3 серия - проблем при спиране на мокро

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Re: 3 серия - проблем при спиране на мокро

Мнение от (h)aman » 05 Мар 2017, 21:50

geraldo написа:Значи , стотиците хора ,от различни форуми , които се оплакват от този проблем по форумите са... какво точно ? Ти прочете ли нещо от това , което постнах от чуждите форуми или ? Ако темата я имаше в англииски форум по-достоверно ли щеше да е ? А потърси ли наистина , защото и там се споменава за проблема?
Няма да се опитвам повече да доказвам каквото и да е било , който иска може да попрочете , който иска да търси под вола теле , да търси.

Нека започнем с това твоята кола каква е, какъв точно е проблема и при какви условия се появява? Това какво пишело някъде слабо ме вълнува мен лично.

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 05 Мар 2017, 22:59

Е91 320д 2007 4 години е карам един път не съм имал проблем със спирачките, миналата година като се прибирах от Италия за бг ни хвана такъв дъжд по магистралата, от Хърватия до началото на Сърбия, карал съм със 120 130к/ч понеже валеше доста силно и при спиране забелязах че колата реагира много добре при първото натискане на спирачката, както и преди 1 час като карах по суперстрадата вали, перкам си със 110к/ч и при спиране никакви проблеми, даже при десен завои натиснах по рязко понеже един реши да се включи във движението без мигач а колата залепна като дъвка на пътя и за справката гумите ми предните са на границата на допустимото износване. Аз от спирачките съм супер доволен.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 05 Мар 2017, 23:00

geraldo написа:
dr.peshev написа:

Точно така колега ! Разкри ме ! С тази идея пуснах темата - още от малък върховната цел в живота ми е да натрупам мнения във форума! А втората ми цел е да пускам хората по пързалката.
Съжалявам, за това , че съм пуснал линкове на немски - но в българските форуми не намерих нищо писано по въпроса.Забележката "за немскоговорящите" е по-скоро предупредителна ( преди да отворят линка) и колкото и да не ти се вярва не е с цел да се изфукам пред хора , които не познавам и които не познават мен и вероятно никога няма да видя , с това , че мога да чета на друг език.
И това , че преди години се е писало за проблема , не значи ,че той не е актуален и днес.

Всъщност идеята ми да пусна тази тема беше да обърна внимание на повече хора , за да бъдат внимателни и подготвени , ако им се случи подобна потенциална животозастрашаваща случка , както и да разбера дали някой тук се е занимавал с проблема.

Да бе, верно - защо не напишеш какви са твоите проблеми с твоята кола или да слагам катинара на тази безсмислена тема!
Какво караш, кога си губил контрол, какви са изводите ти!Другото е безсмислен copy-paste !
p.s. Ако колегата не сподели какво кара и какво му се е случвало, темата отива в коша!
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E90 325i N52B25

Мнение от zaharia » 05 Мар 2017, 23:01

Доколкото разбирам според БМВ пробемът засяга само моделите с x Drive. Не е имало изтегляне на автмобили, защото ставало върпос само за единични случаи. Тестовете които са направили показват, че е наблюдавано единствено намаляване на действието на спирачките, но не и отлклоняване на колата от посоката на движение.

BMW bestätigte auf Nachfrage die Probleme für X1 und den 3er mit Allradantrieb, da bei beiden Modellen die gleichen Achskomponenten haben. Einen Rückruf plant der Hersteller zum gegenwärtigen Zeitpunkt dennoch nicht, bei BMW ist nur von Einzelfällen die Rede. Nässe-Tests hätten ergeben, dass die Bremswirkung zwar zunächst etwas verringert sei und von einem Ausbrechen des Fahrzeugs keine Rede sein könne, wie ein Sprecher betonte.
Abhilfe von dem Problem soll ein Software-Update der Trockenbremsfunktion schaffen. Dabei werden die Bremsbeläge regelmäßig an die Scheibe angelegt um Nässe auf der Bremsscheibe zu beseitigen. Zudem ändert der Hersteller die Luftführung in der Frontschürze, um die Anströmung der Bremsscheiben zu verbessern. In der Serienfertigung des X1 hat BMW beide Änderungen bereits ab Mai 2010 umgesetzt, für die älteren X1 und beim Allrad-Dreier bietet der Hersteller die Modifikationen - wegen der stark unterschiedlichen Nutzung durch die Eigner - „auf Kundenwunsch“ kostenlos an. Fälle von Bremsenproblemen bei den Modellen 5er, 5er GT, 3er ohne Allrad und Z4 liegen laut BMW bislang nicht vor.

