Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: Бързи въпроси и отговори
dextuar написа:Колеги, някой да има идея как се сваля тоя "актуатор" без да се маха цялото табло? Долните два са лесни, но те и си работят, горния май е зацепил, от пасажерската страна доста често без значение от градусите духа студено. Мъчихме го, но никак не излиза, много неудобно е поставен...
Някой дали може да помогне по горното питане?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Като гледам къде е на схемата, няма да стане без сваляне...
Погледни го от хубавата страна, като го разглобиш ще можеш да почистиш и смажеш всички клапи, което ще ти осигури безпроблемна експлоатация за напред.
Погледни го от хубавата страна, като го разглобиш ще можеш да почистиш и смажеш всички клапи, което ще ти осигури безпроблемна експлоатация за напред.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
dextuar написа:dextuar написа:Колеги, някой да има идея как се сваля тоя "актуатор" без да се маха цялото табло? Долните два са лесни, но те и си работят, горния май е зацепил, от пасажерската страна доста често без значение от градусите духа студено. Мъчихме го, но никак не излиза, много неудобно е поставен...
незнам дали някое от тези ще ти помогне,но никъде не пише да се сваля таблото явно си е пипкаво:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Gqbriel написа:dextuar написа:dextuar написа:Колеги, някой да има идея как се сваля тоя "актуатор" без да се маха цялото табло? Долните два са лесни, но те и си работят, горния май е зацепил, от пасажерската страна доста често без значение от градусите духа студено. Мъчихме го, но никак не излиза, много неудобно е поставен...
незнам дали някое от тези ще ти помогне,но никъде не пише да се сваля таблото явно си е пипкаво:
Мерси колега, ще го пробваме

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
FE LIPE написа:Имам проблем с влизането на първа скорост.Тя и по-рано влизаше трудно от време на време,но отскоро понякога изобщо не може да влезе,някой знае ли какво мога да предприема?
Не е от маслото, нито от синхронизаторите. Обикновено от некадърна смяна на съединител се получава. Ако натиснеш съединителя 2ри път и влезне, ти гарантирам, че е от това

Колеги моля за помощ имам следния проблем след по-ниските температури излезе проблем с чистачките. Когато натискам лоста за да пръсна само на стъклото се чува въртене на моторчето но не пръска течност - почти същото е както когато нямаш вода. Ако обаче няколко пъти един след друг натисна лоста и се включат и пръскалките на фаровете успява леко да пръсне и върху стъклото. Поразрових с кърфица дупките на пръскалките не мисля, че са запушени и, че при тях е проблема. Къде ще ме посъветвате да погледна първо? Възможно ли е проблема да е свързан с изгорял бушон?
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Налей си зимна течност за чистачки - може да си имал остатъчна от лятната в маркучите и да е замръзнала. И след като сипеш зимната изпомпай 10-15 секунди, за да може да изпръска водицата.
Това е първото което бих пробвал. Виж ако се получава на 5-10 градуса външна температура, проблемът може и да е другаде.
При мен се случи подобно нещо на пръскалката за задното (не пръскаше изобщо въпреки, че помпата помпеше), а бях сипал зимна, явно беше останала от лятната по маркучите.
Това е първото което бих пробвал. Виж ако се получава на 5-10 градуса външна температура, проблемът може и да е другаде.
При мен се случи подобно нещо на пръскалката за задното (не пръскаше изобщо въпреки, че помпата помпеше), а бях сипал зимна, явно беше останала от лятната по маркучите.
drago9205 написа:Налей си зимна течност за чистачки - може да си имал остатъчна от лятната в маркучите и да е замръзнала. И след като сипеш зимната изпомпай 10-15 секунди, за да може да изпръска водицата.
Благодаря за отговора. Сипал съм точно зимна течност. Първо се излъгах да сипя такава, която се разтваря след което допълних с 2 шишета за -60. Проблема беше налице и този уикенд а температура беше около 8 градуса и колата седеше на слънце.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Бързи въпроси и отговори
От както застудя имам тоя проблем със скапаното уплътнение на вакума на сервото и педала на спирачката е твърд на камък преди да запаля сутрин, което е малко дразнещо. Някой сменял ли го е и трябва ли да се разкачи dsc юнита, дали е много играчка?
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Сеща ли се някой за ОЕМ номера за оригиналните предни стелки за е92, че гледам из нета единия номер го дава за задни на снимките предни, ей този номер гледам:
Номенклатурен номер : 51470422273
Описание : Ñòåëêè çà ïîä
Ед. цена (с ДДС) : 58.128 BGN
* Вари 2000 ООД си запазва право за промени в цените
Номенклатурен номер : 51470422273
Описание : Ñòåëêè çà ïîä
Ед. цена (с ДДС) : 58.128 BGN
* Вари 2000 ООД си запазва право за промени в цените
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Nukem написа:Сеща ли се някой за ОЕМ номера за оригиналните предни стелки за е92, че гледам из нета единия номер го дава за задни на снимките предни, ей този номер гледам:
Виж в realoem, (сигурен съм, че го знаеш )
Намират се в третото - RETROFITTING/ CONVERSION / ACCESSORIES
За X-drive си мисля, че са различни, за това най-добре с ВИН-а да си го намериш..

