Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от imanov » 14 Фев 2017, 11:14

Здравейте,
имам утечка на ток и 2 пъти ми пада акумулатора, след което ходих на диагностика и нямаше никакви кодове за грешки като според майсторите всичко работи нормално. След 1 седмица и няколко карания акумулатора се беше източил отново. Вързах мултицета , затворих вратите и след 30 мин. когато амперите паднаха и нямаше утечка и така изпробвах колата няколко пъти. Направи ми впечатление, че релето 30А което седи вътре в жабката при бушоните е топло и от каквото намерих в интернет то контролира системата за зареждане. Измерих как зарежда алтернатора и преди и сега и е в нормите на 14.8v-15.2v. Проверих и променливия ток, защото гледах разни клипчета в интернет , че ако е над .5v може да има проблем с диодите и показа 32v веднъж докато като махна мултицета и го сложа отново се задържа окколо нулата и така се мени няколко пъти. Възможно ли е да е реле регулатора да прави проблеми или да има развален диод който работи един път а друг път не работи и ми източва акумулатора? Бих предположим, че за реле регулатора би излезнала грешка на диагностиката , както и за диодите а те или работят или не ? :banghead:

Потребител
Аватар

Мнение от M.Manolov » 14 Фев 2017, 13:25

Здравейте колеги,
Да се допитам и до Вас, сдобих се с е90, 330i, обаче ми се случи следния проблем:
Отпред копчетата за прозпрците не работят, но пък работи ключа за ел огледала. От ключа мога да ги вдигам и свалям, но отпред централното не. Купихме нов модул, ни пак същия проблем

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: 2015 F31 LCI 320dA

Мнение от Satanism » 14 Фев 2017, 16:38

Здравей,

Няма да е зле, да напишеш малко по-разбираемо, кое работи и кое не, от къде работи и от къде - не.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 14 Фев 2017, 16:48

M.Manolov написа:Здравейте колеги,
Да се допитам и до Вас, сдобих се с е90, 330i, обаче ми се случи следния проблем:
Отпред копчетата за прозпрците не работят, но пък работи ключа за ел огледала. От ключа мога да ги вдигам и свалям, но отпред централното не. Купихме нов модул, ни пак същия проблем

Колата да не е с обръщана дирекция - на това ми намирисва ?

Потребител
Аватар

Мнение от M.Manolov » 14 Фев 2017, 16:51

Не е, от Италия уж внос. Първоначално като я взех си работише. След около ден работише с единия ключ, а с другия не, а сега изобщо

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 14 Фев 2017, 17:18

M.Manolov написа:Не е, от Италия уж внос. Първоначално като я взех си работише. След около ден работише с единия ключ, а с другия не, а сега изобщо

Кво значи нов модул....ново управление (копчета ли)?А случайно да няма скъсан кабел в кората - че ако е сваляне не е много трудно да се прекъсне..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 320i 150 к.с. N46B20B
Детайли за колата: arctic metallic

Мнение от FE LIPE » 14 Фев 2017, 19:17

Колеги да питам ,моята кола нормално ли се държи за бензинова кола или има нужда от някакъв ремонт,значи проблема е следния,докато е студена колата е много нервна,не мога да подавам плавно газ,постоянно лекичко се форсира,сега даже като имаше лед бях принуден да омекотявам това форсиране със съединителя,по-ясно казано не се подава плавно газта, а на тласъци,много е неприятно,като загрее се оправя,на място си държи без проблем оборотите.И миналата зима бе така,но тази, като че ли е по-ясно изразено.Колата не е в гараж ,а на външна температура

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 15 Фев 2017, 11:28

Не е нормално..
Дросел за чистене, соленоиди на Валвтроника, някакви такива неща.
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 16 Фев 2017, 13:16

Здравейте.
Имам няколко бързи въпроса за моята прекрасна е90 320д 2006 163 к.с.
Първо, купих си диск за навигацията, но продължава да ми пише Please insert DVD disc. Слагах,махах,рестартирах, не тръгва и това е .. Четох във форума, че обикновенно четеца се разваля и трябва да се смени. Дали няма някаква друга хитринка ?
Второ АUX буксата под подлакътника. Слагам кабел и телефон, включвам на монитора за АУХ, но не изкарва никакъв звук. Пак четох, че самата букса трябва да се смени, но въобще нямам желание да ми разкопчват колата .. Нещо да знаете ?
Трето, не много популярно в България, но в Германия слагат масово едни Powerbox неща отпред, слагането става за 1 минута и се говори, че вдига конете с 20 процента. Някой експериментирал ли е, струва ми се пълна лъжа ? Ето за какво става на въпрос - http://www.ebay.de/itm/Chiptuning-BMW-3 ... SwdpxUXAZp
Четвърто - Искам да я поосвежа малко външно с фарове от фейслифт,черни огледала,бъбреци и обичайните ъпдейти по е90. Как би изглеждала е90 преди фейслифта с фарове от фейс ?
Засега за това се сещам, но определено има още доста неща.
Благодаря

