Тема 3. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 07 Яну 2019, 18:10

Ако N47 не беше такъв боклук, цената на 320д преди фейса щеше да е друга, M47TU2 е последният що-годе здрав, икономичен и лесен за поддръжка двигател, където се твърди, че веригите карат по над 500к...

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 07 Яну 2019, 19:02

Стига бе, Декс... турбината е ОТВРАТ на М47. Термостатите също сдават, подгревните и релето и те. Пеперуди, дпф, ако има. Не е свръх.. разход на масло и той си има... Вибрациите му са гадни. Вървеж/разход, ок..
Ама не е нищо уау, за да държи такава цена на толкова години.
Шегата настрана, това си е бестселъра и за това всеки го търси и си мисли, че ще намери онзи на немската баба.. И даже още се краде стабилно. На едно приятелче му я вдигнаха преди празниците, а не беше ич нагиздена.
Но аз лично не бих дал толкова пари при все, че знам какво и за колко съм продал толкова отдавна и пак не беше лудо търсене, ама първият смислен човек, който дойде го взе.

Вичо, и аз така го помня. Моята тогава беше средна цена 15.7 я бях пуснал, 15.4 замина. Ама беше пак почти всичко оправено дето беше тръгнало плюс пълна история и малък пробег, за дизел.
Инфлация, какво да правиш :lol:

Sent from my Спейс using Tapatalk
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 328i

Re: Тема 3. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от exc » 07 Яну 2019, 19:46

М47 и донякъде М57 са със статут на неразрушими легенди, които освен, че не се развалят, ако се развалят се правят за без пари. :)
Същото е и при 1.9ТДИ и 1.8Т при VAG. Имал съм ги и двете, във вариант А4 Б6. 1.8Т го купих за 7800, карах го 3 години и го продадох за 9к на третия ден от пускане на обявата. Вярно, че му насадих доста екстри и колата беше читава, но все пак...
Ако знаех, щях да инвестирам и аз пари в няколко такива.
И да не съм офф:
Тази, за която се пита: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?t ... 2569881213
Изглежда добре, но не знам дали от сянката на снимките ми се струва, че е пипано по бордовете на шофьорската седалка. Но това да и е проблема.

Потребител
Аватар

Мнение от BMWPOWER77 » 07 Яну 2019, 21:14

Здравейте нов съм във форума.Голям почитател съм на марката БМВ.В момента карам курсовете за категория Б и съм решен първата ми кола да е именно Е90.Бих искал да ми кажете дали за 11000лв може да се закупи 320d друг двигател не гледам,не ми трябва мощност.Също така предпочитам да е автоматик може ли да кажете и дали автоматичната кутия е здрава?Общо взето всякакви мнения за модела ще са ми полезни.Благодаря предварително за мненията.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 08 Яну 2019, 9:51

BMWPOWER77 написа:Здравейте нов съм във форума.Голям почитател съм на марката БМВ.В момента карам курсовете за категория Б и съм решен първата ми кола да е именно Е90.Бих искал да ми кажете дали за 11000лв може да се закупи 320d друг двигател не гледам,не ми трябва мощност.Също така предпочитам да е автоматик може ли да кажете и дали автоматичната кутия е здрава?Общо взето всякакви мнения за модела ще са ми полезни.Благодаря предварително за мненията.

Здравей, колега, писано е мноооого по темата за 320d и автоматика също, така че на твое място бих си отделил време да прочета. Ако сега изкарваш книжка и си на малко години(не съм сигурен това 77 в ника ти дали не е набор, затова така пиша) виж и темата за разходите за да не те бутне поддръжката на BMW, нищо, че са на по 12-13 години(ще кажат колегите). Относно 320д, търси такъв с 163 коня, този 177 коня има проблем с веригите, но се оправя, стига да си го сметнеш в бюджета. За паричките, които си отделил ще си намериш кола. Задължително вземи някой който разбира с теб на огледа, че иначе шансът да си купиш гроб не е малък, пълно е с такива по автокъщите.
Успех и да се похвалиш :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 08 Яну 2019, 14:05

vicho написа:иначе сега е момента на 335d-тата... по 15к има читави до 20к с пакети, екстри и све... :ok: 400-450 коня за 3,000лв тунек

