Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от vld » 14 Яну 2017, 17:07

Gqbriel написа:Ами гледай сега,аз в София си имам едно наум,защото колата ми седи на чужди табели и за капак ми в надраха жестоко в града в който е регистрирана,но като пътувам не я мисля толкова и това е,като нещата при мен са доста по-сложни с 2 деца,ако стане нещо,е голям проблем,като в гаража съшата работа,още по-лесно е ,хем ще са на топло сухо и светло - да не предизвиквам съдбата,но е така..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Аз спрях да я мисля, претръпнах вече, а и са ми крали кола и нямах каско даже и откуп платих....та минавал съм през това.
Разчитам на това, че просто няма да и хвърли око никой и така.
Веднъж обърках етажа на подземния паркинг на метрото и изтръпнах, отивам и оп кола няма, направо ми се спече всичко :mhihi:
Честно казано, ако ще я крадът да я взимат цялата, по ще е неприятно да възтановяваш липсващи елементи за собствена сметка.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Бързи въпроси и отговори

Мнение от Dextuar » 14 Яну 2017, 17:28

vld написа:Честно казано, ако ще я крадът да я взимат цялата, по ще е неприятно да възтановяваш липсващи елементи за собствена сметка.
Точно така, мен от това ме е страх, че е голяма разправия и разходи. И вече на никой не му пука к'ва ти е регистрацията и към коя ЗК си. Става ми смешно като чуя колеги да разправвт как като са в Армеец никой нямало да им пипне колите. Дори щети не завеждат, оправят си ги за собствена сметка само заради кражбата правят пълно авто каско и то "за да не я пипат" :kuku:

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Потребител
Аватар

Мнение от imanov » 14 Яну 2017, 20:08

Здравейте,
днес сутринта нямах ток в колата( 2008 316i бензин) . Не бях я палил близо 2 седмици , но вчера запали и карах 2 часа из София без никакви проблеми а и акумулатора е нов - BOSCH на 3 месеца и регистриран поради факта, че ми беше заминала водната помпа и беше изтощила стария на 8г.. Осетих едно падане на оборотите по едно време под 500 rpm но не обърнах особено внимание. Днес сутринта като се опитах да запаля акумулатора беше изтощен но след 1 час зареждане запали. На диагностиката OBDII на тел. не дава никакви грешки. След 3 часа зареждане измерих 12.4V но един час след това е 12.1 и очевидно дърпа ток отнякъде. Някакви съвети какво мога дапроверя преди да отида на диагностика? :confused: Само да допълня, че ми показва утечка от около 4.5А, някой знае ли дали това е възможно в покой да се получи от реле регулатора на алтернатора или идея кои бушони да проверя за утечката?
Последна промяна imanov на 15 Яну 2017, 10:08, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 14 Яну 2017, 20:15

колко е нормалната температура на маслото на загряла кола в покой и в джижение за N53?
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 14 Яну 2017, 20:45

Nukem написа:колко е нормалната температура на маслото на загряла кола в покой и в джижение за N53?

Мисля между 100-115 при натоварване

Sent from my iPhone using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е91
Детайли за колата: '11

Мнение от steppenwolfbg » 14 Яну 2017, 22:30

Аз редовно си ходя на Езерата, миналият уикенд бях там. За колата ти гарантирам 100% че няма да имаш никакъв проблем. Хората не отиват там да се занимават с такива работи. Има къде да я паркираш-преди лифта по пътя, или да отбиеш леко под него и над Пионерска си има обособен паркинг. Няма да имаш никакъв проблем. Ще я намериш така, както си я оставил.

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 15 Яну 2017, 13:10

steppenwolfbg написа:Аз редовно си ходя на Езерата, миналият уикенд бях там. За колата ти гарантирам 100% че няма да имаш никакъв проблем. Хората не отиват там да се занимават с такива работи. Има къде да я паркираш-преди лифта по пътя, или да отбиеш леко под него и над Пионерска си има обособен паркинг. Няма да имаш никакъв проблем. Ще я намериш така, както си я оставил.

много ясно - хората, които крадат БМВ в БГ се борят на пръстите на двете ръце. В това време са по Банско или Пампорово на почивка, не по чукарите да крадат обикновенни коли. Ако спираш новото X6 M си е за притеснение, но нашите коли едва ли...
"Чемодан, вокзал, Москва"

старши ентусиаст
Аватар

Бързи въпроси и отговори

Мнение от Dextuar » 15 Яну 2017, 14:19

bai_ILIA написа:много ясно - хората, които крадат БМВ в БГ се борят на пръстите на двете ръце.
За другото съм съгласен, но това няма как да е вярно. Толкова лесно се краде БМВ с техника под 10к, че не е истина. Всеки с желание и дупе може да открадне. А за к'во му е да краде последното Х6 М като е ясно, че неслучайни хора ги карат, частите също трудно се пласират. Краде се баш това, което ти го караш, а и като цяло Е9х, просто са сигурен доход. Та ако бях с последната Х6 М, нямаше на този етап въобще да я мисля. И да не почваме с изкарването зад граница, че там е дебело и вече са единици, които могат да го направят.
На когото не са му разбивали колата, той няма да разбере. Не е проблема в парите, а в нервите, времето и разправиите след това.

