Данни ИСТА ДПФ Е90 320д 2005г!
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Deurond
- Потребител
-
- Кара: E92 330d
- Мечтае да кара: BMW M850i
Re: Данни ИСТА ДПФ Е90 320д 2005г!
Според вас, като почне да се чернее колко време му остава?
Моят аупух го чистя и след известно време почернява пак. ДПФ-а е наличен, колата си регенерира периодично, не изпушва. Не си спомням числата на налягането, но бяха в норма като ги гледах последно.
П.с колата е на 285к
Моят аупух го чистя и след известно време почернява пак. ДПФ-а е наличен, колата си регенерира периодично, не изпушва. Не си спомням числата на налягането, но бяха в норма като ги гледах последно.
П.с колата е на 285к
Според мен колега така може да изкара доста, особено ако му е започнало да му се изхабява платиненото покритие което задържа саждите. При наличен дпф, нормално налягане и черен ауспух, част от покритието го няма, т.е има значително намалена функционалност на дпф-а.
Колкото повече е изхабено, толкоз по-малко сажди полепват по него и реално по-голяма част от саждите си преминават свободно и ауспуха чернее, трудно може да се запуши в това състояние.
Аз съм така вече 2 години, колата си регенерира на 350км, дпф-а си е наличен, налягането си е нормално, колата си върви и няма проблеми, единствено ауспуха си чернее.
Колкото повече е изхабено, толкоз по-малко сажди полепват по него и реално по-голяма част от саждите си преминават свободно и ауспуха чернее, трудно може да се запуши в това състояние.
Аз съм така вече 2 години, колата си регенерира на 350км, дпф-а си е наличен, налягането си е нормално, колата си върви и няма проблеми, единствено ауспуха си чернее.
Последна промяна Fulgrum на 16 Май 2020, 14:40, променена общо 1 път
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
Deurond написа:Според вас, като почне да се чернее колко време му остава?
П.с колата е на 285к
Закачи ISTA-D - там ще разбереш оставащите му километри живот.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Deurond написа:Според вас, като почне да се чернее колко време му остава?
П.с колата е на 285к
Време е за махане, няма особен смисъл да го държиш при това положение, или пък смяна с нов.

Не виждам какъв е смисъла да се маха дпф-а в това положение, нещо което първо не ти създава никакви проблеми, второ да набиваш едни 300-400лв за премахване и изключване!
По-добре да се премахне когато покаже, че има някакъв проблем и повлиява на работата на двигателя.
При нормални стойности в ИСТА, не виждам смисъл да се прави каквато и да е манипулация, освен ако колегата не държи да си даде парите на вятъра.
То като го премахне, ауспуха ще му е още по черен, ще пуши, звука ще е по различен, все негативни неща.
По-добре да се премахне когато покаже, че има някакъв проблем и повлиява на работата на двигателя.
При нормални стойности в ИСТА, не виждам смисъл да се прави каквато и да е манипулация, освен ако колегата не държи да си даде парите на вятъра.
То като го премахне, ауспуха ще му е още по черен, ще пуши, звука ще е по различен, все негативни неща.
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2