Е90 как се справя в зимата на сняг и лед?

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Е90 как се справя в зимата на сняг и лед?

Мнение от djordje » 28 Яну 2012, 21:28

Shadowed написа:Хора, карам всеки ден, и то не само по изчистени пътища :idea:
Единственият проблем на колата е че е доста ниска, заради което проходимостта намалява основно - поне това са моите наблюдения. Затънах само веднъж и то заради снегорините - не си направих труда да поразчистя малко купчината пред колата ми.

Колата не е добра за неотъпкан сняг, заради това че е ниска и затъва лесно. Във всички други случай, мисля че няма какво да искам повече от кола със задно. А ако се чудя дали да е xdrive или само задно - избирам само задното.

последното изказване за сняг ли се отнася? ако да не бъди смешен!
иначе е9х със задно и нови зимни гуми се държи чудесно в снега в градски условия!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.

Мнение от Shadowed » 28 Яну 2012, 22:44

djordje написа:
Shadowed написа:Хора, карам всеки ден, и то не само по изчистени пътища :idea:
Единственият проблем на колата е че е доста ниска, заради което проходимостта намалява основно - поне това са моите наблюдения. Затънах само веднъж и то заради снегорините - не си направих труда да поразчистя малко купчината пред колата ми.

Колата не е добра за неотъпкан сняг, заради това че е ниска и затъва лесно. Във всички други случай, мисля че няма какво да искам повече от кола със задно. А ако се чудя дали да е xdrive или само задно - избирам само задното.

последното изказване за сняг ли се отнася? ако да не бъди смешен!
иначе е9х със задно и нови зимни гуми се държи чудесно в снега в градски условия!

А ако не?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djordje » 28 Яну 2012, 22:46

ако не, избора ти е разумен.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d, Qashqai 1.6dCi CVT
Детайли за колата: BMW F10 530d
Nissan Qashqai 1.6dCi CVT

Мнение от drianov » 29 Яну 2012, 1:13

galant написа:Баси,гледай кво прави е90-то,няма нагоре,надолу,чудо на техниката :shock:.Моите да не са били някой дефектни партиди бе мам... им,че се окопаваха като пате в калчища????Напълно Ви разбирам че си харесвате колите,ама сте ми интересни с изказвания от рода че няма мърдане,тръгва на баир в сняг до колене,без даже да ти намигне ДТЦ,какъв кеф е като се "осуче" по завойте(ама тука всички владеят до болка контролирано занасяне) и прочие.Моето мнение след няколко зими(5) със задно е че има доста недостатъци пред предното,като изключим недозавиването на предното.В началото,като бях с първото ми е90,някак си дрънках и аз такива глупости,може би от еуфория покрай новата придобивка.След време вече друга песен пеех.Ако тръгнете по кварталите-Драгалевци,Бояна,Г.Баня и т.н.,друга плоча ще пуснете.За мен лично(което е субективно),е90 е много добър автомобил,но не и автомобил за тежки зимни условия.Само не започвайте пак с майсторското шофиране,задкормилно не става,стари или кофти марка гуми и други такива.

При този сериозен сняг колата ми се справи много добре, това е моето мнение и то щеше да бъде много по различно ако бях закъсвал на няколко пъти примерно, но аз не закъсвах, не ме бутаха, тръгвах, спирах и паркирах нормално. Виждам че ти не си съгласен с мен (незнайно защо при условие че не си бил с мене) и си имаш собствена визия за нещата, но това си е твое право, което обаче по никакъв начин не означава че трябва да се подиграваш, изопачавайки думите ми. И аз мога да кажа примерно да ползваш градски транспорт щом си се "окопавал като пате в калчища", а на мен това не ми се е случвало... и каква полза ще имам от това? Всичко в моите думи е истина и твърдо заставам зад тях защото не са преувеличени изобщо. Освен това НЕ ми е първа зима с тази кола и НЕ съм обзет от еуфория както ти твърдиш, просто останах доволен в тези условия и го споделих... Това не е ли свободен форум всеки да споделя мненеито си?
Най-голямо значение обаче има къде се кара колата - аз паркирам в гараж, карам в града и по магистрала - точно за това съм си взел това БМВ, ако щях да карам по кварталите-Драгалевци,Бояна,Г.Баня щях да си взема друга кола съобразени с лошите условия в тези квартали, а не да си взема кола със задно и после да псувам колко скапана кола била...
Изображение Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от palya4o » 29 Яну 2012, 11:50

Колеги аз съм шофьор от над 20 години и втора зима карам е90 само със задно е и един практичен съвет от мен карайте с пълен до горе резервоар все пак си е 60 литра тежи отзад а и сте спокойни колата е съвсем различна с пълен и празен особено ако сте сами в колата между другото предишните ми коли бяха с предно и сега със задното там където съм ходил и сега си ходя, а на пътя си е стабилна нама грижи тръгнеш ли веднъж....

