Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от drago9205 » 27 Дек 2016, 15:59

Всички М47 ли имат клапите или само автоматиците (имам такава информация, но не знам дали е достоверна).
Аз към момента, но не знам махани ли са някога или просто 318д е без тях фабрично (понеже никъде не пише 318д да ги има). Update - според realoem колата няма flap control фабрично (най-накрая нещо хубаво на таз 318-ка :D ). Най-вероятно защото е достатъчно скопена и няма нужда от подобряване на екологията.

Прочетох, че при м57 ръчна ск. к. няма "пеперудки". В този ред на мисли - ако на някои ръчни скоростни кутии нямат пеперудки (но имат дпф), наистина ли липсата/наличието им оказва влияние на ДПФ-а? Корекция - изглежда последното твърдение се отнася само за двигателите на е46 и е39, не и за M57TU2D30.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е90 320д

Мнение от sacrament » 27 Дек 2016, 17:04

Абе пичове вие с какво махате останало фолио по стъклата. Стария собственик се е опитал да го махне, но си е останало доста по долния угъл на задното стъкло, а се притеснявам да пипам там с каквото и да било заради реотаните. Някак си маха ли се кората там и да мога по лесно да го почистя и с ножче или с някакъв препарат да го пипам това. Ще я правим черна машината и искам да я подготвя. Е90 320д

Потребител
Аватар

Мнение от koce7o » 27 Дек 2016, 19:14

Колеги, здравейте!
Много странен проблем ми се появи с предната дясна врата. Отключва се и се заключва без проблеми. От вчера обаче ми прави проблем и не иска да се отваря вратата нито отвън, нито отвътре. На 20ия опит се отвори и така цял ден без никакъв проблем. Преди малко като се прибирах отново не искаше да се отвори. Проблем с някакъв механизъм ли е това или нещо друго?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 27 Дек 2016, 19:48

koce7o написа:Колеги, здравейте!
Много странен проблем ми се появи с предната дясна врата. Отключва се и се заключва без проблеми. От вчера обаче ми прави проблем и не иска да се отваря вратата нито отвън, нито отвътре. На 20ия опит се отвори и така цял ден без никакъв проблем. Преди малко като се прибирах отново не искаше да се отвори. Проблем с някакъв механизъм ли е това или нещо друго?

Пръсни WD40 хубаво като издърпаш дръжката и там където се отвори го пръскай,раздвижи я и пръсни още един път и виж дали ще се оправи
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 28 Дек 2016, 10:06

Отзад трудна работа без да прецакаш реотаните с ножката. Само с пистолет за горещ въздух и нагряване според мен.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sacrament » 28 Дек 2016, 15:52

Не ми работят пръскалките за течността на чистачките. Вчера ги продухвах и почнаха да пръскат нормално, но днес пробвах и отново същата работа, един умрял звук на моторче и това е. От къде се сваля това моторче , от къде да си купя друго, или от къде да прочистя системата за боклуци, защото гледах че има много и може да има запушване някаде. Е90 320д седан.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от koksimir » 28 Дек 2016, 17:44

sacrament написа:Не ми работят пръскалките за течността на чистачките. Вчера ги продухвах и почнаха да пръскат нормално, но днес пробвах и отново същата работа, един умрял звук на моторче и това е. От къде се сваля това моторче , от къде да си купя друго, или от къде да прочистя системата за боклуци, защото гледах че има много и може да има запушване някаде. Е90 320д седан.

Същия проблем и при мен от известно време вече станахме 3-ма,които са писали . Чудя се възможно ли е проблема да е в изгорял бушон. Май ще се мушна да погледна днеска или утре за да проверя.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sacrament » 28 Дек 2016, 17:59

koksimir написа:
sacrament написа:Не ми работят пръскалките за течността на чистачките. Вчера ги продухвах и почнаха да пръскат нормално, но днес пробвах и отново същата работа, един умрял звук на моторче и това е. От къде се сваля това моторче , от къде да си купя друго, или от къде да прочистя системата за боклуци, защото гледах че има много и може да има запушване някаде. Е90 320д седан.

Същия проблем и при мен от известно време вече станахме 3-ма,които са писали . Чудя се възможно ли е проблема да е в изгорял бушон. Май ще се мушна да погледна днеска или утре за да проверя.

Аз се чудя дали да сваля казанчето да го видя за боклуци, защото днеска пробвах да му направя промивка с маркуч и много боклуци изтекоха, но ефекта отново беше за кратко. И къде се намира казанчето, под калника нали.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 28 Дек 2016, 18:13

Проблема най-вероятно е задръстения филтър в казанчето. Трябва да се свали гумата и подкалника и да се свали казанчето, да се измие всичко, да се прегледат помпите дали работят.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M57, N52, S65

Мнение от tintirimintiri » 28 Дек 2016, 18:19

Колеги, може би се пита за пореден път, но М техник пружини може ли да се комбинира със стокови амортисьори ?

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 28 Дек 2016, 18:53

да, няма грижи :yes:
"Чемодан, вокзал, Москва"

Потребител
Аватар

Мнение от koce7o » 28 Дек 2016, 19:13

Gqbriel написа:

Пръсни WD40 хубаво като издърпаш дръжката и там където се отвори го пръскай,раздвижи я и пръсни още един път и виж дали ще се оправи

Пръсках и какво ли не правих. Мисля, че самата машинка е за смяна. При отключването на вратата не всеки път чопчето отива до горе. Трябва с няколко придърпвания на дръжката да се вдигне до горе и тогава се отваря вратата без проблем.

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 29 Дек 2016, 21:55

Taruno написа:Страдане не знам, всички си ги махат заради слухове аз моите докато имам дпф не бих ги пипнал и ако им дойде времето тоя колектор в продавалник и направо нов.

Моите ги няма от 4 години и не съм видял проблем със вече изминати над 60к км единственото нещо което ми прави впечатление е че при запалване има повече конденз 2 3 мин и спира, и ми черен ауспуха. Колата е автоматик.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sacrament » 31 Дек 2016, 12:45

Здравейте, да попитам нещо
Мисля, че колата ми е удряна, защото има ръжда по една от гредите под капака на колата 320д бмв е90. Какво да правя да я изшкуря ли ръждата или да си я оставя така.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e92, f30
Мечтае да кара: M4

Мнение от expl0de » 01 Яну 2017, 6:19

Ако е малко и лесно достъпно може да я изшкуриш и после директно върху метала цинков спрей(motip dupli) и лак в цвета на купето. Няма мърдане. Но ако е играчка, или не можеш да махнеш цялото петно, по добре не се занимавай. Все пак са от неръждавейка гредите и бая години тр да минат, че да тръгне.

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93