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 15 Яну 2017, 14:54

Не си мисли, че да изкараш крадена кола зад граница е толкова трудно. Никой не краде последен модел Х6 за да го разглобява на части. Такива коли заминават цели за чужбина, а много от крадените от чужбина идват в България. Кръговрат. :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е90 320д

Мнение от sacrament » 15 Яну 2017, 15:30

Колеги този шум нормален ли е за М47 320д.

https://www.youtube.com/watch?v=5L36FmC ... e=youtu.be

старши ентусиаст
Аватар

Бързи въпроси и отговори

Мнение от Dextuar » 15 Яну 2017, 16:37

(h)aman написа:Не си мисли, че да изкараш крадена кола зад граница е толкова трудно. Никой не краде последен модел Х6 за да го разглобява на части. Такива коли заминават цели за чужбина, а много от крадените от чужбина идват в България. Кръговрат. :lol:
Благодаря, че повтори с други думи това, което вече бях написал.
BTW случка от преди малко. Прибирам се към София по околовръстното и ме спират на 2 пъти. Гледам и една 90-ка преди мен също спряна. Заговорих се с полицая, че преди 10 мин са ме спирали негови колеги и ми обясни, че пак имало открадната и затова спират и проверяват. Пък който иска, нека лежи на тая кълка, че никой не бара тия дърти БМВ-та :mhihi: За Рилските уредихме едно субару :yes: По думите на собственика на субаруто, съм луд и да си взема една кола за 3 бона и да се "родя" и да не я мисля излишно :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 16 Яну 2017, 0:32

dextuar написа:Естествено, че имам каско, но то не помага. И мен главно това ме притеснява, че цяла нощ може човек да си човърка необезпокоявано. А най ме е яд, че където и да ида, все я мисля, все едно е лимитирано Бентли ебаси... И в София понякога на гости ходя с такси или слизам през 15 минути да я наглеждам като съм в някой чужд квартал без паркинг, абе откачена работа...

:shock: карай си колата човек ,ти ли ще и слугуваш тя ли на тебе .. за човъркане си има Ф10ки ,30ки ,почти никой не бара 15г бмвта .. отделно там около тоя лифт никой няма, ходил съм там то е на 5-6км нагоре в гората тръгва се от Сапарева Баня няма къщи наблизо .. 4 годишна кола без каско цял ден не съм се сетил за нея ,такава красота е там лятото като се качиш горе :lalala:

ентусиаст
Аватар
Кара: E90 325i N52B25

Мнение от zaharia » 16 Яну 2017, 1:06

dextuar написа:Колеги, май не е баш за тук, но да попитам: искаме с приятели да отидем уикенда на 7-те Рилски езера. Аз трябва да съм едната кола. Става въпрос за преспиване в хижата за 1 нощувка. Това означава, че трябва да оставим колите при лифта, а доколкото разбрах, там няма паркинг, тоест съществува не малък шанс да не намеря колата баш както съм я оставил. Това ме кара да се чувствам тъпо, заради купчина ламарина да трябва да се ограничавам в решенията си. Вие как постъпвате в такива ситуации? Обмислям да си купя няква обикновена кола за такива поводи, ама тогава за к'во ми е това БМВ... Тъпо е за 10 годишна ламарина да се тровят нерви и все да я мисля... Вие как бихте постъпили?

Малко със закъснение, но за протокола. Доколкото знам преди лифта за езерата има платен паркинг, който със сигурност работи през лятото. За зимата нямам представа как стои положението. Друга възможност е да се говори с хижаря на хижа Пионерска дали може да се остави колата при тях, съответно като им се плати нещо. И в двата случая се предполага, че ще има някакъв надзор и ако нещо стане и се задейства алармата ще има кой да погледне и да вземе мерки.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 16 Яну 2017, 9:36

Alexi написа:
dextuar написа:Естествено, че имам каско, но то не помага. И мен главно това ме притеснява, че цяла нощ може човек да си човърка необезпокоявано. А най ме е яд, че където и да ида, все я мисля, все едно е лимитирано Бентли ебаси... И в София понякога на гости ходя с такси или слизам през 15 минути да я наглеждам като съм в някой чужд квартал без паркинг, абе откачена работа...

:shock: карай си колата човек ,ти ли ще и слугуваш тя ли на тебе .. за човъркане си има Ф10ки ,30ки ,почти никой не бара 15г бмвта .. отделно там около тоя лифт никой няма, ходил съм там то е на 5-6км нагоре в гората тръгва се от Сапарева Баня няма къщи наблизо .. 4 годишна кола без каско цял ден не съм се сетил за нея ,такава красота е там лятото като се качиш горе :lalala:
Аз точно това исках да попитам, дали и вие им треперите. Е9Х са на по 11г. и то само първите. Аз също мисля, че са стари и е време вече за Ф-ка, но за много народ в БГ това е НОВА КОЛА и тепърва ще им трябват повечко части, сещаш се сам откъде ще се набавят. Ако е била дачия или алфа, много ясно, че е нямало к'во да и трепериш и да я мислиш...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: DBS

Мнение от Alek_SV » 16 Яну 2017, 10:36

Не знам какво се чудите :) всичко се краде . Е53 и Е46 включително. Има аматюрчета дето сега прохождат в краденето - те от F15-ка ли да почнат :) ?

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93