Тема 3. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Re: Тема 3. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от Dextuar » 04 Фев 2019, 14:43

Радиан написа:
Leon написа:Само за инфо, прегледът в официален сервиз подмина 200лв. Не ви правя сметка на парите, но да сте информирани. Не мисля, че в някой от форумните сервизи ще се справят по-зле с прегледа на Е9Х.

Няма значение в кой сервиз ,може и някой от форумните затова искам мнение и препоръки за добър сервиз в който може да се направи добра проверка. Колата е е90 330d.Искам да се провери ходова част,двигател,дюзи,турбо,автоматична трансмисия,спирачна система и диагностика. Ако имате препоръки за форумен сервиз моля да ми дадете някакви контакти.

В запитването си към Дару Кар получих отговор: Преглед на ходова част и тест на електронните компоненти на автомобила с диагностичен тестер струват 185лв.
Не ми е ясно какво точно имат предвид "тест на електронните компоненти на автомобила с диагностичен тестер" ,ако тестват изброените от мен (двигател,дюзи,турбо,автоматична трансмисия,спирачна система) цената ме устройва.Но ако просто имат предвид една диагностика и четене на грешки, мисля че цената е висока.
Извинявам се ако въпроса ми не е за този раздел.
Благодаря!

Да не си мислиш, че на този 10г+ кошник някой ще си сложи главата в торбата и ще ти даде някаква гаранция кое колко още има да изкара и какво точно му е състоянието. Дюзите - само на стенд! Кутията уж може да я хванеш с каране, ама не баш. Айде спирачките ще могат да ти ги проверят, турбото пак интересно с диагностика как ще го видят. Та, толкова за тези пари...

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 04 Фев 2019, 15:24

Радиан написа:
Leon написа:Само за инфо, прегледът в официален сервиз подмина 200лв. Не ви правя сметка на парите, но да сте информирани. Не мисля, че в някой от форумните сервизи ще се справят по-зле с прегледа на Е9Х.

Няма значение в кой сервиз ,може и някой от форумните затова искам мнение и препоръки за добър сервиз в който може да се направи добра проверка. Колата е е90 330d.Искам да се провери ходова част,двигател,дюзи,турбо,автоматична трансмисия,спирачна система и диагностика. Ако имате препоръки за форумен сервиз моля да ми дадете някакви контакти.

В запитването си към Дару Кар получих отговор: Преглед на ходова част и тест на електронните компоненти на автомобила с диагностичен тестер струват 185лв.
Не ми е ясно какво точно имат предвид "тест на електронните компоненти на автомобила с диагностичен тестер" ,ако тестват изброените от мен (двигател,дюзи,турбо,автоматична трансмисия,спирачна система) цената ме устройва.Но ако просто имат предвид една диагностика и четене на грешки, мисля че цената е висока.
Извинявам се ако въпроса ми не е за този раздел.
Благодаря!

Диагностичен тестер е "главата" и оригиналния софтуер, който си има тестове за дюзи, ЕГР, турбо, и т.н. Разбира се теста на ISTA не е като да се свалят дюзите на стенд (не знам кой продавач ще се съгласи обаче да му свалиш дюзите на колата преди покупка хах).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 04 Фев 2019, 15:28

продължаваме с "купувачите" :clap: :mhihi:

живота минА в гледане, а то с ГЛЕДАНЕ НИЩО НЕ СТАВА :wave:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 04 Фев 2019, 15:57

Само една вметка, тая 330д само като я закараш топла на диагностика, без значение къде и вече си изгорял, ако има проблеми с мотора ;)
Тези мотори се гледат на студено НЕ палени преспали поне една нощ.
Ако е палена веднъж вече за деня проблем с дюзи и цилиндри ще хванеш точно друг път....
Та и 300лв. да им платиш ще ти кажат че колата е ОК и си пътник.
Взимаш някой отворен и и правиш диагностика на място с уговорка да не е палена, ако на диагностика е ОК после я караш някъде да ти я вдигнат и да ти огледат окачването.
Всеки сервиз с стенд за геометрия ще ти свърши работа.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Радиан » 04 Фев 2019, 16:58

Да вметна аз не разбирам и затова искам компетентно мнение.Нямам познат който да направи диагностика на място.И това с уговорката да не е палена колата няма гаранция че наистина няма да е палена.
На 200км. от София съм,не знам кой са сервизите които настина ще огледат добре колата и ще кажат адекватно какво е състоянието на колата. Не знам и кои са форумните сервизи в София който ще обърнат внимание и ще я прегледат. Помолих за някакви контакти на доверен сервиз,но не получавам отговор.
В крайна сметка заслужава ли си да се закара в Дару Кар или ще ми дадете контакти на форумен сервиз който ще извърши същия преглед.
Благодаря!

User
Аватар

Мнение от b00st » 04 Фев 2019, 17:32

Ти сервизната история на колата провери ли я? Че си се засилил така да я гледате на сервиз?

