Дизел в бензинова кола, помагайте(оказаха се дюзи)
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Re: Дизел в бензинова кола, помагайте
Satanism написа:
Интересно, ти по кои бензиностанции ходиш?Казвам, че сам ще си налея и никой не ми спори.
+1
Аз съм малко по-учтив: Мерси, сам ще се оправя.

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Satanism написа:dextuar написа:Не знам по какви бензиностанции ходите, но там, където сипвам аз, не позволяват сам да си сипваш, винаги някой друг ти сипва. Аз просто седя до него и го гледам к'во прави. Веднъж дори един ми спореше, че колата ми била бензин, а не дизел, защото капачката била оцветена в зеленоNedko Anev написа:k.milanov написа:Аз за това си сипвам самПоне ако нещо се прецакам сам да съм си виновен. Вече какво са сипали в цистерната един Бог знае
+1 , не бих дал на някой си да ми сипва гориво.
Интересно, ти по кои бензиностанции ходиш?Казвам, че сам ще си налея и никой не ми спори.
По тия шанаджийските с крадената нафта - Шел, ОМВ, Ромпетрол, Еко. Да те заведа някой път с мен, бензинаджията като му кажа дай аз ще си сипя и веднага " Не, има камери, шефовете не дават, ще ме глобят ааа, ууу" и т.н Аз просто си седя до него и го гледам, същата работа върши и без да наливам сам
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Да ама там колонките са отделни. Нема как да го сбъркат 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Виж ако говорим за газ и мен не ми дават да си я сипвам сам, но за бензин никога никой не ми е казвал нищо, а си сипвам на шел, омв, лукойл 

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Никога не са ми отказвали на мен да си налея сам. ( Шел-подуене, омв-слатина, еко-Шипченски, газпром-дружба, петрол-под моста чавдар) главно на тия сипвам.
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
dextuar написа:Satanism написа:dextuar написа:Не знам по какви бензиностанции ходите, но там, където сипвам аз, не позволяват сам да си сипваш, винаги някой друг ти сипва. Аз просто седя до него и го гледам к'во прави. Веднъж дори един ми спореше, че колата ми била бензин, а не дизел, защото капачката била оцветена в зеленоNedko Anev написа:k.milanov написа:Аз за това си сипвам самПоне ако нещо се прецакам сам да съм си виновен. Вече какво са сипали в цистерната един Бог знае
+1 , не бих дал на някой си да ми сипва гориво.
По тия шанаджийските с крадената нафта - Шел, ОМВ, Ромпетрол, Еко. Да те заведа някой път с мен, бензинаджията като му кажа дай аз ще си сипя и веднага " Не, има камери, шефовете не дават, ще ме глобят ааа, ууу" и т.н Аз просто си седя до него и го гледам, същата работа върши и без да наливам сам
Aз пак не разбрах, кои са тея бензиностанции с крадена нафта, но аз също наливам предимно на Шел и ОМВ, понякога Еко, винаги си наливам сам и никой, никога, нищо не ми е казвал....
- Щурми
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е92 335i
- Мечтае да кара: е92 335i 500 коня
Първи инжектор беше сменян, като го извадиха казаха, че и този е отишъл, втория като го надуеш направо пикае бензин. Явно, както си мислех още в началото, е от инжекторите, дано след като ги сменя всичко останало е наред. Не е сипван дизел в колата. Неприятното е, че всичко е потънало в бензин, цилиндри, катализатори, маслото мирише на бензин, от ауспусите тече бензин... 

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
... и мирише на дизел.... мамамта си такова 

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Щурми написа:Първи инжектор беше сменян, като го извадиха казаха, че и този е отишъл, втория като го надуеш направо пикае бензин. Явно, както си мислех още в началото, е от инжекторите, дано след като ги сменя всичко останало е наред. Не е сипван дизел в колата. Неприятното е, че всичко е потънало в бензин, цилиндри, катализатори, маслото мирише на бензин, от ауспусите тече бензин...
Пак я остави другия път с под 15-20л бензин

- DigitalExile
- ентусиаст
-
Да му се реве на човек от т'ва директно впръскване ...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Nedko Anev написа:Да му се реве на човек от т'ва директно впръскване ...
Мхм, и аз много се бях навил за бензин, но явно ще е дизел и за в бъдеще
Щурми написа:Първи инжектор беше сменян, като го извадиха казаха, че и този е отишъл, втория като го надуеш направо пикае бензин. Явно, както си мислех още в началото, е от инжекторите, дано след като ги сменя всичко останало е наред. Не е сипван дизел в колата. Неприятното е, че всичко е потънало в бензин, цилиндри, катализатори, маслото мирише на бензин, от ауспусите тече бензин...
В такъв случай възможно най-бързо трябва да смениш маслото и филтъра.
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
dextuar написа:Nedko Anev написа:Да му се реве на човек от т'ва директно впръскване ...
Мхм, и аз много се бях навил за бензин, но явно ще е дизел и за в бъдеще
Ей, оревахте форума с това директно впръскване... Той дизелът е приказка, направо красота.. Всичко, което излиза в момента от заводите е ДВ, да скъпо е, но вчера си говорих с едно приятелче от САЩ - няма да казвам какви пари взима, НО едни дюзи ги изкарва за 2-3 дена.. Просто никой не се съобразява с БГ пазара и логично. Ние тук трябва да си оправим нещата!!!

