Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- sacrament
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е90 320д
Re: Бързи въпроси и отговори
Здравейте,
да попитам днес натискам по парното копчето "MAX" и нищо. Друго всичко си работи, парното, климатроника, всяко друго копче е ОК. Та въпроса ми е дали трябва да съм на конкретна степен или просто е сдухало нещо.
да попитам днес натискам по парното копчето "MAX" и нищо. Друго всичко си работи, парното, климатроника, всяко друго копче е ОК. Та въпроса ми е дали трябва да съм на конкретна степен или просто е сдухало нещо.
- vld
- Старши ентусиаст
-
sacrament написа:Здравейте,
А беше ли згряла?
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk

- armagedon_762002
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
За мен MAX си работи винаги , за REST вече трябва да е загряла
- vld
- Старши ентусиаст
-
armagedon_762002 написа:За мен MAX си работи винаги , за REST вече трябва да е загряла
Макс е за охлаждане и на под определени градуси не работи.

- armagedon_762002
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
vld написа:armagedon_762002 написа:За мен MAX си работи винаги , за REST вече трябва да е загряла
Макс е за охлаждане и на под определени градуси не работи.
При външна температура
приблизително над 0°С/32° F и
когато двигателят работи, ще
получите максимален ефект на
охлаждане възможно най-бързо
В тори ред на мисли при над 0 градуса трябва да работи
- sacrament
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е90 320д
Да попитам друго тъи като ми засича навито. 2005 голямата навигация е90 320д. Колко е смяната или ремонта. Засича губи звук, но не и картина и след секунди се оправя. Ако се наложи смяна кошко пари и да ме опътите за човек.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
sacrament написа:Да попитам друго тъи като ми засича навито. 2005 голямата навигация е90 320д. Колко е смяната или ремонта. Засича губи звук, но не и картина и след секунди се оправя. Ако се наложи смяна кошко пари и да ме опътите за човек.
500-600 лв е ремонта с малка гаранция. Иначе CCC 2007/2008ma пак е толкова, а е по-кораво.
Еднитие са HW8 и надолу, другите са от 14 нагоре
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Taruno написа:sacrament написа:Да попитам друго тъи като ми засича навито. 2005 голямата навигация е90 320д. Колко е смяната или ремонта. Засича губи звук, но не и картина и след секунди се оправя. Ако се наложи смяна кошко пари и да ме опътите за човек.
500-600 лв е ремонта с малка гаранция. Иначе CCC 2007/2008ma пак е толкова, а е по-кораво.
Може да излезе и 30лв но това е зависи кой ти гледа модула,масово казват 500лв и тва е,пък дали е въпрос на 2 спойки нали...тва го казвам от опит,защото съм виждал как оправят един модул за 500лв за няма и 5 мин.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Gqbriel написа:Taruno написа:sacrament написа:Да попитам друго тъи като ми засича навито. 2005 голямата навигация е90 320д. Колко е смяната или ремонта. Засича губи звук, но не и картина и след секунди се оправя. Ако се наложи смяна кошко пари и да ме опътите за човек.
Може да излезе и 30лв но това е зависи кой ти гледа модула,масово казват 500лв и тва е,пък дали е въпрос на 2 спойки нали...тва го казвам от опит,защото съм виждал как оправят един модул за 500лв за няма и 5 мин.
То затова явно се навъдиха колеги във форума, които изкупуват неработещи модули и после ги пускат по 500 лева

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Gqbriel написа:Taruno написа:sacrament написа:Да попитам друго тъи като ми засича навито. 2005 голямата навигация е90 320д. Колко е смяната или ремонта. Засича губи звук, но не и картина и след секунди се оправя. Ако се наложи смяна кошко пари и да ме опътите за човек.
Така е, специално това дето е с 2 спойки е само на HW8.1 (тествано и наистина сработи), но 8.1 в Е90 са след 09.2006та.
dex: от една купчина със 40 модула 2 тръгнаха

Колеги здравейте , оглеждам последно време Е91 и има някой неща които ме глождят отвътре
1вото спрял съм се на 320d , което автоматично ме слага в диапазона 2006-07 година. Модулите на навигациите как са през тези години , знам от Е60 че старите ССС дават проблеми и ремонта струва над 500лв. Мен ми е важно да мога да пускам музика от телефона през bluetooth или евентуално през флашка. Там разните му анимации , тестове на колата и навигация не са ми приоритет , та може да мина и без тях , т.е. без голямата навигация с дисплея.
Другото което ме итнересува е стоковата музика. Предполагам нивата на оборудване пак са 3 - сток , хифи и лоджик7 (както при Е60). Лоджика е на късмет , така че отпада като вариант. Интересува ме стоковия и хифи как се представят
Силно се надявам да не е както при Е60
а по-добре.
Та това е основното , като екстри търся колата да е с фабричен ксенон и евентуално подгряващи седалки
Вие да ме насочите към някоя полезна екстра в Е90 ?
Предполагам има писано по темата та се надявам да не се разсърдите и да драснете 1-2 реда
Поздрави !