Това са и претенциите и обвиненията на Аутобилд към тях.
Zu gefährlichen Bremsproblemen kann es bei den BMW-Modellen X1 und der 3er-Baureihe E46 und E90 auf nasser Fahrbahn kommen. Laut Auto Bild sind unter anderem auch der BMW 5er, 5er GT und Z4 mit den Erstzulassungen von 2010 und 2011 betroffen. Danach tritt die Verzögerung beim Bremsen erst einige Sekunden später ein und dazu noch ungleichmäßig, sodass das Auto zur Seite zieht. Der Schleuderschutz ESP helfe dabei nicht, nur beherztes Gegenlenken des Fahrers ist dann angesagt.

http://www.handelsblatt.com/auto/test-t ... 20164.html

На мен лично ми се струва, че повечето хора бъркат този проблем с аквапланинга, какъвто съм наблюдавал дори при скорости 30-40км/ч и умерен дъжд. Какво да кажем за ония дето като излизат от магистралата искат за няколко секунди да намалят скоростта от 120 до 70/80 км/ч на мокра настилка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 05 Мар 2017, 23:49

Много добре си го разбрал - и не е имало проблем или каквото и да било, системата за изсушаване я има и в мерцедес и ауди.

До колегата дето създава в момента форумни небивалици да си каже специално при него какво има.

105к имам на тази кола много дъждове от бури до леки прискания и винаги спирачките са били бетон.

ps. 100тиците хора са по-скоро 50тина ей е така се създават фалшиви новини :D значи 4 МИЛИОНА бройки от E9x серията и 500 човека да се оплачат от нещо НИЩО не значи. Примерно проблема с веригите на N47 засягаше над 40% от излезлите бройки с тези двигатели.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw F30 340i
Мечтае да кара: GT3

Мнение от frenchi03 » 05 Мар 2017, 23:55

http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=362734 Спрете да нападате човек,проблема си е добре известен на R&D отдела на Bmw и засяга основно хdrive,но има случаи и на задно.

Потребител
Аватар
Кара: е90 325d

Мнение от geraldo » 06 Мар 2017, 0:24

Е не , не е истина просто !!! Не съм вярвал , че ще има такъв отклик подобна тема , все си мисля , че помъдряваме като нация и хора. Опитах се да отворя дискусия на много важен според мен въпрос и се надявах , че така дори може да се предпази някой от неприятна ситуация.
Половината тема отиде в насока "да покажем на новия как знаем всичко и щом ние не знам за нещо - значи не съществува" както и в детективски анализ на тема - "защо аджеба я е пуснал този тая тема?"

Триите каквото желаете -форума си е Ваш , темата наистина е маловажна , проблемът измислен от мен с цел да натрупам така бленуваните мнения ! Всичките теми от чуждестранни форуми всъщност ги писах собственоръчно ,след това и отговарях от други профили , също така и отговорите от БМВ на писмата на хората - също са писани от мен!

Ако все пак това мнение бъде публикуване и остане видно - наистина благодаря на всички , които се опитаха да помогнат , в това число и на колегите детективи !

ентусиаст
Аватар

Мнение от zaharia » 06 Мар 2017, 1:15

frenchi03 написа:http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=362734 Спрете да нападате човек,проблема си е добре известен на R&D отдела на Bmw и засяга основно хdrive,но има случаи и на задно.

Колко точно са случаите при задното предаване? Лично аз при следващото пътуване с по-сериозен дъжд на магистрала, ще проверя дали горният проблем се появява при мен без да имам x drive.
От това което прочетох от препратката по горе и от свързани с нея форуми, разбрах, че проблемът се решава със софтуерен ъпдейт. Друг пък пише, че може да се отстрани и с дискове с вентилация. Трети, че при него е изчезнал като си е сменил "subframe bushing" които били износени. Нямам представа как точно се превежда последното, прилича ми на тампони на окачването, но не съм сигурен. За последните двама не срещнах потвърждение от други лица.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 06 Мар 2017, 1:22

Не съм забелязал подобни проблеми аз. Е90 има гранде спирачки. Обаче съм забелязал какво става с 18-ките 225 отпред и 255 отзад - и предница, и задница са готови да се преместят с бая метри във всеки момент при малко вода на асфалта. Със зимните 16-ки няма мърдане.