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 04 Фев 2019, 17:33

b00st написа:Ти сервизната история на колата провери ли я? Че си се засилил така да я гледате на сервиз?

Да не се окаже, че е ходила до луната и обратно :mhihi:
"Чемодан, вокзал, Москва"

ентусиаст
Аватар
Кара: F11
Мечтае да кара: на безплатна нафта
Детайли за колата: 530xd

Мнение от chris_barnes » 04 Фев 2019, 17:58

Дизел на 10-12г няма да е на 100 000 със сигурност :mhihi: :mhihi:

Не разбирам това с втеляването толкова много. Хващам за пример "преглед на спирачки". Какво ще им гледате толкова на тия спирачки? Като направиш 1 кръг с колата ще видиш - спира ли или не спира. Отваряш казанчето, ако течността е пълна, вероятно няма течове. Ще се откажеш ли, ако видиш, че задните дискове са за смяна?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Радиан » 04 Фев 2019, 19:19

b00st написа:Ти сервизната история на колата провери ли я? Че си се засилил така да я гледате на сервиз?

Да проверих сервизната история.Изглежда да няма превъртани километри.Колата е на 290 000км.
Мисля че са добре километрите,като знам на какви проверки съм се натъквал.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: DBS

Мнение от Alek_SV » 04 Фев 2019, 20:07

bai_ILIA написа:

Да не се окаже, че е ходила до луната и обратно :mhihi:

Виж как подвеждаш хората - тука всички Бееемвета са на макс 171 хил РЕАЛНИ км.

User
Аватар

Мнение от b00st » 04 Фев 2019, 21:26

Радиан написа:

Да проверих сервизната история.Изглежда да няма превъртани километри.Колата е на 290 000км.

То със сигурност има на повече, но 300 000 е един не малко сериозен пробег и в колата има различни агрегати освен двигателя. Автомата например също ги е навъртял тия 300 000 както и цялото окачване.
А по принцип маслото се води лайфтайм, т.е. най-вероятно не е сменяно никога освен ако не е протекло.
Наскоро се продаде едно купе с почти всички екстри с подобен пробег и пълна сервизна история и парите бяха под тази дори. Т.е. с големия пробег цената отива надолу, това не е лошо да се замисли човек какво предстои като един ден тръгне да продава.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 04 Фев 2019, 21:30

b00st написа:
Радиан написа:

То със сигурност има на повече, но 300 000 е един не малко сериозен пробег и в колата има различни агрегати освен двигателя. Автомата например също ги е навъртял тия 300 000 както и цялото окачване.
А по принцип маслото се води лайфтайм, т.е. най-вероятно не е сменяно никога освен ако не е протекло.
Наскоро се продаде едно купе с почти всички екстри с подобен пробег и пълна сервизна история и парите бяха под тази дори. Т.е. с големия пробег цената отива надолу, това не е лошо да се замисли човек какво предстои като един ден тръгне да продава.
Къде видя коли с голям пробег в БГ - тук масово са на макс 170к

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 04 Фев 2019, 21:35

Радиан написа:

Колега, защо не пусна обявата за конкретния автомобил. Никой няма да се засили да ти я вземе. Често пъти при обсъждането на обявите наред с простотията дето се излива, се забелязват и важни неща, които могат да ти бъдат от полза за решението.
Щом се притесняваш да решиш без сервиз за състоянието на колата, карай я в Дару Кар, Мопарт, Мирафиори. Провери кой може да те приеме, защото едва ли стоят без работа.

Изпратено от моят SM-A600FN с помощта на Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330д

Мнение от hitar_potar » 05 Фев 2019, 10:35

Знам, че поне засега принадлежа към друг раздел (е46), но това, което ще попитам, важи за всички модели: защо болшинството от хората отдават чак толкова голямо значение на пробега? И защо толкова голямо значение има официалната история? Отидете ли с наистина разбиращ човек на оглед, бил той запален фен или още по-добре професионален механик (както направих аз), реалното състояние си се разкрива, независимо от чалъмите на автоджамбаза. Сега почвам да се чудя какво ли ще ми чуят ушите от потенциални купувачи, ако се наканя в идните месеци да обявя комбито с реалните му 370к км, при положение, че официална история има до средата на 2015-та до 317к км, когато го купих и го прочетохме, а след това съм си го поддържал (и съм налял 1 солидна сума в него) неофициално и само при проверени кадърни механици (които по стечение на обстоятелствата са ми добри приятели откак се помня), следователно не съм го и носил в официално представителство или такъв сервиз да го четат, че да върви историята....

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 05 Фев 2019, 10:53

hitar_potar написа:защо болшинството от хората отдават чак толкова голямо значение на пробега?
....
с реалните му 370к км, при положение, че официална история има до средата на 2015-та до 317к км, когато го купих
.....
и съм налял 1 солидна сума в него

:dunno:
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93