Моето е92 330хи
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Моето е92 330хи

Ето на дневна светлина
Sent from my iPhone using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Историята е следната, след близо 2 месеца престои в гаража се стопи снега и дойде времето да изкарам колата от гаража, измих я и я покарах няколко дни и реших да мина стенд. Момчетата от стенда казаха, че е перфектна просто като нова, скоро не била идвала такава кола. Има само един шарнир със съвсем минимален луфт. Проверих го, но го продават комплект с тампона на носача, а моя си е здрав тампона:
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=31_1220
01 Repair kit for wishbone VALUE LINE 2 31122405863
Сега търся само шарнира отделно, но ако до края на другата седмица не го намеря, ще се наложи да поръчам комплекта идва към 150лв.
И тръгвам от стенда и почна да мене оборотите на празен ход, и като набира започна да тресе все едно деференцяла ще се разпада и при каране с равномерна скорост мърдат оборотите. От няколко дни наблюдавах от време на време на празен ход леко пропадаха оборотите. Директно поех посока към нашия сервиз, добре че бях само на 5-6км. Обаче се оказа че диагностиката ни не я чете, моята на телефона bmwHat и тя не може да я прочете, викнахме още един човек и той не можа. А интересното е че в Мкар ходих на диагностика и ми казаха, че е ок. Обаче се замислих, че докато чаках идваха да ме питат колата дали има някакви защити, аз им казах че няма доколкото знам. Оказа се че въобще не са я чели излъгали са ме, звънях на шефа ми /бившия собственик/ и се оказа че и той не знае, но викна шофьора си и той каза че са слагали в Камор допълнителна защита. Та оправихме го и това и след като я закачихме се оказа дюза на 5-и цилиндър. Обаче колата като беше на 40 000км шефа смени една дюза за 190лв, ха сега са по 485лв. След доста търсене издирихме една за 400лв, но я чакахме 1 седмица от Германия.

Използвах докато не се кара колата 1 седмица намазах кожата с бмв лусиона за кожа:

Използвах момента докато разглобихме отпред всичко да затегна разпънките отпред, благодаря на колегата Gabriel за идеята и найстина бяха разхлабени.

За другата седмица ми остана steering wheel trim-a да сваля и оправя и шарнира.
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=31_1220
01 Repair kit for wishbone VALUE LINE 2 31122405863
Сега търся само шарнира отделно, но ако до края на другата седмица не го намеря, ще се наложи да поръчам комплекта идва към 150лв.
И тръгвам от стенда и почна да мене оборотите на празен ход, и като набира започна да тресе все едно деференцяла ще се разпада и при каране с равномерна скорост мърдат оборотите. От няколко дни наблюдавах от време на време на празен ход леко пропадаха оборотите. Директно поех посока към нашия сервиз, добре че бях само на 5-6км. Обаче се оказа че диагностиката ни не я чете, моята на телефона bmwHat и тя не може да я прочете, викнахме още един човек и той не можа. А интересното е че в Мкар ходих на диагностика и ми казаха, че е ок. Обаче се замислих, че докато чаках идваха да ме питат колата дали има някакви защити, аз им казах че няма доколкото знам. Оказа се че въобще не са я чели излъгали са ме, звънях на шефа ми /бившия собственик/ и се оказа че и той не знае, но викна шофьора си и той каза че са слагали в Камор допълнителна защита. Та оправихме го и това и след като я закачихме се оказа дюза на 5-и цилиндър. Обаче колата като беше на 40 000км шефа смени една дюза за 190лв, ха сега са по 485лв. След доста търсене издирихме една за 400лв, но я чакахме 1 седмица от Германия.

Използвах докато не се кара колата 1 седмица намазах кожата с бмв лусиона за кожа:

Използвах момента докато разглобихме отпред всичко да затегна разпънките отпред, благодаря на колегата Gabriel за идеята и найстина бяха разхлабени.

За другата седмица ми остана steering wheel trim-a да сваля и оправя и шарнира.
Последна промяна Nukem на 03 Мар 2017, 18:52, променена общо 1 път
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Щом са сменени две дюзи до сега очаквай скоро и другите.
Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk
- Nukem
- старши ентусиаст
-
3 сменени имам, една на 20 000, на 40 000 и сега на 60 000. Днеска уж ги гледахме на компа, добре изглеждат останалите, ще видим.
Последна промяна Nukem на 03 Мар 2017, 18:53, променена общо 1 път
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Моето е92 330хи
радвам се,че се оправи - да на не малка цена,но шанс,това ме прави колата по-лоша,според мен просто са слаби места ,ако сме знаели всички че от 200 ше ги дигнат на 450 ,всичко щеше да е с нови дюзи 
пс: бих предложил на всички,които скоро Не са стягали разпънките,да ги прегледат..

