Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от skipper » 13 Окт 2014, 12:27

afterdarq написа:Някой мнение за тази има ли:

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11411821127061079&slink=7rffka

Много е евтина, обаче и има нещо на вратата, не мога да преценя от тая снимка точно какво.

По номера на рамата излиза Старозагорски номер, което означава че е купена наскоро и се продава интересно защо ли ;)
Код: Избери целия код
Modellbezeichnung:    330i
Ausführung:    Europa
Typschlüssel:    VB31
E-Code:    E90
Karosserie:    Limousine
Lenkung:    links
Türen:    4
Motor:    N52B30O0 - 3,00l (190kW)
Antrieb:    Heckantrieb
Getriebe:    manuell
Außenfarbe:    Black Sapphire Metallic (475)
Innenraum:    Leder Dakota/b7 Lemon (LCB7)
Produktionsdatum:    03.05.2005
Werk:    Regensburg
S321A
   Exterieurumfänge in Wagenfarbe    Exterior parts in vehicle color
S497A
   Mittelarmlehne im Fond    Centre armrest, rear
S520A
   Nebelscheinwerfer    Fog lights
S548A
   Kilometertacho    Kilometer-calibrated speedometer
S217A
   Aktivlenkung    Active steering
S226A
   Sportliche Fahrwerksabstimmung    Sports suspension settings
S249A
   Multifunktion für Lenkrad    Multifunction f steering wheel
S255A
   Sport-Lederlenkrad Airbag    Sports leather steering wheel
S2ABA
   BMW LM Rad Ellipsoidspeiche 162    BMW LA wheel ellipsoid spoke 162
S403A
   Glasdach elektrisch    Glass roof, electrical
S441A
   Raucherpaket    Smoker package
S481A
   Sportsitz    Sports seat
S4ADA
   Interieurleisten Alu Längsschliff fein    Interior trim strips, alu, brushed, fine
S502A
   Scheinwerferreinigungsanlage    Headlight cleaning system
S521A
   Regensensor    Rain sensor
S522A
   Xenon-Licht    Xenon Light
S524A
   Adaptives Kurvenlicht    Adaptive Headlights
S534A
   Klimaautomatik    Automatic air conditioning
S563A
   Lichtpaket    Light package
S663A
   Radio BMW Professional    Radio BMW Professional
S672A
   CD-Wechsler 6-fach    CD changer for 6 CDs
P7RRA
   Paket Dynamic    Dynamic Package
S855A
   Sprachversion italienisch    Language version Italian
S863A
   Händlerverzeichnis Europa    Retailer Directory Europe
S884A
   Bordliteratur italienisch    On-board literature, Italian
S8SBA
   Freischaltung Telematik länderspez.    Telematics access request,country-spec.
S8SPA
   Steuerung COP    Control unit COP
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E46 320D
Мечтае да кара: 850

Мнение от el lobo » 13 Окт 2014, 12:35

регистрацията ХТ е от това лято , т.е. скоро е регистрирана в София

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 320dA M47
Детайли за колата: УНИКАТ!!1

Мнение от bmw_machine » 14 Окт 2014, 9:43

Колеги, простете за може би глупавия въпрос, но как разбирате номера на рамата без да го има в обявата или на снимките? :oops:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 14 Окт 2014, 10:08

bmw_machine написа:Колеги, простете за може би глупавия въпрос, но как разбирате номера на рамата без да го има в обявата или на снимките? :oops:

Като питаш продавача :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело

Мнение от armagedon_762002 » 14 Окт 2014, 10:20

adovet написа:
bmw_machine написа:Колеги, простете за може би глупавия въпрос, но как разбирате номера на рамата без да го има в обявата или на снимките? :oops:

Като питаш продавача :mhihi:

Другият вариант е ако колата има този код в опциите

S8SMA FAHRGESTELLNUMMER,V.AUSSEN SICHTBAR Car ident. number visible from outside

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 14 Окт 2014, 11:38

Taruno написа:231 / 235 к.с. са си с М57 двигател тоест всичко е 6, 245 к.с. вече е с N57 и има драма с веригата до 2010-та

Благодаря, колега, това ми трябваше :yes: :mhihi:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i автоматик 04'
Мечтае да кара: F10