Специално влязах да намеря такова и нещо не ги виждам. Дай някое такова, ама поне CIC да има...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 08 Яну 2019, 14:09

dextuar написа:
vicho написа:иначе сега е момента на 335d-тата... по 15к има читави до 20к с пакети, екстри и све... :ok: 400-450 коня за 3,000лв тунек

Специално влязах да намеря такова и нещо не ги виждам. Дай някое такова, ама поне CIC да има...

е сега и циц - https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=9dsf3a

това е менте пакет, ама повечето неща ги има :idea: имаше още 2-3 купета 335д с пакети, ама се разпродадоха - https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=9dsf3a

ето и тая поимва от екстричките - https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=9dsf3a

a това май е на колега от форума... една вечер ме духна лошо, ама то нормално :mhihi: - https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=9dsi6x

------------------------------------------

Като изключим печките, това може би е най-добрата бегачка на пазара

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=9dsgjo

ако половината от написаното е вярно е подарък... :paranoid:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 08 Яну 2019, 15:00

vicho написа:
dextuar написа:

е сега и циц - https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=9dsf3a

това е менте пакет, ама повечето неща ги има :idea: имаше още 2-3 купета 335д с пакети, ама се разпродадоха - https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=9dsf3a

ето и тая поимва от екстричките - https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=9dsf3a

a това май е на колега от форума... една вечер ме духна лошо, ама то нормално :mhihi: - https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=9dsi6x

------------------------------------------

Като изключим печките, това може би е най-добрата бегачка на пазара

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=9dsgjo

ако половината от написаното е вярно е подарък... :paranoid:

Без комбита плс, много ми е рано :mhihi:

Иначе, под 22к плюс не видях някое Е92, пък такова със CIC има само 1 и то за 30к+ ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 08 Яну 2019, 15:02

dextuar написа:Без комбита плс, много ми е рано :mhihi:

Иначе, под 22к плюс не видях някое Е92, пък такова със CIC има само 1 и то за 30к+ ;)

тогава ще чакаш :mhihi: :mhihi: :mhihi:

CiC-а си е важен, а на купетата в поста, какво им е? :dunno: Освен така важното нави :smoke:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 08 Яну 2019, 15:09

абе тая последната там подаръка и т.н. ... хвана ми окото ... ама кви са тез гуменетки ? едно момче с е39 пита за такива и го помляха от подигравки къв е скъсаняк ... тука кола за 12.5 ойро и пак такива ? иначе ми харесва и не би ме спряло ако си търсех кола да отида да я гледам ама странно някак , но всеки сам си избира за себе си

Потребител
Аватар

Мнение от BMWPOWER77 » 08 Яну 2019, 16:23

devent написа:
BMWPOWER77 написа:Здравейте нов съм във форума.Голям почитател съм на марката БМВ.В момента карам курсовете за категория Б и съм решен първата ми кола да е именно Е90.Бих искал да ми кажете дали за 11000лв може да се закупи 320d друг двигател не гледам,не ми трябва мощност.Също така предпочитам да е автоматик може ли да кажете и дали автоматичната кутия е здрава?Общо взето всякакви мнения за модела ще са ми полезни.Благодаря предварително за мненията.

