2 години буквално се изхвърлят при албцанците и турците, които взимат втория комплект джанти и каквото още могат и от своя страна продават колите на българите,румърците,сърбите и т.н.
Колите там се карат от преглед до преглед.
Интересувам се от коли, говорил съм с много немци и автокъщи и ми е ясно за какво става на въпрос.

Ако ти се струва пресилено това, които ти казвам, направи един тест - http://www.ebay.kleinanzeigen.de или mobile.de
Общо взето в първия сайт са обяви предимно от частни лица, началната цена на е90 е над 6-7 хил.евро, а е92 или по-големите двигатели е90 са над 8000 евро. В България ги вкарват от същата държава, но не купени директно от частно лице и затова е ема е90-ки по 9-10 000 лв.
Че всички коли са изгнили, дори не коментирам.

Ето моята италиянска кошара https://www.mobile.bg/11504813268898264 ,можеш да сравниш историята на която и да е италиянска с немска лично и да се убедиш, че това което си написал, не е дори близко до истината.

Идеална е колега, на 194к а ДПФ-а е капут, други работи няма да коментирам. Уж си на ясно пък ми казваш аз да сравня история. Ако беше на ясно щеше да знаеш, че при италианките такава липсва въобще по принцип. Там записват само влизане в сервиз, ама за какво и защо не е важно. Докато останалите влизат и записват смяната на всяко едно болтче. Разлика има определено, едното го взимаш и си абонат на сервизите, другото го караш и само за ретрофити си даваш парите :)

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d 2008

Мнение от motofan » 13 Сеп 2017, 17:39

Не така остро де,колегата тъкмо си помисли че само той пуши цигарки Кент и яде бонбонки тик так :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525 xi

Мнение от rosti_84 » 14 Сеп 2017, 18:12

Здравейте. Хвърлил съм око на този автомобил https://m.mobile.bg/details/11479323972657668 Може ли да си изкажете мнението, дали си заслужава. По описание има всичко, което ми трябва, а и собственикът е съгласен на диагностика. Благодаря предварително!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 14 Сеп 2017, 21:46

rosti_84 написа:Здравейте. Хвърлил съм око на този автомобил https://m.mobile.bg/details/11479323972657668 Може ли да си изкажете мнението, дали си заслужава. По описание има всичко, което ми трябва, а и собственикът е съгласен на диагностика. Благодаря предварително!

това с 3,000лв коментар ли е? :dunno:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525 xi

Мнение от rosti_84 » 14 Сеп 2017, 22:29

vicho написа:
rosti_84 написа:Здравейте. Хвърлил съм око на този автомобил https://m.mobile.bg/details/11479323972657668 Може ли да си изкажете мнението, дали си заслужава. По описание има всичко, което ми трябва, а и собственикът е съгласен на диагностика. Благодаря предварително!

Здравей, vicho! Благодаря, че си разгледал питането ми! Според разгледаното от мен в сайтовете, видях, че от тази година, за този модел, колите вървят в диапазона 10 и нещо к. до към 15. На тази обява й обърнах внимание поради няколко факта: изглежда ми запазена кола, предлага значително (поне според моите скромни проучвания) екстри, с регистрация и най-вече от частно лице. Т.к. нямам претенции за задълбочени авто познания, за мен е важна възможността за преглед и диагностика в сервиз. Друга кола, която ми хареса според снимките е тази: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?t ... 8527239461 Втората няма навигация и печка, но ми изглежда пазена кола (има и подгрев на седалките, което е доста полезна екстра). Според харасаните от мен коли може да заключите, че се напъвам на сила да похарча 14 к. за 10 годишна кола, но се страхувам да не попадна на някоя с много сериозни проблеми, с която да имам само ядове и да я намразя за нула време. Много съм благодарен за изказаните от Вас мнения. Всяко едно мнение ми е от много голяма полза, т.к. покупката на нов-стар автомобил за мен е отговорна стъпка, парите за която съм изкарвал с много труд. Поздрави!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 328i