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 16 Фев 2017, 13:22

BaDxBoY написа:Здравейте.
Първо, купих си диск за навигацията, но продължава да ми пише Please insert DVD disc. Слагах,махах,рестартирах, не тръгва и това е .. Четох във форума, че обикновенно четеца се разваля и трябва да се смени. Дали няма някаква друга хитринка ?
Второ АUX буксата под подлакътника. Слагам кабел и телефон, включвам на монитора за АУХ, но не изкарва никакъв звук. Пак четох, че самата букса трябва да се смени, но въобще нямам желание да ми разкопчват колата .. Нещо да знаете ?
Трето, не много популярно в България, но в Германия слагат масово едни Powerbox неща отпред, слагането става за 1 минута и се говори, че вдига конете с 20 процента. Някой експериментирал ли е, струва ми се пълна лъжа ? Ето за какво става на въпрос - http://www.ebay.de/itm/Chiptuning-BMW-3 ... SwdpxUXAZp
Четвърто - Искам да я поосвежа малко външно с фарове от фейслифт,черни огледала,бъбреци и обичайните ъпдейти по е90. Как би изглеждала е90 преди фейслифта с фарове от фейс ?
Благодаря

Първите 2 неща искаш не искаш ще разглабяш...Powerbox - пълен та*ак!!!Дай пари за ремап,тея глупости са за балами.Последното сигурен ли ,че ти се инвестират едни 1.5к за един смотани фарове?Как ще излгежда,без правен фейс като на свичне звънче
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 16 Фев 2017, 13:24

Би изглеждала грозно, ако смениш само фаровете. Вече ако сложиш фейсов преден капак, фейсова М броня и бъбреци с фейсовите фарове е друга работа. Този пауърбокс е ташак. Вярно е, че има читави, но не са по 150евра. Сигурен ли си, че слагаш правилен диск за навигацията? Малка или голяма е?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 16 Фев 2017, 13:28

Още едно :yes: за ремап при някой тунер вместо пауърбокс.

Относно фаровете и визуалните интервенции - първо помисли до какви пари можеш да дадеш и дали си струва, защото само фаровете си държат цена и не се намират комплект (обикновено само оцелелият от някоя тотализирана кола).
Иначе за изглеждане - на мен лично ми харесва как стоят само фарове от фейса.... но не толкова че да дам 1000+ лева :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 163PS 160,8кс 2006
Мечтае да кара: Ф10

Мнение от kvasilev76 » 16 Фев 2017, 13:33

Относно пауар бокса,колега.Един колега от работата даде 320 евро за няква такава джаджа и я тури на фокуса(115коня).Да ви кажа ефект като че ли имаше.След месец каза че има разлика и то чувствителна в разхода.Сложихме я на моята кола.Ефект във вървенето НУЛА,при което просто загубих интерес да проследявам разхода и му я върнах.

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 16 Фев 2017, 13:45

kvasilev76 написа:Относно пауар бокса,колега.Един колега от работата даде 320 евро за няква такава джаджа и я тури на фокуса(115коня).Да ви кажа ефект като че ли имаше.След месец каза че има разлика и то чувствителна в разхода.Сложихме я на моята кола.Ефект във вървенето НУЛА,при което просто загубих интерес да проследявам разхода и му я върнах.

Как така я сложи на твоята кола?! Всеки ИСТИНСКИ пауърбокс е предназначен за точно определен двигател. За разни универсални изобщо не мисля, че има нужда да се коментира.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 16 Фев 2017, 13:53

Gqbriel написа:
BaDxBoY написа:Здравейте.
Благодаря

Първите 2 неща искаш не искаш ще разглабяш...Powerbox - пълен та*ак!!!Дай пари за ремап,тея глупости са за балами.Последното сигурен ли ,че ти се инвестират едни 1.5к за един смотани фарове?Как ще излгежда,без правен фейс като на свичне звънче

Ясно, няма да се занимавам определено с тази простотия powerbox.
А за фаровете, незнам наистина, искам да докарам по-агресивна визия или да променя нещо като цяло.
Навигацията ми е голямата, диска е точен, но все пак не тръгва. Ще се разглобява явно, поне интернет е пълен с клипчета.
Мерси

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93