Базово аудио към Hi-fi на е92, заслужава ли си?

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 N46

Re: Базово аудио към Hi-fi на е92, заслужава ли си?

Мнение от lexone » 28 Апр 2020, 10:34

Здравейте колеги, бих искал да използвам темата, за да не пускам нова. Карам Е90 с възможно най-базовата музика, без пищялки с business CD, което смених с professional.
Басовете под седалките са отвратителни - малко по-силно да се усили музиката и започва да криви веднага. Въпроса ми е дали ще има някакъв проблем да насадя L7 говорители на мястото
на оригиналните + пищялки без да преправям инсталацията. Защото аз нямам усилвател в багажника и колоните се захранват директно от радиото, не търся голяма мощност - просто да е
по-качествена музиката.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 330D

Мнение от HackeD » 28 Апр 2020, 14:00

lexone написа:Здравейте колеги, бих искал да използвам темата, за да не пускам нова. Карам Е90 с възможно най-базовата музика, без пищялки с business CD, което смених с professional.
Басовете под седалките са отвратителни - малко по-силно да се усили музиката и започва да криви веднага. Въпроса ми е дали ще има някакъв проблем да насадя L7 говорители на мястото
на оригиналните + пищялки без да преправям инсталацията. Защото аз нямам усилвател в багажника и колоните се захранват директно от радиото, не търся голяма мощност - просто да е
по-качествена музиката.

Лично според мен е безмислено да даваш пари за говорители от L7, а просто вземи здрави говорители от кола с базова музика.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lexone » 28 Апр 2020, 14:34

HackeD написа:
lexone написа:Здравейте колеги, бих искал да използвам темата, за да не пускам нова. Карам Е90 с възможно най-базовата музика, без пищялки с business CD, което смених с professional.
по-качествена музиката.

Лично според мен е безмислено да даваш пари за говорители от L7, а просто вземи здрави говорители от кола с базова музика.

Те моите говорители са си здрави, просто качеството на музиката е лошо.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 28 Апр 2020, 15:52

по-качествена музиката.

Смяната само на басовите говорители е напълно безсмислено. Базовите говорители никак не са лоши. Л7 са по-мощни, но това не значи по-качествени. Звука ще стане малко по-басов, но не по-качествен. А това, че криви вероятно е от радиото (щом си убеден, че твоите са здрави). Т.е. ще криви и с новите говорители!
Добавянето на пищялките е добра идея, но имай в предвид, че високите ще станат прекалено силни. На някои хора това им харесва, на други - не. Аз съм втория тип :)
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lexone » 28 Апр 2020, 18:18

pimpo написа:
по-качествена музиката.

Смяната само на басовите говорители е напълно безсмислено. Базовите говорители никак не са лоши. Л7 са по-мощни, но това не значи по-качествени. Звука ще стане малко по-басов, но не по-качествен. А това, че криви вероятно е от радиото (щом си убеден, че твоите са здрави). Т.е. ще криви и с новите говорители!
Добавянето на пищялките е добра идея, но имай в предвид, че високите ще станат прекалено силни. На някои хора това им харесва, на други - не. Аз съм втория тип :)

Благодаря за бързия отговор :lol:

Идеята ми е да сменя всички говорители с L7 и да добавя пищялки. В момента звука е доста постен. Возил съм се в Е91 с фабрично поставен professional и предполагам по-високия клас говорители - разликата от към качество беше значителна! В realoem съм ги гледал говорителите и между базовите, средния клас и L7 има видима разлика в мембраните на говорителите във вратите и на кората. Басовете също се различават на отделните класове, като базовите(с които съм аз) са направо равни.
1.jpg
2.jpg
3.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lexone » 28 Апр 2020, 18:20

1a.jpg

2a.jpg

3a.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91'07 325d
Мечтае да кара: М3

Мнение от hus0 » 28 Апр 2020, 19:00

Колеги от hi-fi към L7 разправията голяма ли е много?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 28 Апр 2020, 20:54

lexone написа:Благодаря за бързия отговор :lol:

Идеята ми е да сменя всички говорители с L7 и да добавя пищялки. В момента звука е доста постен. Возил съм се в Е91 с фабрично поставен professional и предполагам по-високия клас говорители - разликата от към качество беше значителна! В realoem съм ги гледал говорителите и между базовите, средния клас и L7 има видима разлика в мембраните на говорителите във вратите и на кората. Басовете също се различават на отделните класове, като базовите(с които съм аз) са направо равни.

Разликата не е заради говорителите а заради настройките в радиото и усилвателя. Не се занимавай със замяна! Л7 говорителите са по-мощни, което за теб е напълно излишно. Като качество дори имат сериозни недостатъци поради по-твърдите мембрани. По-нагоре сложих линк към това това, което съм направил на моята базова е60-ка. Там съм обяснил в детайли откъде идва сакатия звук на базовото аудио. Всеки е свободен да хвърли 1к за музика. Аз го направих за под 100лв, но с много труд. Не сменях говорители, не сменях усилватели, радио, защото проблема не е в тях.