Различни видове са, аз си взех последния модел ALLWEATHER за зимата, ама велурените повече ми харесват и ще си ги върна напролет..

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- alma359
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2010 e90 330d
- Детайли за колата: Ръчка
koksimir написа:Колеги моля за помощ имам следния проблем след по-ниските температури излезе проблем с чистачките. Когато натискам лоста за да пръсна само на стъклото се чува въртене на моторчето но не пръска течност - почти същото е както когато нямаш вода. Ако обаче няколко пъти един след друг натисна лоста и се включат и пръскалките на фаровете успява леко да пръсне и върху стъклото. Поразрових с кърфица дупките на пръскалките не мисля, че са запушени и, че при тях е проблема. Къде ще ме посъветвате да погледна първо? Възможно ли е проблема да е свързан с изгорял бушон?
Имах същия проблем, след няколко неуспешни опита от промиване на системата, разглобих казанчето за течността и в него имаше много гной, филтрите бяха запушени, и около моторчетата беше пълно с гной, както и цялото казанче

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Bexim написа:Nukem написа:Сеща ли се някой за ОЕМ номера за оригиналните предни стелки за е92, че гледам из нета единия номер го дава за задни на снимките предни, ей този номер гледам:
Виж в realoem, (сигурен съм, че го знаеш )
Намират се в третото - RETROFITTING/ CONVERSION / ACCESSORIES
За X-drive си мисля, че са различни, за това най-добре с ВИН-а да си го намериш..
Различни видове са, аз си взех последния модел ALLWEATHER за зимата, ама велурените повече ми харесват и ще си ги върна напролет..
Абе кво общо имат Х драйв и стелките ,колите нямат никаква разлика
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Не са еднакви, Габи, подът е различен..
При е46 и Мерц В203 - 100%.. Има изрязване - тунелът е по-голям и респективно стелката е различна при 4х4..
За е90/1/2/3 не знам, не съм виждал, но за това му казах да си провери с неговия ВИН за най-сигурно...
От толкова кост-кътинг нищо чудно вече всичко да стане еднакво, което е по-добре за нас потребителите 2-ра ръка..
При е46 и Мерц В203 - 100%.. Има изрязване - тунелът е по-голям и респективно стелката е различна при 4х4..
За е90/1/2/3 не знам, не съм виждал, но за това му казах да си провери с неговия ВИН за най-сигурно...
От толкова кост-кътинг нищо чудно вече всичко да стане еднакво, което е по-добре за нас потребителите 2-ра ръка..
FREE SPIRIT
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Ще ми съсипе ли животеца тази красавица http://www.mobile.bg/11480617098671041
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"