Тема 3. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Re: Тема 3. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Здравейте колеги , искам да си взема Е90 бензин кой двигател да взема за да нямам проблеми? Досега съм карал Е46 М43ТУ?
Колата ще се кара предимно градско по около 20000км на година. Препоръчайте мотор.
Колата ще се кара предимно градско по около 20000км на година. Препоръчайте мотор.
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
bai_ILIA написа:320д 163 коня
Адаш на бензин ли ще го карам това 320D

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
ilia1984 написа:bai_ILIA написа:320д 163 коня
Адаш на бензин ли ще го карам това 320D
Няма здраво бензиново Е90, затова колегата ти е препоръчал нещо което само ще караш, а не да се чудиш как да го ремонтираш

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
vld написа:Няма здраво бензиново Е90, затова колегата ти е препоръчал нещо което само ще караш, а не да се чудиш как да го ремонтираш
До там ли я докарахме? Поне един двигател горе долу да става ? Искам да си взема нещо бензиново

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
ilia1984 написа:vld написа:Няма здраво бензиново Е90, затова колегата ти е препоръчал нещо което само ще караш, а не да се чудиш как да го ремонтираш
До там ли я докарахме? Поне един двигател горе долу да става ? Искам да си взема нещо бензиново
Само N54/N55 си заслужава от бензиновите...
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Ще се видиш у чудо с тоя дрънгулник.
bmw_kabriofen написа:https://www.autoscout24.de/angebote/bmw-330-d-dpf-cabrio-aut-m-paket-bi-xenon-leder-nav-diesel-schwarz-ae32daee-8ebb-4d1c-810a-cfc0efd5c51b
Може ли мнение за този автомобил, имам познат ,който живее близо в района и мога да го изпратя уикенда да я погледне.
Ще се радвам на всеки, който окаже помощ
Лично мисля, че 38 000 лв са една чудесна първа вноска за чисто ново кабрио от БМВ, а не за близо 10 годишно такова...
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Dextuar написа:ilia1984 написа:vld написа:Няма здраво бензиново Е90, затова колегата ти е препоръчал нещо което само ще караш, а не да се чудиш как да го ремонтираш
Шегуваш се нали? Тези двата са бездънна яма за пари. По скоро са силово насочени за тунинг отколкото да са надеждни двигатели.
Здраво бензиново Е90 само N52, най добре да е под 150 000 км., Мотора кара до към 220-250к км. без харчове на масло и проблеми. После се почва. Затова колегите ти казаха, че здраво няма защото вече такива мотори под 200к особено в БГ няма.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Аз съм забелязал една странна тенденция бивши собственици на N52 да го плюят здраво, но ако им прочетеш стари мнения, ще видиш как обясняват колко е добър и как не пипал маслото. Не знам, аз не бих си взел и шансът да намериш кола на реални 150к... По-добре N55...DigitalExile написа:Dextuar написа:ilia1984 написа:vld написа:Няма здраво бензиново Е90, затова колегата ти е препоръчал нещо което само ще караш, а не да се чудиш как да го ремонтираш
Шегуваш се нали? Тези двата са бездънна яма за пари. По скоро са силово насочени за тунинг отколкото да са надеждни двигатели.
Здраво бензиново Е90 само N52, най добре да е под 150 000 км., Мотора кара до към 220-250к км. без харчове на масло и проблеми. После се почва. Затова колегите ти казаха, че здраво няма защото вече такива мотори под 200к особено в БГ няма.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Ами не е по добре. А N52 до макс 300к км. без проблеми и то при хубаво масло и правилна поддръжка, защо го плюят според теб?
Колко такива коли са останали на под 200к. Ако са 10% ще е добре.
Виж обаче N54 с изкарала дюза над 100-120к км не съществува.
- vld
- Старши ентусиаст
-
DigitalExile написа:Ами не е по добре. А N52 до макс 300к км. без проблеми и то при хубаво масло и правилна поддръжка, защо го плюят според теб?
И това е вярно, по скоро големите турбо бензини са си само за фенщина, съботно неделна кола и прочие.
И те не стават за ежадневна кола, освен ако не си финансов мазохист или и аз не знам.

- bmw_kabriofen
- Потребител
-
pampo написа:bmw_kabriofen написа:https://www.autoscout24.de/angebote/bmw-330-d-dpf-cabrio-aut-m-paket-bi-xenon-leder-nav-diesel-schwarz-ae32daee-8ebb-4d1c-810a-cfc0efd5c51b
Може ли мнение за този автомобил, имам познат ,който живее близо в района и мога да го изпратя уикенда да я погледне.
Ще се радвам на всеки, който окаже помощ
Лично мисля, че 38 000 лв са една чудесна първа вноска за чисто ново кабрио от БМВ, а не за близо 10 годишно такова...
Както още в първия пост казах, безмислено е да ме разубеждавате , искам такава кола и ще си взема такава кола, не се смятам за финансово дорасъл да си купя ново БМВ, такова мога да си позволя, такова ще си купя. Мнение никой не даде, утре отива да го гледа мой човек и всичко наред ли е събота ще летя да го пробвам и аз и да правим сделка
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Харчели масло, те щот дизелите са вечни, особено кат не им знаеш км и им туриш по една добавка да прочисти и после падне мотора 
Всичко опира до поддръжката и навременното обслужване, независимо бензин или дизел.

Всичко опира до поддръжката и навременното обслужване, независимо бензин или дизел.
- vld
- Старши ентусиаст
-
b00st написа:Харчели масло, те щот дизелите са вечни, особено кат не им знаеш км и им туриш по една добавка да прочисти и после падне мотора
Така е само дето такъв дизел рядко се среща а бензин всичките са такива.
Покажи ми един дизел с разход на масло от 1л на 1000км. няма такъв защото още на 1л. на 2000км. ще строши мотора....
При всички дизели рахода на масло варира от 5.0 до 1л на 10 000км. харчи ли повече е за мотор.
При бензиновите ако харчи 1л. на първите 5000км се счита за СУПЕР