Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от sapio » 18 Сеп 2014, 14:19

Ако някой още не е разбрал за N47 мотора, ето и нагледно обяснено :)

http://vbox7.com/play:e12fb12440

Ще ме извинявате, че не е в темата за клиповете, но знаете колко мнения, въпроси и писано има, та и малко видео да добавим. Ако пречи - знаете :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: s65b40

Мнение от Andrey_86 » 25 Сеп 2014, 10:51

Здравейте,

Имам един малко глупав въпрос. Когато колата Е90 няма мултифункционален волан (няма копчета по него) значи ли че колата няма бордови комп?
Нямал съм БМВ преди, идвам от Мерц, и там ако нямаш мулти волан, нямаш и и борд комп.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 25 Сеп 2014, 11:58

Andrey_86 написа:Когато колата Е90 няма мултифункционален волан (няма копчета по него) значи ли че колата няма бордови комп?

не

Изображение
Последна промяна vicho на 25 Сеп 2014, 13:46, променена общо 1 път
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 D

Мнение от xcm » 25 Сеп 2014, 13:39

Andrey_86 написа:Здравейте,

Имам един малко глупав въпрос. Когато колата Е90 няма мултифункционален волан (няма копчета по него) значи ли че колата няма бордови комп?
Нямал съм БМВ преди, идвам от Мерц, и там ако нямаш мулти волан, нямаш и и борд комп.

Няма Е90 без борд. комп., или поне засега до ушите ми не се е появявала информация за такова "чудо" :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: s65b40

Мнение от Andrey_86 » 25 Сеп 2014, 14:39

Oooo Благодаря ви и на двамата. Доста главоболия ми спестихте.. :))) Малко странно че от БМВ са решили чрез копчетата на лостовете да се навигира бордовия комп. :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 25 Сеп 2014, 16:02

Е, то е така от '98г...
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: -ше G20 320d

Мнение от kraska » 25 Сеп 2014, 16:45

Че и на почти всички коли :)

Потребител
Аватар
Кара: е90

Мнение от cvetan9 » 26 Сеп 2014, 23:04

Здравейте, нов съм във форума. Регистрирах се защото ми предстои покупка на е90 или поне ми се иска, та реших да се събера малко полезна информация и някой друг съвет относно правилния избор.
Харесал съм си ето тази - http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7mlai6
Какво е Вашето мнение относно цена километри, характеристики, екстри и прочие. Гледам цените в мобиле.де. Там са доста по-скъпи и честно казано всеки ме съветва да си взема кола от Германия, защото били по-качествени и нямало да те излъжат относно качеството на автомобила.
Поздрави!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d '03
Мечтае да кара: E90 V10 Hartge

Мнение от adko001 » 27 Сеп 2014, 15:41

cvetan9 написа:Здравейте, нов съм във форума. Регистрирах се защото ми предстои покупка на е90 или поне ми се иска, та реших да се събера малко полезна информация и някой друг съвет относно правилния избор.
Харесал съм си ето тази - http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7mlai6
Какво е Вашето мнение относно цена километри, характеристики, екстри и прочие. Гледам цените в мобиле.де. Там са доста по-скъпи и честно казано всеки ме съветва да си взема кола от Германия, защото били по-качествени и нямало да те излъжат относно качеството на автомобила.
Поздрави!

Относно качеството на колите в Германия бих искал да ти кажа, че е абсолютно възможно да се "нахендриш" с уж перфектна кола.(Всъщност не може да се говори за качеството, защото за Европа то е едно и също, но те разбрах, говорим за цялостно състояние). Това е така, защото по авто къщите в Германия съм виждал турци, араби, дори и цигани търговци и там шанса да вземеш кола, която и предстоят сериозни плащания е висок. Друг е въпроса, ако си купиш колата от човек и ти предстой процедура по прехвърляне и препродаване. Колите, които се движат в Германия минават един много, много сериозен технически преглед, наречен TÜV, където ако имаш дори една идея под нормалното износване на спирачния диск(да кажем) колата ти се спира от движение. Именно затова виждаш тази разлика в цените там и тук, особено когато попаднеш на обява на физическо лице и колата е паркирана пред някой хубав двор :mhihi: . Те просто са убедени, че колите им са :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: и си държат едни прилично високи цени на имуществото. Колите там наистина минават под зорко око и контрол, ако говорим за такава кола, да съгласен съм, че ще е ок. Но по къщите не очаквай нещо кой знае какво като разлика от тези тука. Имам примери за коли, карани в Италия и върнати в Германия за продаване.. Относно тази, която си дал за пример, на мен ми изглежда окей съотношението цена - визия - екстри, но естествено трябва да се "изследва" :mhihi: преди да се хвърлиш. Успех!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 320i 150 к.с. N46B20B
Детайли за колата: arctic metallic

Мнение от FE LIPE » 27 Сеп 2014, 21:45

Колега cvetan9 видя ли първото мнение на тази страница,по скоро клипа в него?