Потребител
Аватар
Кара: bmw f10 535
Мечтае да кара: bmw 550 d

Мнение от kochaaa » 29 Яну 2012, 14:29

относно ДТС то когато го натисна и се покаже на ВС тогава ли е включено? как мога да го разбер или постоянно си е включено ?

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 29 Яну 2012, 19:07

Когато натиснеш копчето и светне DTC - тогава е включено... ако беше използвал търсачката и не беше чакал на готово, вече щеше да си го разбрал. Това са банални неща, които са дискутирани 100 пъти.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Shadowed » 29 Яну 2012, 19:28

Ето ви още едно клипче, вдъхновено от зимата. Снимах го онзи ден като се връщах от работа и не беше изчистено въобще. Тракшън контрола работи доста често, през повечето пъти - нарочно - защото ме кефи :twisted: :kuku:
http://www.youtube.com/watch?v=5xm3Z8RBW9U

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само Месершмити

Мнение от galant » 31 Яну 2012, 7:05

drianov написа:При този сериозен сняг колата ми се справи много добре, това е моето мнение и то щеше да бъде много по различно ако бях закъсвал на няколко пъти примерно, но аз не закъсвах, не ме бутаха, тръгвах, спирах и паркирах нормално. Виждам че ти не си съгласен с мен (незнайно защо при условие че не си бил с мене) и си имаш собствена визия за нещата, но това си е твое право, което обаче по никакъв начин не означава че трябва да се подиграваш, изопачавайки думите ми. И аз мога да кажа примерно да ползваш градски транспорт щом си се "окопавал като пате в калчища", а на мен това не ми се е случвало... и каква полза ще имам от това? Всичко в моите думи е истина и твърдо заставам зад тях защото не са преувеличени изобщо. Освен това НЕ ми е първа зима с тази кола и НЕ съм обзет от еуфория както ти твърдиш, просто останах доволен в тези условия и го споделих... Това не е ли свободен форум всеки да споделя мненеито си?
Най-голямо значение обаче има къде се кара колата - аз паркирам в гараж, карам в града и по магистрала - точно за това съм си взел това БМВ, ако щях да карам по кварталите-Драгалевци,Бояна,Г.Баня щях да си взема друга кола съобразени с лошите условия в тези квартали, а не да си взема кола със задно и после да псувам колко скапана кола била...

Колега,тънкообиден си.Да,не съм съгласен с теб!Когато определяме че един автомобил е добър за сняг и тежки условия,не визирам да го караме оф-роуд,а визирам нашите условия,в БГ,с неизчистени малки квартални улици и прочие,на които въпросното е90 му е трудно да се справи поради една или друга причина.За мен зимни условия са тези,а не да карам по път,на който навалялия сняг е отстрани и да казваме че има много сняг,ама в ляво и дясно.Не ти изопачавам думите,а ги "подчертавам".Щом паркираш в гараж,щом се движиш по изчистени булеварди и магистрали,за мен това НЕ са зимни условия в пълния смисъл на думата.А това за Драгалевци,Бояна и т.н. е несериозно да го говорим.Ако ти се наложи да отидеш там,(понеже казваш че си се съобразил с локацията си),какво правим?И аз не живея в Драгалевци и т.н.,но ми се налага да ходя.Такива квартали с тесни,подхождащи към високо улици има по цяла Европа,не смятам че е оф-роуд терен.Кола с предно си ги качва,а колата с предно не е кола за "тежки условия" според мен.От там правя разликата между е90 и друг автомобил от същия клас с различно предаване.Нали не си мислиш че всички които живеят в споменатите квартали имат средства за 4х4 и имат 4х4?Защото казваш че ако живееш там ще се съобразиш с условията,които между впрочем са градски и ако едно "баирче" с утъпкан сняг,на което трябва да спреш и после да потеглиш без засилка е тежки и лоши условия......здраве му кажи!?И там се карат мнооого БМВ-та и други RWD.Правилно,да свободен форум е и можеш да казваш каквото мислиш,което аналогично се отнася и за мен,затова и аз си изказвам моето мнение.Не съм псувал колата,колко скапана е.Аз съм реалист(поне така смятам) и освен плюсовете на колата(а тя е един доста добър автомобил)споменавам и минусите.Не можем само да ги хвалим и да си затваряме очите за това което е факт!И между впрочем си ползвам от време на време и градски транспорт ако се наложи,няма лоша.Айде,сполай ти колега и не се засягай така лично,това са само железа!

