330 xd изгасна в движение и не пали
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: 330 xd изгасна в движение и не пали
(h)aman написа:kapet написа:Оказа се мега малоумно нещо, а именно датчик за ниво на горивото.
Когато взех колата, беше заредена и стрелката за горивото беше на около 2/3. Карах така уикенда, без да доливам и когато колата изгасна, стрелката беше стигнала 1/4, а на бордовия пишеше че има гориво за още 200 км, ако не се лъжа. Оказа се, че датчика подава грешна информация за нивото на горивото и колата не е палила, защото резервоара е бил празен.
Тук трябва да кажа, че колата е купена от известна столична автокъща. Когато им се обадих, веднага се активизираха, изпратиха ми репатрак, диагностицираха проблема и ще го отстранят за тяхна сметка. Бтв първото им предположение беше имобилайзер.
Колега, ако кола в автосалон има половин или над половин резервоар гориво, значи гаранция нещо не е наред по колата.Кой и как установи, че е датчик? Аз съм почти сигурен, че е помпата, особено ако от автокъщата са ти ги наприказвали тия неща. Когато е прецакана помпата точно като стигне 1/4 и гасне. Даже май се сещам коя е автокъщата и коя е колата - черно Е91 от Софавто? Беше коментирана във форума, ако е същата. Ако като ти я върнат ти кажат да не я оставяш да пада до 1/4 или под половината щото ала бала нещо си, значи нищо не са оправяли, наляли са ти нафта и са ти изтрили грешката. Първото нещо, което трябва да направиш като я вземеш е, да я оставиш до резерва без да зареждаш, за да провериш дали е наред всичко, да няма изненади.
Точно така и е ремонта си го описал много добре

И аз си мисля, че е същата кола, която колега от форума върна и по-добре и този колега да я връща...
Леко ми стана гадно, но да, за същата кола става дума... Важното е да сме живи и здрави:)
Тепърва ще я стягам.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
330 xd изгасна в движение и не пали
Успех колега. Свържи се с предишния собственик от форума да ти каже какво е гледал и той по колата.kapet написа:И аз си мисля, че е същата кола, която колега от форума върна и по-добре и този колега да я връща...
Леко ми стана гадно, но да, за същата кола става дума... Важното е да сме живи и здрави:)
Тепърва ще я стягам.
AY30 написа:Taruno написа:AY30 написа:Здравейте колеги, вчера капарирах тази 3-Ка http://m.mobile.bg/details/11476352406829783
Ще се радвам да чуя мненията ви. Майстор я гледа като цяло всичко изглежда добре освен свещи и реле. Благодаря!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Различно пожълтяване на фаровете (доста ясно се вижда дори на снимки) и невероятно голяма предна фуга между бронята и капака, какъв майстор я гледа, че по снимки ми изглежда дпф-а да е литналЩе има някой друг скрит камък, а xd-то и 3ка дизел може да е много скъпо за поддръжка та преценявай си. (цената е абсолютна долна граница за екстрите си и двигател)
Иначе в Софавто винаги ги полират и пастират и много се стараят да изглеждат много лъскави колите, но понякога това не е истината та внимавай.
Пълна трагедия се оказа дюзи релета свещи и не Се знае какво още утре им я връщам
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Taruno
- старши ентусиаст
-
kapet написа:И аз си мисля, че е същата кола, която колега от форума върна и по-добре и този колега да я връща...
Тепърва ще я стягам.
Колега върни я докато можеш - прежали коапарото ,че ремонтите са за над 2-3к от старта
"Пълна трагедия се оказа дюзи релета свещи и не Се знае какво още утре им я връщам" това написа другия колега
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Taruno написа:kapet написа:И аз си мисля, че е същата кола, която колега от форума върна и по-добре и този колега да я връща...
Тепърва ще я стягам.
Колега върни я докато можеш - прежали коапарото ,че ремонтите са за над 2-3к от старта
"Пълна трагедия се оказа дюзи релета свещи и не Се знае какво още утре им я връщам" това написа другия колега
e то май колата е платена вече

