Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от vicho » 29 Яну 2013, 16:17

не виждам 3 от ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ екстри

- фарове с лупи и ангели
- ксенон
- парктроник

без тях не знам каква е90-тка ще е това, но да се добавят екстрите с оригинални части - доста парички :|
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 29 Яну 2013, 16:53

Е, то и на мен ми се кара М-пак, ама пък в това време на кражби, честно казано ми е все тая..
Ако е е90 искам просто да е запазена, а не някой гроб, да е на приличен пробег и така.. Екстри с времето.. :conf: Може би за това хората я отбягват, знам ли.. :dunno:

P.S. Забравих да спомена, че съм далеч от мисълта, че за тези пари може да се намери много хубава е90-тка. За това ми е чуденката... Просто, ако някой знае нещо конкретно, нека сподели..
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 29 Яну 2013, 17:47

vicho написа:не виждам 3 от ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ екстри

- фарове с лупи и ангели
- ксенон
- парктроник

без тях не знам каква е90-тка ще е това, но да се добавят екстрите с оригинални части - доста парички :|

1. и 2. са едно и също,3.че няма- не е голяма загуба,да не забравяме,че се крадат масово...
Джантите са 16',но може да си ги оставиш за зимни.Не съм много сигурен,въпреки че топката на ск.лост е в може би същия тон с махагоновите лайстни,може би е афтърмаркет(не съм виждал подобна ОЕМ на Е90)....
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320D E91
Мечтае да кара: /// G POWER

Мнение от miro78mm » 30 Яну 2013, 9:40

Bexim написа:Е, то и на мен ми се кара М-пак, ама пък в това време на кражби, честно казано ми е все тая..
Ако е е90 искам просто да е запазена, а не някой гроб, да е на приличен пробег и така.. Екстри с времето.. :conf: Може би за това хората я отбягват, знам ли.. :dunno:

P.S. Забравих да спомена, че съм далеч от мисълта, че за тези пари може да се намери много хубава е90-тка. За това ми е чуденката... Просто, ако някой знае нещо конкретно, нека сподели..

Колега ако искаш наистина нещо хубаво мисля че трябва да се ориентираш към нещо с повече екстри:) Тази е много постна. Според мен задължително трябва да има ксенон, темпомат, парктроник, поне професшънъл радио. Замисли се наистина какво търсиш да има колата, защото после може да съжаляваш. Тези по автокъщите ги пудрят все едно излизат от магазина, чувал съм че докато ги свалят от автовоза и ги карат към автомивка има хора които така ги "гримират" че си казваш е колко запазена кола, после като сложиш ключа и виждаш че е на 120к км си викаш брей май ударих бингото(няма кола с такива километри, моята е на 250к км. и 08.2007г.). Аз като си търсех постоянно следях обявите, мисля че тази е от повече от два месеца на пазара, питай собственика кога е вкарал колата и ще придобиеш представа колко време е стояла. Задължително при покупка я закарай на диагностика в оторизиран сервиз(струва около 70-80лв.), ако собственика се дърпа значи има нещо нередно.
На мен на диагностика ми казаха неща за които и собственика не знаеше, моята като я взех беше личната кола на собственика на автокъщата, точно заминаваше за Италия с нея след 2 дена( беше купил масла, филтри, зелена карта от същият ден когато я вземах даже колата не беше обявена никъде из нета за продажба) общо взето всичко е на късмет. Пожелавам ти успех :yes: с избора но все пак бъди внимателен за да не съжаляваш после и да даваш още много кеш :banghead:
Изображение
Казват, че човек се отнася към колата си, както към самия себе си.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 30 Яну 2013, 9:55

stankata777 написа:1. и 2. са едно и също,3.че няма- не е голяма загуба,да не забравяме,че се крадат масово...
Джантите са 16',но може да си ги оставиш за зимни.Не съм много сигурен,въпреки че топката на ск.лост е в може би същия тон с махагоновите лайстни,може би е афтърмаркет(не съм виждал подобна ОЕМ на Е90)....

тогава единичка без ел стъкла, че ги крадат... 'айде стига глупости!

Довода "вземи си кола без екстри, да не ти откраднат нещо" е покъртително безмислен, да не казвам по-груби думи!

