Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: Бързи въпроси и отговори
Пробвай с акумулатора, мен леко ме съмнява да е бушон, свети ли екрана поне?sacrament написа:Кой бушон е за екрана или навито. Не мога да ги открия по интернет
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- sacrament
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е90 320д
Да и в жабката умря крушката. Ще проверя бушона, изключих акумулатора и ще го проверя след час. 61 ли е за двете крушки, а какво общо има навито с тях.
sacrament написа:Да и в жабката умря крушката. Ще проверя бушона, изключих акумулатора и ще го проверя след час. 61 ли е за двете крушки, а какво общо има навито с тях.
Навито няма общо, екрана, осветлението в жабката и в багажника са на един бушон.
- sacrament
- кандидат ентусиаст
-
Бушон 61 е изгорял, утре намирам един бушон и го сменям. Дано да се оправи. Четох че някаде имало резерви от тези бушони в по горните редове, вярно ли е
- asent1977
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI 330d; F30 328i, F37 328xi
- Мечтае да кара: G32 640d
Здравейте колеги след дълго отсъствие се завърнах, първо да благодаря на колегите за помощта с навигацията
настроих си я в нощен режим и съм много доволен
Колицата след 2 месеца престой в паркинг покрита запали от раз без никакъв проблем, сякаш е загасена преди 15 минути
НО при ниски температури друго забелязах..... УЖАСЯВАЩА ВИБРАЦИЯ от вакумните тампони, явно има някакъв проблем там при загрял вече мотор и кутия всичко е както трябва. Въпросът ми към вас е някой знае ли в БГ сервиз в който биха могли да погледнат този възел ? ? 

- sacrament
- кандидат ентусиаст
-
Колеги как се махат крушките на предната конзола в интериора. 3-те крушки. Махам бялата пластмаса, но не мога да ги издърпам надолу крушките.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
sacrament написа:Колеги как се махат крушките на предната конзола в интериора. 3-те крушки. Махам бялата пластмаса, но не мога да ги издърпам надолу крушките.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- sacrament
- кандидат ентусиаст
-
Gqbriel написа:sacrament написа:Колеги как се махат крушките на предната конзола в интериора. 3-те крушки. Махам бялата пластмаса, но не мога да ги издърпам надолу крушките.
Да де ама самите крушки за захванати и трябва да махна цялата конзола, а не мога.
Бърз въпрос, както си карам и при подаване на повече газ от 4 та-5 та в момент на ускорение връща една надолу и светва DSC ,ръчната и излиза съобщение че не може да следи налягането на гумите щото дсц -то е изключено .Гася, паля и няма проблем. Днес беше 2рия път, първият беше миналата събота
Някой с идеи?
Първият път беше записал една грешка в кутията и датчик колянов вал. Ще сменям маслото на кутията другата седмица, ма нещо не съм убеден че проблема е там.

Някой с идеи?
Първият път беше записал една грешка в кутията и датчик колянов вал. Ще сменям маслото на кутията другата седмица, ма нещо не съм убеден че проблема е там.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Комуникация с кутията според мен..
Sent from my iPhone using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Взел съм и буксата на мехатроника и гарнитурата между него и кутията, като я отворя ще си каже .
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=24_1047
Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=24_1047
Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Ти гледай при монтажа да я вкарате докрай,че аз брах ядове..пс ако не си сменял масло,сега е момента,така или иначе махаш картера и филтъра на кутия и точиш 90%от маслото
Gqbriel написа:Ти гледай при монтажа да я вкарате докрай,че аз брах ядове..пс ако не си сменял масло,сега е момента,така или иначе махаш картера и филтъра на кутия и точиш 90%от маслото
На бмв ще ми е за първи път. Не разбрах как ще източа 90% от маслото, при положение че торка ще остане пълен или казваш, че като сваля мехатроника и ще изтече още нещо ?
Днес ще поръчам филтъра, но офертата е само със 6 литра масло, което няма да стигне ако наистина източа 90%. При мен имам някакъв Ravenol ATF , ако не стигне ZF ското масло ще долея от него, мисля че няма да е проблем.
Предполагам трябва да внимавам с буксата(номер 1)?
- sacrament
- кандидат ентусиаст
-
Въпрос!
Когато отключа колата започва някакъв шум все 1 някаква помпа и едно малко причукване като на метал. Също мисля че и СД-то прави звук все едно се опитва да изкара диск.
Спира за 2/3 минути и ако не съм запалил, отворя ли отново врата, багажник и пак започва. Нормално ли е ? Може ли това да ми хаби тока на акумулатора, защото си имам проблеми с него.
П.С- 2005 е90 320д с голямото нави съм и понякога ми засича за малко. Екрана не умира а просто забива и се оправя след секунди (различни интервали) Близост до Смолян/Пловдив някой майстор да го погледне.
П.П.С. Знам че има хиляди отговори на този въпрос, и то в тази тема, но се двуомя и да попитам отново. Да сменя ли маслото на автоматика и да го забравя или да го оставя така.
Когато отключа колата започва някакъв шум все 1 някаква помпа и едно малко причукване като на метал. Също мисля че и СД-то прави звук все едно се опитва да изкара диск.
Спира за 2/3 минути и ако не съм запалил, отворя ли отново врата, багажник и пак започва. Нормално ли е ? Може ли това да ми хаби тока на акумулатора, защото си имам проблеми с него.
П.С- 2005 е90 320д с голямото нави съм и понякога ми засича за малко. Екрана не умира а просто забива и се оправя след секунди (различни интервали) Близост до Смолян/Пловдив някой майстор да го погледне.
П.П.С. Знам че има хиляди отговори на този въпрос, и то в тази тема, но се двуомя и да попитам отново. Да сменя ли маслото на автоматика и да го забравя или да го оставя така.