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
И при стария собственик беше платена...adovet написа:Taruno написа:kapet написа:И аз си мисля, че е същата кола, която колега от форума върна и по-добре и този колега да я връща...
Тепърва ще я стягам.
e то май колата е платена вече
Taruno написа:kapet написа:И аз си мисля, че е същата кола, която колега от форума върна и по-добре и този колега да я връща...
Тепърва ще я стягам.
Не съм съгласен, колата е купена за около 10 000. И 5000 да даде за ремонти, ще има перфектно комби за 15 бона с прилични екстри.
Не съм съгласен, колата е купена за около 10 000. И 5000 да даде за ремонти, ще има перфектно комби за 15 бона с прилични екстри.
Точно това смятам да направя. Добрата новина е, че дюзите са сменени. Лошата е, че не знам с какви.
Утре ще я закарам в ... за диагностика и ще изчислим демиджа.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Аз да не се меся в раздел, от който не притежавам автомобил, но да попитам - дюзи, свещи, реле не е ли нормално все някога да заминат? Ако е мераклия дава всички дюзи за рециклаж, сменя реле и всички свещи, не виждам това да прави 3000лв. Ако платената сума за колата е толкова ниска е оправдано. Поне ще има обслужена и стегната машина и само ще кара. Каква е гаранцията, че на перфектна кола за 20к лв няма в рамките на 2 месеца да заминат половина дюзи, някоя помпа, маховик или торк, раздатка и т.н. Никаква. Не знам какво се очаква от кола на 10 години, която идва от държава, където им се скъсва гъза от каране. 

- Taruno
- старши ентусиаст
-
(h)aman написа:Taruno написа:kapet написа:И аз си мисля, че е същата кола, която колега от форума върна и по-добре и този колега да я връща...
Тепърва ще я стягам.
До горния колега, рециклажа не е винаги 100% решение особено ако са клекбали напълно, а и колегата дето я върна каза, че има и куп други работи
Това го казваш защото не си играл филма с постоянно колата да ти е в сервиз хахаха

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Таруно добре го обясни с последното изречениеDirty M5 driveR написа:Аз да не се меся в раздел, от който не притежавам автомобил, но да попитам - дюзи, свещи, реле не е ли нормално все някога да заминат? Ако е мераклия дава всички дюзи за рециклаж, сменя реле и всички свещи, не виждам това да прави 3000лв. Ако платената сума за колата е толкова ниска е оправдано. Поне ще има обслужена и стегната машина и само ще кара. Каква е гаранцията, че на перфектна кола за 20к лв няма в рамките на 2 месеца да заминат половина дюзи, някоя помпа, маховик или торк, раздатка и т.н. Никаква. Не знам какво се очаква от кола на 10 години, която идва от държава, където им се скъсва гъза от каране.
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Да вземеш кола и някоя свещ да е заминала или релето със вещите е нормално. Но според мен да вземеш кола и да са заминали дюзите си е малко филм, особено 6-так, а явно е имало и друг проблем освен дюзите.
Хубавото е, че колегата въпреки, че я е взел тънко е готов да налее пари, за да я стегне (или поне с такова впечатление останах аз). Стискам палци да се вмести в 3к, че си е наистина неприятно да купиш кола и веднага за ремонт.
Хубавото е, че колегата въпреки, че я е взел тънко е готов да налее пари, за да я стегне (или поне с такова впечатление останах аз). Стискам палци да се вмести в 3к, че си е наистина неприятно да купиш кола и веднага за ремонт.
Кой го определи, че са и заминали дюзите? Колко дюзи обаче? Как ги диагностицираха, на стенд ли са сложени или на научкване? Случаен човек от форума написа, че са и прецакани дюзите и всички му взимат мнението за чиста монета.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Как случаен - човека я купи и върна ?
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Ами ще следим, за да видим развръзката. Колегата каза, че били сменени дюзите в последствие (явно по инициатива на автокъщата)... та след като мине една диагностика ще се разбере до някъде в какво състояние са и дали наистина са били сменени, изпитвам съмнение, но надеждата умира последна.
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3