Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 2015 F31 LCI 320dA

Re: Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от Satanism » 13 Авг 2017, 10:44

dextuar написа:За съжаление за 15к няма как да се сдобиеш с дизелов 6-так също. Гледам, че държиш на X-drive, внимавай със 177 коня 320д да не са му правили раздробения мотор някъде в час по трудово, че има доволно внесени гробници със скъсани вериги, които се напудрят тук

Ехее....че аз за някой лев отгоре се замислям, дали да не дам моята.....чак пък да не си намери.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 13 Авг 2017, 10:45

Satanism написа:
dextuar написа:За съжаление за 15к няма как да се сдобиеш с дизелов 6-так също. Гледам, че държиш на X-drive, внимавай със 177 коня 320д да не са му правили раздробения мотор някъде в час по трудово, че има доволно внесени гробници със скъсани вериги, които се напудрят тук

Ехее....че аз за някой лев отгоре се замислям, дали да не дам моята.....чак пък да не си намери.

Еми направо му я давай, какво я мислиш :lol: Ама доколкото разбирам, човека търси "качваш се и караш", ако може да му предложиш това, че и регистрирана и с каско за тези пари, направо разменяйте телефони :yes: Наистина е малко странно, тези коли вече доста одъртяха, но си държат цена все още включително и в Германия.

ентусиаст
Аватар
Кара: 2015 F31 LCI 320dA

Мнение от Satanism » 13 Авг 2017, 11:32

За качваш се и караш, така е моята.....ама въпросът е какво ще карам аз след това... :lol: :lol: :lol: Че нещо алтернативите....

ПП. Сори за офф-а

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 320d xDrive 2010 184к.с.

Мнение от donybg » 13 Авг 2017, 11:43

Satanism написа:

Далеч съм от мисълта, че ще се кача и карам кола втора ръка. 15к е бюджета само за колата, отделил съм още 3-4 за обслужване, регистрация и т.н.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 14 Авг 2017, 8:46

С 15 хил. за колата и още 3-4 за предстоящи разходи не виждам проблем човекът да вземе и бензинов 6-так.
Просто като за начало трябва да решиш 320-ка фейслифт ли искаш или 6-так преди фейса. Като вторият вариант май е доста по-удачен като за бюджета.
На мен лично от посочените коли единствената по-адекватна ми се стори черната 330хд, макар и видимо понапудрена. Другата 330-ка изглежда доста смазана. А 20-ките не предлагат нещо особено за парите си освен мотор с потенциален проблем :D

Потребител
Аватар

Мнение от hiloallstars » 14 Авг 2017, 15:13

http://www.cars.bg/offer/c2250485

Днес ходихме да гледаме въпросната кола:
Чакахме продавачката (която беше набор 96) да се събуди до 13:00 часа. След още 1 час чакане на входа за Стара Загора въпросната продавачка пристигна и ми каза че нейното БМВ гори 3 литра извънградско и 5 литра градско (предполагам е най-икономичното в света) направете си сами сметка за какво става въпрос (искаше дори на бас да се хащала, че било така)
Като забележки по колата мога да кажа, че предната броня е цялата за смяна, понеже е удряна и е много зле (това не се вижда на снимките)
По боята около фаровете и задната има много забележки (лющения, напуквания)
Салона вътре е доста занемарен (кожата е напукана и таблото попринцип е махагон, но са сложени доста немърливо лепенки, които са тръгнали вече да се разлепят)

Закарахме колата да я погледнат все пак на сервиз и ни казаха, че двигателя работи много шумно за 2.0 4 цилиндъра и целия е олят с масло (виждаше се добре под колата)
На диагностиката излезна само грешка в една подгревна свещ и водна попма.

Като цяло не ми хареса колата, но още повече не ми харесаха "хвалбите" които чух за нея от продавачката и се отказах
Цената е 11 500, но каза че под 10 700 няма да я даде

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 14 Авг 2017, 16:33

hiloallstars написа:Цената е 11 500, но каза че под 10 700 няма да я даде

e90 с доста екстри даже трябва да ти го даде за 9к :clap: :wave:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 14 Авг 2017, 16:40

Ами 11500 не са малко на фона на описаното. Още повече при такова отношение и приказки от хиляда и една нощ (може да е имала в предвид, че гори 3 литра масло) :D
Екстрите са си екстри, но не променят състоянието.

Потребител
Аватар

Мнение от hiloallstars » 14 Авг 2017, 17:17

vicho написа:
hiloallstars написа:Цената е 11 500, но каза че под 10 700 няма да я даде

e90 с доста екстри даже трябва да ти го даде за 9к :clap: :wave:

За такива мърливи коли и 8000 няма да дам ако става въпрос (докато караше към сервиза нито един мигач не употреби и щяха да я блъснат два пъти)

без думи....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 14 Авг 2017, 18:31

drago9205 написа:Ами 11500 не са малко на фона на описаното. Още повече при такова отношение и приказки от хиляда и една нощ (може да е имала в предвид, че гори 3 литра масло) :D
Екстрите са си екстри, но не променят състоянието.

знае тя, какво е масло, къде се налива то и колко харчи... :mhihi:

не ме разбирай грешно, аз също не бих дал 11.5к за това нещо наречено кола, но от друга страна гледаме е90 320дА с ксенони, подгрев, кожено рекаро, преден/заден парктроник и не на последно място навигация, но ако може да е здраво и без пари...