Мнение от ultrashock » 14 Окт 2014, 12:18

Здравейте,

След дълго чудене съм твърдно решен да си купя E90. Имам няколко въпроса, надявам се да ми помогнете. Да спомена че задължително гледам да е бензин, с ГИ или аз ще му сложа.
1. За момента с оглеждам в 320-150HP, струва ми се най-разумен двигател от към разход, но това вие ще кажете. Има доста обяви за 325-218HP(http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 6820718858) и 330-258HP. Бихте ли ми казали какъв разход да очаквам от всеки един от тях (градско-София и извънградско)?
2. Освен разхода за гориво ме интересува и обслужването - двигатели, окачване и т.н.
2. Има бройки с малка и голяма навигация, някой ми спомена че не всички с малката имат навигация, а е поросто екрана на бордовия компютър.
3 Ако е X-Drive да очаквам ли допълнителни разходи - разход на гориво и консумативи?
4. Ако е автоматик - проблемни ли са и скъпи ли са обслужване.
5. Какво каско да очаквам за този модел, да кажем с малка навигация, кожа и ксенон?

Сигурно са аматьорски въпросите, но досега не съм карал BMW. В момента карам едно Clio, но ще го оставям за наще, аз мисля да се ъпгрейдна малко.
Гледам и коли извън БГ, тъй като имам чичо в Германия и може той да я погледне на място. Запознати ли сте какви разходи има по кола внос (екотакса, временни номера и т.н.) и какви са сумите ако някой наскоро е внасял.

Малко прекалих с въпросите, но предполагам ако си отговоря на тях, ще мога да избера най-правилния баварец!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от skipper » 14 Окт 2014, 14:11

Кристалната топка ни говори, после хвърляме боб и накрая жокер - обади се на приятел катаджия :mhihi:
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 14 Окт 2014, 15:21

ultrashock написа:Здравейте,

След дълго чудене съм твърдно решен да си купя E90. Имам няколко въпроса, надявам се да ми помогнете. Да спомена че задължително гледам да е бензин, с ГИ или аз ще му сложа.
1. За момента с оглеждам в 320-150HP, струва ми се най-разумен двигател от към разход, но това вие ще кажете. Има доста обяви за 325-218HP(http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 6820718858) и 330-258HP. Бихте ли ми казали какъв разход да очаквам от всеки един от тях (градско-София и извънградско)?
2. Освен разхода за гориво ме интересува и обслужването - двигатели, окачване и т.н.
2. Има бройки с малка и голяма навигация, някой ми спомена че не всички с малката имат навигация, а е поросто екрана на бордовия компютър.
3 Ако е X-Drive да очаквам ли допълнителни разходи - разход на гориво и консумативи?
5. Какво каско да очаквам за този модел, да кажем с малка навигация, кожа и ксенон?

Сигурно са аматьорски въпросите, но досега не съм карал BMW. В момента карам едно Clio, но ще го оставям за наще, аз мисля да се ъпгрейдна малко.
Гледам и коли извън БГ, тъй като имам чичо в Германия и може той да я погледне на място. Запознати ли сте какви разходи има по кола внос (екотакса, временни номера и т.н.) и какви са сумите ако някой наскоро е внасял.

Малко прекалих с въпросите, но предполагам ако си отговоря на тях, ще мога да избера най-правилния баварец!

На всичко можеш да си отговориш от подфорума Е90, тук трябва да напишем роман, за да ти синтезираме. Конкретната кола, която си пуснал ми се струва много уморена, но за толкова пари...
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от maikooo » 14 Окт 2014, 15:29

skipper написа:

Кристалната топка ни говори, после хвърляме боб и накрая жокер - обади се на приятел катаджия :mhihi:

Не си особено забавен....тази глупост я пишеш за 3ти път сигурно :no:
Колега bmw_machine, рамата се разбира от гаранционния фонт, т.е. става ако се вижда номера на колата.
Влизаш тук -> http://eisoukr.guaranteefund.org/searchpolicy?pc=6&l=bg попълваш номера на колата и кода и отдолу ще ти изпише рамата :yes:

ПП: Ето за 330-ката от по-горе
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от skipper » 14 Окт 2014, 17:23

maikooo написа:
skipper написа:

