Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
kraska написа:И основата отдолу, нали трябва да пасне все пак......... а тя си е баш волана
прав си
///М
Спорт
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- g0dkratos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
- Мечтае да кара: BMW M3 CSL
Здравейте колеги, спрях се на няколко варианта 3-ки и търся вашето мнението за конкретни обяви:
1.http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7hku5j - всички екстри,кожен салон ... доста ми хареса . Това на дръжката на вратата сензор за отваряне при докосване ли е?
2.http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7hku5j - като я гледам имам чуството че е правена за мене
изглежда супер, графитения цвят направо ме разбива от кеф.От към интериор не съм особено впечатлен, нищо което да ме грабне кой знае колко, но външен вид за мен е 6+
3.http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7hku5j - доста по скъпа от предните две, дали си заслужава?
другото на което се бях спрял е 5-тица 525d 177 к.с. от 2005 до 2007 моделите.Общо взето за тези пари може да се вземе 5-ца вместо 3-ка.Прегледах и двете коли от към разход гориво, данъци , застраховки и т.н. Като цяло 3-ката излиза по икономична но пък е 4 цилиндира и до колкото знам 4-те цилиндъра при дизела са доста по шумни от колкото 6-те.Очаквам вашите съвети . Благодаря предварително. 
1.http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7hku5j - всички екстри,кожен салон ... доста ми хареса . Това на дръжката на вратата сензор за отваряне при докосване ли е?
2.http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7hku5j - като я гледам имам чуството че е правена за мене

3.http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7hku5j - доста по скъпа от предните две, дали си заслужава?

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
това ти е от лайт пакета, осветление в дръжките на вратите, да може да ги уцелваш в тъмното! 

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- dogo_stz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E91 2007 M47
- Мечтае да кара: BMW F3x
g0dkratos написа:Здравейте колеги, спрях се на няколко варианта 3-ки и търся вашето мнението за конкретни обяви:
2.http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7hku5j - като я гледам имам чуството че е правена за менеизглежда супер, графитения цвят направо ме разбива от кеф.От към интериор не съм особено впечатлен, нищо което да ме грабне кой знае колко, но външен вид за мен е 6+
другото на което се бях спрял е 5-тица 525d 177 к.с. от 2005 до 2007 моделите.Общо взето за тези пари може да се вземе 5-ца вместо 3-ка.Прегледах и двете коли от към разход гориво, данъци , застраховки и т.н. Като цяло 3-ката излиза по икономична но пък е 4 цилиндира и до колкото знам 4-те цилиндъра при дизела са доста по шумни от колкото 6-те.Очаквам вашите съвети . Благодаря предварително.
Първата е на нереално ниска цена за изпълнението си ( дори в обявата е писано за допълнителен коментар ). Снимките й не са достатъчно ясни и не можеш да съдиш за състоянието на колата от там, поне на мен ми се струва, че воланът е доста гладък.
Другите 2 са базови и цената им отговаря. Ако не те притесняват екстрите, аз бих ги погледнал

"всички екстри" е много неточна фраза използвана много често
Третата изглежда с най-добра комбинация от външен и вътреше вид + екстри. Въпроса е можеш ли да преживееш липсата на навигация и дали искаш ръчка или автоматична .
3 литровия дизел е един от най-тихите вдигатели на тези поколения ( ако е в читаво състояние). 5-цата е много по-комфортна( съответно с качествения перфориран кожен салон- друг варянт не) от 3-ката и значително по широка .

Третата изглежда с най-добра комбинация от външен и вътреше вид + екстри. Въпроса е можеш ли да преживееш липсата на навигация и дали искаш ръчка или автоматична .
3 литровия дизел е един от най-тихите вдигатели на тези поколения ( ако е в читаво състояние). 5-цата е много по-комфортна( съответно с качествения перфориран кожен салон- друг варянт не) от 3-ката и значително по широка .
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
5-та според моето усещане е значително по-дълга само, а вътре не бих казал,че има голяма разлика в ширината, поне аз не усетих след като затворих вратата.
- g0dkratos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
- Мечтае да кара: BMW M3 CSL
Alek_SV написа:"всички екстри" е много неточна фраза използвана много често![]()
Не знам до колко е точна тази навигация за България иначе като цяло мога да я преживея, защото имам вече такава.Относно ръчката/автомата , в момента карам ръчка , карал съм и автомат (jaguar xtype 2.5) като цяло автомата ми е в пъти по удобно - почивам си през цялото време и се кефя на конфорта на колата.Четох темата за избор м/у ръчка и автомат и повечето колеги там споделиха че автомата от това поколение модели е много добър и наистина си заслужава и затова може би бих заложил на автомат , защото определено ми писна да ръчкам тоя лост

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
163.бягай от 177
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
- kunaa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D
- Мечтае да кара: м5
- Детайли за колата: черна печка
Колега направи на първата обстоен преглед, диагностика и каквото се полага. Сивата е добре на външен вид но ти се знаеш. На мен ми се вижда малко голичка(мое мнение) от към екстри макар че, колкото повече екстри толкова повече фира дава колата но в днешно време кола без екстри си е ............................А за петица поне 530д но там разликата е данък гражданска консумативи разход но ако имаш хубави (задоволителни доходи) защо не и петица. Успех в избора и не е казано, че твоята кола е между тия три ОГЛЕЖДАЙ ХУБАВО И ВНИМАТЕЛНО ОЩЕ ВЕДНЪЖ УСПЕХ В ИЗБОРА 

Алкохол ДА шофьорлък НЕ
- el lobo
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E46 320D
- Мечтае да кара: 850
- kraska
- ентусиаст
-

От най-простите волани ........
kraska написа:5-та според моето усещане е значително по-дълга само, а вътре не бих казал,че има голяма разлика в ширината, поне аз не усетих след като затворих вратата.
Може би няма много връзка с темата, но и аз споделям същото мнение. Карах Е60 около година и след това се качих на Е90
По начало мислих, че е 3ката е по-малка и по-тясна, но уви или поне не се усеща фрапантно. Това, което мога да отчета като
минус пред 5-цата, е че на Е90 жабката и мястото под подлакътника са по-малки. Иначе и двете нямат т.нар. "общи части"
- няма къде да си оставиш телефон, ключове, очила, тефтер и т.н.
- kraska
- ентусиаст
-
2,5 см разклика в ширина (на пространството на предните седалки), което е по 1,25 от ляво и дясно... почти не се усеща, но на дължина си е бая по-дълга.
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
А разлика в седалките и подлакътника мерено ли е 

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
sapio написа:Някакво мнение за тази:
http://www.cars.bg/c817254
Скептично съм настроен към всякакви автокъщи, а към пловдивските съвсем, но все пак ...
Не ми допада само кожения салон, но нищо
Ето какво получих при проверката, която е само от официални представителства и не включва кварталния майстор или събития случили се след последното посещение във фирмен сервиз. Ако някой друг прояви интерес, да има и тази информация.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.