Потребител
Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от dead_bmw » 29 Сеп 2014, 10:52

Не знам писано ли е до сега, но аз всепак да ви предупредя - автокъща АВД КАРС (AWD CARS / AWD KARS така се пишат също), посока Младост се пада отдясно на бул. Андрей Ляпчев малко след новия прелез с ул. Андрей Сахаров (https://www.google.bg/maps/@42.6484722, ... ,17z?hl=bg пред блок 258А) - много нагли лъжци !!!

Гледат те в очите една банда играчи и те лъжат като луди! Една е87-ица уж на 140 000км, като отидохме до BMW, се оказа че ключа е четен преди една година на 380 000км. Иначе цитирам "то на БМВ да върнеш километраж е пълна подигравка"...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 325i

Мнение от acho-bacho » 29 Сеп 2014, 18:58

cvetan9 написа:Здравейте, нов съм във форума. Регистрирах се защото ми предстои покупка на е90 или поне ми се иска, та реших да се събера малко полезна информация и някой друг съвет относно правилния избор.
Поздрави!

Колата изглежда доста свежа и е с любимия ми цвят за Е90 :) Спортните седалки са прекрасна екстра, от която се възползваш в 100% от времето за разлика от други глезотийки. Само едни ксенони да имаше и щеше да е топ.

Потребител
Аватар
Кара: е90

Мнение от cvetan9 » 29 Сеп 2014, 22:27

Благодаря Ви, остава още малко да поразмишлявам и тези дни да се обадя евентуално да отида да я видя, ако не съм я изпуснал де. Ако ми хареса, задължително да минем през сервиз и там да я погледнат. Относно клипчето за N47, да гледах го, но да си призная не се притеснявам особено, пък и говорят за автомобили след 2007.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 30 Сеп 2014, 9:51

Тази кола не е с N47 мотор, така че точно споменатия проблем, не ти е грижа. Също така по ВИН ако провериш, ще излезе най-вероятно, че е произведена 2005 година, защото е с кривия ауспух, което до някъде е добре, защото няма ДПФ филтър. Първият въпрос, който бих задал е, дали има сервизна книжка, както е написано. И да е от БМВ, а не от сервиза на бай ти Манчо. Съответно като я отвориш виждаш приблизителен километраж навъртян за година. Не че наличието на такава ти гарантира нещо, но поне донякъде внася яснота поне за пробега.

Задължително да се провери турбината, дали има следи от интервенции - монтаж, демонтаж, омасляване около нея; течове на масло и/или охладителна течност. Питай какво е сменяно по колата - съединител, маховик, демпферна шайба. Да няма претрисане като потегляш с малко газ. Поради липса на ДПФ ще може да видиш дали пуши отзад като я понастъпиш. Тази кола трябва да пали от половин оборот, в студеното от цял :D . Повърти волана и се ослушай за шумове - ако я гледаш в студеното има възможност да скърца от волана - често срещано явление, но не е технически проблем. Колата е с регистрация, така че може да я изкарате и да усетиш как върви. Трябва да набира плавно от около 1800-2000 оборота. Ако е мудна до към 2300-2500 оборота, а после се изстрелва, не е добре. Провери ключовете дали работят - отключват и заключват, и дали централното работи на всички врати. Най-добре я покарайте и после на сервиз - ако има проблем ще запише грешки. Хубаво е да излезете на магистралата да я понастъпите.

Колата си изглежда супер (ако оборудването ти допада) и написаното по-горе е принципно. В момента и аз съм в процес на търсене на автомобил, не само БМВ, и направо съм отчаян от избора, който има, както и от видни несъответствия между обявеното и реалното. Примерно кола с халогени няма позиция на копчето за такива!? За обявените екстри и сервизни книжки да не говорим. И това в обяви от частни лица, които се очаква да са знаели какво купуват или поне да са разбрали в последствие.
Извинявам се, че стана малко дълго, но нещо съм афектиран на тема избор на автомобил.
Последна промяна sapio на 30 Сеп 2014, 11:08, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 325i

Мнение от acho-bacho » 30 Сеп 2014, 10:23

тази обява от вчера някой ходил ли е вече да я гледа?
http://www.mobile.bg/11411971793526363
цената е доста примамлива - 13 000 лв. Предполагам няма да е перфектна за тези пари, но все пак ако имате мнение споделете, че аз чак уикенда ще мога да я видя.

Също така тази в София ми хваща окото - http://www.mobile.bg/11410441611025419 Мнения тук?

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93