Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от Gqbriel » 05 Апр 2017, 14:50

Bexim написа:Баааааа... :shock:
Аз от сума време рева, че БМВ не е това, което е било/беше... За толкова пари - толкоз.. Има Поршаци за по взискателните.. :paranoid: :angel:
Аз разглобих, поне има видимост навътре зад духалката и на прибиране ще карам така, белким го хвана. Последен ден се занимавам с това и ако не успея да го изолирам, просто си свиркам и това е..
При мен не е от километража. Има много е90-ки със скърцащи стъкла, но при мен е нещо вътре в таблото.
Едната възможност е като се сменявали стъклото да не са направили нещо като хората.. Абе, какво да си говорим.. :censored:

Ти не беше ли с Performance генерация - ако не я ползваш ами слушаш шумове ,има хора ,които ще и се радват :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd e90
Мечтае да кара: John Deere

Мнение от Plamenv » 05 Апр 2017, 15:25

vld написа:
Plamenv написа:Мен започнс да ми дрънчи под пласмасата която е в средата на таблото :ranting:

Звука е много вероятно да е от декоративната пластмаса която покрива мотора :idea:

Чува се само като друса по неравности.. нещо си вибрира вътре като друса..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 05 Апр 2017, 15:39

Gqbriel написа:Ти не беше ли с Performance генерация - ако не я ползваш ами слушаш шумове ,има хора ,които ще и се радват :mhihi:

Точно, защото искам да й се насладя напълно, ама това ми изкарва извън релси.. Нищо сега като карам главно със свалени прозорци, няма да се чува много много :lol:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e92, f30
Мечтае да кара: M4

Мнение от expl0de » 06 Апр 2017, 23:32

dextuar написа:Е какво общо има стила на каране? Може би, че карам, когато има и други коли ли? :kuku:

Пробвай да не караш близо зад автобуси и камиони, 2ра кола по възможност, приближавай се само като има път за изпреварване. На магистралата минавай в ляво отрано и не си прави гонки с други немски автомобили. Това помага.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW G31 540xd / BMW Z4 E85 3.0si

Мнение от PabloEscobar » 07 Апр 2017, 11:56

Нормално ли е при подаване на пълна газ на 2-ра например да започне да ми премигва ксенона? На какво се дължи това?

ентусиаст
Аватар
Кара: 2015 F31 LCI 320dA

Мнение от Satanism » 07 Апр 2017, 16:10

ненормално е.

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 07 Апр 2017, 16:40

Напиши в Google E90 xenon flickering и виж колко е ненормално. :D При мен също го е правило, доколкото съм чел - или крушка/баласт ще умира, или хлабава връзка. Доста рядко го прави и не съм се занимавал да търся причината, а и не мога да разбера двата ли мигат или единия.. Забелязъл съм, че се случва по път с неравности и рязко подаване на газ.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 07 Апр 2017, 18:27

Никога не ми е мигало каквото и да е докато давам газ, та няма как да е нормално.

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 07 Апр 2017, 18:37

Естествено, че не е нормално, но е често срещано.

Да попитам пак, къде мога да видя или ако някой знае номерата на пружините за Е90 330Д? Интересуват ме номерата на пружините за спортно и М окачване, никъде не мога да намеря информация... Един колега щеше да казва, но май забрави.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d 2008

Мнение от motofan » 07 Апр 2017, 18:44

(h)aman написа:Естествено, че не е нормално, но е често срещано.

Да попитам пак, къде мога да видя или ако някой знае номерата на пружините за Е90 330Д? Интересуват ме номерата на пружините за спортно и М окачване, никъде не мога да намеря информация... Един колега щеше да казва, но май забрави.

Колегата каза че има от 325d и може да погледне, ма ти не отговори нищо,освен ако не става дума за някой друг
П.с. мислех че има и някакъв номер, но е само това.
М пружини от Е91 325d, не знам префейс или фейс

Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е90 320д

Мнение от sacrament » 08 Апр 2017, 11:24

Как се сменят крушките за дълги на м47 с ксенон. Изглежда ми много тежка задача но вече разглобих колата... Свалих всичко само крушката не мога да сваля. Помощ.

