Мога ли да си позволя e92?

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Re: Мога ли да си позволя e92?

Мнение от Rainbow » 26 Мар 2018, 12:32

Knoxville_ написа:Грешно зададен е този въпрос.

И 5000 лева, ако получаваш на месец, каква файда, ако не ти се дават повече от 200 за колата.

Много по-лесно ще се получи, ако кажеш колко пари би заделял на месец, тогава вече колегите ще могат много по-добре да те ориентират към модел, вид двигател и т.н. и т.н.

Поне аз така мисля..

Проста идея, която съм чувал няколко пъти, но не съм виждал някой да я прилага :ok: :lol: На всеки 20 лева заредено гориво - слагаш по 20 лева в буркан, който да пипаш само, когато се налагат ремонти, поддръжки и каквито и да е разходи по колата :lol:

Точно така, въпроса е колко чисто ти се дават на месец за кола :) Това с 20-те лева в буркан ми хареса и в дълго време ще покрива нещо не предвидено (особено за по-нормалните автомобили). Но по напомпаните коли, особено ако са "уикенд фън кар" сметката за бензина е 20-25% от сумата за поддръжка :mhihi:
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 26 Мар 2018, 13:16

С пълно каско не виждам с какво би ти бил задължителен гараж, така че с 400 на месец имаш шанс да се справиш, ако си отделиш едни пари за черни дни, сиреч ремонти :)

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 26 Мар 2018, 13:26

Каското не пречи на пияния комшия да ти счупи стъклото, нито помага за бързото отстраняване на проблема, нито премахва горчивия вкус от това, че някой е посегнал в/у нещо, което си купил с изработени пари и лишения. Каското само покрива разходите, които така или иначе са по-лесната част от цялото начинание да оправяш щети по автомобил.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 320i 150 к.с. N46B20B
Детайли за колата: arctic metallic

Мнение от FE LIPE » 26 Мар 2018, 13:37

Леле каква пропаст има между София и провинцията :D
Иначе както сте я подкарали ще вземе да се гръмне човека и колело да иска да си вземе ще му изкарате 200 лв задължителен разход на месец :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мога ли да си позволя e92?

Мнение от Dextuar » 26 Мар 2018, 13:48

3186 написа:С пълно каско не виждам с какво би ти бил задължителен гараж, така че с 400 на месец имаш шанс да се справиш, ако си отделиш едни пари за черни дни, сиреч ремонти :)
За съжаление статистиката, а и личния ми опит сочат, че нямаш ли гараж/ възможност да наемеш такъв или истински охраняем паркинг в София, по-добре не си купувай кола над 8-9к. Рязбиват я, крадат ти CCC, волан и айрбег и си моментално 1000 лева назад, без значение с каско или не е колата.

Sent from my iPhone using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 320d xDrive 2010 184к.с.

Мнение от donybg » 26 Мар 2018, 14:17

Декс е много прав. Отделно, поне по мои лични наблюдения, на някои хора много им бъкра в здравето и някои отверстия под гърба да има паркирано БМВ пред блока, гумите често стават жертви на подобни комплексари, а тях каско не ги покрива, отделно са драскания, чистачки(един съсед беше решил преди време, че съм паркирал прекалено дълго пред блока(2 дни), в който и аз самия живвех). А това са разправии. Гаражът не е задължителен, но е препорачителен, поне според мен. Не е пряко обвързан с техническата поддръжка на колата, но можеш да си докараш доста главоболия и разправии.

От онези минумум 200 лева на месец обаче оттърване няма. И не говорим за качествена, а основна и задължителна поддръжка, данъци и застраховки.
От там нещата си тръгват, дори да не се развали си иска своето - накладки, дискове, масла и други течности. Отделно при дизелите - ДПФ, дюзи, колектори и тн. И да може и нищо от това да не му дойде времето, но може и да му дойде, с кола втора употреба гаранция няма за нищо, и тогава трябва да си готов да си платиш за удоволствието да караш БМВ.