п.п.И аз твърдях че задното за зимата е ОК,ама тази зима и малко по-малко от миналите си попромених малко мнението.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 3.0sd
Мечтае да кара: по често

Мнение от RuM6n » 31 Яну 2012, 11:18

И аз така се самозаблуждавах , колко добър е автомобила в зимата ( 3 поредни зими), ама уви не е. Сега карам 4х4 и положението е малко по добре :mhihi: Вчера едвам успях да вкарам колата в гаража, както съм с двойно, пак закъсах. С Е90-то редовно се случваше. Започвам да си мисля, че системите не работят при движение назад, защото вкарвам назад а наклона е съвсем малък, вие как мислите?

ПС. А от клипчето се вижда ясно ,че снега е много на пътя, за Е90-то де :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 3.0SD

Мнение от Dimski » 31 Яну 2012, 12:34

А и колегата май в DS режим си я кара на клипа :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Shadowed » 31 Яну 2012, 12:42

Dimski написа:А и колегата май в DS режим си я кара на клипа :)

Мда, през повечето време :)
Нека мъмренето, как това не е хубаво да се прави зимата, започне сега :roll:

Потребител
Аватар
Кара: BMW E90 320i

Мнение от bmwE90.2005 » 04 Фев 2012, 17:20

Мисля,че вече си я карал в сняг, но все пак да си кажа моето мнение :D -все едно шейна карам! Вече 3-4 път ми се случва на завой завъртам максимално наляво -все едно си ми откачил кормилото от гумите! Продължава си направо, като че ли не съм пипнал волана.Бях си изкарал акъла защото просто не знаех какво да направя за да успее поне малко да завие.Иначе слава богу спирачките поне при мене заковават доста бързо имайки предвид ледовете и кишите.Вярно,почва яко да стърже ама си спира.И най-важното - да се избягват непочистените паркоместа , защото вчера 15 минути я мъчехме от една преспа да издрапа! :yes:

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 06 Фев 2012, 17:03

Хехе, чак пък шейна :lol: :shock: Ако ти е първо BMW, може :mhihi:
Мойто мнение е, че Е90-ката с добри гуми си е ОК зимата. Е, тая зима малко прекали :mhihi: , в момента около блока са едни коловози 1 месечни, с утъпкан дълбок хлъзгав кишав сняг, отдолу стъкло лед... Е, тогава идват проблемите... Като цяло, при нормални зимни условия / защото за мен тези са малко ектремни/, колата си се държи перфектно, стабилна е, спира перфектно... Е, разбира се трябва и малко усет, кога, къде, как да реагираш... Докато се окопаеш яко :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 06 Фев 2012, 17:23

bmwE90.2005 написа:Мисля,че вече си я карал в сняг, но все пак да си кажа моето мнение :D -все едно шейна карам! Вече 3-4 път ми се случва на завой завъртам максимално наляво -все едно си ми откачил кормилото от гумите! Продължава си направо, като че ли не съм пипнал волана.Бях си изкарал акъла защото просто не знаех какво да направя за да успее поне малко да завие.Иначе слава богу спирачките поне при мене заковават доста бързо имайки предвид ледовете и кишите.Вярно,почва яко да стърже ама си спира.И най-важното - да се избягват непочистените паркоместа , защото вчера 15 минути я мъчехме от една преспа да издрапа! :yes:

Хехе не съм ти чел ако си писал с какви гуми си ама и Дефендер да караш с галоши, ще закъсаш пак :yes:

Купи си 4 ЧИСТО НОВИ а не 2 ръка с 10мм грайфер седял незнам си къде и колко време, сложи ги тия 4 нови зимни гуми и кажи дали е шейна :yes:
Изображение Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93