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 08 Апр 2017, 13:25

Bexim написа:
Gqbriel написа:Ти не беше ли с Performance генерация - ако не я ползваш ами слушаш шумове ,има хора ,които ще и се радват :mhihi:

Точно, защото искам да й се насладя напълно, ама това ми изкарва извън релси.. Нищо сега като карам главно със свалени прозорци, няма да се чува много много :lol:

Значи имах скърцане и пропукване за таблото аз очаквах че е нещо отгоре или стъклото но се оказа друго и след като го оправих краи със това скърцане, проблема е във таблото което има отзад едно място което влиза във желязна планка която е покрита със плат залепен обаче след дълго време този плат при завои се измества и се получава триене на пластмасата във желязото и звукът е отвратителен, при мен при завои или неравности пукаше и скърцаше, местата зад таблото са 2 ляво и дясно, аз като го свалих оправих и лявото и дясното, ще ти кача някоя снимка.

Тук на тази снима със очертал във червено местата които скърцат, при мен скърцаше само във дясно но както се вижда и във ляво е било въпрос на време да почне, според мен този проблем ще го имат и други колеги след време като се измести покритието.

снимка 1.jpg

На тази снимка се вижда добре колко се е изместило.Единствения проблема е че се иска доста разглобяване и при сглобяване трябва да се внимава да не друго да почне да скърца.

Снимка 2.jpg

Това е резултата, сложих лепило и го наместих като за да съм сигурен че няма да имам след време проблем го обвих със изолационна лента за кабели и хоп 1 година вече и няма проблем :yes:

Снимка 3.jpg

Ако искате да проверите вашите във какво състояние са махнете жабката и със фенерче като светнете във горния краи може да се види дали се е изместило уплътнението.
Изображение

Аватар
Кара: E90 335D LCI

Мнение от misho968 » 08 Апр 2017, 19:51

Привет, една неизвестност ме мъчи преди да съм се наел да се правя на майстор :lol: Пръскалките ми работят, но връхчетата са им счупени, липсва частта, на която се закача капачетата, които стоят върху бронята ... въпроса ми е - може ли да се сложи само липсващите връхчета или трябва нови пръскалки :bchug: Кофти обяснение, дано ме разберете :D :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Бързи въпроси и отговори

Мнение от Bexim » 08 Апр 2017, 20:08

Аз да се включа с ъпдейт по скърцането, пукането..
Благодаря на всички за идеите. :bowdown: :bowdown: :bowdown:
В крайна сметка трябва да си върна думите назад за БМВ. В случая темата е по-скоро за официалните сервизи и какви ОЛИГОФРЕНИ са..
Така, накратко - предното стъкло е сменяно в БМВ някъде преди време по сервизна история, сменяйки го са посчупили изолацията, която е на файъруола и върху която лягат въздуховодите и самото стъкло. Тъй като нямам нерви да свалям цялото табло си изгубих отново цял ден в проби, грешки, каране по павата, за да видя как се променя скърцането при различен натиск на глупостите зад лявата духалка.. Е, в крайна сметка го заглуших, но нямаше такова труд и творчество. Направо си припомних какво беше с ФИАТ-а ми. :lol:
Дано се задържи, че просто нямам нерви за повече простотии.. Направо гинеколог станах да бъркам там :lol:
Благодаря ви още веднъж! Доста полезни мнения се събраха!!! :bchug:
Последна промяна Bexim на 08 Апр 2017, 23:19, променена общо 3 пъти
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от x7z » 08 Апр 2017, 21:00

в мрачна нощ гледам през прозореца как всеки си хвали колата в другите под форуми така че ... предложете ми продукт за подържане на кожения салон да е еластичен и свеж ?
не карай по-бързо ............ отколкото твоят ангел може да лети

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93