Мнение от exc » 15 Сеп 2017, 8:13

Аз кола с 4 снимки, снимани колкото да има нещо, не бих отишъл да гледам.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 15 Сеп 2017, 8:35

rosti_84 написа:
vicho написа:

Здравей, vicho! Благодаря, че си разгледал питането ми! Според разгледаното от мен в сайтовете, видях, че от тази година, за този модел, колите вървят в диапазона 10 и нещо к. до към 15. На тази обява й обърнах внимание поради няколко факта: изглежда ми запазена кола, предлага значително (поне според моите скромни проучвания) екстри, с регистрация и най-вече от частно лице. Т.к. нямам претенции за задълбочени авто познания, за мен е важна възможността за преглед и диагностика в сервиз. Друга кола, която ми хареса според снимките е тази: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?t ... 8527239461 Втората няма навигация и печка, но ми изглежда пазена кола (има и подгрев на седалките, което е доста полезна екстра). Според харасаните от мен коли може да заключите, че се напъвам на сила да похарча 14 к. за 10 годишна кола, но се страхувам да не попадна на някоя с много сериозни проблеми, с която да имам само ядове и да я намразя за нула време. Много съм благодарен за изказаните от Вас мнения. Всяко едно мнение ми е от много голяма полза, т.к. покупката на нов-стар автомобил за мен е отговорна стъпка, парите за която съм изкарвал с много труд. Поздрави!
На тази втората кола видя ли й Старт-Стоп бутона колко е изтрит? Гаранция минимум х2 километраж. Отделно 14к за кола без нави дори на мен ми идва прекалено.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 15 Сеп 2017, 9:17

rosti_84 написа:Здравей, vicho! Благодаря, че си разгледал питането ми! Според разгледаното от мен в сайтовете, видях, че от тази година, за този модел, колите вървят в диапазона 10 и нещо к. до към 15. Поздрави!

няма за какво... то нямаше много за разглеждане, абсурдна обява на абсурдна цена...

моя съвет е да избирам по-внимателно след като се заглеждаш по подобни обяви :yes:

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?t ... ink=4n7izz

като изключим "спортно окачване" ... другите неща изглеждат далеч по-добре

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 328i

Мнение от exc » 15 Сеп 2017, 9:33

vicho написа:
rosti_84 написа:Здравей, vicho! Благодаря, че си разгледал питането ми! Според разгледаното от мен в сайтовете, видях, че от тази година, за този модел, колите вървят в диапазона 10 и нещо к. до към 15. Поздрави!

няма за какво... то нямаше много за разглеждане, абсурдна обява на абсурдна цена...

моя съвет е да избирам по-внимателно след като се заглеждаш по подобни обяви :yes:

Тази кола е на човек от съседния блок. Не го познавам лично, но я виждам всеки ден. Изглежда добре, поне на вид отвън.
Не знам защо изключваме спортното окачване - колата е с такова.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 15 Сеп 2017, 9:36

exc написа:Тази кола е на човек от съседния блок. Не го познавам лично, но я виждам всеки ден. Изглежда добре, поне на вид отвън.

значи сме на прав път...

exc написа:Не знам защо изключваме спортното окачване - колата е с такова.

ниска кола в България с афтърмаркет пружини за 150-200лв ... :help: :help: :help:

за това го изключваме, хем не върши работа, хем скапва пътното поведение и комфорта... е90 не е най-точния автомобил за "СПОРТНО ОКАЧВАНЕ", особено, ако го караш всеки ден :driving:

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 15 Сеп 2017, 9:44

Става въпрос за заводско спортно окачване, къде ги видя тези пружини за 200лв.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MartinP » 15 Сеп 2017, 9:48

exc написа:
vicho написа:

Тази кола е на човек от съседния блок. Не го познавам лично, но я виждам всеки ден. Изглежда добре, поне на вид отвън.
Не знам защо изключваме спортното окачване - колата е с такова.

А,видя ли рег.номер отпред,че е удряна :idea:

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93