Не знам на каква възраст сте, и аз не съм много дърт (30), но помня едно време какво беше по тема с ВАНОС-ите, ЕГР-ите и всички иновации.. Ей колко калпави били, как могли да ги слагат, тракали, течали, обслужвали се, 1-2 човека ги разбира ли.. Стегнете се малко, просто по-широките майстори още не го разбират - ДВ, по-ново е, тепърва ще го схванат. Всичко ще се оправи. Все пак масовите бензини 318, 320 също са ДВ и няма как да ги оставят с такива ремонти. Нормално е първите бройки като всяка нова технология да са по-зле. Всмисъл не е нормално, но е така от сума време и във всяко перо на пазара.
И не, дюзите НЕ са консуматив, последните ревизии са с доста изчистени и животът им не е 40-50К км, както масово пропагандирате.
Просто многото коли на пазара не са минавали за никакви смени през годините и за това са на това дередже в момента.
И само по темата да добавя:
Директно впръскване и комън рейл с малко гориво НЕ се оставят. Светне ли ти лампата - зареждай.. Може и по-рано, но при бензина докато удари 1/4 и е светнала.. Аз най-малко на 60-70 км рейндж зареждам, може и на повече, но както дойде.. Дизелът ми под 1/4 не е падал никога!
Щом ти дава грешка на помпата, не знам дали с инжектори ще се разминеш. Няма как да си го сменил и да е заминал, втора ръка си взе, нали?

Нищо, по-добре, продължавайте да панирате обществото, така ще има много коли ``на части``, че хората ще ги е страх да ги купуват...
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- DigitalExile
- ентусиаст
-
Ами всеки има право на мнение, аз лично не ги харесвам, може и да нямам избор след време и да трябва да ги карам, но т'ва не означава,че ще ги харесам. Няма как да харесвам нещо безмислено скъпо и което има много по добра алтернатива като здравина, извинявай ама 6 дюзи са 3000лв, а помпата за високото е 1500лв. кое трябва да му харесвам ? Че харчи една идея по малко? Предпочитам да ми бърка малко повече в джоба като разход отколкото да има реален (огромен) шанс да замине някоя дюза или помпата.
Дори да съм финансово независим човек, пак няма да ги харесвам по простата причина,че се чупят и има по добра алтернатива която вече както сам каза не се прави по ред причини.
Дори да съм финансово независим човек, пак няма да ги харесвам по простата причина,че се чупят и има по добра алтернатива която вече както сам каза не се прави по ред причини.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
@Bexim колкото и да не те бърка финансово, като те остави на пътя не е много гот,а? Всеки си има мнение, но какъвто и паралия да си да караш Н54 например си е риск отвсякъде... Ето някой, който очевидно не го притесняват цените на дюзите, но нали...
И без да защитавам дизелите, сравнение с Н54 са си цвете за мирисане отвсякъде
devent написа:dextuar написа:Я кажете минимален доход за 335д и 335и колко трябва да е?
Аз за 335и мога да кажа. Горивото, ти си го сметни, но при мен е около 600-700 на месец и то без да я карам всеки денразхода ми е 17.1 по борд(т'ва след последното зануляване, от тогава съм 80% градско/20% извън). Ремонтите са доста "приятни", писано е много, прочети ги пак и се информирай за цените. Накратко водна помпа, горивни помпи, дюзи, турбини. И това е преди да започнеш да тунинговаш(а ти ще започнеш). Тогава в играта освен ремонтите, идват и кулер, ремап, шпер, охладител за масло, blow off, DP, окачвания и т.н. и т.н. задни гуми харчи също доволно(летните, чисто нови на 1 сезон ще ги махам догодина, че не им остана много грайфер). Общо взето, колата може да ти донесе неприятни ситуации. Мен ме е оставяла на пътя заради водна помпа и заради алтернатор. И двата пъти както си работи всичко, без никви признаци, просто трябваше да си ходя с рапатрак
И без да защитавам дизелите, сравнение с Н54 са си цвете за мирисане отвсякъде
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3