Ето я темата:
viewtopic.php?f=116&t=432452
Ставам банален, ама не ми се пише всичко наново :)
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Мнение от SpeedyMan » 29 Апр 2020, 5:13

Всъщност наистина е така - както писах, оригиналните говорители са достатъчно добри. Басовите всъщност са не просто говорители, а конфигурация. Там не се пипа, освен ако не се вземе заместваща.

И с какво HI-FI ще е по-добро като звук от да кажем : това?
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 29 Апр 2020, 8:35

hus0 написа:Колеги от hi-fi към L7 разправията голяма ли е много?

Не, когато си с ХиФи имаш цялата необходима инсталация, само се пренареждат кабелите от буксата на ХиФи усливателя в тази на Лоджика.
И се сменяват колоните.
Работа за 2-3 часа с кафето и приказките.
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 29 Апр 2020, 8:37

SpeedyMan написа:Всъщност наистина е така - както писах, оригиналните говорители са достатъчно добри. Басовите всъщност са не просто говорители, а конфигурация. Там не се пипа, освен ако не се вземе заместваща.

Ти майтапиш ли се?
Hifi има усилвател с мощност 180w и 6 канала, няма какво повече да го сравняваме с плеър особенно пък някакъв посредствен.
Да не споменаваме това как ще седи на таблото на е9х автомобил.
Губуш управлението от волана и тн.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91'07 325d
Мечтае да кара: М3

Мнение от hus0 » 29 Апр 2020, 15:53

vld написа:
hus0 написа:Колеги от hi-fi към L7 разправията голяма ли е много?

Не, когато си с ХиФи имаш цялата необходима инсталация, само се пренареждат кабелите от буксата на ХиФи усливателя в тази на Лоджика.
И се сменяват колоните.
Работа за 2-3 часа с кафето и приказките.

А трябва ли да се кодира после колата. И на таблото мисля че се слагаше централна колонка или не? Също така е90 и е91 имат ли разлика в броя на колони и такива работи?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 29 Апр 2020, 18:58

vld написа:
SpeedyMan написа:Всъщност наистина е така - както писах, оригиналните говорители са достатъчно добри. Басовите всъщност са не просто говорители, а конфигурация. Там не се пипа, освен ако не се вземе заместваща.

Ти майтапиш ли се?
Hifi има усилвател с мощност 180w и 6 канала, няма какво повече да го сравняваме с плеър особенно пък някакъв посредствен.
Да не споменаваме това как ще седи на таблото на е9х автомобил.
Губуш управлението от волана и тн.

Питам за качество на звука колега, мощността е друга тема. Този "посредствен" плеър има шанс да изкара доста по-добър звук на оригиналните говорители според мен.
Изображение Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 135i coupe DCT
Мечтае да кара: точно това
Детайли за колата: задно, без активна рейка, без старт-стоп и с истинска ръчна

Мнение от radi1976 » 03 Май 2020, 10:12

Аз съм с alpine кит купен от bmw и разликата е огромна. В комплекта са две колонки за вратите две пищялки усилвател за в багажника и окабеляване. Много по добре звучи музиката

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 03 Май 2020, 16:56

Понеже не получавам информация за това какво точно представлява това HI-FI и дали ще е по-добър звука от на това JVC KD-R992BT, ще дам повечко информация. Та с въпросното JVC става доста качествен звук с оригиналните говорители.
Просто защото има:

13- лентов еквалайзер, с екстендер на баса
5 нива на бас
LOUDNESS - 2 нива
Пространствен звук - 3 нива
Повдигане на звука - 3 нива (прави повече високи)
Sound response - 3 нива (прави звука по-мек)
К2 - по-ясни високи
Time Alignment: всеки говорител може да се настрои така, че да няма загуби заради разстоянието до слушателя при възпроизвеждането
Volume Link EQ: акцентира върху някои честити, за да се чува ясно по време на шофиране и съответно шумът от пътя.

Има още доста неща като настройки, няма а влизам в подробности. Всичко може да се настройва от както от менютата, така и от телефон с андроид приложението.

Единствено трябва да се закупи пластмасовия адаптер за таблото (20 лв.), ISO адаптер 10 лв. както и модул за мулти волан (не съм си купувал и не знам дали и кой да препоръчам), преходник антена DIN-FAKRA или алтернативна антена щото при мен оригиналната не тръгна.

Та за тия пари получаващ плейър с невероятен звук и с FLAC поддръжка, дори и с оригиналните говорители, BLUETOOTH към няколко телефона едновременно, подсветка, която може да се настрои в цвета който желаете с нощен и дневен режим ( през нощта съм го направил оранжево като таблото, през деня преливащи цветове по подобие на M цветовете. ). Има си разни входове и изходи, управление на Sub-Woofer и USB.
Не режеш, не разглобяваш нищо, общо-взето нещата само се щракват и при желние за 10-20 мин. всичко може да се приведе в заводския си вид, ако решиш да продаваш колата и т.н.
Изображение Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93