:roll:

п.с. к'во ли разбирам аз :mhihi: , те е90тките от 4 години са на едни цени, колкото по-бързо го разберем, толкова по-добре :ok:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 14 Авг 2017, 19:15

hiloallstars написа:...

Хаха, дано поне да е била някое маце, че да си е струвало разкарването.

Пичове, както и да го гледате и колкото и да ви е странно и форумни колеги, каращи Е30-ки да искат да ви го втълпят, че 90-ките били по 5 бона - Е9х си държи доста стабилно цена за годините си - особено тези с екстрите ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 14 Авг 2017, 20:13

hiloallstars написа:докато караше към сервиза нито един мигач не употреби и щяха да я блъснат два пъти

без думи....

ааааа, грешно сме разбрали... ти си търсил жена, а не кола...

нормално да ти се сторят много парите :ok:

жените вървят далеч по-евтино, особено с ниско IQ :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 14 Авг 2017, 20:26

vld написа:
kvasilev76 написа:Е91 е всичко друго но не комби и не вярвам да запази семейния мир.Особено не подходяща за семейства с малки деца и принадлежащите към тях пособия.(личен горчив опит)

Колега това важи, само ако жената в семейството при всяко пътуване взима цялата къща със себе си.
Аз съм с две малки деца и никога не съм имал нещо над щората.
Но трета серия си малка и тясна, попораснаха децата, малкото ми е на 4г в момента и почна да ме рита по главата докато карам :mhihi:
Затова минах и пак на 5-та серия :yes:

Вие се шегувате май...
На кратко имам 2 деца на 4 1/2 год момиче и син на 7 месеца и куче Френски булдог и капак - газово 40лтр в багажника ,а не отдолу както мисля да направя скоро..незнам за колко време ходите на почивки,но ние почти всяка година (тази 1ва с 2ро дете,преди това кучето ни беше 28кг вълче) сме за месец и половина и отгоре..както може да си представите багажа Ни не е малко ,моя е много тениски и няколко панталона - няма и един голям сак,на децата особено за бебето е лудница ,като носим и количка (maclaren тип чадър,която специално сме избрали заради компактността)
Това се побира в е91...а съм убеден,че за почивка от 10-14 дни да носиш повече неща,граничи с безумие...(пак зависи от жената според мен де) ние си живеем там не сме на хотел и съответно 40% от това ,е ненужно.Идеята ми е ,че това го тъпчеш 2 пъти ,отделно си мисля и за кутия ,но не заради дрехи и обувки а заради екипировка ,която и в е61 няма да се събере,Да над щората е багажа,но не ми пука особено,децата растат с тях излишния багаж намаля,едно време с жигулите сигурно с ремарке сте се движили ,айде стига не била семейна кола - зависи от типа багаж и семейството..
Е91 с една кутия за мен е прекрасен семеен автомобил,да не е широка като е61 ,но някои не харесваме 5ци или поддръжката на 5цата според мен не е като на 3ката..а и е въпрос на вкус
Изображение

Sent from my iPhone using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 14 Авг 2017, 20:39

dextuar написа:
donybg написа:Ок, след кратка, но болезнена среща с реалността осъзнах, че с бюджет от 15к няма как да споделя част от живота си с бензиново Е9* с 6 цилиндъра. Приемам го философски и учтиво питам колегите дали някой може да сподели мнение за следните екземпляри:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4bus9r
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4bushq

За съжаление за 15к няма как да се сдобиеш с дизелов 6-так също. Гледам, че държиш на X-drive, внимавай със 177 коня 320д да не са му правили раздробения мотор някъде в час по трудово, че има доволно внесени гробници със скъсани вериги, които се напудрят тук

Тази с бежовия салон е91 какво точно не и хареса,когато аз търсех такива нямаше,а аз търсех точно това..ако ше е дизел..
Иначе за до 18 мога да подшушна за седан с доста екстри и сервизна история и педантичен собственик,истинска кола на реални километри със сменени не малко неща,които могат да се проверят и в доверен сервиз,където им е била смяната но 330Xi

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 14 Авг 2017, 20:54

Gqbriel написа:
dextuar написа:
donybg написа:Ок, след кратка, но болезнена среща с реалността осъзнах, че с бюджет от 15к няма как да споделя част от живота си с бензиново Е9* с 6 цилиндъра. Приемам го философски и учтиво питам колегите дали някой може да сподели мнение за следните екземпляри:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4bus9r

За съжаление за 15к няма как да се сдобиеш с дизелов 6-так също. Гледам, че държиш на X-drive, внимавай със 177 коня 320д да не са му правили раздробения мотор някъде в час по трудово, че има доволно внесени гробници със скъсани вериги, които се напудрят тук

Тази с бежовия салон е91 какво точно не и хареса,когато аз търсех такива нямаше,а аз търсех точно това..ако ше е дизел..
Иначе за до 18 мога да подшушна за седан с доста екстри и сервизна история и педантичен собственик,истинска кола на реални километри със сменени не малко неща,които могат да се проверят и в доверен сервиз,където им е била смяната но 330Xi

Не вярвам, че е читава. Дори мога да се обзаложа и да отидем да я видим, навит ли си?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93