1вото спрял съм се на 320d , което автоматично ме слага в диапазона 2006-07 година. Модулите на навигациите как са през тези години , знам от Е60 че старите ССС дават проблеми и ремонта струва над 500лв. Мен ми е важно да мога да пускам музика от телефона през bluetooth или евентуално през флашка. Там разните му анимации , тестове на колата и навигация не са ми приоритет , та може да мина и без тях , т.е. без голямата навигация с дисплея.
Другото което ме итнересува е стоковата музика. Предполагам нивата на оборудване пак са 3 - сток , хифи и лоджик7 (както при Е60). Лоджика е на късмет , така че отпада като вариант. Интересува ме стоковия и хифи как се представят

Та това е основното , като екстри търся колата да е с фабричен ксенон и евентуално подгряващи седалки

Предполагам има писано по темата та се надявам да не се разсърдите и да драснете 1-2 реда

Поздрави !
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
don_gori написа:Колеги здравейте , оглеждам последно време Е91 и има някой неща които ме глождят отвътре![]()
Другото което ме итнересува е стоковата музика. Предполагам нивата на оборудване пак са 3 - сток , хифи и лоджик7 (както при Е60). Лоджика е на късмет , така че отпада като вариант. Интересува ме стоковия и хифи как се представятСилно се надявам да не е както при Е60
а по-добре.
Та това е основното , като екстри търся колата да е с фабричен ксенон и евентуално подгряващи седалкиВие да ме насочите към някоя полезна екстра в Е90 ?
Предполагам има писано по темата та се надявам да не се разсърдите и да драснете 1-2 реда![]()
Поздрави !
Музиките са 4 - сток,hi-fi,logic 7 ,individual - чувал съм всичките - индивидуала е лудница...
Сток е мега зле...hi-fi е страхотен все пак е 170w ,лоджика и индивидуал няма да коментирам ,ясно е...
Полезни есктри - темпомат,завиващи фарове,при комви панорамен таван е просто прекрасна екстра,подгрев на салона,рекаро салон-а е дооста удобен.Спортен волан,че обикновения е мега зле...
общо взето принципа е Мечо Пух

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
А да забравих за панорамния покрив и той е в графата задължителни екстри
Иначе за темпомата , не присъства ли във всяко Е90 или си е допълнителна екстра , която се поръчва
Иначе да хубаво е да има повечко екстри , но тези години и тоя мотор си е рядкост , а ако има нещо подобно то цената му отива еднаква с Е60
За навигациите ако може малко да ме вкараш малко във филма
Сякаш ми се иска да имам още едно табло по средата
но и не ми се дават постоянно пари за ремонти и т.н. CIC е супер разглеждал съм такава в Е60 , но за моя случай няма просто как , освен с евентуален retrofit по-нататък.
Основното искам като за начало поне да си пускам музика от телефона и музиката да е на прилично ниво. В момента карам един Фокус 2009 и хем си има блутут , хем и музиката е в пъти по-добре от Е60 с хифи

За навигациите ако може малко да ме вкараш малко във филма

Основното искам като за начало поне да си пускам музика от телефона и музиката да е на прилично ниво. В момента карам един Фокус 2009 и хем си има блутут , хем и музиката е в пъти по-добре от Е60 с хифи

- daniel_e30
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 03' e46 330d
- Мечтае да кара: Bmw E34 M5
- Детайли за колата: Италиански ковчег, на пътя към възкресението си.
don_gori написа:А да забравих за панорамния покрив и той е в графата задължителни екстриИначе за темпомата , не присъства ли във всяко Е90 или си е допълнителна екстра , която се поръчва
Иначе да хубаво е да има повечко екстри , но тези години и тоя мотор си е рядкост , а ако има нещо подобно то цената му отива еднаква с Е60
![]()
За навигациите ако може малко да ме вкараш малко във филмаСякаш ми се иска да имам още едно табло по средата
но и не ми се дават постоянно пари за ремонти и т.н. CIC е супер разглеждал съм такава в Е60 , но за моя случай няма просто как , освен с евентуален retrofit по-нататък.
А аукса как ти се струва, като вариант за музиката от тела ? Моята е 2007-ма с бизнес нави-то (не им разбирам какво се води просто така пише

Важно е да се отбележи че в този диапазон от към години (06'-07') спадаш и към 177 к.с мотора което далеч не е за пренебрегване и за което аз съжелявам че не си взех 3.0 литра или стария 163 к.с,главно съжалявам заради потдръжката - шибани пеперуди за махане(късмет ако ги махнеш и не се наложи нов колектор - 1500 лв.), и още дреболии които дразнят,като факта че да смениш верига мотора отива на масата ( а като земеш кола на старо поне за мен си е закон дори и да пише че е обслужена - вериги масла ремици сичко новичко слагам), и не носи самия мотор на чипосване и засилване поне според мен. Иначе за мотора като сток според мен върви добре като за параметрите си

И отделно да питам и азЕ :
1.Как да разбера какво ниво е музиката с което ми е оборудвана колата ?

2.И м-тех окачване (от кола с м пакет - не знам дали е м-тех и по-точно само пружините от него ) дали ще ми паснат на стоковото мое? Ако не паснат само пружините то тогава дали амортисъори и пружини от м-пакет оригинален ще паснат на моята стокова кола без преправяне ? Т.е стават ли за plug n' play ? Ще има ли проблем с амортисъорите - стокови Монрое сменяни наскоро, почти нови, ако им сложа спортни пружини ( понижаващи H&R, Eibach и т.н) ,защото съм чувал че спортни пружини на сток амортисъор можело да ебат мамата на амортисъора бързо... не целя нещо екстремно просто лек дроп -35 мм отпред и -20 мм отзад.
3. Имам меню ''Communications'' в инфо системата там на екрана

4.Дали мога да си вържа тела по някъв начин чрез bluetooth, щом така или наче съм вързал контактите и да пускам музика от там вместо от аукса ?