В крайна сметка решението е твое, парите също. Винаги можеш да си потърсиш нещо запазено, проверки в БМВ и сервиз и както си му е реда, и да тръгнеш с 200 гориво(което е съвсем реалистични при 15000км на година) + 200 разходи(данък, застраховки и т.н.) и ако след време прецениш, че не искаш да харчиш толкова много за кола, можеш да я продадеш. Все си мисля, че читаво, регистрирано и застраховано е92 няма да се продава прекалено дълго. Ако решиш да тръгнеш по този път - пази си фактурите от обслужвания, ремонти и въобще всички разходи по колата.

Иначе те поздравявам, че имаш правилното отношение и искаш да си поддържаш качествено колата!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от x7z » 26 Мар 2018, 15:05

гараж в Варна 50 лева .... но мисля за такв автомобил е задължителен а каското кражба или пълно варира 400/800 лева за автомобил оценен 13000 числото за Бмв за каско е 7 за 5000 км за обслужване съм дал 800 лв предимно за смяна на гарнитури и нов акумолатор .... когато искаш трябва да помислиш предварително аз плаштах гараж 2 месеца да знам че когато реша и закупя автомобил имам къде да паркирам а 100 лв са смешни пари сам прецени какви компромиси ти трябват за да имаш и подържаш такъв клас кола аз лично подржам с доста по малък доход но тук е фактор и самата кола и какви намаления ползваш за обслужване
не карай по-бързо ............ отколкото твоят ангел може да лети

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 26 Мар 2018, 15:09

Гаража си е задължителен за по-хубава кола...

Аз от моят опит, нищо че имам каско, файда някой като ме чукне или одере...

После си губя една камара време при застрахователи, после да търся сервизи с бояджии, някакво време без кола, после пак да я снимат, че е оправена и т.н. Не говорим за случаите ако ти откраднат нещо без щета, че го духаш :mhihi:

Мен времето ми е ценно и ми се иска ако мога да си спестя цялата тази простотия. Друг е въпроса, че има квартали, където без твое място ще е едно обикаляне за паркиране всеки ден :mhihi:

Естествено в провинцията този проблем го няма или поне не чак в такава степен, гаражите може и по 30 лева да са (тук съм виждал и по 250+ на месец, в новата сграда до НДК са 350...). Но пък там 1900 лева заплата, също почти я няма :mhihi:

P.S.: В ранна възраст все пак и аз си мисля, че не винаги е лошо човек малко да се надскочи ;) Или ще се научи на дисциплина и ще се мотивира да изкарва повече пари, или малко ще втъне, може и да я продаде и намрази марката, но все пак :yes: Иначе съдейки от видяното по сервизите, доста от хората които скачат на коли над възможностите си, ги поддържат добре само спрямо техните представи - за справка можеш да питаш почти всеки майстор и да видиш колко части се търсят 2-3 ръка по групите/olx и как все се "измисля" нещо :lol:
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от smamf » 26 Мар 2018, 15:29

Life's too short to dance with fat chicks..

Превод:

Скачай!

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 320i 150 к.с. N46B20B
Детайли за колата: arctic metallic

Мнение от FE LIPE » 26 Мар 2018, 15:40

Аз ако съм ще си купя едно малко японско джипче за 4-5 000лв да си джиткам навсякъде и по всяко време без да се притеснявам, а останалите 20 000 бих ги използвал като първоначална вноска за заем за една хубава боксониерка/гарсониерка и парите за поддръжка бих използвал за погасяване на заема :) ;)

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 26 Мар 2018, 16:27

FE LIPE написа:Аз ако съм ще си купя едно малко японско джипче за 4-5 000лв да си джиткам навсякъде и по всяко време без да се притеснявам, а останалите 20 000 бих ги използвал като първоначална вноска за заем за една хубава боксониерка/гарсониерка и парите за поддръжка бих използвал за погасяване на заема :) ;)
Това много зависи на колко си години, рядко някой преди 25 разсъждава така ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Denis1903 » 26 Мар 2018, 17:19