Здравей, колега, писано е мноооого по темата за 320d и автоматика също, така че на твое място бих си отделил време да прочета. Ако сега изкарваш книжка и си на малко години(не съм сигурен това 77 в ника ти дали не е набор, затова така пиша) виж и темата за разходите за да не те бутне поддръжката на BMW, нищо, че са на по 12-13 години(ще кажат колегите). Относно 320д, търси такъв с 163 коня, този 177 коня има проблем с веригите, но се оправя, стига да си го сметнеш в бюджета. За паричките, които си отделил ще си намериш кола. Задължително вземи някой който разбира с теб на огледа, че иначе шансът да си купиш гроб не е малък, пълно е с такива по автокъщите.
Успех и да се похвалиш :yes:

Колега благодаря ти за отговора,сега изкарвам книжка на 18 години съм.Ще търся 163кс благодаря за препоръката.https://www.cars.bg/offer/c2280909 колега какво ще кажете за тази обява.Човека от автокъщата каза,че при покупка на автомобила ще бъде предоставена нотариално заверена гаранция от 1 година за автомата и двигателя.Има ли какво друго да ме притеснява?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 08 Яну 2019, 17:01

Със или без гаранция кола от автокъща трябва да бъде обслужена. Много ми е интересно в какво точно се изразява гаранцията и какво ще стане ако се окоти двигателя :D
Колегата ти е дал добра насока и те е питал много адекватен въпрос, ще можеш ли да поемеш последващите разходи за колата, защото самата себестойност на автомобилите е евтина, но после си искат регулярни вноски. 320d от автокъща има едни 2000-3000 летящ старт за регистрация + качествено начално обслужване.

Ето и пример само със стартовите разходи:
Регистрация от автокъща + гражданска (600), Винетка (100), каско (600), Данък (300), двигателно масло, филтри, ремъци, ролки (400), картерна вентилация (150), обслужване на кутия (500), подмяна на фуиди (100), термостати (150) - Общо (2900)
Доста вероятни потенциални разходи през годината:
Гуми (450), свещи подгревни без релето (100), консервативна оценка при някой-друг тампон/накрайник/датчик (200+), накладки (100), дискове предни (200), акумулатор (150), фланец за антифриза (50) - Общо (от 1250 нагоре)

Тук даже не слагам по-големи разходи като DPF, Турбо, Демпферна шайба, някоя дюза, амортисьорче и възможни драми с някой модул или ел. инсталация. Цените горе са доста консервативни при качествени части с големи отстъпка и минимална цена за труд.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 08 Яну 2019, 17:14

Цигарите и сметката за вода и телефон си пропуснал :(

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: само BMW-та
Мечтае да кара: M850i

Мнение от xenon318is » 08 Яну 2019, 17:18

Аз за 2018та смених на е90 320д 2005-та
Обслужване 800 лв - водна помпа Хепу, 2та термостата малък и голям, антифриз, 2 та ремъка,обтегач+ролка, демферни шайби 2 броя първата снр китайка за 180 лв пълен боклук после кортеко 320 лв. с работата+отстъпката.масло кастрол. горивен, маслен, въздушен. предни и задни накладки ате+предни дискове 350 лв. акумулатор банер агм 80а-270 лв.ФАГ предна главина 180 лв с работата, масло на автомата 500 лв. гуми 400 лв файърстон летни, чистачки,клиамтика дозаредих 60 лв за 250 грама фреон,диагностика в бмв 80 лв. лепене на стъклото 30 лв , че имаше 2 цънки., 2 подгревни свещи 60 лв бош + чистене колектор и егр 40 лв., сега изкочиха повредено реле на подгревните свещи (93 беру) и дроселова клапа - изгоряла. ами около 3000 лв. и над ей така за добър ден.+ 11500 колата. това е от мен. :mrgreen: Не съм сменил клапан картерни газове 145 лв от бмв оригинал, масло на хидравликата, спирачна течност. по окачване все още нищо.
Веднъж BMW, винаги BMW!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 08 Яну 2019, 17:41

BaDxBoY написа:Цигарите и сметката за вода и телефон си пропуснал :(
По-скоро той влага истински смисъл в словосъчетанието “добре поддържана кола”, а не уж перфектна, пък парното не й работи и турбото й свири ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93