:OT: Чак пък за трети не е, но това няма значение. Да от този сайт можеш да намериш данни за вин номера, но за всичко друго ( например номер/вид на двигателя, кога е купена, от кого, кой е сегашния собсвеник) си трябва познат/приятел в кат/нап/общината.
Айде лек ден :winky:
Oo (|||)(|||) oO

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 320dA M47
Детайли за колата: УНИКАТ!!1

Мнение от bmw_machine » 14 Окт 2014, 18:00

maikooo написа:Колега bmw_machine, рамата се разбира от гаранционния фонт, т.е. става ако се вижда номера на колата.
Влизаш тук -> http://eisoukr.guaranteefund.org/searchpolicy?pc=6&l=bg попълваш номера на колата и кода и отдолу ще ти изпише рамата :yes:

Благодаря много, действително полезна информация за кандидат купувачи :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i автоматик 04'
Мечтае да кара: F10

Мнение от ultrashock » 15 Окт 2014, 8:59

Leon написа:На всичко можеш да си отговориш от подфорума Е90, тук трябва да напишем роман, за да ти синтезираме. Конкретната кола, която си пуснал ми се струва много уморена, но за толкова пари...

Колега, как точно ти изглежда уморена? Днес мислех да отида да я погледна на живо, но приемам всякакви препоръки. Цената е ок, с преговарянето, има ГИ, голяма навигация, хубави седалки с кожа и е автоматик. Малко ме притеснява този автоматик, искаше ми се да е автоматик, но не знам как седи въпроса с обслужването и качеството на автоматика на Е90-ките.

Бих искал някой да ми отговори поне за част от въпросите, трудно е да намеря отговор на всички тях. Благодаря предварително!

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 15 Окт 2014, 10:07

maikooo написа:
skipper написа:

Колега bmw_machine, рамата се разбира от гаранционния фонт, т.е. става ако се вижда номера на колата.

не мисля, че това инфо трябва да се пуска така открито...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело и B58

Мнение от julkata1 » 15 Окт 2014, 10:43

Leon написа:
ultrashock написа:Здравейте,

На всичко можеш да си отговориш от подфорума Е90, тук трябва да напишем роман, за да ти синтезираме. Конкретната кола, която си пуснал ми се струва много уморена, но за толкова пари...

Почвам с отговорите отзад напред, ако имаш вариант за кола от Германия, направо си харесай от там. За съжаление там цените не са като в България, хубавите коли струват повече от бараките по автокъщите при нас, според екстрите но поне 20% повече. Колите са доста по добре поддържани, предполагам си чувал за TUV, питай чичо ти. Ако искаш да играеш на сигурно, търси кола от частно лице и/или кола с пълна сервизна история(като сложиш този филтър в мобиле.де цените се увеличават а колите за продан намаляват ;) )
5.Каското много зависи от колата и застрахователя, според мен от 700 до 1000лв
4. Ако автоматика е бил поддържан, сменяно е масло и филтър, проблеми няма. Ако е на 200-300 000 км (визирам всички коли от автокъщи тук) и не е поддържан е по-рисково. Във форума няма много теми за проблеми, значи е здрав автоматика :D
3. Xdrive вдига разхода поне с 1-1,5л, колата е по-тежка, проблеми няма да имаш, ако нещата с автоматика горе са спазени
2. Обслужването е много общ въпрос, на коя кола, само за сравнение 320 има към 5 литра масло (най-евтиното БМВ масло е 16лв литър), 325и има 7литра масло, филтър 15-25лв, въздушен- 25-40лв, окачването е здраво, носач 110лв, биалета 30-50, амортесор- 210лв.
1. 320и автоматик в София, харчи 14-15, бързо каране и по задръствания. 325и автоматик, харчи 16-17, по задръствания, карам бързо. Извън града 325 съм го докарвал до 7,6 пълен минимум. Обикновенно е към 8-9, 150км на автопилот с 2-3 бързи гонки до 200-220км с някои дето си мисли че му е много бърза колата и ми дава зор с фаровете :bang:

Конкретно за обявата, найстина ли мислиш че кола с газ+навигация на 9 години от Италия може да е на 140 хил км? Газ се слага ако караш много, навигация за да се ориентираш като пътуваш много. Ако направиш бърза проверка в http://www.autoscout24.de/ и http://www.autoscout24.it/ ще видиш че кола на 140км с газ и за 7k EUR там няма. Затова колегата ти каза че е уморена. ;)

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93