Тема 3. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: Тема 3. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
17 хилки за 330ка от 2007 - "За тез пари Ф30-ка" / "Те тияяя същите са по 9 хиляди вече!"
, А купето е мощен збирщайн

- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
Всеки иска ем убаво ем йофтинко, ама освен у кауфланя другаде го няма 

Sent from my BLA-L09 using Tapatalk

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Alek_SV написа:17 хилки за 330ка от 2007 - "За тез пари Ф30-ка" / "Те тияяя същите са по 9 хиляди вече!"![]()
![]()
сбирщайн със "С" ...

иначе поимва от частите на м3-ката - капак, калници, пакет, волан, джанти, генерация... нбт навигация
тия неща не са евтинки, ама всеки иска девствено и той да си го направи за "без пари"

You said: "Time will change!" What if it changes you?
така е - всички са много умни и сами могат да си го направят по-добре и за по-малко пари
- asmodeus812
- Потребител
-
Някой колега да е ходил да оглежда тази случайно ? https://www.mobile.bg/11552925764198691. На таблото и свети нещо което не мога да видя хубаво, ако някой има идея какво е (изглежда да не е запалена)
Свети сигнализация за забравени включени габарити.
Здравейте, до сега съм карал само на предно, но ми дойде време да се кача на правилната марка
320д м47 ръчка изглежда най-свястен, но не мога да се ориентирам с всички тези връщания на километри, как да избера кола която да не я платя двойно за 3 години. Един приятел си взе фейсово 320д с много ексри за 19к, до сега 3 години само кара без почти никакъв ремонт. Тази много ми харесва на снимките https://www.mobile.bg/11545896039461478 но е от автокъща. С едно посещение в сервиз може ли да се хване състояние на турбо и дюзи?

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Petar91 написа:С едно посещение в сервиз може ли да се хване състояние на турбо и дюзи?
Ако сервиза е читав е абсолютно възможно.
- Joro17
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м си.
Тема 3. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Не знам турбото и дюзите, ама седалката на шофьора и бутона за запалване са по зле от тия на мойта кола, която е на 280к+ км, а топката на скоростния лост май е от тия по 10лв., така ми се струва поне. т. е не мисля, че километрите са тия. Успех.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- chris_barnes
- ентусиаст
-
2006г 2л дизел, километрите са х3 най-вероятно.
Което обаче нищо не значи. Гледаш я с една inpa, правиш 1 кръг из квартала и ако няма фрапиращи проблеми - пазаруваш. Тия стари барутници дето купуваме си искат реставрация. Караш и си държиш един фонд от 1000лв под възглавницата постоянно за да имаш резерв като пръдне нещо.

Здравейте!
Ще отида на оглед за тази обява https://www.cars.bg/offer/c3035505. Моторът е N43 с direct injection. Не става за газ, но и не искам да слагам. Четох, че е чувствителен на кофти гориво и ако тресе мотора може да се нуждае от смяна на дюзи. Ще се радвам да ми дадете съвети за какво друго да се оглеждам. Веригата не е сменяна.
Ще отида на оглед за тази обява https://www.cars.bg/offer/c3035505. Моторът е N43 с direct injection. Не става за газ, но и не искам да слагам. Четох, че е чувствителен на кофти гориво и ако тресе мотора може да се нуждае от смяна на дюзи. Ще се радвам да ми дадете съвети за какво друго да се оглеждам. Веригата не е сменяна.
Гледах я, интериора добре, таблото изглеждаше чисто ново. Имаше и доста косури и нещо което ми изглеждаше като недооправено птп при задна лява гума. Принципно колко демпфера избутва M47? Има ли логика да се опитам да търся такава със стоков демпфер?
- chris_barnes
- ентусиаст
-
За демпферна шайба ли питаш или демпферен маховик? Моята кола на 273 хил като я купих беше със стоковата шайба, но беше тръгнала (а и съм М57, който има значително по-малко вибрации).
Според мен няма какво да гледаш такива дребни работи, като, каква марка е дадена част. Ако е сменена, значи някой е положил грижа за колата. Ако тази, която си гледал не ти допада, тогава просто се насочи към друга.
Според мен няма какво да гледаш такива дребни работи, като, каква марка е дадена част. Ако е сменена, значи някой е положил грижа за колата. Ако тази, която си гледал не ти допада, тогава просто се насочи към друга.

За маховик. Ако ми кажат че на една кола е сменян маховик, не знам дали правилно оставам с впечатлението че е амортизирана като за над 200000км. Дали става като груб ориентир, ако може да се познае че с със стоков маховик, шайба, турбо и дпф, че съответно има добър оставащ ресурс?
- chris_barnes
- ентусиаст
-
Дизеловите агрегати спокойно карат по 500+ хил. км двигателите
ако държиш на оригиналните маховик, демпферна шайба, турбо и тн значи просто държиш да се набуташ и да ги правиш ти тия неща (които заминават около 200-250 хиляди).
Както написах и по-горе, стари коли са това, и поради голямото количество електроника сравнително капризни. Ако те притесняват евентуални ремонти, значи модела не е за теб. Пробега не знам защо плаши хората, като от бмв продават ремонтен размер бутала (демек даже да е направила на елипса цилиндрите и това си има лек) Не им се плашете толкова

Както написах и по-горе, стари коли са това, и поради голямото количество електроника сравнително капризни. Ако те притесняват евентуални ремонти, значи модела не е за теб. Пробега не знам защо плаши хората, като от бмв продават ремонтен размер бутала (демек даже да е направила на елипса цилиндрите и това си има лек) Не им се плашете толкова