пс: бих предложил на всички,които скоро Не са стягали разпънките,да ги прегледат..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
@Bexim няма ли го, дето хвалеше Direct Injection-a. После как да разчиташ на тоя мотор... 
Edit: Може и да не е бил той, не знам някой ги хвалеше и ми се беше скарал един път,че не били толкова лоши

Edit: Може и да не е бил той, не знам някой ги хвалеше и ми се беше скарал един път,че не били толкова лоши

- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
DigitalExile написа:@Bexim няма ли го, дето хвалеше Direct Injection-a. После как да разчиташ на тоя мотор...
Какво да го защитавам, просто казвам, че с нищо не е по-зле от останалите. За голямо наше съжаление няма нищо здраво от новите. Това е фактът и всеки сам си избира на какво да се метне ;-)
Поне вече сме няколко смели, които си ги караме и ще видим какво, що ще стане..
Машини са и та по-капризни, факт...
Sent from КОСМОСА using Tapatalk
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Колеги смених телефона, новия е с USB Type C и купих преодник от microUSB към USB Type C, сега съм с кабела K+Dcan и OTG кабел и за него закачен преходника за USB Type C, обаче bmwHat-a не се свърза така, предполагам птрябва да си купя OTG кабел за USB Type C??? иначе го пробвах преходничето, че имам един usb към microUSB кабел за зареждане в колата зарежда си, но с карлито не мога да се свържа, и да попитам още нещо ако оставя USB зарядното на мястото на запалката и като загася колата ще дърпа ли ток, че имам изкривявания от минали коли на тема утечки и акумолатори.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Няма да дърпа,гаси тока с гасене на контакта,аз моето зарядно не го вадя отделно има и диод за показание,без контакт нема ток
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Неприятно да те остави така колата. Много са лигави и капризни тези нови технологии и всичко е предимно заради еко норми или да може да излъжат, че харчи 9/100 в книгата. Като добавиш и некачествени горива нещата излизат предсрочно извън строя.
Колкото до кабела, тия глупости с телефона няма смисъл да се мъчиш. Директно на лаптопа най-добре.
И един съвет - разкарай тъпите залъгалки за коланите. Има много грамотен начин с NCS-а да спреш гонга да не пищи като не си закопчал колана
Колкото до кабела, тия глупости с телефона няма смисъл да се мъчиш. Директно на лаптопа най-добре.
И един съвет - разкарай тъпите залъгалки за коланите. Има много грамотен начин с NCS-а да спреш гонга да не пищи като не си закопчал колана

b00st написа:И един съвет - разкарай тъпите залъгалки за коланите. Има много грамотен начин с NCS-а да спреш гонга да не пищи като не си закопчал колана
Още по-добър от мен - слагай си колана

- Nukem
- старши ентусиаст
-
Аз колана го слагам винаги, навик ми е, аз съм си примерен
даже имам златен талон
, но пасажерите ми тука на село не искат не са свикнали. Иначе вчера подкарах ИНПА-та на Windows 8.1, исках да видя дюзите ама нищо не разбрах.

Иначе утре ще нося конзолата на волана където има малко изтъркано по края тука в Хасково на едни момчета, ще споделя после резултата. Обаче май май ще се разделяме с количката, днеска ми звънна едно момче, ще идва да я гледа.

Иначе утре ще нося конзолата на волана където има малко изтъркано по края тука в Хасково на едни момчета, ще споделя после резултата. Обаче май май ще се разделяме с количката, днеска ми звънна едно момче, ще идва да я гледа.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Nukem написа:Аз колана го слагам винаги, навик ми е, аз съм си примерендаже имам златен талон
, но пасажерите ми тука на село не искат не са свикнали. Иначе вчера подкарах ИНПА-та на Windows 8.1, исках да видя дюзите ама нищо не разбрах.
А дано да я вземат

- Nukem
- старши ентусиаст
-
и ето за финал на темата.

П.С: Ако някой знае или има за продаване е36 98-ма година от последните с беговете във вратите и рекаро плат и алкантара, да свирка!

П.С: Ако някой знае или има за продаване е36 98-ма година от последните с беговете във вратите и рекаро плат и алкантара, да свирка!

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Супер. Бързо отлетя хубавата колица.
Шанса да изпадне тук, такова като тия дето имахме преди граничи към 0та, сигурно си знаеш
Nukem написа:П.С: Ако някой знае или има за продаване е36 98-ма година от последните с беговете във вратите и рекаро плат и алкантара, да свирка!
Шанса да изпадне тук, такова като тия дето имахме преди граничи към 0та, сигурно си знаеш