Зависи от колегата дали ще му стигнат 1900 лева на месец ! Ако си остави след покупката едно 2,3к за изневиделица ако се появи нещо . На мен лично 3.0 бензин (е46 кабрио) във Варна изобщо неми пречи с една заплата от 1500 лева с дете и жена , плюс ремонт и подръжка в отпризирания сервиз . А за три години само масла , филтри , една горивна помпа и накладки . Бензина на Бмв си е корава машина . А в интерес на истината преди бмв-то имах една Астра Г 2.0 дизел , казвам ви от сервизоте не е излизала скочи ми на 12,13к за една година . Така че каквото и даси вземе колегата все щеги дава за масла , филтри ,накладки ,ГО, РЕМОНТИ , гуми и т.н. Това са все неща които се дават за всякаква кола ! Така или иначе ще се изхарчва поне да дава повечко пари и да знае какво подържа ! Бмв-то си е Бмв !

Изпратено от моят HUAWEI VNS-L21 с помощта на Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от x7z » 26 Мар 2018, 17:22

Denis1903 написа:Зависи от колегата дали ще му стигнат 1900 лева на месец ! Ако си остави след покупката едно 2,3к за изневиделица ако се появи нещо . На мен лично 3.0 бензин (е46 кабрио) във Варна изобщо неми пречи с една заплата от 1500 лева с дете и жена , плюс ремонт и подръжка в отпризирания сервиз . А за три години само масла , филтри , една горивна помпа и накладки . Бензина на Бмв си е корава машина . А в интерес на истината преди бмв-то имах една Астра Г 2.0 дизел , казвам ви от сервизоте не е излизала скочи ми на 12,13к за една година . Така че каквото и даси вземе колегата все щеги дава за масла , филтри ,накладки ,ГО, РЕМОНТИ , гуми и т.н. Това са все неща които се дават за всякаква кола ! Така или иначе ще се изхарчва поне да дава повечко пари и да знае какво подържа ! Бмв-то си е Бмв !

за Е92 говорим не за Е46 .. разликата е доста голяма даже двойна ) попринцип няма прилика ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Denis1903 » 26 Мар 2018, 17:36

x7z написа:
Denis1903 написа:Зависи от колегата дали ще му стигнат 1900 лева на месец ! Ако си остави след покупката едно 2,3к за изневиделица ако се появи нещо . На мен лично 3.0 бензин (е46 кабрио) във Варна изобщо неми пречи с една заплата от 1500 лева с дете и жена , плюс ремонт и подръжка в отпризирания сервиз . А за три години само масла , филтри , една горивна помпа и накладки . Бензина на Бмв си е корава машина . А в интерес на истината преди бмв-то имах една Астра Г 2.0 дизел , казвам ви от сервизоте не е излизала скочи ми на 12,13к за една година . Така че каквото и даси вземе колегата все щеги дава за масла , филтри ,накладки ,ГО, РЕМОНТИ , гуми и т.н. Това са все неща които се дават за всякаква кола ! Така или иначе ще се изхарчва поне да дава повечко пари и да знае какво подържа ! Бмв-то си е Бмв !

за Е92 говорим не за Е46 .. разликата е доста голяма даже двойна ) попринцип няма прилика ...
Защо да няма прилика ? Двама от приятелите ми и те карат е92 2.0 и какво ? Данъка им е по нисък от моя , по-нисък разход на безнин (зависи от мотора) и пак същите неща . Кажи сега каква е разликата , че немога дасе сетя ? Единствената разлика е , че струва малко повече от е46

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от x7z » 26 Мар 2018, 17:52

Denis1903 написа:
x7z написа:

Защо да няма прилика ? Двама от приятелите ми и те карат е92 2.0 и какво ? Данъка им е по нисък от моя , по-нисък разход на безнин (зависи от мотора) и пак същите неща . Кажи сега каква е разликата , че немога дасе сетя ? Единствената разлика е , че струва малко повече от е46

разликата е че човека пита целенасочено за конкретен модел Е92 който само ключа е поне 200 лева ако го изгуби частите са много по скъпи и рядко ги има защото това не е масов автомобил както Е46 ако говорим за динамик драийв ксенонови фарове цените им са от 1000 лева 2 ръка
а малко повече ... незнам :) сам прецени дали е така и .... каското е повече и всичко

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93