ентусиаст
Аватар

Мнение от stankata777 » 30 Яну 2013, 11:10

Ти сериозно ли? :banghead: Какви единички,какви ел.стъкла? :banghead:
За Е90,не мисля че за разлика от ксенона,ПДС е толкова задължителен!Препоръчителен-да,но ако всичко друго е наред,може да се пренебрегне липсата му...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 30 Яну 2013, 11:13

stankata777 написа:Ти сериозно ли? :banghead: Какви единички,какви ел.стъкла? :banghead:
За Е90,не мисля че за разлика от ксенона,ПДС е толкова задължителен!Препоръчителен-да,но ако всичко друго е наред,може да се пренебрегне липсата му...

Аз ли сериозно? :mhihi: :kuku:

Кола в София без парктроник :winky: ти сериозно ли?

По-скоро ксенона може да се пренебрегне за сметка на горното и все пак е90-тка без ангели... да си караме е36-ците, а?

или Х5-ците :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 30 Яну 2013, 12:01

Не се карайте, колеги! :)
Всеки има виждане относно автомобила си, аз съм имал кола с фул екстри и пълен кенеф и друга - постна, но здрава и запазена.. Честно казано за втора ръка - предпочитам второто! Единственото дето би ми липсвало е кофти музика - и сега съм наказан така :lol:

А между другото - парктроник никога не ми е трябвал и никога не съм имал нужда от него.. Да чукна на дърво, нали :)

Благодаря ви за мненията и съветите! Ще се търси нещо читаво, не бързам! :D

Поздрави,
Владо
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320D E91
Мечтае да кара: /// G POWER

Мнение от miro78mm » 30 Яну 2013, 15:17

Колеги според мен са от значение и двете неща, за щастие колата ми ги има. Парктроника ми само заден с визуализация на монитора и е перфектна екстра според мен, особено в моя случай, защото колата ми е комби. Според мен колкото повече екстри има в колата е толкова по-добре :yes: , но всеки си има мнение :D .
И колега Bexim добре е да не бързаш с избора все пак ти даваш парите и избирай разумно. Пускай постоянно линкове на обяви които ти харесват пък то ще си покаже, и още един път успех :driving:
Изображение
Казват, че човек се отнася към колата си, както към самия себе си.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 30 Яну 2013, 20:40

vicho написа:не виждам 3 от ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ екстри

- фарове с лупи и ангели
- ксенон
- парктроник

Ти ли реши, че точно тези три екстри са задължителни?

Всеки сам преценява какво иска и за какво има възможност. Така че недей да натрапваш на хората своето мнение. А също така ограничи спама.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boost » 31 Яну 2013, 12:01

Здравейте,какво ще кажете за това купе http://www.mobile.bg/11358764082119175.На снимки изглежда добре,но нека някой по опитен да изкаже мнение.

ентусиаст
Аватар

Мнение от stankata777 » 31 Яну 2013, 14:26

boost написа:Здравейте,какво ще кажете за това купе http://www.mobile.bg/11358764082119175.На снимки изглежда добре,но нека някой по опитен да изкаже мнение.

Лъсната и полирана мн добре,видимо няма нещо притеснително.Вземи данните от сервизната книжка и обстойна проверка.Няма кожен салон и отопление седалки,което е малко учудващо за автомобил от този ценови клас с този двигател и задвижване(цена нова вероятно 47-52к евро)
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 01 Фев 2013, 12:07

И на мен винаги са ми били странни комбинациите от много скъпа кола (за класа си) и спестяване на екстри за 1000 и малко евро (рекаро + отопление, примерно).
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boost » 01 Фев 2013, 18:37

И мен липсата на хубав салон ме дразни ,но бих го преглътнал ако колата е в добро състояние,все пак салона може да се смени.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: димяща проходима катафалка
Детайли за колата: now "08 e61 530xd
ex "07 е91 330xd

Мнение от antonpau » 02 Фев 2013, 14:46

Нищо чудно няма, просто е италианка (99%, мижав шанс да е от друг пазар, примерно нашия, и просто да е била налична и да не му се е чакало на човека). В което лошо няма, митът, че всички италиански коли са за скрап, е смешен за всеки човек, имал малко по-близък и чест допир до такива машинки. Виж за серв.книжка, чукни шасито в БМВ-представителство и шансът да разбереш повечко за историята на колата рязко нараства :D Иначе изглежда лачена, ама без една обстойна проверка нищо не може да е сигурно. Поне на пръв поглед си заслужава разходката до дивия запад :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93