ентусиаст
Аватар

Мнение от zaharia » 06 Мар 2017, 1:56

vixx написа:Обаче съм забелязал какво става с 18-ките 225 отпред и 255 отзад - и предница, и задница са готови да се преместят с бая метри във всеки момент при малко вода на асфалта.

Същото имах предвид горе със 17ки и същите размери гуми летни. Когато ми се случи, бях много учуден, защото скоростта беше достатъчно ниска, нямаше кой знае каква вода по асфалта, а гумите имаха поне 6 мм грайфер.

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 06 Мар 2017, 7:28

Прочетох темата и повечето са решили проблема. Двама сменили втулки по предницата, двама направили реглаж, единия си сменил спирачната течност и ревизирал апаратите. Следователно не може да се говори за фабричен дефект, а по-скоро неизправност по колата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dr.peshev » 06 Мар 2017, 7:37

И "колегата" пак не каза какво кара и какъв му е проблема!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 06 Мар 2017, 10:47

Taruno написа:
geraldo написа:
dr.peshev написа:

Точно така колега ! Разкри ме ! С тази идея пуснах темата - още от малък върховната цел в живота ми е да натрупам мнения във форума! А втората ми цел е да пускам хората по пързалката.
Съжалявам, за това , че съм пуснал линкове на немски - но в българските форуми не намерих нищо писано по въпроса.Забележката "за немскоговорящите" е по-скоро предупредителна ( преди да отворят линка) и колкото и да не ти се вярва не е с цел да се изфукам пред хора , които не познавам и които не познават мен и вероятно никога няма да видя , с това , че мога да чета на друг език.
И това , че преди години се е писало за проблема , не значи ,че той не е актуален и днес.

Всъщност идеята ми да пусна тази тема беше да обърна внимание на повече хора , за да бъдат внимателни и подготвени , ако им се случи подобна потенциална животозастрашаваща случка , както и да разбера дали някой тук се е занимавал с проблема.

аз съм немско говорящ и това са абсурдни тъпотии.

Колега абсолютен булшит никога не е имало акция, никога не е имало такава драма - измислени статии от некредибилни източници ............. как пък няма една тема в английски сайт, форум или в американския - а те са мрънкачи за всяко дребно нещо .......

Този път обаче не съм съгласен:

Capture.JPG

Обсъждат проблема в доста форуми и основно E90 post-a ,като основно е забелязва при X drive моделите,отделно 6цил имат по-разширени DSC функции от 4ри цил.
Явно наистина има проблем,но сега като се замисля за тези 50+хил киолемтра с E90 X не съм го зебелязъл,но и някак си не ми се е налагало да натискам здраво спирачки на дъжд ,но пък при обилен валеж карам доста внимателно...
Незнам дали имаме и brake drying – уж трябва да има и да е вързан с сензора за дъжд,но май е активен при по-висока скорост и 2ра степен на чистачките..но другия момент,е че 2 месеца след като взех колата всеки един софтуер на различните модули е ъпдейтнат до последните..тааа

Отелно в няколко теми чета,че проблема се поражда И от неправилен или избягал реглаж..

И явно наистина 6цил бензини (не намерих официалния док за дизел дали имат) имат допълнителни функции на DSC - това е от документ само за 325/330 I /xi ,предпоалгам 335 има и още един два трика в ръкавите като electronic LSD(подобно)
Capture1.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dr.peshev » 06 Мар 2017, 10:56

Аз не казвам , че проблеми няма , но искам да знам на "колегата" какво му е BMW-то и какъв му е проблема , дето никой от нас не е установил в реални условия?! :dunno:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 06 Мар 2017, 11:06

dr.peshev написа:Аз не казвам , че проблеми няма , но искам да знам на "колегата" какво му е BMW-то и какъв му е проблема , дето никой от нас не е установил в реални условия?! :dunno:

Абе не сме много с xdrive :mhihi: а повечето от нас да не кажа 99% сме ъпдейтнали софтуера на колите си ...таа абе ще взема да пробвам някой ден ако се сетя
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93